Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokosik wrote:Nana jak się czujesz? Jak przebiega ciąża? ❤️
Ogólnie bym powiedziała, że chyba taki przebieg dosyć typowy, to znaczy nie czuję się jakoś super, bo większość dolegliwości co można mieć, to mam, ale nie jest to w takim natężeniu, żeby totalnie nie dało się tego przeżyć (ale raczej nie ma dnia, żeby nic nie czuć, a to zgaga, ból brzucha, straszne zmęczenie, mdłości, wymioty, senność itd, któreś zawsze przyjdzie 😂), ale to dla wyższych celów, więc nie narzekamCieszę się z tego co jest.
Skończyłam już pierwszy trymestr, zaczynam drugi, faktycznie jest różnica, jeśli chodzi o samopoczucie, ale jeszcze nie jakaś bardzo znacząca.
Póki co jeszcze pracuję, więc to jest trochę męczące. Dziś chciałam powiedzieć szefowi o ciąży i że prawdopodobnie tak jeszcze z miesiąc będę przychodzić, więc się stresuję strasznie, bo jednocześnie jest to rozmowa o przedłużenie umowy - czy mam gdzie później w ogóle wracać. A chwilowo jest na jakimś spotkaniu i zastanawiam się, czy w ogóle się uda pogadać dzisiaj.
Ostatnio miałam trochę stresów, bo jakieś przeboje z lekarzami (mam chwilowo uraz do tego gatunku 😅 ale mam nadzieję, że mi przejdzie, bo jednak niezbędne jest to obecnie w moim życiu), badania prenatalne mogłyby mi wyjść lepiej, jeśli chodzi o krew, więc się okropnie zmartwiłam, ale usg z kolei wyszło bardzo dobrze, więc liczę, że jednak wszystko będzie okej. Było sporo czynników, które mogły u mnie zaburzyć te wyniki do statystyki, także wierzę, że to tylko ta kwestia
Cały czas Was podczytuję i niezmiennie trzymam kciuki, przeżywam każdą biel, małpy i okrutne oszukańce!Kokosik, S_va_88, Powder lubią tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
kropka_aga wrote:Ej laki, wiem że nie powinno się robić testów w ciągu dnia ale tyle czekałam z teściem u lekarza że se siklam na pinka. Te ich kreski testowe tak dobrze widać? Odczyt po 4 min. Bez wyciągania kolorów.
https://zapodaj.net/plik-VzHkfGGSV5
Nigdy nie robiłam pink, więc możecie mnie spowadzic na ziemię
Pink mnie nigdy nie oszukał, ta kreska wygląda na bardzo mocna jak na testowąNinaB lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
25.04. 152 bpm, 13+2 -
kropka_aga przecież to całkiem wyraźna kreska! Tak jak dziewczyny radzą - jedź na betę jeśli masz jeszcze gdzieś możliwość, żeby nie utknąć w tej niepewności na całą majówkę 🤗
Pogubiona lubi tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
kropka_aga wrote:Ej laki, wiem że nie powinno się robić testów w ciągu dnia ale tyle czekałam z teściem u lekarza że se siklam na pinka. Te ich kreski testowe tak dobrze widać? Odczyt po 4 min. Bez wyciągania kolorów.
Ja bym jechała na betęmój Pink wyglądał wczoraj tak samo i wyszła beta 77ml
PS> Wybaczcie, że siedzę cicho, ale trochę dalej szok i trochę wyprana z życia. Odliczam do bety w piątek żeby uwierzyć w ogóle, że to nie kolejny biochem.Darrika, NinaB, S_va_88, Olisska, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Acard75
Nana11 wrote:Ogólnie bym powiedziała, że chyba taki przebieg dosyć typowy, to znaczy nie czuję się jakoś super, bo większość dolegliwości co można mieć, to mam, ale nie jest to w takim natężeniu, żeby totalnie nie dało się tego przeżyć (ale raczej nie ma dnia, żeby nic nie czuć, a to zgaga, ból brzucha, straszne zmęczenie, mdłości, wymioty, senność itd, któreś zawsze przyjdzie 😂), ale to dla wyższych celów, więc nie narzekam
Cieszę się z tego co jest.
Skończyłam już pierwszy trymestr, zaczynam drugi, faktycznie jest różnica, jeśli chodzi o samopoczucie, ale jeszcze nie jakaś bardzo znacząca.
Póki co jeszcze pracuję, więc to jest trochę męczące. Dziś chciałam powiedzieć szefowi o ciąży i że prawdopodobnie tak jeszcze z miesiąc będę przychodzić, więc się stresuję strasznie, bo jednocześnie jest to rozmowa o przedłużenie umowy - czy mam gdzie później w ogóle wracać. A chwilowo jest na jakimś spotkaniu i zastanawiam się, czy w ogóle się uda pogadać dzisiaj.
Ostatnio miałam trochę stresów, bo jakieś przeboje z lekarzami (mam chwilowo uraz do tego gatunku 😅 ale mam nadzieję, że mi przejdzie, bo jednak niezbędne jest to obecnie w moim życiu), badania prenatalne mogłyby mi wyjść lepiej, jeśli chodzi o krew, więc się okropnie zmartwiłam, ale usg z kolei wyszło bardzo dobrze, więc liczę, że jednak wszystko będzie okej. Było sporo czynników, które mogły u mnie zaburzyć te wyniki do statystyki, także wierzę, że to tylko ta kwestia
Cały czas Was podczytuję i niezmiennie trzymam kciuki, przeżywam każdą biel, małpy i okrutne oszukańce!
To piękna wiadomość, ogólnie - wszystko idzie do przodu. W takim razie życzę powodzenia w pracy 🩷
Cieszę się, że kropek rośnie
I w ogóle jak to leci, że już kończysz 1 trymestr. Wow!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 15:14
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
NinaB wrote:
P.S. jestem 8dpo, boli mnie kolano, czy to implantacja?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Trochę jak w Bravo lata wstecz 🤣 Żadna implantacja, jedź na betę xDNinaB, Kokosik, Paulina66, Meggi_**, Belia, cukrzyk1991, Darrika, Piret, Wianek, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Kokosik wrote:To piękna wiadomość, ogólnie - wszystko idzie do przodu. W takim razie życzę powodzenia w pracy 🩷
Cieszę się, że kropek rośnie
I w ogóle jak to leci, że już kończysz 1 trymestr. Wow!
Tak, że leci niesamowicie szybko to prawda - Kroprek podobno razem z długością nóg to ma już z 15 centymetrów
1 trymestr dał mi trochę w kość przez częste plamienia, bo wiadomo - po poronieniach jakakolwiek krew w ciąży powoduje, że serce zamiera, ale już dawno nic się nie odzywało, także odetchnęłam trochę z ulgą.
Powiedziałabym, że ogólnie jest ciężko, mam też swoje kryzysy, ale jestem bardzo wdzięczna za to co jest, bo jednak jest to spełnienie ogromnego pragnienia i tym bardziej śledząc Was tutaj, wiem że to nie jest zawsze łatwe i oczywiste.
emciak, Kokosik, ater lubią tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
25.04. 152 bpm, 13+2 -
Aga_kropka trzymam kciuki
może faktycznie ta beta z krwi to najlepszy pomysł, ewentualnie rano powtórz sobie sikańca jeśli nie masz jak podjechać do labu.
Co do łażenia po górach dla samego spaceru i może niekoniecznie zdobywania super wysokich szczytów to polecam trasy w górach Wałbrzyskich - zero ludzi na szlakach, piękna przyroda i spokój. Moją ulubioną bazą wypadową jest Jedlina Zdrój, w sam raz na taki mocny, jednodniowy spacer 💪
Ja dla równowagi odwiedziłam polskie wybrzeże bo ostatni raz nad Bałtykiem byłam 6 lat temu i zakochałam się w Gdańsku, koniecznie muszę tam jeszcze wrócić 🌊 -
Miałam co do Ciebie jakieś przeczucie 😁 gratulacje! To kreska jak nic, nawet moje oko widzi 😊
Piękne zakończenie miesiąca, może ktoś jeszcze?kropka_aga lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Nana11 wrote:Tak, że leci niesamowicie szybko to prawda - Kroprek podobno razem z długością nóg to ma już z 15 centymetrów
1 trymestr dał mi trochę w kość przez częste plamienia, bo wiadomo - po poronieniach jakakolwiek krew w ciąży powoduje, że serce zamiera, ale już dawno nic się nie odzywało, także odetchnęłam trochę z ulgą.
Powiedziałabym, że ogólnie jest ciężko, mam też swoje kryzysy, ale jestem bardzo wdzięczna za to co jest, bo jednak jest to spełnienie ogromnego pragnienia i tym bardziej śledząc Was tutaj, wiem że to nie jest zawsze łatwe i oczywiste.
Cieszę się i chciałabym jak najszybciej do Ciebie dołączyć 🫠🌈
A jak w pracy ukrywasz fakt, że jesteś w ciąży? Da się?31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
Belia wrote:Dziękuję ślicznie 😘. Tak mam. Dziś wybiło mi 31 😅 trochę już sobie rano popłakałam. PMS na pełnej. Dziś nie mam nawet czasu na świętowanie. Odbije sobie w sobotę 🥂🍷
Belia wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń! 🫶🏻Belia lubi tę wiadomość
29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
CrazyDaisy wrote:Dzięki Nayeli za te słowa. Mam taką cichą nadzieję, że właśnie jest jak piszesz, jedynie to endometrium cieńsze niż bym się spodziewała po owulce. Śluz z cechami płodnego miałam ale w dużo mniejszych ilościach niż na poprzednich cyklach. Mialam tez bol jajnika i wzrost libido przez 2 dni. Ta temperatura mega mnie podbudowała, że coś się faktycznie zadziało. Skoczę na proga 2 maja i się potwierdzi co sie wydarzylo.
Po prostu byłam już taka pewna siebie i myślałam, że to usg to będzie formalność. Rozpłakałam się w gabinecie i tyle z tego było pożytkuCrazyDaisy lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Nie mam już jak lecieć na betę, jutro zrobię ten sam strumieniowy. Najwyżej 2 maja gdzieś wjedziemy, może w Szczyrku czy gdzieś będzie labo jakieś. Ręce mi się trzęsą 😱 ja pierdykam, muszę głowę opanować. Z popołudniowego siku, żeby coś wyszło... dzisiaj jest 11 dpo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 15:43
Marty.Na, Belia, Karola1995, S_va_88, Powder, Darrika, Zosia667, Olisska, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Nigdy nie robiłam pink, więc możecie mnie spowadzic na ziemię👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
kropka_aga wrote:Nie mam już jak lecieć na betę, jutro zrobię ten sam strumieniowy. Najwyżej 2 maja gdzieś wjedziemy, może w Szczyrku czy gdzieś będzie labo jakieś. Ręce mi się trzęsą 😱 ja pierdykam, muszę głowę opanować. Z popołudniowego siku, żeby coś wyszło... dzisiaj jest 11 dpo.31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
- Łuszczyca (Daivobet)
💊
- Omega3
- Witamina D
- Magnez
-TENfertil ON
♀️
- Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
- Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
- PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
- Witamina D
- Omega 3
- Magnez
- Witamina B6 i B12
- Aktywny kwas foliowy Neofolic
- Ogestan 4000
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz -
kropka_aga wrote:Nie mam już jak lecieć na betę, jutro zrobię ten sam strumieniowy. Najwyżej 2 maja gdzieś wjedziemy, może w Szczyrku czy gdzieś będzie labo jakieś. Ręce mi się trzęsą 😱 ja pierdykam, muszę głowę opanować. Z popołudniowego siku, żeby coś wyszło... dzisiaj jest 11 dpo.
Piękna kreska jak na popołudniowy test! Trzymam mocno kciuki za betę 🤞29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
kropka_aga wrote:Nie mam już jak lecieć na betę, jutro zrobię ten sam strumieniowy. Najwyżej 2 maja gdzieś wjedziemy, może w Szczyrku czy gdzieś będzie labo jakieś. Ręce mi się trzęsą 😱 ja pierdykam, muszę głowę opanować. Z popołudniowego siku, żeby coś wyszło... dzisiaj jest 11 dpo.
Zosia667 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Trzymamy kciuki za kropka 🩷
Spokojnie Aga, co miałaś zrobić to już zrobiłaś. Bierz głębokie wdechy i wszystko będzie dobrze 🩷
Jutro czekamy na wieści, kup może jeszcze test innej firmy dla pewności i siknij dwa razy. Jeśli beta już jest w moczu, to wyjdzie bez problemu31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
Nigdy nie robiłam pink, więc możecie mnie spowadzic na ziemię👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
I tak jak na popołudnie i 11dpo to jest normalna kreska ☺️👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼