X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Jeju majskoko trzymam mocno kciuki !
    Ja dziś 10dpo nie wczuwam się w objawy bo rozmawiam dużo z chatem i wiem że to przez progesteron który powoduje objawy ciążowe więc cóż …
    Powodzenia dziewczyny 🤞🏻🫶🏻

Czat tak zawsze mówi. Mi też tak mówił. :D Trzymam kciuki!

@Bambik, przykro mi :(

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gina pęcherzyk dominujący narazie ma 10,5 ale bardzo się cieszę że stymulacja lamettą działa, w środę kolejna wizyta. Owulke lekarz przewiduje na 19.04, więc mam nadzieję że jeszcze w kwietniu zatestuje🤭

Fermina, Basiax, Kompotlinka, _Dysia_, KAaareii lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja "olałam" ten cykl. Nie poszłam na monitoring, nawet nie sprawdzałam kiedy miałam owulację, który dc też był niewiadomą... suple tylko jak sobie przypomniałam..No ale czuję od 2 dni wyrzut progesteronu, więc przypuszczam, że owulka miała miejsce... czuję to po ciążowym samopoczuciu. Wgl nie skupiałam się na staraniach bo miałam mase spraw na głowie aczkolwiek normalnie się przytulaliśmy, ale bez presji, tylko jak mieliśmy naprawdę chęci..Ja miewam wysoki progesteron po owulce ale po 3 - 4 dniach spada o połowę. No i mam jakiś tam pozostałości progesteronu w tabletkach albo w globułkach i bije sie z myślami, czy zażyć.. czy ewentualnie jakby były jakimś cudem 2 kreski to dopiero wtedy wziąć. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 13:59

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Mam betę: 39,47
    Prog: 23.9

Dobrze to wygląda jak narazie :)
    Pięknie! Gratulacje! 😊

Fermina lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Lisia00 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzis moje wyniki tarczycowe i nie wiem...
    Robiłam ponownie bo mimo niedoczynności dziwnie spadło mi TSH, ale widzę ze pomału odbija to chyba okej?

Było:
    grudzien 0.2
    Luty 0.4 ,
    I teraz (kwiecien) 0.7

Ft 3 - 3.25
    Ft 4 - 1.32
    (Czyli chyba sa w porządku)

No i pierwszy raz w życiu robiłam przeciwciala:

ATPO <8 (norma <20 więc okej)
    ATG 270.... (norma dla dorosłych <115)

Zerknęłam na szybko w internecie i przy Hashimoto to albo oba są podwyższone albo bardziej ATPO... także nie wiem co sądzić. Zna sie moze któraś z was?

W poniedziałek ide do endokrynolog to obgadac

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy, tez jakos nie umialam, ale zapomnialam zamowic owulaki i tak jakos wyszlo.

Dzisiaj 13 km na rolkach, oczyscilo mi to troche glowe. Jutro powtoreczka :)

Fermina, dzydzy lubią tę wiadomość

👦🏼 2018
    32 & 35
    7cs
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Robiłam ponownie bo mimo niedoczynności dziwnie spadło mi TSH, ale widzę ze pomału odbija to chyba okej?

Było:
    grudzien 0.2
    Luty 0.4 ,
    I teraz (kwiecien) 0.7

Ft 3 - 3.25
    Ft 4 - 1.32

Zerknęłam na szybko w internecie i przy Hashimoto to albo oba są podwyższone albo bardziej ATPO... także nie wiem co sądzić. Zna sie moze któraś z was?

Widzę, że bierzez euthyrox, miałaś modyfikowaną dawkę? I robiłaś USG tarczycy? 🙂 masz jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 20:38

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
  • Lisia00 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Widzę, że bierzez euthyrox, miałaś modyfikowaną dawkę? I robiłaś USG tarczycy? 🙂 masz jakieś objawy?

Biorę go już prawie 7 lat i ciągle w tej samej dawce. Startowałam z wysokim TSH (9) także taką dostałam. I póki nie odstawiłam tabletek antykoncepcyjnych to wyniki były w porządku

Usg robiłam przy diagnozie niedoczynności czyli tez te 7 lat temu. Mam nadzieję ze w poniedziałek mi zrobi :)

Co do objawów - wiecznie marznę ale mam tak od zawsze

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7
  • Lisia00 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam jedno pytanko dla upewnienia -test owulacyjny zawsze pokaże tez drugą kreskę nie? Chodzi mi o taką delikatną.

Wiem tylko że przed samą owulacją powinien być tak samo ciemna lub nawet ciemniejsza od testowej

Pierwszy raz w życiu robiłam i w sumie tak się zastanowiłam czy blada kreseczka jest zawsze czy moze to oznak że powoli powoli zbliża sie owulacja

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7
  • Zula18 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    A jeszcze mam jedno pytanko dla upewnienia -test owulacyjny zawsze pokaże tez drugą kreskę nie? Chodzi mi o taką delikatną.

Wiem tylko że przed samą owulacją powinien być tak samo ciemna lub nawet ciemniejsza od testowej

Pierwszy raz w życiu robiłam i w sumie tak się zastanowiłam czy blada kreseczka jest zawsze czy moze to oznak że powoli powoli zbliża sie owulacja

Mi zawsze wychodziły, nawet jeśli były bardzo jasne, gdy zaczyna się ściemniać polecam robić częściej bo u mnie ten pik trwa bardzo krótko, a do zapisywania i liczenia polecam apke Premom 😊 powodzenia!

• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp
  • Zula18 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

Było:
    grudzien 0.2
    Luty 0.4 ,
    I teraz (kwiecien) 0.7

Ft 3 - 3.25
    Ft 4 - 1.32

Ja miałam tsh 6
    I przeciw ciała powyżej 250.
    Jadłam 4 miesiące letrox i tsh piękne 1,25. Lekarz powiedział, że przeciw ciała spadają powoli, i faktycznie jem już ponad pół roku i tsh się utrzymuje a przeciw ciała pięknie spadają.

Czuję dużą różnicę, zero drzemek, dużo energii gdzie zawsze miałam drzemki. powodzenia

• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Biorę go już prawie 7 lat i ciągle w tej samej dawce. Startowałam z wysokim TSH (9) także taką dostałam. I póki nie odstawiłam tabletek antykoncepcyjnych to wyniki były w porządku

Usg robiłam przy diagnozie niedoczynności czyli tez te 7 lat temu. Mam nadzieję ze w poniedziałek mi zrobi :)

Co do objawów - wiecznie marznę ale mam tak od zawsze

Oj no to USG koniecznie powinna zrobić. Zaleca się co 1-2 lata.

Ja też zawsze mam jasna kreseczkę na owulakach.

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dzydzy, tez jakos nie umialam, ale zapomnialam zamowic owulaki i tak jakos wyszlo.

Dzisiaj 13 km na rolkach, oczyscilo mi to troche glowe. Jutro powtoreczka :)

Lubie za rolki.
    Ja tez jeżdzę, ale bardziej po skateparku ;) Myślę że każdy ruch jest dobry dla głowy.

J.ss lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio miałam wykonywane badanie pierwiastków i okazuje się, że selen nawet mam minimalnie przekroczony. Nie jem jakoś często ryb, nigdy go nie suplementowałam. Cynk w normie. Także tu też trzeba uważać z suplementami, bo jeśli chodzi o selen to zdecydowanie spodziewałam się raczej niedoboru. 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 22:15

maranta lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• Stokrotka94 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie blada kreseczka jest zawsze i przeważnie do piku ciemnieje około 2 dni.

Gratuluję kolejnych dwóch kresek, przytulam za te gorsze wieści... I oczywiście trzymam kciuki za kolejne testujące 🙏

Kompotlinka mogę poprosić o przepisanie testowania na 21 kwietnia? Czekałam na tą owulację, czekałam i w końcu się doczekałam, strasznie długi cykl w tym miesiącu. Pik miałam dokładnie wczoraj wieczorem i udało się z mężem idealnie wbić w moment, był śluz także ok. A już myślałam że nic z tego nie będzie ale mąż miał siłę po maratonie w pracy i na budowie od świtu do nocy. Wcześniej też ❤️ co 2-3 dni także szanse są. Kupiłam mężowi ten Fertism co polecałyście i widzę różnicę, może nie że męża aż nosi ale wydaje mi się że jest w lepszej kondycji. Nie mieliśmy żadnych problemów w tym cyklu a wcześniej się zdarzały. Dodatkowo jeszcze bierze jakiej ziółko w kapsułkach dla panów na sprawność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 22:46

Kompotlinka, askowe lubią tę wiadomość

31&36
    💔 05.25
    🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym
  • OwulkaNaPełnej Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

U mnie to wygląda tak (skasuj spację pomiędzy tt)

ht tps://ibb.co/ksXWQV0j

😌

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy, ja lubie po sciezce, ale tez głównie dlatego ze srednio mi wychodzi hamowanie, ty potrafisz? Ja probowalam na ten T-stop ale nie wychodzi mi 😅 Naogladalam sie filmikow na tik toku probowalam to dzis wdrazyc w zycie, ale nie ma opcji

Ja mialam czasami taka sytuacje, ze pojawila mi sie tylko jedna kreska, jak bylam bardzo mocno przed pikiem. Nie wiem moze to od testow zalezy, ja uzywalam tych z domowe laboratorium

👦🏼 2018
    32 & 35
    7cs
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dzydzy, ja lubie po sciezce, ale tez głównie dlatego ze srednio mi wychodzi hamowanie, ty potrafisz? Ja probowalam na ten T-stop ale nie wychodzi mi 😅 Naogladalam sie filmikow na tik toku probowalam to dzis wdrazyc w zycie, ale nie ma opcji

Ja mialam czasami taka sytuacje, ze pojawila mi sie tylko jedna kreska, jak bylam bardzo mocno przed pikiem. Nie wiem moze to od testow zalezy, ja uzywalam tych z domowe laboratorium

Tak, ja już całkiem nieźle śmigam ;) na tym skateparku to bardziej triczki już wchodzą.
    Co do T-stopa to polecam wsiąść instruktora na godzinkę, wytłumaczy co i jak szybko, bo to całkiem proste jest. Ja się uczyłam metodą „na zombie” 😅 lekka górka, noga hamujący z tyłu i dwie ręce proste przed siebie (one są mega ważne bo nie przekręcasz się dzięki nim) i tak wleczesz tą nogę z tyłu jak zombie 😅

J.ss lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • majskoko Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis znow biel, dzien spodziewanej @. Na razie nie przyszla, pewnie dlatego ze lekarz kazal kontynuowac utrogestan dopoki nie bedzie pewnosci ze to ciaza lub nie. Od dzis odkladam utrogestan i czekam na @ i kolejny cykl🥹
    Dziekuje za trzymanie kciukow i wsparcie!
    Kazdą sciskam i oby w nastepnym cyklu bylo jeszcze wiecej kreseczek

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majskoko 🫂 oby 🐒 przyszła szybko i można było zacząć działać na nowo

majskoko lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ