Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza. wrote:Ja dalej czekam nienawidzę kiedy mam takie rozciągnięte cykle… Dzisiaj już jest 36 dzień, a okresu dalej nie widać. Już wolałabym po prostu dostać okres i zacząć od nowa.
Mi naprawdę dobrze wyregulował cykle fertistim. Też miałam takie mega długie, później książkowo co 26 dni.
👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
Hejo dziewczyny, gratuluję wszystkim pozytywów ❤️ poślijcie troszkę szczęścia do mnie 🥹.
Ja mam pytanie, a w sumie kilka 😅
1. Czy ktoś tutaj jest lub był na stymulacji z zastrzykiem ovi i wie od kiedy najlepiej testować, żeby nie było sfałszowane?
2. Czy jeśli po potwierdzonej owulacji mam brać przez 14 dni progresteron to opłaca się robić krew z tego?
3. To nie pytanie, ale chyba nie wytrzymam bo to 1,5 roku starań, ale pierwszy raz była świadoma owulacja i co ciekawe - 2 jajeczka pękły 🫣🫣 z czego się bardzo cieszę bo zawsze to większe szanse, jeśli jeden się nie przyjmie 🥺
Od dziś zaczynam besins i boję się skutków ubocznych bo po duphostanie, to miałam wrażenie za każdym razem, że jestem w ciąży. Do tego raz miałam pozytywny wynik z sikańcy i to o czasie 🫣 ale rano już biały więc boję się znowu tej nadzei na biel.
Jeśli owulacja była wczoraj wieczorem czyli 9.04 to od kiedy zaczęłybyście testować? Jestem uzbrojona w różne testy.• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp -
Melduję odbiór zacnych wyników 😎
⭐️progesteron = 17.7 ng/mL || estradiol = 163.0 pg/mL⭐️
Przeliczyłam, że dominacji estrogenowej nie mam (kiedyś mi wychodziła) ale jestem blisko granicy więc będę uważać. Teraz już zacieram rączki na testowanie. 🤓
Cerva, Kompotlinka, Werox, Lisia00, Monia•, KamilaAnt2026, Kathrine32, Esbe, Fermina, _Dysia_, Takatam, KAaareii, askowe lubią tę wiadomość
Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅 -
Zula18 wrote:Hejo dziewczyny, gratuluję wszystkim pozytywów ❤️ poślijcie troszkę szczęścia do mnie 🥹.
1. Czy ktoś tutaj jest lub był na stymulacji z zastrzykiem ovi i wie od kiedy najlepiej testować, żeby nie było sfałszowane?
2. Czy jeśli po potwierdzonej owulacji mam brać przez 14 dni progresteron to opłaca się robić krew z tego?
3. To nie pytanie, ale chyba nie wytrzymam bo to 1,5 roku starań, ale pierwszy raz była świadoma owulacja i co ciekawe - 2 jajeczka pękły 🫣🫣 z czego się bardzo cieszę bo zawsze to większe szanse, jeśli jeden się nie przyjmie 🥺
Od dziś zaczynam besins i boję się skutków ubocznych bo po duphostanie, to miałam wrażenie za każdym razem, że jestem w ciąży. Do tego raz miałam pozytywny wynik z sikańcy i to o czasie 🫣 ale rano już biały więc boję się znowu tej nadzei na biel.
Jeśli owulacja była wczoraj wieczorem czyli 9.04 to od kiedy zaczęłybyście testować? Jestem uzbrojona w różne testy.
Mogę odpowiedzieć na 2 pytanie, opłaca się bo trzeba też sprawdzić czy dawka nie jest za niska
Też jestem na besins i besins wychodzi z krwi, ja się czuję na nim koszmarnie. Ale super podnosi mi poziom progesteronu🥰🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
askowe wrote:🫂🫂 Przykro mi, ja też pokładam duże nadzieje w lipiodolu... Trudno było Ci się zapisać na taką drożność? Ja dzwoniłam dwa dni w różne miejsce i w Warszawie jeden doktor to robi xd i w ogóle nie ma terminów, zapisałam się do Łodzi xd
Robilam w Katowicach u dr Kandzi, terminy szybkie, ogolnie jak zwykla wizyta ginekologiczna, oczywiscie prywatnie🤍💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Zula18 wrote:Hejo dziewczyny, gratuluję wszystkim pozytywów ❤️ poślijcie troszkę szczęścia do mnie 🥹.
Jeśli owulacja była wczoraj wieczorem czyli 9.04 to od kiedy zaczęłybyście testować? Jestem uzbrojona w różne testy.
Po besins mialam okropne zawroty glowy rano szczegolnie jak zjadlam sniadanie, jakbym byla po kilku głebszych🫣 najlepiej brac go na czczo i odczekac zanim zje sie sniadanie a wieczorem od razu przed snem zeby przespac to. Ale oczywiscie nie wszyscy tak musza miec- ja jestem po operacji zoladka wiec tez moze wchlanialnosc inna, ale jakbys czuła zawroty to po tym leku💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
dzięki dziewczyny za wsparcie...widze że zostało tylko 6 testujących na ten miesiąc ..ogólnie dużo kresek było w marcu ale to dobrze że coraz mniej nas

co do pytań Zula18 to ja biore zastrzyki ovi lekarz mi każe testować zawsze 14 dni po ovu, zastrzyk chyba się utrzymuje 10/12 dni aco do krwi mój lekarz przynajmniej uważa że to bez sensu przy lekach , a i uważaj na bensis , ja już długo biore różne progi serio w małych jak i ogromnych dawkach i po bensis myślałam że oszaleję zawroty głowy jak pijana i mocna senność i tak przez 14 dni
. Obyś dobrze reagowała ale obserwuj wrazie co zmieni ci lekarz 
Trzymam kciuki oczywiście za nas
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
J.ss wrote:Ale ktory ten fertistim? Zwykly czy jakis ovu? Bo widze ze sa rozne rodzaje
Ja pije ten zwykły
J.ss lubi tę wiadomość
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
Został ❄️ -
Cerva jak u Ciebie? Planujesz betę?👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
Został ❄️ -
Bambik wrote:Cerva jak u Ciebie? Planujesz betę?
Tak, ale w poniedziałek. I wtedy w środę powtórzę. Kreseczka jak na razie ciemnieje. 🥹 ale dla mnie USG będzie decydujące.
Mam zdjęcia 3 strumieniowych i 2 płytkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 21:05
Bambik, KamilaAnt2026, Lisia00, _Dysia_, dzydzy, KAaareii, Kompotlinka, Kathrine32, Esbe, J.ss, Monia•, Vainchild, Mamacita, OwulkaNaPełnej lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏 -
Dziewczyny przed chwila jeszcze pisalam ze nic z tego… ale czy ja snie czy tu cos widac????! Nie mam jak jutro zrobic bety bo na 7 mam do pracy…
Chce wrzucic link do zdjecia ale nie da sie wtedy dodac odpowiedzi💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
majskoko wrote:Dziewczyny przed chwila jeszcze pisalam ze nic z tego… ale czy ja snie czy tu cos widac????! Nie mam jak jutro zrobic bety bo na 7 mam do pracy…
Chce wrzucic link do zdjecia ale nie da sie wtedy dodac odpowiedzi
https://imgbb.com/
Załączasz zdjęcie, klikasz „wyślij”, wybierasz BBCode pełny z linkiem, kopiujesz link i wrzucasz tu. Czekam ! 😁33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
No jest kreseczka. 🥹 pojawiła się o czasie? Ile dpo jesteś? Po pracy kup w Rossmannie strumieniowego pinka. Zdecydowanie lepiej widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 21:38
majskoko, dzydzy lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
Cerva pięknie kreseczka ciemnieje! 🤩
majskoko Też widzę kreskę!
majskoko, Cerva lubią tę wiadomość
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
Został ❄️ -
Cerva wrote:No jest kreseczka. 🥹 pojawiła się o czasie? Ile dpo jesteś? Po pracy kup w Rossmannie strumieniowego pinka. Zdecydowanie lepiej widać.
Nie biore tego testu jakos mocno pod uwage, bo robilam go rano, ale jakos mocno sie nie przygladalam ani dlugo nie czekalam, bo czulam bole brzucha i myslalam ze przyjscie okres. Ale poszlam siusiu i lezal na umywalce i patrze ze lekka krecha (caly dzien bylam w pracy). Jeszcze kupilam dzis testy owulacyjne na kolejny cykl… ale no- moze byc tak ze to po czasie sie pojawilo wiec koniecznie rano zrobie kolejny, mam jeden plytkowy pink ten sam jeszcze. Wieczorem juz nie ma sensu bo juz zdazylam zrobic siusiu… jest to ok 9-11 dpo, nie wiem dokladnie. Mam tez sine wargi sromowe- dokladnie tak samo mialam przy biochemie w czerwcu. No ale zobaczymy- tym razem nie trzesa mi sie rece i nie jestem w euforii bo jednak jest to odczytane po czasie- ale do pewnosci wezme dzis jeszcze prog!
Trzymajcie mocno kciuki zeby to jednak nie okazala sie byc falszywa kreseczka🙈
Cerva lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
majskoko wrote:Nie biore tego testu jakos mocno pod uwage, bo robilam go rano, ale jakos mocno sie nie przygladalam ani dlugo nie czekalam, bo czulam bole brzucha i myslalam ze przyjscie okres. Ale poszlam siusiu i lezal na umywalce i patrze ze lekka krecha (caly dzien bylam w pracy). Jeszcze kupilam dzis testy owulacyjne na kolejny cykl… ale no- moze byc tak ze to po czasie sie pojawilo wiec koniecznie rano zrobie kolejny, mam jeden plytkowy pink ten sam jeszcze. Wieczorem juz nie ma sensu bo juz zdazylam zrobic siusiu… jest to ok 9-11 dpo, nie wiem dokladnie. Mam tez sine wargi sromowe- dokladnie tak samo mialam przy biochemie w czerwcu. No ale zobaczymy- tym razem nie trzesa mi sie rece i nie jestem w euforii bo jednak jest to odczytane po czasie- ale do pewnosci wezme dzis jeszcze prog!
Trzymajcie mocno kciuki zeby to jednak nie okazala sie byc falszywa kreseczka🙈
To trzymam mocno kciuki. Oby było podobnie jak u mnie. 🥰✊
majskoko lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏