ZAKRZEPICA ŻYŁ/ ZATOR PŁUCNY
-
No i już sama nie wiem..
W środę trafiłam do szpitala, z problemami z oddychaniem, mianowicie ból klatki piersiowej plus ból pleców jednocześnie. Lekarz zrobił mi wyniki krwi i niby Ok. Ale di-dimery podwyższone nie dają mi spokoju (norma jest 500 ug/l ja miałam 714 ug/l) i to, że bez badania USG Dopplera stwierdził, że zakrzepicy nie ma..
Objawy nie zniknęły nadal, i zastanawiam się czy jechać jutro do innego szpitala czy sobie darować.. Czy taki ból pleców, i klatki piersiowej po lewej stronie w ciąży przy oddychaniu jest normalny..
Zgłupiałam..
Czy u którejś z Was wystąpiła, zakrzepica żył ? Jakie były objawy, badania, postępowanie lekarzy ?
Czy może ktoś miał starcie bezpośrednio już z zatorem płucnym ? I jakie tutaj przed wykryciem pojawiły się dolegliwości i objawy..
Pozdrowienia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 22:52
-
pomogli Ci w jakikolwiek sposób oprócz tego, że zrobili badanie krwi??
zator to bardzo poważna sprawa i mam nadzieję, że to nie to a może jakieś nerwobóle?
jeśli te objawy Cię niepokoją i pojawiły się znikąd, to na Twoim miejscu drążyłabym temat - inny szpital/inny lekarz?KMK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo bardzo poważna sprawa, wiec jesli tylko masz watpliwosci, lec do lekarza i chocby krzykiem rzadaj badan! Z wlasnego doswiadczenia wiem ze nasza sluzba zdrowia zaczyna myslec, jak sie jej pokaze, ze nie jestesmy glupimi owieczkami i nie damy sie zbyc. Od razu znajduje sie lekarz, miejsce, czas...
KMK lubi tę wiadomość
-