Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zapytanie, zagwozdka
Odpowiedz

Zapytanie, zagwozdka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Mam pytanie do Pań, które wiedzą lepiej. Mój okres jest w miarę regularny. Ale w styczniu spóźnił się 10 dni, to przyszedł z bólem przez 2 dni, plamienie tyle o ile czyli prawie zero (plamienie- brązowy śluz). Plamienie występowało przez prawie 3 dni. W tym okresie przy sniadaniu mialam uczucie jakby mnie mdliło, ale wtedy jeszcze nie myślałam o tym tak bardzo. Testy 3 zrobione i wyszły negatywnie- w tamtym tygodniu. Dzisiaj test kolejny też negatywny. Okresu jak nie było tak nie ma.
    Zapisana jestem do ginegologa na 8 luty. Bo zaczynam się bardzo martwić.
    Chyba że to jakaś inna przypadłość.
    Dziękuję serdecznie za każdą odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 13:29

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaś mieć torbiel na jajniku- niepekniety pęcherzyk który rósł sobie i nie owulowal. Kontrola u gin napewno wskazana, ale jak przyszła miesiączka to jest szansa ze się wchłonął.

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączki jako takiej nie było, tylko to plamienie- śluz o zabarwieniu brązowym. Mój Partner zaczyna planować życie z potomkiem, a ja podchodzę bardzo ostrożnie do tego. Bardzo pragnę dzidziusia, bo i wiek już swój mam- 37 lat. Nie staraliśmy się z Partnerem, i gdyby się udało to byśmy byli w 7 niebie. Ale wiem, że różnie może być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo to była jednorazowa sytuacja z tym plamieniem (niecałe 3 dni i to bardzo skąpo, tyle co jak sie wycierałam papierem to zobaczyłam, śluz zabarwiony na brązowo). Wcześniej nigdy czegoś takiego nie miałam. Więc i trochę się przestraszyłam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ