Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zbyt wysoka przeziernosc karkowa
Odpowiedz

Zbyt wysoka przeziernosc karkowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Piszę na tym forum, bo jest tu większa aktywność. Miałam badanie usg w 12 tygodniu ciąży, lekarka mierzyła wszystko powiedziała ze wszystko wyglada okej z dzieckiem, jednak zmierzyła przeziernosc karkową i wyszła ona 5. Za kilka dni mam amniopunkcję. Czy któraś z was miała taką sytuację, podobną do mojej i wszystko okazało się w porządku?

• alauda Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Konwalijka, u mojej córki NT również było ponad normę i wszystko było w porządku.
    Ja nie miałam robionej amniopunkcji, bo jeszcze przed usg prenatalnym mieliśmy wynik Nifty i były niskie ryzyka. Lekarz odradził nam aby już nie „bawić” sie w amnio.
    Powiedział tez, ze podwyższone NT mogło byc wynikiem, ze przechodziłam jakaś infekcję albo to po prostu taki urok dziecka.
    Dodał jeszcze, ze może sie okazać, ze córka może mieć jakaś niewielka wadę serca, która można będzie zidentyfikować dopiero na połówkowych. Ale tutaj tez wsyztsko było ok☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 09:09

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze któraś z Was miala podobnie?

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego synka było zbyt wysokie NT (2.7) i okresowo fala wsteczna. Pappa wyszła ok i nie rozszerzaliśmy badań ale do końca ciąży żyłam w stresie. Dobrze, że masz zaplanowane badanie, będziesz spokojniejsza. Jak wyszła pappa? Jest taka fajna grupa na FB ,badania w ciąży amniopunkcja, tam jest dużo różnych przypadków i trochę nadziei.
    Mój syn ma 5 miesięcy i jest zdrowym, pięknie rozwijającym się niemowlakiem i tego Tobie życzę.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    U mojego synka było zbyt wysokie NT (2.7) i okresowo fala wsteczna. Pappa wyszła ok i nie rozszerzaliśmy badań ale do końca ciąży żyłam w stresie. Dobrze, że masz zaplanowane badanie, będziesz spokojniejsza. Jak wyszła pappa? Jest taka fajna grupa na FB ,badania w ciąży amniopunkcja, tam jest dużo różnych przypadków i trochę nadziei.
    Mój syn ma 5 miesięcy i jest zdrowym, pięknie rozwijającym się niemowlakiem i tego Tobie życzę.
    Badania krwi miałam i wyniki będą dopiero jutro, powiedziała ze nawet jeśli wyjdą w normie to i tak będzie pokazywać wysokie ryzyko, nie mam pojęcia o co w tym chodzi

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Pappa i beta wyszły w normie, w jednostkach mom były poniżej 1. Te wartości to około 0.8

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ