Zbyt wysoka przeziernosc karkowa
-
Hej dziewczyny,
Piszę na tym forum, bo jest tu większa aktywność. Miałam badanie usg w 12 tygodniu ciąży, lekarka mierzyła wszystko powiedziała ze wszystko wyglada okej z dzieckiem, jednak zmierzyła przeziernosc karkową i wyszła ona 5. Za kilka dni mam amniopunkcję. Czy któraś z was miała taką sytuację, podobną do mojej i wszystko okazało się w porządku? -
Hej Konwalijka, u mojej córki NT również było ponad normę i wszystko było w porządku.
Ja nie miałam robionej amniopunkcji, bo jeszcze przed usg prenatalnym mieliśmy wynik Nifty i były niskie ryzyka. Lekarz odradził nam aby już nie „bawić” sie w amnio.
Powiedział tez, ze podwyższone NT mogło byc wynikiem, ze przechodziłam jakaś infekcję albo to po prostu taki urok dziecka.
Dodał jeszcze, ze może sie okazać, ze córka może mieć jakaś niewielka wadę serca, która można będzie zidentyfikować dopiero na połówkowych. Ale tutaj tez wsyztsko było ok☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 09:09
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
U mojego synka było zbyt wysokie NT (2.7) i okresowo fala wsteczna. Pappa wyszła ok i nie rozszerzaliśmy badań ale do końca ciąży żyłam w stresie. Dobrze, że masz zaplanowane badanie, będziesz spokojniejsza. Jak wyszła pappa? Jest taka fajna grupa na FB ,badania w ciąży amniopunkcja, tam jest dużo różnych przypadków i trochę nadziei.
Mój syn ma 5 miesięcy i jest zdrowym, pięknie rozwijającym się niemowlakiem i tego Tobie życzę. -
Nati94 wrote:U mojego synka było zbyt wysokie NT (2.7) i okresowo fala wsteczna. Pappa wyszła ok i nie rozszerzaliśmy badań ale do końca ciąży żyłam w stresie. Dobrze, że masz zaplanowane badanie, będziesz spokojniejsza. Jak wyszła pappa? Jest taka fajna grupa na FB ,badania w ciąży amniopunkcja, tam jest dużo różnych przypadków i trochę nadziei.
Mój syn ma 5 miesięcy i jest zdrowym, pięknie rozwijającym się niemowlakiem i tego Tobie życzę. -
Nati94 wrote:U mojego synka było zbyt wysokie NT (2.7) i okresowo fala wsteczna. Pappa wyszła ok i nie rozszerzaliśmy badań ale do końca ciąży żyłam w stresie. Dobrze, że masz zaplanowane badanie, będziesz spokojniejsza. Jak wyszła pappa? Jest taka fajna grupa na FB ,badania w ciąży amniopunkcja, tam jest dużo różnych przypadków i trochę nadziei.