Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zioła ojca sroki nr 3
Odpowiedz

Zioła ojca sroki nr 3

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉 kupiłam sobie gotową mieszankę, chciałabym zacząć pić w nowym cyklu. Tylko znalazłam sprzeczne informacje: czy można je pić jeśli zażywa się euthyrox? Wnioskuję po postach, że wiele z Was je pije a przyjmuje leki na tarczyce, a spotkałam się z informacjami, że nie wolno ich łączyć z żadnymi hormonami. Boję się żeby sobie nie zaszkodzić zamiast pomóc.

• zakochanaaw Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    Hej 😉 kupiłam sobie gotową mieszankę, chciałabym zacząć pić w nowym cyklu. Tylko znalazłam sprzeczne informacje: czy można je pić jeśli zażywa się euthyrox? Wnioskuję po postach, że wiele z Was je pije a przyjmuje leki na tarczyce, a spotkałam się z informacjami, że nie wolno ich łączyć z żadnymi hormonami. Boję się żeby sobie nie zaszkodzić zamiast pomóc.

Dołączam do pytania bo też mnie to ciekawi i też się boję troszkę, że sobie zaszkodze.

Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    Dołączam do pytania bo też mnie to ciekawi i też się boję troszkę, że sobie zaszkodze.

Hej :) ja konsultowałam te ziola z zielarzem :)
    Mówi ze zalecana dawka jest mała takze ja poje mocniejsze nawet.
    Czuje prace jajników, lepiej sie wysypiam, takze na pewno działają na swoj sposob :)

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mnie jeszcze nie pomogły Ale zauwazylam że mam dużo więcej sluzu więc spoko. Wcześniej była susza. Cykl mam dłuższy Ale to chyba na moje życzenie:) Bo brałam dłużej niż połowa cyklu A powinno albo do owu albo cały cykl

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ