X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Złe wyniki
Odpowiedz

Złe wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marticzka Nowa

Wysłany: 12 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam za granicą i od wielu lat starałam się o dziecko. Podczas wizyty w Polsce postanowiłam udać się do kliniki Invicta na na badania diagnostyczne. Wyniki wykazały, że
    Anty Mülerian Hormon (AMH)
    0.28 ng/ml
    Wartość referencyjna: <=0.30 znacznie obniżona płodność
    0.31 - 1.20 obniżona płodność
    > 1.20 prawidłowa płodność

oraz

Inhibina B <7.2 pg/ml
    Wartość referencyjna: > 20

byłam u ginekologa i usłyszałam, że z fizycznego i chemicznego punktu widzenia nie mam szansy na dziecko jednak z życia wie, że starać się można, bo takie rzeczy się zdarzają. Dostałam tabletki clostilbegyt na stymulacje owulacji. Podczas owulacji dostałam krwawienia. Nie można tego nazwać plamieniem, bo krwi było tyle ile w pierwszym dniu okresu. Czytałam, że to normalne, ale mimo wszystko się przestraszyłam. Zastanawiam się, czy faktycznie to efekt owulacji, która u mnie prawdopodobnie nie występowała, czy też efekt tabletek.

Marticzka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ