Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zmieniający się śluz
Odpowiedz

Zmieniający się śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mania9604 Nowa

Wysłany: 28 listopada 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.. sama nie wiem co się dzieje w tym cyklu. Mam regularne co 31 dni, owulacja występowała do tej pory 16-17 dnia. W tym miesiącu już śluz płodny miałam 8,9 dc, a w 10 dc prawdopobnie owulacje (śluz rozciągliwy z małymi nitkami krwi- osobiście pierwszy raz tak miałam)... potem ten śluz zmienił się w mleczny wodnisty, a jakiś czas temu znów w rozciągliwy.... w ciągu dnia potrafi być raz mleczny wodny, za chwile rozciągliwy przezroczysty i „glutkowy”... nie wiem już co się dzieje w tym cyklu :/ miała tak któraś z was? Oszaleje chyba... do tej pory po owulacji na następny dzień zmieniał się w biały gesty i kremowy... strasznie dziwny ten cykl :/

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, sama obecność śluzu płodnego nie swiadczy o odbytej owulacji a jedynie o tym ze organizm się do niej przygotowuje😉 być może Twój organizm uznał ze nie jest odpowiednia pora i wstrzymał się, a po paru dniach, kiedy znowu pojawił się śluz płodny, do niej przystąpił☺️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania9604 wrote:
    Hej kochane.. sama nie wiem co się dzieje w tym cyklu. Mam regularne co 31 dni, owulacja występowała do tej pory 16-17 dnia. W tym miesiącu już śluz płodny miałam 8,9 dc, a w 10 dc prawdopobnie owulacje (śluz rozciągliwy z małymi nitkami krwi- osobiście pierwszy raz tak miałam)... potem ten śluz zmienił się w mleczny wodnisty, a jakiś czas temu znów w rozciągliwy.... w ciągu dnia potrafi być raz mleczny wodny, za chwile rozciągliwy przezroczysty i „glutkowy”... nie wiem już co się dzieje w tym cyklu :/ miała tak któraś z was? Oszaleje chyba... do tej pory po owulacji na następny dzień zmieniał się w biały gesty i kremowy... strasznie dziwny ten cykl :/

Ja miałam podobnie kilka dni po owulacji która miałam potwierdzona na usg miałam znów śluz płodny, później trochę biało- żółty, później jakieś glutki i efekt jest taki że jestem w ciąży ;)

Hania007 lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    13.01 28+5 991g 🫒
    20.01 29+5 3 prenatalne 1470g 🫒🩷

26.02.2026 CC Oliwia 🫒🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ