X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś z Kajtkiem u lekarza-rehabilitanta. Niby tylko kontrolnie, bo ta asymetria już 2 miesiące temu była niewidoczna. Rozwija się dobrze, ale wcale m nie jest powiedziane, że problem nie wróci nawet do roku!! Mózg się bardzo dynamicznie rozwija i wszystko się może zdarzyć - niedobre też. Zaskoczyła mnie tym baba - no ale wierzę jej - jest dr nauk...
    Powiedziała, że bardzo garnie się do chodzenia i chyba za 2 miechy będzie chodzić. Mamy go jednak nie ponaglać i nie łazić z nim po pokoju za ręcę go trzymając - a on na stojąco. Ma się ciorać w brudzie na podłodze i jak najwięcej raczkować...to zbawienne dla rozwoju dzieciaka. Więc potwierdziło się to, o czym tu kiedyś czytałam na forum. Raczkowanie bardzo ważne.

Reni, macduska, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, Magdala, kkisia, gosia7122, malgos741, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Przedszkolanka.
    PAN od wuefu mówi poprawnie. :-)
    Pan od W-F to Waciak, tak? :)

Bozia3, iwcia77, macduska, efcia, Aasiula, gretka, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Byłam dziś z Kajtkiem u lekarza-rehabilitanta. Niby tylko kontrolnie, bo ta asymetria już 2 miesiące temu była niewidoczna. Rozwija się dobrze, ale wcale m nie jest powiedziane, że problem nie wróci nawet do roku!! Mózg się bardzo dynamicznie rozwija i wszystko się może zdarzyć - niedobre też. Zaskoczyła mnie tym baba - no ale wierzę jej - jest dr nauk...
    Powiedziała, że bardzo garnie się do chodzenia i chyba za 2 miechy będzie chodzić. Mamy go jednak nie ponaglać i nie łazić z nim po pokoju za ręcę go trzymając - a on na stojąco. Ma się ciorać w brudzie na podłodze i jak najwięcej raczkować...to zbawienne dla rozwoju dzieciaka. Więc potwierdziło się to, o czym tu kiedyś czytałam na forum. Raczkowanie bardzo ważne.
    a jak to stwierdzic czy dziecko ma ta asymetrie ? :-O bo duzo o tym pisalayscie a ja sie martwie ze czegoss nie wylapie i bedzie za pozno...

Simba lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a jak to stwierdzic czy dziecko ma ta asymetrie ? :-O bo duzo o tym pisalayscie a ja sie martwie ze czegoss nie wylapie i bedzie za pozno...
    A to nie jak lezy ciagle na jednym boku i mu sie glowa w tym miejscu splaszcza?
    U mnie i jeden i drugi tak maja. W dodatku Max jakis taki w luk wygiety

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no i po co jątrzycie i wracacie do tematau? Nie prościej zignorować? Panda na tym forum była o wiele dłużej, niż Ty czy inne dziewczyny - tworzyła je z nami od początku - i ma prawo nielajkować tak samo jak Ty.
    Temat ucichł - a Ty podburzasz atmosferę - [po co?
    Ucichł później niż ja napisałam. Po rozmowie z Morką. Luz. To było działanie w afekcie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 12:22

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    najlepiej poproś o skierowanie od pediatry - niech go obejrzy specjalista rehabilitant. Jak chcesz być spokojna i nic nie zauważasz niepokojącego - to zmyśl coś u pediatry - np., że mu się głowa częściej odchyla w lewo lub w prawo, albo że jak leży goły do przewijania, to się bardziej wygina w lewo lub w prawo. Laik tylko tyle zauważy - specjalista prawdziwy wyłapuje o wiele więcej niezauważalnych sygnałów. To jest ważne, bo wcześniej można wyłapać tendencję do krzywicy...a zwykły pediatra sobie z tym nie poradzi....

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    w łuk wygięty to asymetria....i głowa na jeden bok też...u nas w PL tym się zajmują od początku i bardzo na to zwracają uwagę. Fioła na tym punkcie ma też pusur...można ją podpytać

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    na którą?

bo u mnie koleżanka zdanie zaczynała od wtenczas

Tę co była ja pisałam posta. Przedpołudnie.
    Może to dopołud prędzej.

Zacytowałam Ciebie, bo to w temacie gwary.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

A nie byłaś z nim nigdzie?
    Ten łuk to nie bardzo...

A już doczytałam, że Bozia Cię uświadomiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 12:11

Simba lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większość asymetrii mija fizjologicznie, ale część nie, Fachowiec to rozpozna. Wiem, że pusur ćwiczyła z adasiem i pogodynka też. My nie mieliśmy zaleceń do ćwiczeń - i samo przeszło, ale ma mieć kontrolę co dwa miesiące, zanim nie skończy rok.

iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dostałam nichujka za posta z tamtendyk O.o
    A ja za wylapanie TAMTENDY :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A nie byłaś z nim nigdzie?
    Ten łuk to nie bardzo...

A już doczytałam, że Bozia Cię uświadomiła.
    Chodze do pediatry co miesiac (tak kazal przez pierwsze pol roku) i on uwaza ze to normalne i samo przejdzie. Moj pediatra ma takie podejscie do wszystkiego, dlatego jestem taka wyluzowana :)
    No dobra, jak ich klade do lozek, to wkladam im pod lopatke zwinieta pieluszke, co zmusza ich do obracania glowy w druga strone. Widze ze coraz czesciej i bez pieluszki tak robia. Pediatra kazal :)

macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Przypomniało mi się jak przed wyborami samorzadowymi jeden kandydat na wójta napisał na banerze wyborczym "Jestem Z TĄD".
    :-D

Simba, Reni, Bozia3, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz
    taka niesprawiedliwość nastała
    Simba wrote:

Simba lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co się dzieje

mam otwarte okno i słyszę nawoływanie muzeina albo jakąś ryczącą krowę O.o w Centrum?

Bozia3, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Przypomniało mi się jak przed wyborami samorzadowymi jeden kandydat na wójta napisał na banerze wyborczym "Jestem Z TĄD".
    :-D
    Tądy, Tądy...nie ma takiego miasta ;)

macduska, Bozia3, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    za TAMTENDY powinno być słoneczko od Pani...albo co najmniej gwiazdka...:) Toż to mistrzostwo - niech się moje brzuski schowają....;)

Reni, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w łuk wygięty to asymetria....i głowa na jeden bok też...u nas w PL tym się zajmują od początku i bardzo na to zwracają uwagę. Fioła na tym punkcie ma też pusur...można ją podpytać
    A widzisz tu nie. Moze tym razem pediatre bardziej przycisne

Bozia3, efcia, Zofia8 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    za TAMTENDY powinno być słoneczko od Pani...albo co najmniej gwiazdka...:) Toż to mistrzostwo - niech się moje brzuski schowają....;)
    Tez sie mnie tak wydaje bynajmniej

Bozia3, Reni, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tądy, Tądy...nie ma takiego miasta ;)

Cały czas mnie zastanawia kto mu ten baner projektował i kto wydrukował...

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 9903 9904 9905 9906 9907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ