X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś z Kajtkiem u lekarza-rehabilitanta. Niby tylko kontrolnie, bo ta asymetria już 2 miesiące temu była niewidoczna. Rozwija się dobrze, ale wcale m nie jest powiedziane, że problem nie wróci nawet do roku!! Mózg się bardzo dynamicznie rozwija i wszystko się może zdarzyć - niedobre też. Zaskoczyła mnie tym baba - no ale wierzę jej - jest dr nauk...
    Powiedziała, że bardzo garnie się do chodzenia i chyba za 2 miechy będzie chodzić. Mamy go jednak nie ponaglać i nie łazić z nim po pokoju za ręcę go trzymając - a on na stojąco. Ma się ciorać w brudzie na podłodze i jak najwięcej raczkować...to zbawienne dla rozwoju dzieciaka. Więc potwierdziło się to, o czym tu kiedyś czytałam na forum. Raczkowanie bardzo ważne.

Reni, macduska, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, Magdala, kkisia, gosia7122, malgos741, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Przedszkolanka.
    PAN od wuefu mówi poprawnie. :-)
    Pan od W-F to Waciak, tak? :)

Bozia3, iwcia77, macduska, efcia, Aasiula, gretka, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Byłam dziś z Kajtkiem u lekarza-rehabilitanta. Niby tylko kontrolnie, bo ta asymetria już 2 miesiące temu była niewidoczna. Rozwija się dobrze, ale wcale m nie jest powiedziane, że problem nie wróci nawet do roku!! Mózg się bardzo dynamicznie rozwija i wszystko się może zdarzyć - niedobre też. Zaskoczyła mnie tym baba - no ale wierzę jej - jest dr nauk...
    Powiedziała, że bardzo garnie się do chodzenia i chyba za 2 miechy będzie chodzić. Mamy go jednak nie ponaglać i nie łazić z nim po pokoju za ręcę go trzymając - a on na stojąco. Ma się ciorać w brudzie na podłodze i jak najwięcej raczkować...to zbawienne dla rozwoju dzieciaka. Więc potwierdziło się to, o czym tu kiedyś czytałam na forum. Raczkowanie bardzo ważne.
    a jak to stwierdzic czy dziecko ma ta asymetrie ? :-O bo duzo o tym pisalayscie a ja sie martwie ze czegoss nie wylapie i bedzie za pozno...

Simba lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a jak to stwierdzic czy dziecko ma ta asymetrie ? :-O bo duzo o tym pisalayscie a ja sie martwie ze czegoss nie wylapie i bedzie za pozno...
    A to nie jak lezy ciagle na jednym boku i mu sie glowa w tym miejscu splaszcza?
    U mnie i jeden i drugi tak maja. W dodatku Max jakis taki w luk wygiety

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no i po co jątrzycie i wracacie do tematau? Nie prościej zignorować? Panda na tym forum była o wiele dłużej, niż Ty czy inne dziewczyny - tworzyła je z nami od początku - i ma prawo nielajkować tak samo jak Ty.
    Temat ucichł - a Ty podburzasz atmosferę - [po co?
    Ucichł później niż ja napisałam. Po rozmowie z Morką. Luz. To było działanie w afekcie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 12:22

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    najlepiej poproś o skierowanie od pediatry - niech go obejrzy specjalista rehabilitant. Jak chcesz być spokojna i nic nie zauważasz niepokojącego - to zmyśl coś u pediatry - np., że mu się głowa częściej odchyla w lewo lub w prawo, albo że jak leży goły do przewijania, to się bardziej wygina w lewo lub w prawo. Laik tylko tyle zauważy - specjalista prawdziwy wyłapuje o wiele więcej niezauważalnych sygnałów. To jest ważne, bo wcześniej można wyłapać tendencję do krzywicy...a zwykły pediatra sobie z tym nie poradzi....

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    w łuk wygięty to asymetria....i głowa na jeden bok też...u nas w PL tym się zajmują od początku i bardzo na to zwracają uwagę. Fioła na tym punkcie ma też pusur...można ją podpytać

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    na którą?

bo u mnie koleżanka zdanie zaczynała od wtenczas

Tę co była ja pisałam posta. Przedpołudnie.
    Może to dopołud prędzej.

Zacytowałam Ciebie, bo to w temacie gwary.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

A nie byłaś z nim nigdzie?
    Ten łuk to nie bardzo...

A już doczytałam, że Bozia Cię uświadomiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 12:11

Simba lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większość asymetrii mija fizjologicznie, ale część nie, Fachowiec to rozpozna. Wiem, że pusur ćwiczyła z adasiem i pogodynka też. My nie mieliśmy zaleceń do ćwiczeń - i samo przeszło, ale ma mieć kontrolę co dwa miesiące, zanim nie skończy rok.

iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dostałam nichujka za posta z tamtendyk O.o
    A ja za wylapanie TAMTENDY :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A nie byłaś z nim nigdzie?
    Ten łuk to nie bardzo...

A już doczytałam, że Bozia Cię uświadomiła.
    Chodze do pediatry co miesiac (tak kazal przez pierwsze pol roku) i on uwaza ze to normalne i samo przejdzie. Moj pediatra ma takie podejscie do wszystkiego, dlatego jestem taka wyluzowana :)
    No dobra, jak ich klade do lozek, to wkladam im pod lopatke zwinieta pieluszke, co zmusza ich do obracania glowy w druga strone. Widze ze coraz czesciej i bez pieluszki tak robia. Pediatra kazal :)

macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Przypomniało mi się jak przed wyborami samorzadowymi jeden kandydat na wójta napisał na banerze wyborczym "Jestem Z TĄD".
    :-D

Simba, Reni, Bozia3, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz
    taka niesprawiedliwość nastała
    Simba wrote:

Simba lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co się dzieje

mam otwarte okno i słyszę nawoływanie muzeina albo jakąś ryczącą krowę O.o w Centrum?

Bozia3, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Przypomniało mi się jak przed wyborami samorzadowymi jeden kandydat na wójta napisał na banerze wyborczym "Jestem Z TĄD".
    :-D
    Tądy, Tądy...nie ma takiego miasta ;)

macduska, Bozia3, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    za TAMTENDY powinno być słoneczko od Pani...albo co najmniej gwiazdka...:) Toż to mistrzostwo - niech się moje brzuski schowają....;)

Reni, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w łuk wygięty to asymetria....i głowa na jeden bok też...u nas w PL tym się zajmują od początku i bardzo na to zwracają uwagę. Fioła na tym punkcie ma też pusur...można ją podpytać
    A widzisz tu nie. Moze tym razem pediatre bardziej przycisne

Bozia3, efcia, Zofia8 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    za TAMTENDY powinno być słoneczko od Pani...albo co najmniej gwiazdka...:) Toż to mistrzostwo - niech się moje brzuski schowają....;)
    Tez sie mnie tak wydaje bynajmniej

Bozia3, Reni, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tądy, Tądy...nie ma takiego miasta ;)

Cały czas mnie zastanawia kto mu ten baner projektował i kto wydrukował...

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 9903 9904 9905 9906 9907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ