X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Just00 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka i jak udało Ci się umówić wcześniej wizytę?

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer 🕛
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just, niestety byli nieugieci, wizyta miedzy 22 a 24dpt, niezaleznie od wysokosci bety. Umowilam sie na 7.07 czyli 23 dpt. Chcialam umowic sie do mojej ginekolozki takiej nie z kliniki na przyszly tydzien, ale ma urlop 😢 wiec pozostaje mi uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac do tego 7.07.
    W poniedzialek jade jeszcze zrobic kolejna bete w klinice - przysluguja dwie to czemu by nie sprawdzic 😉
    A jak Tobie ida zastrzyki Prolutex? Czytalam o nich kiedys, ze sa bardzo bolesne, prawda to? 😉
    Aa i dostalam tez info z kliniki co z tym moim nieszczesnym TSH - zamiast dawki 25 mam brac na zmiane dawki 50 i 75. Kontrola za dwa tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 20:34

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ 7dpt bHCG 76,4 ➡️ 10dpt bHCG 402 ➡️ 12 dpt bHCG 1518😮
  • Just00 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Just, niestety byli nieugieci, wizyta miedzy 22 a 24dpt, niezaleznie od wysokosci bety. Umowilam sie na 7.07 czyli 23 dpt. Chcialam umowic sie do mojej ginekolozki takiej nie z kliniki na przyszly tydzien, ale ma urlop 😢 wiec pozostaje mi uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac do tego 7.07.
    W poniedzialek jade jeszcze zrobic kolejna bete w klinice - przysluguja dwie to czemu by nie sprawdzic 😉
    A jak Tobie ida zastrzyki Prolutex? Czytalam o nich kiedys, ze sa bardzo bolesne, prawda to? 😉
    Aa i dostalam tez info z kliniki co z tym moim nieszczesnym TSH - zamiast dawki 25 mam brac na zmiane dawki 50 i 75. Kontrola za dwa tyg.
    Mam nadzieję,że te Twoje przyrosty bety w najgorszym wypadku świadczą o bliźniakach 😅
    A kiedy sprawdzałaś TSH tzn. w jakim czasie po transferze? Szkoda ze nie udało Ci się przesunąć terminu,bylabys spokojniejsza. 😒
    Na mnie chyba już żadne zastrzyki nie robią wrażenia,tak jak na początku byłam spanikowana tak teraz cyk i zrobione. Nie czuje aby Prolutex był jakiś gorszy,moim zdaniem Menopur był trudniejszy bo tam nie zmieniało się igly i po wbiciu w ampułkę sie trochę tempiła co odczuwałam przy aplikacji.

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer 🕛
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ