35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego dobrego dziewczynki, duuuużo miłości i wyrozumiałości
aszka zdrowiej szybko. Mi zapalenie krtani chyba przechodzi.Storczyk31, Phyllis, Moko, Kazia, Jastin76, aszka, Saramago lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
dla wszystkich
Aniu, jak wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:34
padington, Moko, Kazia, Jastin76, aszka, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, ja mialam dzis badanie histeroskopia diagnostyczna. Bez znieczulenia ale nic nie bolalo! Bo to diagnostyka tylko, wlewaja do macicy plyn jakis. To trwalo naprawde krotko, dwie minuty. Niestety badanie wykazalo ze mam na macicy dwa polipy, czyli nie jeden jak bylo widac na USG. Dwa. I nie 5 mm jak na USG bylo widac, ale oba po 15 mm, czyli po poltora centymetra.
Lekarz ktory przeprowadzal to badanie powiedzial "warto to usunac" i zalecil zebym przeszla "histeroskopie operacyjna" (ta robi sie w szpitalu, pod znieczuleniem).
Ale skierowanie na ten zabieg moze dac mi tylko lekarz prowadzacy, zadzwonilam od razu umowic z nim spotkanie, i mam miec za tydzien w poniedzialek. Tak wiec za tydzien spotkanie z lekarzem, jak bede miec skierowanie to moge umawiac zabieg, ktory pewnie bedzie miec miejsce w przyszlym cyklu (jak dobrze pojdzie, bo nie wiem jakie sa terminy na to).
Tak wiec w przszlym cyklu napewno nie wroce do IUI, tylko ten zabieg bede miec.
Ale to dobrze, bardzo mozliwe ze te polipy mam juz od dawna, tylko moj ginekolog nigdy ich nie widzial, bo nawet babka na specjalistycznym USG zobaczyla tylko jeden z dwoch i wydawal sie jej duzo mniejszy niz jest w rzeczywistosci (trzy razy mniejszy).
Ja wiec sie ciesze ze w koncu zrobiono mi to badanie, bo ciagle podchodzilam pod kategorie "wszystko dziala, zdrowa, a nie zachodzi" a jednak nie wszystko dziala jak nalezy, i moze to jest powod dla ktorego nie zaszlam do tej pory naturalnie? Bo przeciez owulke mam jak nalezy jak w zegarku, nasienie dobre, hormony wszystkie w porzadku.
Czytalam na roznych forach jak dziewczyny ktorym polipy usunieto od razu zachodzily w cyklu po ich wycieciu.
Tak wiec widze duza szansa w tym zabiegu.
Moja przyjaciolka ktora jest ekspertka w tych tematach, sama przeszla wszystkie te badania i zabiegi i urodzila dwojke dzieci (w odstepie 2.5 roku) dzieki In Vitro, powiedziala ze wszystkim powinno sie histeroskopie przed IUI robic. Bo na USG nie wszystko widac...Szkoda ze mi przed pierwsza IUI tego badania nie zrobili, i wypstrykalam na IUI tyle jajek...
Aha, dzis mam owulke tzn wszystkie znaki na wodzie i niebie na to wskazuja (sluz, szyjka, pikanie jajnika i statystyka, zazwyczaj mam w 13 DC) ale nie bedzie dzis przytulanek bo po tym badaniu nie mozna przez piec dni...Jest zakaz. Doktor powiedzial ze absolutnie nie mozna bo bedzie zakazenie.
No wiec cykl w plecy (raczej, bo ostatnie przytulanko bylo dwa dni temu, a wtedy sluzu jakos nie czulam, choc pewna szansa ze zolnierzyki do dzis przetrwaly moze jest....), i nastepny cykl pewnie tez bo bedzie ten zabieg. No ale skoro te polipy mozliwe przeszkadzaja w zagniezdzeniu to nic nie trace bo i tak sie nie zagniezdzi...Musze czekac na ten zabieg i wtedy dopiero bedzie szansa, nowa duza szansa
Tak wiec malo romantiko na Walentynki, a zalozylam taka sexi sukienke dzis, bo Walentynki i owulka...I nic z tego nie bedzie. No nic. Najwazniejsze ze krok po kroku do przodu z procesem leczenia.
Duzo milosci dziewczyny i slodkich Walentynek!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 17:32
jusst, Storczyk31, pierwiastka, Moko, aszka, Ania1602, MoBo lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dziekuje kochana. Tak mam nadzieje ze zostala wykryta przeszkoda, bedzie ona usunieta i zajde szybko
Mam nadzieje ze dla nas wszystkich ciaza to kwestia bliskiej przyszlosci!aszka, jusst, Storczyk31, pierwiastka, MoBo, Ania1602, Kazia lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani, to cudownie, że masz u siebie tak wspaniałą opiekę medyczną. Uważam, że świetny plan i zielony kropek jest tylko kwestią najbliższego czasu!
Miłego, walentynkowego wieczoru dla wszystkich
P.S. strasznie mnie mdli dziś od rana... taaa pomarzyć można, że to objaw, ale na poważnie, nie wiem jak ja jutro wrócę do pracy, bo nie ukrywam, że czuję się fatalnie, a powinnam być już zdrowaaszka, jusst, Dani, pierwiastka, Ania1602, Kazia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maggie, Paweł....nie przestaje o Was myśleć....
Pierwiastku przyjmij i moje najszczersze kondolencje....
Ech....pierwiastka lubi tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualnyMoko wrote:Nie. Nie sądzę, nie mam grypowych objawów. Jakbym teraz po leczeniu infekcji bakteryjnej miała jeszcze leczyć wirusa grypy, to nic tylko się pokroić.
Zdrówka dla Ciebie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:17
-
Dani dobrze, że ewentualna przyczyna niepowodzeń została wykryta i zostanie usunięta. Oby jak najszybciej.
Moko jeśli nadal się źle czujesz to idź jutro jeszcze raz do lekarza. Powinnaś się doleczyć.Dani lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Phyllis wrote:dla wszystkich
Aniu, jak wizyta?
Dr nie powiedział nic, czego bym nie wiedziała. Wyniki się pogorszyły, szanse na powodzenie znacznie zmalały. Zapytał mnie co ja o tym myślę i czy jesteśmy w stanie zaakceptować adopcję. Pewnie chciał mnie wybadać, czy jeszcze chcę walczyć. Powiedziałam, że myślę, że możemy "polować" na w miarę dobry cykl, poza tym zobaczyć na usg czy coś się dzieje. Dr powiedział, że nie może mi odbierać moich ostatnich szans, będzie mówił jakie jest jego zdanie a ja będę podejmować decyzje. Zrobiliśmy usg, były tylko 2 pęcherzyki antralne, dr powiedział, że przy tych wynikach to jest dobrze, że nie przekroczyłam FSH 15 więc możemy spróbować podać leki i zobaczymy czy jajniki zareagują. Podgląd w czwartek. Powiedział też, że na KD mamy jeszcze czas i mogę spokojnie się zastanowić i dojrzeć do decyzji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:58
MoBo lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Bardzo dobrze mu powiedzialas Aniu, ze mozecie "polowac" na jakis w miare dobry cykl, pokazalas mu ze masz jeszcze wiare, chcesz probowac. On tez madry mi sie wydaje. To jakie leki bedziesz brala?
Storczyk31, MoBo, jusst lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani dr zna moją trudną drogę i sytuację, chciał sprawdzić czy jeszcze mam siłę. Nie pamiętam dokładnie jak to powiedział, ale coś też wspomniał o mojej sile i waleczności
Biorę Puregon + Luveris, później Gonal + Luveris.Dani, Moko, MoBo, jusst lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
To mocno trzymam kciuki za Puregonowo-Gonalowy cykl!
Ania1602 lubi tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Ania1602 wrote:Dani dobrze, że ewentualna przyczyna niepowodzeń została wykryta i zostanie usunięta. Oby jak najszybciej.
Moko jeśli nadal się źle czujesz to idź jutro jeszcze raz do lekarza. Powinnaś się doleczyć.
Fajnego masz tego lekarza. Dobrze, że do niego trafiłaś. Trzymam kciuki za obiecujący cyklAnia1602 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:Jak tam Wasze walentynki? Ja skonczylam mała karmic w nocy i poleciałam do wc. Nad ranem wstaje i nagle wymioty, ból brzucha i biegunka, grype mam
Mam nadzieje ze Ala sie nie zarazi, mąż miał jechać w delegacje ale został bo tak mnie złapało. Poleciał do apteki po gripexy i takie rozne i troche lepiej mi juz bo wzielam mase tych tabletek.
no mam nadzieję że reszta domowników się nie rarazi a sama się szybko wykurujesz!
zdrowia dużo!jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter