35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosia!
Nie wiedziałam, że dziś Twoje urodziny, ale Ty wiesz czego Ci życzę. Ściskam Cię bardzo mocno i wierzę, że to marzenie spełni się już niedługoaszka, MoBo, Jastin76, Storczyk31, Phyllis, pierwiastka, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Magi -
los potrafi nas w okrutny sposob probowac. Ale po deszczu w koncu przychodzi slonce. Nie trac nadziei. W ciaze napewno zajdziesz po raz kolejny. Nie obwiniaj sie - standardowo niektore badania kliniki przeprowadzaja kobietom dopiero po dwoch poronieniach. Ne moglas przypuszczac ze beda konieczne.
Sciskam Cie mocno w dniu Twoich urodzin, przytulam i zycze Ci aby nadchodzacy rok Twojego zycia przyniosl Ci nadzieje, radosc i spelnienie tego najwazniejszego marzenia.
aszka, MoBo, Jastin76, Storczyk31, Phyllis, pierwiastka, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani, doczytałam o tych polipach - ja miałam jeden usuwany pod narkozą. Co prawda miałam go w innym miejscu, bo na szyjce macicy, ale sam zabieg nie jest zbyt skomplikowany. Życzę, aby wszystko poszło gładko, a potem... no wiadomo - II kreski na teście
aszka, Dani, MoBo, Jastin76, Storczyk31, pierwiastka, Ania1602, Kazia, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje Phyllis, dzieki kochane wszystkie!
MoBo- jeszcze nie wiem kiedy bede miec ten zabieg, mozliwe ze nie uda sie w najblizszym cyklu. Ale mam taka nadzieje, i do tej pory nie musialam dlugo czekac na badania wiec mam nadzieje ze tu tez nie bede musiec dlugo czekac. Zobaczymy. Dowiem sie w przyszly poniedzialek, bo musze najpierw spotkac sie z lekarzem prowadzacym. On musi podjac decyzje o tym zabiegu oficjalnie, dac mi skierowanie i tez wtedy pewnie mi powie gdzie mam zrobic ten zabieg, u jakiego lekarza itp.
Ja dzis plamie nadal po tym badaniu, ale nie dziwne bo badanie inwazyjne, jak HSG. Brzuch tez troche bolam po tym wczoraj, w zwiazku z czym przelozylismy zaplanowana na dzis wycieczke na pustynie, na srode. Bo nie chce jechac taka obolala i plamiaca....
Szybkiego powrotu do zdrowia Aszko i Moko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:27
Storczyk31, Phyllis, pierwiastka, MoBo, padington, Jot, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Dziekuje Phyllis, dzieki kochane wszystkie!
MoBo- jeszcze nie wiem kiedy bede miec ten zabieg, mozliwe ze nie uda sie w najblizszym cyklu. Ale mam taka nadzieje, i do tej pory nie musialam dlugo czekac na badania wiec mam nadzieje ze tu tez nie bede musiec dlugo czekac. Zobaczymy. Dowiem sie w przyszly poniedzialek, bo musze najpierw spotkac sie z lekarzem prowadzacym. On musi podjac decyzje o tym zabiegu oficjalnie, dac mi skierowanie i tez wtedy pewnie mi powie gdzie mam zrobic ten zabieg, u jakiego lekarza itp.
Ja dzis plamie nadal po tym nadaniu, ale nie dziwne bo badanie inwazyjne, jak HSG. Brzuch tez troche bolam po tym wczoraj, w zwiazku z czym przelozylismy zaplanowana na dzis wycieczke na pustynie, na srode. Bo nie chce jechac taka obolala i plamiaca....
Szybkiego powrotu do zdrowia Aszko i Moko!
Wycieczka na pustynię??? czemu ja nie mogę sobie planować takich rzeczy???Storczyk31, Dani, MoBo, Jot, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Maggi, Wszystkiego, absolutnie Wszystkiego co Najlepsze i Najpiękniejsze dla Ciebie i Twoich Bliskich *))))))))))
MoBo, Jastin76, aszka, pierwiastka, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Z heparyną należy ostrożnie, szczególnie w przypadku jak na początku przebiegu ciąży pojawiają się plamienia. Ja niestety po heparynie dostałam niemalże krwotoku...
aszka, MoBo lubią tę wiadomość
Jot
Phyllis wrote:Twój post potwierdza, że jeśli chodzi o lekarza, zarówno Ty i ja jesteśmy w dobrych rękach
Dokładnie, jesteśmy w dobrych rękach. Żałuję, że nie trafiłam do tego dr jak zaczynałam przygodę z IUI. Może wszystko by wyglądało już inaczej.
MoBo mój dr stymuluje do 15 FSH, więc dużo mi nie brakowało.
Dziewczynki wszystkim bardzo dziękuję za wsparcie i kciukiBardzo bym chciała, żeby w końcu się udało, chociażby dlatego, że jestem już zrujnowana finansowo
Jednak będę walczyć do ostatniej mojej komórki. Nawet gdybym miała zostać w jednej koszuli. Chyba, że prędzej wykończę się fizycznie albo psychicznie.
Margaret kochana w dniu urodzin składam Ci serdeczne życzenia, niech rozwiążą się wszystkie twoje problemy i spełnią się wszystkie marzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:46
aszka, Jot, Phyllis, pierwiastka, Dani, Moko, Margaret.Se, jusst, MoBo lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
Jot wrote:Z heparyną należy ostrożnie, szczególnie w przypadku jak na początku przebiegu ciąży pojawiają się plamienia. Ja niestety po heparynie dostałam niemalże krwotoku...
Mi pękł krwiak i to po nim miałam "krwotok". Nie miało to jednak wpływu na rozwój ciąży, więc kontynuowalam heparyne do końca 8 miesiąca.Margaret.Se lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Heparyna jest o tyle dobra, że działa okolo 24 godzin. Tym samym po odstawieniu nie ma wpływu na rozrzedzenie krwi. Natomiast acard działa znacznie dłużej i to z nim należy ostrożnie.
Mi pękł krwiak i to po nim miałam "krwotok". Nie miało to jednak wpływu na rozwój ciąży, więc kontynuowalam heparyne do końca 8 miesiąca.
moremi, a brałaś też acard czy samą heparynę? i od kiedy heparynę?
-
Moremi, widzisz co lekarz do opinia, mi mój gin i lekarz na pogotowiu kazali odstawić właśnie heparynę a acard kontynuować...
Margaret.Se lubi tę wiadomość
Jot
Phyllis wrote:moremi, a brałaś też acard czy samą heparynę? i od kiedy heparynę?
Margaret.Se, Phyllis lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Jot wrote:Moremi, widzisz co lekarz do opinia, mi mój gin i lekarz na pogotowiu kazali odstawić właśnie heparynę a acard kontynuować...
Mi przy plamieniach i krwawieniach kazali odstawiac jedno i drugie. A dopier jak było czysto mogłam ponownie brać leki.Margaret.Se, Phyllis lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Jejka moje kochane
Tyle pieknych zyczendziekuje Wam i za chwilke tez kazdej z osobna podziekuje :***
Musza wszystkie sie spełnic bo prosto z serduszek waszych ida te zyczonka
Cudowne jestescie i najkochansze na swiecie:*******
Dani, Phyllis, Storczyk31, jusst, Moko, Jastin76, Ania1602, MoBo lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Dziwne. Acard ma ten skład co aspiryna, a aspiryny i pochodnyc nie można brać przed oddawaniem krwi.
Mi przy plamieniach i krwawieniach kazali odstawiac jedno i drugie. A dopier jak było czysto mogłam ponownie brać leki.
kuzwa, a to ile dni przed pobraniem krwi trzeba odstawic acard?MoBo, nowatorka lubią tę wiadomość
loret1