X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia!
    Nie wiedziałam, że dziś Twoje urodziny, ale Ty wiesz czego Ci życzę. Ściskam Cię bardzo mocno i wierzę, że to marzenie spełni się już niedługo <3

aszka, MoBo, Jastin76, Storczyk31, Phyllis, pierwiastka, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi -
    los potrafi nas w okrutny sposob probowac. Ale po deszczu w koncu przychodzi slonce. Nie trac nadziei. W ciaze napewno zajdziesz po raz kolejny. Nie obwiniaj sie - standardowo niektore badania kliniki przeprowadzaja kobietom dopiero po dwoch poronieniach. Ne moglas przypuszczac ze beda konieczne.

Sciskam Cie mocno w dniu Twoich urodzin, przytulam i zycze Ci aby nadchodzacy rok Twojego zycia przyniosl Ci nadzieje, radosc i spelnienie tego najwazniejszego marzenia.

aszka, MoBo, Jastin76, Storczyk31, Phyllis, pierwiastka, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, doczytałam o tych polipach - ja miałam jeden usuwany pod narkozą. Co prawda miałam go w innym miejscu, bo na szyjce macicy, ale sam zabieg nie jest zbyt skomplikowany. Życzę, aby wszystko poszło gładko, a potem... no wiadomo - II kreski na teście :)

aszka, Dani, MoBo, Jastin76, Storczyk31, pierwiastka, Ania1602, Kazia, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret ja Ci życze tego zeby Twoje marzenia sie spełniły rose.gifBisous28.gif

MoBo, Jastin76, Storczyk31, pierwiastka, Jot, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret po prostu Twojego szczęścia! :) <3

MoBo, Storczyk31, pierwiastka, Jot, Ania1602, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Phyllis, dzieki kochane wszystkie!

MoBo- jeszcze nie wiem kiedy bede miec ten zabieg, mozliwe ze nie uda sie w najblizszym cyklu. Ale mam taka nadzieje, i do tej pory nie musialam dlugo czekac na badania wiec mam nadzieje ze tu tez nie bede musiec dlugo czekac. Zobaczymy. Dowiem sie w przyszly poniedzialek, bo musze najpierw spotkac sie z lekarzem prowadzacym. On musi podjac decyzje o tym zabiegu oficjalnie, dac mi skierowanie i tez wtedy pewnie mi powie gdzie mam zrobic ten zabieg, u jakiego lekarza itp.

Ja dzis plamie nadal po tym badaniu, ale nie dziwne bo badanie inwazyjne, jak HSG. Brzuch tez troche bolam po tym wczoraj, w zwiazku z czym przelozylismy zaplanowana na dzis wycieczke na pustynie, na srode. Bo nie chce jechac taka obolala i plamiaca....

Szybkiego powrotu do zdrowia Aszko i Moko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:27

Storczyk31, Phyllis, pierwiastka, MoBo, padington, Jot, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziekuje Phyllis, dzieki kochane wszystkie!

MoBo- jeszcze nie wiem kiedy bede miec ten zabieg, mozliwe ze nie uda sie w najblizszym cyklu. Ale mam taka nadzieje, i do tej pory nie musialam dlugo czekac na badania wiec mam nadzieje ze tu tez nie bede musiec dlugo czekac. Zobaczymy. Dowiem sie w przyszly poniedzialek, bo musze najpierw spotkac sie z lekarzem prowadzacym. On musi podjac decyzje o tym zabiegu oficjalnie, dac mi skierowanie i tez wtedy pewnie mi powie gdzie mam zrobic ten zabieg, u jakiego lekarza itp.

Ja dzis plamie nadal po tym nadaniu, ale nie dziwne bo badanie inwazyjne, jak HSG. Brzuch tez troche bolam po tym wczoraj, w zwiazku z czym przelozylismy zaplanowana na dzis wycieczke na pustynie, na srode. Bo nie chce jechac taka obolala i plamiaca....

Szybkiego powrotu do zdrowia Aszko i Moko!
    Dziękuję Kochana i życzę żebyś też wróciła szybko do formy:)
    Wycieczka na pustynię??? czemu ja nie mogę sobie planować takich rzeczy??? 0girl_cray2.gif

Storczyk31, Dani, MoBo, Jot, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi słonka dla Ciebie
    1118914ejlbnc9ygd.gif

MoBo, Jastin76, Jot, Ania1602, aszka, pierwiastka, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi, Wszystkiego, absolutnie Wszystkiego co Najlepsze i Najpiękniejsze dla Ciebie i Twoich Bliskich *))))))))))

MoBo, Jastin76, aszka, pierwiastka, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Jot Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z heparyną należy ostrożnie, szczególnie w przypadku jak na początku przebiegu ciąży pojawiają się plamienia. Ja niestety po heparynie dostałam niemalże krwotoku...

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

Jot

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Twój post potwierdza, że jeśli chodzi o lekarza, zarówno Ty i ja jesteśmy w dobrych rękach :)

Dokładnie, jesteśmy w dobrych rękach. Żałuję, że nie trafiłam do tego dr jak zaczynałam przygodę z IUI. Może wszystko by wyglądało już inaczej.

MoBo mój dr stymuluje do 15 FSH, więc dużo mi nie brakowało.

Dziewczynki wszystkim bardzo dziękuję za wsparcie i kciuki <3 Bardzo bym chciała, żeby w końcu się udało, chociażby dlatego, że jestem już zrujnowana finansowo :( Jednak będę walczyć do ostatniej mojej komórki. Nawet gdybym miała zostać w jednej koszuli. Chyba, że prędzej wykończę się fizycznie albo psychicznie.

Margaret kochana w dniu urodzin składam Ci serdeczne życzenia, niech rozwiążą się wszystkie twoje problemy i spełnią się wszystkie marzenia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:46

aszka, Jot, Phyllis, pierwiastka, Dani, Moko, Margaret.Se, jusst, MoBo lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani pomału z plamieniem sie uspokoji. Miłej wycieczki :) :*

Ania cały czas trzymam kciuki za Ciebie &&.

Dani, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Z heparyną należy ostrożnie, szczególnie w przypadku jak na początku przebiegu ciąży pojawiają się plamienia. Ja niestety po heparynie dostałam niemalże krwotoku...
    Heparyna jest o tyle dobra, że działa okolo 24 godzin. Tym samym po odstawieniu nie ma wpływu na rozrzedzenie krwi. Natomiast acard działa znacznie dłużej i to z nim należy ostrożnie.
    Mi pękł krwiak i to po nim miałam "krwotok". Nie miało to jednak wpływu na rozwój ciąży, więc kontynuowalam heparyne do końca 8 miesiąca.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Heparyna jest o tyle dobra, że działa okolo 24 godzin. Tym samym po odstawieniu nie ma wpływu na rozrzedzenie krwi. Natomiast acard działa znacznie dłużej i to z nim należy ostrożnie.
    Mi pękł krwiak i to po nim miałam "krwotok". Nie miało to jednak wpływu na rozwój ciąży, więc kontynuowalam heparyne do końca 8 miesiąca.

moremi, a brałaś też acard czy samą heparynę? i od kiedy heparynę?

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, widzisz co lekarz do opinia, mi mój gin i lekarz na pogotowiu kazali odstawić właśnie heparynę a acard kontynuować...

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Jot

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    moremi, a brałaś też acard czy samą heparynę? i od kiedy heparynę?
    Brałam też acard. Heparyne dostałam dopiero w 8 tygodniu, bo w tej ciąży stwierdzilam, że wcześniej nie będę się wybierać do lekarza. Wtedy wylądowałam w szpitalu z plamieniami i od wyjścia ze szpitala miałam acard i heparyne.

Margaret.Se, Phyllis lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Moremi, widzisz co lekarz do opinia, mi mój gin i lekarz na pogotowiu kazali odstawić właśnie heparynę a acard kontynuować...
    Dziwne. Acard ma ten skład co aspiryna, a aspiryny i pochodnyc nie można brać przed oddawaniem krwi.
    Mi przy plamieniach i krwawieniach kazali odstawiac jedno i drugie. A dopier jak było czysto mogłam ponownie brać leki.

Margaret.Se, Phyllis lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejka moje kochane <3
    Tyle pieknych zyczen :) dziekuje Wam i za chwilke tez kazdej z osobna podziekuje :***

Musza wszystkie sie spełnic bo prosto z serduszek waszych ida te zyczonka :)
    Cudowne jestescie i najkochansze na swiecie <3 :*******

Dani, Phyllis, Storczyk31, jusst, Moko, Jastin76, Ania1602, MoBo lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

Maggi - spełnienia Najważniejszego marzenia!!! duuuzo siły, spokoju i nadziei :)

Jot, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dziwne. Acard ma ten skład co aspiryna, a aspiryny i pochodnyc nie można brać przed oddawaniem krwi.
    Mi przy plamieniach i krwawieniach kazali odstawiac jedno i drugie. A dopier jak było czysto mogłam ponownie brać leki.

kuzwa, a to ile dni przed pobraniem krwi trzeba odstawic acard?

MoBo, nowatorka lubią tę wiadomość

loret1
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ