Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Bóle miednicy i krocza
Odpowiedz

Bóle miednicy i krocza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w 33tc+3 i od kilku dni mam bóle krocza i miednicy. Jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem co myśleć na ten temat. Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień. Pytałam kilku znajomych od czego to zależy to tylko kazały na wszelki wypadek pakować torbę do szpitala. Wątpię żeby to był zbliżający się poród, bo jednak ciąża donoszona jest dopiero w 37tc. Ginekolog nic nie mówił czy jest źle czy nie. Tylko, że wszystko jest w porządku. Co o tym sądzić? Co byście zrobiły na moim miejscu?

• rozalix Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko lekarz ginekolog po badaniu powie Ci co dalej robić. Natomiast sugestie o zbliżającym się porodzie są realne. To, ze ciąża donoszona jest w 37 tygodniu nie oznacza, ze nie możesz urodzić wcześniej/.

Wiadomo, ze najlepiej jeśli dziecko jest w brzuszku jak najdłużej ale wiele kobiet rodzi wcześniej
    https://lupiko.pl/ciaza-donoszona

Polecam poczytanie sobie o tym na stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 10:32

• Czarpar Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w ciazy w 7 tyg i 5 dni. Od jakiegos czasu czulam pobolewania dolem brzucha jak na okres, teraz zadnych objawow nie mam od kilku dni, tylko ogolne oslabienie, bol piersi. Jak bylam w 1 ciazy to wszystko mi dolegalo, lacznie z uczuciem jakbym polknela kamienia i miala go w brzuchu. Teraz nawet brzuch mnie nie boli co mnie jeszcze pare dni temu bolal. Czy wy tez tak mialyscie ze objawy ustapily ale bylo wszystko ok? Tydzien temu serduszko na USG i jakies objawy a teraz jakbym w ciazy nie byla.Boje sie ze cos sie zlego moglo stac.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ