Bóle miednicy i krocza
-
nick nieaktualnyWitam jestem w 33tc+3 i od kilku dni mam bóle krocza i miednicy. Jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem co myśleć na ten temat. Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień. Pytałam kilku znajomych od czego to zależy to tylko kazały na wszelki wypadek pakować torbę do szpitala. Wątpię żeby to był zbliżający się poród, bo jednak ciąża donoszona jest dopiero w 37tc. Ginekolog nic nie mówił czy jest źle czy nie. Tylko, że wszystko jest w porządku. Co o tym sądzić? Co byście zrobiły na moim miejscu?
-
Tylko lekarz ginekolog po badaniu powie Ci co dalej robić. Natomiast sugestie o zbliżającym się porodzie są realne. To, ze ciąża donoszona jest w 37 tygodniu nie oznacza, ze nie możesz urodzić wcześniej/.
Wiadomo, ze najlepiej jeśli dziecko jest w brzuszku jak najdłużej ale wiele kobiet rodzi wcześniej
https://lupiko.pl/ciaza-donoszona
Polecam poczytanie sobie o tym na stronie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 10:32
-
Jestem obecnie w ciazy w 7 tyg i 5 dni. Od jakiegos czasu czulam pobolewania dolem brzucha jak na okres, teraz zadnych objawow nie mam od kilku dni, tylko ogolne oslabienie, bol piersi. Jak bylam w 1 ciazy to wszystko mi dolegalo, lacznie z uczuciem jakbym polknela kamienia i miala go w brzuchu. Teraz nawet brzuch mnie nie boli co mnie jeszcze pare dni temu bolal. Czy wy tez tak mialyscie ze objawy ustapily ale bylo wszystko ok? Tydzien temu serduszko na USG i jakies objawy a teraz jakbym w ciazy nie byla.Boje sie ze cos sie zlego moglo stac.
-