Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Ciąża z jednym jajnikiem
Odpowiedz

Ciąża z jednym jajnikiem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Summer Znajoma

Wysłany: 21 maja 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po dwóch stratach zaczelismy ponownie starania. W poniedziałek dowiedziałam się że mam guza na jajniku, który budzi obawy onkologiczne. Zabieg jest raczej pewny. Ja mam już 40 lat i boję się , że jeśli historia skończy się pozytywnie i nie będzie to najgorsze to szanse na dziecko będą przekreślone. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia

• Altair Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer wrote:
    Cześć dziewczyny, po dwóch stratach zaczelismy ponownie starania. W poniedziałek dowiedziałam się że mam guza na jajniku, który budzi obawy onkologiczne. Zabieg jest raczej pewny. Ja mam już 40 lat i boję się , że jeśli historia skończy się pozytywnie i nie będzie to najgorsze to szanse na dziecko będą przekreślone. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia

Jeśli inne parametry są dobre i drugi jajnik zdrowy, to nie jest wielki problem. Owulacja odbywa się po prostu co miesiąc z istniejącego jajnika. Moja mama urodziła mnie mając jeden jajnik i będąc po czterdziestce. Pierwszy jajnik straciła koło 20 roku życia.
    Gdyby się nie udało, to są jeszcze inne opcje - komórka jajowa od dawczyni lub adopcja zarodka.
    Trzymaj się!

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Summer Znajoma

Wysłany: 25 maja 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ☺️ jestem po wizycie. Na szczęście guz nie wygląda na złośliwy i lekarz mnie uspokoił, co więcej powiedział że nie widzi przeciwskazan do starań bo termin zabiegu jest odległy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ