X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Ciąża z jednym jajnikiem
Odpowiedz

Ciąża z jednym jajnikiem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Summer Znajoma

Wysłany: 21 maja 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po dwóch stratach zaczelismy ponownie starania. W poniedziałek dowiedziałam się że mam guza na jajniku, który budzi obawy onkologiczne. Zabieg jest raczej pewny. Ja mam już 40 lat i boję się , że jeśli historia skończy się pozytywnie i nie będzie to najgorsze to szanse na dziecko będą przekreślone. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia

• Altair Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer wrote:
    Cześć dziewczyny, po dwóch stratach zaczelismy ponownie starania. W poniedziałek dowiedziałam się że mam guza na jajniku, który budzi obawy onkologiczne. Zabieg jest raczej pewny. Ja mam już 40 lat i boję się , że jeśli historia skończy się pozytywnie i nie będzie to najgorsze to szanse na dziecko będą przekreślone. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia

Jeśli inne parametry są dobre i drugi jajnik zdrowy, to nie jest wielki problem. Owulacja odbywa się po prostu co miesiąc z istniejącego jajnika. Moja mama urodziła mnie mając jeden jajnik i będąc po czterdziestce. Pierwszy jajnik straciła koło 20 roku życia.
    Gdyby się nie udało, to są jeszcze inne opcje - komórka jajowa od dawczyni lub adopcja zarodka.
    Trzymaj się!

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Summer Znajoma

Wysłany: 25 maja 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ☺️ jestem po wizycie. Na szczęście guz nie wygląda na złośliwy i lekarz mnie uspokoił, co więcej powiedział że nie widzi przeciwskazan do starań bo termin zabiegu jest odległy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ