X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Miesniaki macicy a ciąża
Odpowiedz

Miesniaki macicy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moni89 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) za dwa dni moje 35 urodziny, staram się o pierwsze dziecko. Za mną dwa poronienia w I trymestrze, dokładna przyczyna nieznana.
    Miałam wcześniej dwa miesniaki, a po dwóch ostatnich ciazach - stratach pojawiło się ich wiecej:-(
    Powiedzcie proszę jak do mieśniakow podchodzą Wasi lekarze. Mój kazał się starać z miesniakami (poprzednio jest pewien, że to nie była przyczyna strat).
    Czy może udalo Wam się urodzić dziecko mając macica mięśniakowata ?

Starania 2023:
    I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
    II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.

Mięśniaki macicy (śródścienne)
  • Flofliper Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam mięśniaki i też się staram. Zależy jaki masz rodzaj mięśniaków w większości są niegroźne i nie przeszkadzają dlatego lekarze mówią, żeby robić dzidziusia :))

• Maniaodlola Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, tez mam mięśniaki Ok 9 cm ma jeden inne trochę mniejsze i lekarz tez zaleca próbować a nawet IVF zanim je zoperuje. Mam 38 lat. Już sie oswoiłam z ta myślą ze może być różnie i już sie nie boje aż tak. Po wywiadzie rodzinnym okazuje sie ze moja babcia z macica miesniakowatą urodziła 5 zdrowych dzieci 😊

• Rzeżucha Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam z mięśniakiem ale podsurowicowkowym, który miał bodajże 6 cm średnicy - w ciąży urósł. Teraz muszę skontrolować jak wygląda, ale lekarz już powiedział że mogę się strać o drugie dziecko, a ewentualne usunięcie po wszystkich planowanych ciążach albo wcale, bo to jednak operacja i ryzyko

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Też mam mięśniaka. Lekarz powiedział, że zaczyna wchodzić na szyjkę. Póki co się staramy. A staramy się od dwóch lat.... :(
    Główny powód braku ciąży to brak wytrysku u męża :(

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam mieśniaki i mam dwójkę dzieci. Nie wiem czy przed 1 ciąża miałam mięśniaki. Teraz w ostatniej ciąży miałam, nic nie przeszkadzały 🙂 powodzenia dziewczyny ♥️

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ