Miesniaki macicy a ciąża
-
Cześć Dziewczyny:) za dwa dni moje 35 urodziny, staram się o pierwsze dziecko. Za mną dwa poronienia w I trymestrze, dokładna przyczyna nieznana.
Miałam wcześniej dwa miesniaki, a po dwóch ostatnich ciazach - stratach pojawiło się ich wiecej:-(
Powiedzcie proszę jak do mieśniakow podchodzą Wasi lekarze. Mój kazał się starać z miesniakami (poprzednio jest pewien, że to nie była przyczyna strat).
Czy może udalo Wam się urodzić dziecko mając macica mięśniakowata ?Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Cześć, tez mam mięśniaki Ok 9 cm ma jeden inne trochę mniejsze i lekarz tez zaleca próbować a nawet IVF zanim je zoperuje. Mam 38 lat. Już sie oswoiłam z ta myślą ze może być różnie i już sie nie boje aż tak. Po wywiadzie rodzinnym okazuje sie ze moja babcia z macica miesniakowatą urodziła 5 zdrowych dzieci 😊
-
Ja urodziłam z mięśniakiem ale podsurowicowkowym, który miał bodajże 6 cm średnicy - w ciąży urósł. Teraz muszę skontrolować jak wygląda, ale lekarz już powiedział że mogę się strać o drugie dziecko, a ewentualne usunięcie po wszystkich planowanych ciążach albo wcale, bo to jednak operacja i ryzyko
-
Hej, ja mam mieśniaki i mam dwójkę dzieci. Nie wiem czy przed 1 ciąża miałam mięśniaki. Teraz w ostatniej ciąży miałam, nic nie przeszkadzały 🙂 powodzenia dziewczyny ♥️Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-