Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Miesniaki macicy a ciąża
Odpowiedz

Miesniaki macicy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moni89 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) za dwa dni moje 35 urodziny, staram się o pierwsze dziecko. Za mną dwa poronienia w I trymestrze, dokładna przyczyna nieznana.
    Miałam wcześniej dwa miesniaki, a po dwóch ostatnich ciazach - stratach pojawiło się ich wiecej:-(
    Powiedzcie proszę jak do mieśniakow podchodzą Wasi lekarze. Mój kazał się starać z miesniakami (poprzednio jest pewien, że to nie była przyczyna strat).
    Czy może udalo Wam się urodzić dziecko mając macica mięśniakowata ?

Starania 2023:
    I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
    II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.

Mięśniaki macicy (śródścienne)
  • Flofliper Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam mięśniaki i też się staram. Zależy jaki masz rodzaj mięśniaków w większości są niegroźne i nie przeszkadzają dlatego lekarze mówią, żeby robić dzidziusia :))

• Maniaodlola Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, tez mam mięśniaki Ok 9 cm ma jeden inne trochę mniejsze i lekarz tez zaleca próbować a nawet IVF zanim je zoperuje. Mam 38 lat. Już sie oswoiłam z ta myślą ze może być różnie i już sie nie boje aż tak. Po wywiadzie rodzinnym okazuje sie ze moja babcia z macica miesniakowatą urodziła 5 zdrowych dzieci 😊

• Rzeżucha Znajoma

Wysłany: 26 lipca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam z mięśniakiem ale podsurowicowkowym, który miał bodajże 6 cm średnicy - w ciąży urósł. Teraz muszę skontrolować jak wygląda, ale lekarz już powiedział że mogę się strać o drugie dziecko, a ewentualne usunięcie po wszystkich planowanych ciążach albo wcale, bo to jednak operacja i ryzyko

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Też mam mięśniaka. Lekarz powiedział, że zaczyna wchodzić na szyjkę. Póki co się staramy. A staramy się od dwóch lat.... :(
    Główny powód braku ciąży to brak wytrysku u męża :(

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam mieśniaki i mam dwójkę dzieci. Nie wiem czy przed 1 ciąża miałam mięśniaki. Teraz w ostatniej ciąży miałam, nic nie przeszkadzały 🙂 powodzenia dziewczyny ♥️

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ