1 dziecko z in vitro 2naturalnie?
-
Ja znam taką parę. Jemu powiedzieli, że nie ma szans na naturalne spłodzenie dziecka(nie wiem dokładnie dlaczego) , podeszli z sukcesem do in vitro a po jakiś 2 latach ona naturalnie zaszła w ciążę.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Starania od 2017 zakończone niepowodzeniem. -
U mnie podobna historia.
2 inseminacje, 1 ivf- 2 transfery nieudane, beta nawet nie drgnęła, mieliśmy miesiąc przerwy przed kolejną procedurą bo zmienialiśmy klinikę i stał się naturalny cud
Już końcówka 15 tyg.
Sunray, nick nieaktualny, PannaNikt86 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć, mam prawie 3 letnie dziecko po ivf (udało się za 1 razem) I planowaliśmy na początku roku wrócić do kliniki, a tu niespodzianka - tydzień temu zrobiłam test i pokazał 2 kreski, beta pozytywna, jak byłam u lekarza powiedział, że widać pecherzyk ciążowy i za tydzień mam zrobić kolejne usg, potwierdzające czy jest ciąża:-)
-
Na chwilę obecną ja. Rano robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Czekam na betę.
Prędzej spodziewałabym się hiszpańskiej inkwizycji niż ciąży ( obustronna- teraz to już chyba nie bardzo 😉- niedrożność jajowodów i cykle bezowulacyjne).
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Kochana to tak samo jak u mnieMisia28 wrote:Na chwilę obecną ja. Rano robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Czekam na betę.
Prędzej spodziewałabym się hiszpańskiej inkwizycji niż ciąży ( obustronna- teraz to już chyba nie bardzo 😉- niedrożność jajowodów i cykle bezowulacyjne).
trzeba czekać, zobaczymy jak dalej się sytuacja rozwinie. Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze ciąże
nick nieaktualny, Misia28 lubią tę wiadomość
-
Ubiegłaś mnie, miałam pisać, że u mnie tak samo jak u Ciebie 🙂 z tym że ja mam jeszcze dwa mrozaki.. idę do lekarza 9 listopada, a Ty?Olciaaa:-) wrote:Kochana to tak samo jak u mnie
trzeba czekać, zobaczymy jak dalej się sytuacja rozwinie. Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze ciąże
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Anulka.f wrote:Tytul tego watku mnie rozwalil.Jest juz watek -starania o rodzenstwo. Po co dobijac te co dziecka nie maja zadnego i tworzyc takie watki ktore juz sa? Ale to moje zdanie.
Myślę, że nikt nie chciał, zwłaszcza na takiej stronie, nikogo dobijać. A "starania" to słowo klucz. Ale to tylko moje zdanie.
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
nick nieaktualnyJak się czujesz??Kasia 1987 wrote:U mnie podobna historia.
2 inseminacje, 1 ivf- 2 transfery nieudane, beta nawet nie drgnęła, mieliśmy miesiąc przerwy przed kolejną procedurą bo zmienialiśmy klinikę i stał się naturalny cud
Już końcówka 15 tyg. -
Dobrze:) chociaż najchętniej chodziłabym na usg co 2 tyg.Skorpionka91 wrote:Jak się czujesz??
Początek ciąży był z przebojami przez miesiąc leżałam przez odklejająca się kosmowkę, teraz jest naprawdę ok, poza typowymi dolegliwościami ciążowymi ale na to narzekać nie mogę.
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Dzień dobry
,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -