Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 17- Hydroksyprogesteron
Odpowiedz

17- Hydroksyprogesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was miała już to badane? Bo lekarz kazał mi zrobić badanie około 3-5 dc, a chciałabym sobie okres przyspieszyć i nie wiem czy branie luteiny może mi wynik zafałszować? Z góry dziękuję :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteina nie powinna zafałszować wyników 17-OH Progesteronu. Jeśli wynik 18-OH Progesteronu wyjdzie ponad 10 istnieje podejrzenie WNPN - wrodzony nieklasyczny przerost nadnerczy (ale żeby to ocenić trzeba jeszcze zrobić komplet badań i USG) jeśli jest podwyższony mniej niż 10 - często jest tak przy PCOS.

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ