X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 17- Hydroksyprogesteron
Odpowiedz

17- Hydroksyprogesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was miała już to badane? Bo lekarz kazał mi zrobić badanie około 3-5 dc, a chciałabym sobie okres przyspieszyć i nie wiem czy branie luteiny może mi wynik zafałszować? Z góry dziękuję :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteina nie powinna zafałszować wyników 17-OH Progesteronu. Jeśli wynik 18-OH Progesteronu wyjdzie ponad 10 istnieje podejrzenie WNPN - wrodzony nieklasyczny przerost nadnerczy (ale żeby to ocenić trzeba jeszcze zrobić komplet badań i USG) jeśli jest podwyższony mniej niż 10 - często jest tak przy PCOS.

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ