X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 17 OH PROGESTERON
Odpowiedz

17 OH PROGESTERON

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z Was miała może z nim problem?
    Zrobilam sobie androstrendion, testosteron, dheas04 i w/w hormon. Tylko ostatni jest powyzej normy. Po pol roku powtorzyłam i jeszcze wyższy? Wiecie może czy on ma znaczenie w zajściu w ciąże?

Agi83 lubi tę wiadomość

M&M
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zajsciu samym podobno nie. Jednak nalezy skonsultowac to z endokrynologiem w celu brania sterydow. Jesli podchodzi z jajnikow to nie tak zle, jesli z nadnerczy to juz gorzej w momencie poczecia dziewczynki (przerost genitaliow) jesli chlopiec to podobno nie jest zle (dlatego Istotne jest branie lekow I jak najszybsze poznania plci dziecka).

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam/mam 17 OH PROGESTERON podniesiony (1.60 przy normie do 1) ale lekarz powiedział, że jest to z jajników i nie będziemy się tym zajmować :)

ih9kcbx.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skad wiadomo czy z jajnikow czy nadnerczy?

M&M
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalezy udac sie do endokrynologa, poda jakis lek I pobierze krew... Cos takiego?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    A skad wiadomo czy z jajnikow czy nadnerczy?
    U mnie lekarz ocenił po badaniu na początku cyklu- wtedy (w I fazie cyklu) jest wytwarzany głównie przez nadnercza w późniejszym czasie przez jajniki. Ocenił po podniesieniu.

ih9kcbx.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam wlaśnie w 1 fazie w obu przypadkach. pod koniec czerwca jade do kliniki to tam się dowiem wszystkiego. Jestem przerazona tym co piszecie. myslalam, ze juz wszystko co stalo na przeszkodzie w moim zdrowiu odkrylam i lecze co potrzeba.

M&M
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wynik 1,98 rowniez z pierwszej fazy cyklu

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2,71 ng/ml - endo wyslala mnie na usg nadnerczy ale wszystko ok - pozostałe badania w normie więc dalej szukamy przyczyny, w tym tyg kolejna wizyta więc zobaczę czy zleci jeszcze jakies badania

[img][/img]
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2,6

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z normą to jest do 1.1

M&M
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zawsze robiłam badania z diagnostyce i miałam dwa razy wynik 2,2 i 2,7, ale ostatnio zrobiłam badanie 17 OH w szpitalu i nie uwierzycie ale wynik wyszedł 0,9! :)))) nie wiem czy to po metforminie mi tak ładnie spadł ale się strasznie cieszę !! :)
    moja rada: spróbujcie oznaczyć 17 OH w innym miejscu niż dotychczas to robiłyście - niektóre laboratoria nie mają dobrych odczynników do oznaczania tego hormonu, a moja endo powiedziała ze w szpitalach są najlepsze szczególnie na oddziałach endo i dziecięcych :)

[img][/img]
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wynik w pierwszych dniach cyklu => 0,9 ng/ml
    chyba się mieszczę w granicach normy ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie odebrałam wynik i mam 2,6ng/ml. Kurcze, norma jest do 1,3, dobrze ze mam endokrynologa za tydzień :/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam rozne hormony robione i tylko OH jest przekroczony, endokrynolog po przeanalizowaniu wynikow stwierdzil ze hormony sa w porzadku, Amy a co Tobie powiedzial?

km5si09kuaztknwb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ