Accofil brak kirow
-
Ja stosowałam accofil. Kir Bx.
Przez dwa cykle miałam wlewy domaciczne (super poprawiają endoemtrium), potem 3 miesiące przerwy i naturalnie zaszłam w ciążę. Od pozytywnego testu do 13tc brałam accofil podskórnie (zalecenia immunologa).
hannah_92 lubi tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Ja stosowałam accofil. Kir Bx.
Przez dwa cykle miałam wlewy domaciczne (super poprawiają endoemtrium), potem 3 miesiące przerwy i naturalnie zaszłam w ciążę. Od pozytywnego testu do 13tc brałam accofil podskórnie (zalecenia immunologa).
Dziękuję za odpowiedź ❤️
Ja właśnie mam mieć jeden wlew domaciczny a potem już po 2 dniach od owulacji podskórnie co 3 dni. Czy dobrze czułas się na tym leku czy były jakieś skutki uboczne?"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
MMA1 wrote:Cześć mam pytanie, jakich genów Ci brakowało? Ja niby też mam bx ale brakuje mi kilku implantacjyjnych. Mimo to immunolog nie przepisał mi accofilu. Mam jedno poronienie za sobą i brak przyrostu bety na początku ciąży...
Ja np mam Genotyp BX, brakuje mi 3 KIRow tylko, w tym dwóch ważnych implanatacyjnych aktywujących 2DS1 i 2DS5, nigdy nie byłam w ciąży dlatego lekarz zalecił accofil. Nie ukrywam, że mam duże nadzieje w związku z tym lekiem bo już nie mam pomysłu co może być u mnie nie tak;("Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
U mnie KIR Bx (brak 2DS1, 2DS3). Immunolog zlecił accofil - może bardziej profilaktycznie. Ogólnie czułam się dobrze po leku, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jeżeli chodzi o wlewy domaciczne to najlepiej 2-3 cykle i potem przerwa gdyż spada jego skuteczność w długotrwałym stosowaniu. U mnie tak jak pisałam wlewy były kwiecień/maj 2021. Czerwiec /lipiec/sierpień odpuściłam, a we wrześniu tak po prostu zaszłam w ciążę. Wówczas brałam accofil podskórnie 1/3 fiolki co 3 dni do 13tc.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
hannah_92 wrote:Ja np mam Genotyp BX, brakuje mi 3 KIRow tylko, w tym dwóch ważnych implanatacyjnych aktywujących 2DS1 i 2DS5, nigdy nie byłam w ciąży dlatego lekarz zalecił accofil. Nie ukrywam, że mam duże nadzieje w związku z tym lekiem bo już nie mam pomysłu co może być u mnie nie tak;(
To nie mam tych samych między innymi:
2DL5,2DS1,2DS5,3DS1... Kiedy zaczynasz? U jakiego lekarza się leczysz? -
MMA1 wrote:To nie mam tych samych między innymi:
2DL5,2DS1,2DS5,3DS1... Kiedy zaczynasz? U jakiego lekarza się leczysz?
Gratuluję cieszę się że się udałohannah_92 lubi tę wiadomość
-
MMA1 wrote:U mnie KIR Bx (brak 2DS1, 2DS3). Immunolog zlecił accofil - może bardziej profilaktycznie. Ogólnie czułam się dobrze po leku, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jeżeli chodzi o wlewy domaciczne to najlepiej 2-3 cykle i potem przerwa gdyż spada jego skuteczność w długotrwałym stosowaniu. U mnie tak jak pisałam wlewy były kwiecień/maj 2021. Czerwiec /lipiec/sierpień odpuściłam, a we wrześniu tak po prostu zaszłam w ciążę. Wówczas brałam accofil podskórnie 1/3 fiolki co 3 dni do 13tc.
Gratuluję cieszę się że się udało
Może i jest nadzieja dla mnie! super, że się udało!:*"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
MMA1 wrote:To nie mam tych samych między innymi:
2DL5,2DS1,2DS5,3DS1... Kiedy zaczynasz? U jakiego lekarza się leczysz?
Ja też oprócz 2DS1 i2DS5 nie mam jeszcze 2DL5(grupa1). Zacznę accofil w lipcu ze względu na wakacyjny wyjazd w czerwcu. Nie chcę się stresować na wakacjach tym, jak się będę czuła po accofilu itd. Leczę się w Katowicach u dr Tomasza Kandzi.MMA1 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Hej odświeżam wątek. Proszę podzielcie się informacjami jeśli ten lek Wam pomógł przy naturalnych staraniach. Też wkrótce będę z nim próbować.
@Hannah92 jesteś tu jeszcze? Nadal leczysz się u dr T.K? Jesteś zadowolona?90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -