X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil w staraniach naturalnych
Odpowiedz

Accofil w staraniach naturalnych

Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Poszukuje dziewczyn , którym udało się z żelaznym zestawem - Accofil , encorton, heparyna , Acard lub inne , przy staraniach naturalnych.
    Podzielcie się proszę waszym doświadczeniem

Czy to w ogóle ma sens ?
    Czy accofil ma największa skuteczność przy transferach ?

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Hej ,
    Poszukuje dziewczyn , którym udało się z żelaznym zestawem - Accofil , encorton, heparyna , Acard lub inne , przy staraniach naturalnych.
    Podzielcie się proszę waszym doświadczeniem

Czy to w ogóle ma sens ?
    Czy accofil ma największa skuteczność przy transferach ?
    Ja jestem na drugim cyklu z accofilem domacicznie i co trzy dni w brzuszek później encorton acard 150 i heparyna ale dopiero po pozytywnej becie heparyna. Z accofilem cykle można zrobić trzy i przerwa przy staraniach naturalnych podobno mniejsza skuteczność ...

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • palyna Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Ja jestem na drugim cyklu z accofilem domacicznie i co trzy dni w brzuszek później encorton acard 150 i heparyna ale dopiero po pozytywnej becie heparyna. Z accofilem cykle można zrobić trzy i przerwa przy staraniach naturalnych podobno mniejsza skuteczność ...
    Którego dnia miałaś wlew domaciczny ? Później jak działasz - zastrzyk na pęknięcie , starania i od pierwszego dnia starań accofil w brzuch ? Encorton bierzesz od 10 dnia cyklu ?

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Którego dnia miałaś wlew domaciczny ? Później jak działasz - zastrzyk na pęknięcie , starania i od pierwszego dnia starań accofil w brzuch ? Encorton bierzesz od 10 dnia cyklu ?
    Za pierwszym razem po owulacji bo pęcherzyk sam pękł domacicznie miałam wlew a teraz przed owu i w tym samym dniu zastrzyk na pęknięcie. Encorton dostałam od tego danego dnia co zastrzyk na pęknięcie od 15 dc mam brać progesteron i acard 150 a 17 dc accofil i co trzy dni wbijać w brzuch

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• palyna Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Za pierwszym razem po owulacji bo pęcherzyk sam pękł domacicznie miałam wlew a teraz przed owu i w tym samym dniu zastrzyk na pęknięcie. Encorton dostałam od tego danego dnia co zastrzyk na pęknięcie od 15 dc mam brać progesteron i acard 150 a 17 dc accofil i co trzy dni wbijać w brzuch
    To u mnie jakby inaczej , 10 dnia miałam wlew, od tego samego dnia ancorton,dzis ide na podglad, pozniej zastrzyk na pekniecie i w brzuch heparyna + accofil + acard...
    Jakos nie nastawiam sie ze przy staraniach naturalnych uda sie z accofilem...
    Mi raz sie udalo przy invitro z accofilem , ale w 8 tygodniu poronienie

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    To u mnie jakby inaczej , 10 dnia miałam wlew, od tego samego dnia ancorton,dzis ide na podglad, pozniej zastrzyk na pekniecie i w brzuch heparyna + accofil + acard...
    Jakos nie nastawiam sie ze przy staraniach naturalnych uda sie z accofilem...
    Mi raz sie udalo przy invitro z accofilem , ale w 8 tygodniu poronienie
    Ja myślałam ze mi coś to pomoże ale jestem na drugim cyklu i jakoś nie wierze w jakoś cud ...
    a dlaczego tak inaczej masz ro wszystko podawane ?? Czym jesteś stymulowana ?

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• palyna Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Ja myślałam ze mi coś to pomoże ale jestem na drugim cyklu i jakoś nie wierze w jakoś cud ...
    a dlaczego tak inaczej masz ro wszystko podawane ?? Czym jesteś stymulowana ?
    Takie mam zalecenia od Pasnika... stymulowana jestem lametta

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy mialyscie po accofilu takie skutki uboczne - jakbyscie mialy zaraz zemdlec? Straszne zawroty glowy , nawet jak pisze ten post to ledwo kontaktuje.... Ja rozumiem bole miesni i itd... Wlew mialam w 10 dc zastrzyki 1/3 dawki biore od soboty czyli 24.10, owylacja podejrzewam ze byla 25/10
    Dzis jets taka druga sytuacja gdzie tak sie czuje - wczoraj bylo to samo ....

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny czy wy mialyscie po accofilu takie skutki uboczne - jakbyscie mialy zaraz zemdlec? Straszne zawroty glowy , nawet jak pisze ten post to ledwo kontaktuje.... Ja rozumiem bole miesni i itd... Wlew mialam w 10 dc zastrzyki 1/3 dawki biore od soboty czyli 24.10, owylacja podejrzewam ze byla 25/10
    Dzis jets taka druga sytuacja gdzie tak sie czuje - wczoraj bylo to samo ....
    Mi Pani Dr powiedziała ze moge się złe czuć, to mój drugi cykl i w sumie nie czuje się zbyt dobrze ale czy to wina accofilu czy encortonu to nie umiem powiedzieć ja mam objawy bólu krzyża i jajników i dołu podbrzusza

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• palyna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Mi Pani Dr powiedziała ze moge się złe czuć, to mój drugi cykl i w sumie nie czuje się zbyt dobrze ale czy to wina accofilu czy encortonu to nie umiem powiedzieć ja mam objawy bólu krzyża i jajników i dołu podbrzusza
    Dla mnie takie "skutki uboczne sa normalne" ja z accofilem podchodizlam juz wielokrotnie , czy to cykl naturalny czy Invitro, no ale teraz to jakies dziwne rzeczy sie dzieja...
    Wiaodmo ze mam tez inn leki wlaczone , ale nigdy takich cyrkow nie bylo ...

palyna
  • Jaaaga Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dla mnie takie "skutki uboczne sa normalne" ja z accofilem podchodizlam juz wielokrotnie , czy to cykl naturalny czy Invitro, no ale teraz to jakies dziwne rzeczy sie dzieja...
    Wiaodmo ze mam tez inn leki wlaczone , ale nigdy takich cyrkow nie bylo ...
    Cześć,
    sporo już minęło od Twojego wpisu ale dopiero teraz na niego trafiłam- chciałam Cię spytać o sutki uboczne po Accofilu, czy minęły? Ile razy podchodziłaś na tym leku? Ja miałam teraz pierwszy cykl naturalny a Accofilem i po 4. zastrzyku pojawiła mi się wysypka na twarzy i duże zmęczenie. Lekarz powiedział że będą tylko dwie próby i przerwa... jestem załamana... Ktoś wie jak długa musi być ta przerwa?

• cynamon Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    podbijam temat,

komu się udało na cyklu naturalnym z accofilem i po ilu próbach?

1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;

7 IVF, 14 FET 2024
    6 dniowa blastocysta:
    5 dpt cień II bhcg 12,7
    7 dpt słabe II a bhcg 101
    9 dpt bhcg 305
    13 dpt bhcg 1505
    Nifty: prawidłowy, dziewczynka :)
    ☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP
  • maddiee Znajoma

Wysłany: 6 października, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon wrote:
    Cześć,
    podbijam temat,

komu się udało na cyklu naturalnym z accofilem i po ilu próbach?

Czesc cynamon
    Czy Tobie udało się do tej pory zajść naturalnie z accofilem? pozdrawiam

• Miśka_95 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mi udalo sie zajsc naturalnie z accofilem, z tym, że accofil wdrożony był od pozytywnej bety. Miałam zestaw accofil + prograf + encorton

Starania od 2021
    HSC 01.2023 - polipowate endometrium
    04.2023⏸️ 6tc💔
    09.2023 HSG
    09.2023 ⏸️
    10.2023 6tc/9tc 💔
    03.2024 Sono HSG
    💊 Accofil + prograf + encorton + heparyna + acard + duphaston + cyclogest + euthyrox
    05.2024 ⏸️
    08.06.2024 mamy serduszko ❤️
    Nifty PRO zdrowa dziewczynka 💗

MTHFR C677T homo
    kariotypy OK
    AMH 2,3
    KIR Bx

preg.png
  • maddiee Znajoma

Wysłany: 6 października, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_95 wrote:
    Cześć, mi udalo sie zajsc naturalnie z accofilem, z tym, że accofil wdrożony był od pozytywnej bety. Miałam zestaw accofil + prograf + encorton

czesc, super! czy mogę spytać kto przepisał ten zestaw? ja miałam różne opcje leczenia, tez program w rozpisce, ale póki co pierwszy cykl z accofilem od 7 dc.

• Sol35 Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mnie też się udało naturalnie zajść w ciąże z accofilem.
    Ja miałam accofil, encorton, heparyna, acard, estrofem i progrsteron.

"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
    Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
    Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"

Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.

39l
    Hashimoto,
    nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
    brak kirów implantacyjnych,
    nawracające polipy endometrialne,
    niedrożny prawy jajowód.

07.2021 - puste jajo
    06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
    03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
    09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony
  • Miśka_95 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Immunolog dr M z Łodzi, ja prograf po pozytywnym teście przez 15 dni, accofil do 12 tc co trzy dni jedna ampulka i encorton 10

W rozpisce miałam zaczac brac accofil zaraz po owulacji, ale w cyklu w którym zaszłam nie starałam się i owulacja też się przesunęła. Ciaza była niespodzianka. Accofil miałam brac od następnego cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 21:20

Starania od 2021
    04.2023⏸️ 6tc💔
    09.2023 HSG
    09.2023 ⏸️
    10.2023 6tc/9tc 💔
    03.2024 Sono HSG
    💊 Accofil + prograf + encorton + heparyna + acard + duphaston + cyclogest + euthyrox
    05.2024 ⏸️

MTHFR C677T homo
    kariotypy OK
    AMH 2,3
    KIR Bx

preg.png
  • maddiee Znajoma

Wysłany: 8 października, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol35 wrote:
    Cześć, mnie też się udało naturalnie zajść w ciąże z accofilem.
    Ja miałam accofil, encorton, heparyna, acard, estrofem i progrsteron.

super, gratulacje!! przy ktorym podjesciu? ja jestem pod koniec cyklu i od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres, ale tak jakos non stop.. robilam dwa test ale ujemne. jutro powtorka morfologii pod accofil.

• maddiee Znajoma

Wysłany: 8 października, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_95 wrote:
    Immunolog dr M z Łodzi, ja prograf po pozytywnym teście przez 15 dni, accofil do 12 tc co trzy dni jedna ampulka i encorton 10

W rozpisce miałam zaczac brac accofil zaraz po owulacji, ale w cyklu w którym zaszłam nie starałam się i owulacja też się przesunęła. Ciaza była niespodzianka. Accofil miałam brac od następnego cyklu.

dzieki! widze, ze rzadko jest podawany sam accofil tak jak u mnie, tylko w pakiecie. mi jedna prof. przepisala tez prograf, ale po lepszym wyniku cross match inny immunolog nie kazal nic brac.. moj lekarz prowadzavy mimo wszystko przepisal accofil na KIRy. A u CIebie na co, tez na KIR?

Miśka_95 lubi tę wiadomość

• Miśka_95 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    dzieki! widze, ze rzadko jest podawany sam accofil tak jak u mnie, tylko w pakiecie. mi jedna prof. przepisala tez prograf, ale po lepszym wyniku cross match inny immunolog nie kazal nic brac.. moj lekarz prowadzavy mimo wszystko przepisal accofil na KIRy. A u CIebie na co, tez na KIR?

Mam Kir Bx ale brakuje mi dwóch ważniejszych, młody dr M chcial mi przepisać szczepienia, starałam się trzeci rok i byłam po dwóch stratach plus moje jajowody byly niedrozne. Jajowody udalo sie udrożnić w trakcie sono hsg. Ja na szczepienia nie chciałam się zgodzić i dostałam takie zalecenia. Udało się ale do samego mlodego dr M mam sporo zastrzeżeń.

Starania od 2021
    04.2023⏸️ 6tc💔
    09.2023 HSG
    09.2023 ⏸️
    10.2023 6tc/9tc 💔
    03.2024 Sono HSG
    05.2024 ⏸️

MTHFR C677T homo
    kariotypy OK
    AMH 2,3
    KIR Bx

preg.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ