X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil w staraniach naturalnych
Odpowiedz

Accofil w staraniach naturalnych

Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Poszukuje dziewczyn , którym udało się z żelaznym zestawem - Accofil , encorton, heparyna , Acard lub inne , przy staraniach naturalnych.
    Podzielcie się proszę waszym doświadczeniem

Czy to w ogóle ma sens ?
    Czy accofil ma największa skuteczność przy transferach ?

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Hej ,
    Poszukuje dziewczyn , którym udało się z żelaznym zestawem - Accofil , encorton, heparyna , Acard lub inne , przy staraniach naturalnych.
    Podzielcie się proszę waszym doświadczeniem

Czy to w ogóle ma sens ?
    Czy accofil ma największa skuteczność przy transferach ?
    Ja jestem na drugim cyklu z accofilem domacicznie i co trzy dni w brzuszek później encorton acard 150 i heparyna ale dopiero po pozytywnej becie heparyna. Z accofilem cykle można zrobić trzy i przerwa przy staraniach naturalnych podobno mniejsza skuteczność ...

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • palyna Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Ja jestem na drugim cyklu z accofilem domacicznie i co trzy dni w brzuszek później encorton acard 150 i heparyna ale dopiero po pozytywnej becie heparyna. Z accofilem cykle można zrobić trzy i przerwa przy staraniach naturalnych podobno mniejsza skuteczność ...
    Którego dnia miałaś wlew domaciczny ? Później jak działasz - zastrzyk na pęknięcie , starania i od pierwszego dnia starań accofil w brzuch ? Encorton bierzesz od 10 dnia cyklu ?

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Którego dnia miałaś wlew domaciczny ? Później jak działasz - zastrzyk na pęknięcie , starania i od pierwszego dnia starań accofil w brzuch ? Encorton bierzesz od 10 dnia cyklu ?
    Za pierwszym razem po owulacji bo pęcherzyk sam pękł domacicznie miałam wlew a teraz przed owu i w tym samym dniu zastrzyk na pęknięcie. Encorton dostałam od tego danego dnia co zastrzyk na pęknięcie od 15 dc mam brać progesteron i acard 150 a 17 dc accofil i co trzy dni wbijać w brzuch

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• palyna Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Za pierwszym razem po owulacji bo pęcherzyk sam pękł domacicznie miałam wlew a teraz przed owu i w tym samym dniu zastrzyk na pęknięcie. Encorton dostałam od tego danego dnia co zastrzyk na pęknięcie od 15 dc mam brać progesteron i acard 150 a 17 dc accofil i co trzy dni wbijać w brzuch
    To u mnie jakby inaczej , 10 dnia miałam wlew, od tego samego dnia ancorton,dzis ide na podglad, pozniej zastrzyk na pekniecie i w brzuch heparyna + accofil + acard...
    Jakos nie nastawiam sie ze przy staraniach naturalnych uda sie z accofilem...
    Mi raz sie udalo przy invitro z accofilem , ale w 8 tygodniu poronienie

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    To u mnie jakby inaczej , 10 dnia miałam wlew, od tego samego dnia ancorton,dzis ide na podglad, pozniej zastrzyk na pekniecie i w brzuch heparyna + accofil + acard...
    Jakos nie nastawiam sie ze przy staraniach naturalnych uda sie z accofilem...
    Mi raz sie udalo przy invitro z accofilem , ale w 8 tygodniu poronienie
    Ja myślałam ze mi coś to pomoże ale jestem na drugim cyklu i jakoś nie wierze w jakoś cud ...
    a dlaczego tak inaczej masz ro wszystko podawane ?? Czym jesteś stymulowana ?

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• palyna Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Ja myślałam ze mi coś to pomoże ale jestem na drugim cyklu i jakoś nie wierze w jakoś cud ...
    a dlaczego tak inaczej masz ro wszystko podawane ?? Czym jesteś stymulowana ?
    Takie mam zalecenia od Pasnika... stymulowana jestem lametta

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy mialyscie po accofilu takie skutki uboczne - jakbyscie mialy zaraz zemdlec? Straszne zawroty glowy , nawet jak pisze ten post to ledwo kontaktuje.... Ja rozumiem bole miesni i itd... Wlew mialam w 10 dc zastrzyki 1/3 dawki biore od soboty czyli 24.10, owylacja podejrzewam ze byla 25/10
    Dzis jets taka druga sytuacja gdzie tak sie czuje - wczoraj bylo to samo ....

palyna
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny czy wy mialyscie po accofilu takie skutki uboczne - jakbyscie mialy zaraz zemdlec? Straszne zawroty glowy , nawet jak pisze ten post to ledwo kontaktuje.... Ja rozumiem bole miesni i itd... Wlew mialam w 10 dc zastrzyki 1/3 dawki biore od soboty czyli 24.10, owylacja podejrzewam ze byla 25/10
    Dzis jets taka druga sytuacja gdzie tak sie czuje - wczoraj bylo to samo ....
    Mi Pani Dr powiedziała ze moge się złe czuć, to mój drugi cykl i w sumie nie czuje się zbyt dobrze ale czy to wina accofilu czy encortonu to nie umiem powiedzieć ja mam objawy bólu krzyża i jajników i dołu podbrzusza

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• palyna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Mi Pani Dr powiedziała ze moge się złe czuć, to mój drugi cykl i w sumie nie czuje się zbyt dobrze ale czy to wina accofilu czy encortonu to nie umiem powiedzieć ja mam objawy bólu krzyża i jajników i dołu podbrzusza
    Dla mnie takie "skutki uboczne sa normalne" ja z accofilem podchodizlam juz wielokrotnie , czy to cykl naturalny czy Invitro, no ale teraz to jakies dziwne rzeczy sie dzieja...
    Wiaodmo ze mam tez inn leki wlaczone , ale nigdy takich cyrkow nie bylo ...

palyna
  • Jaaaga Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dla mnie takie "skutki uboczne sa normalne" ja z accofilem podchodizlam juz wielokrotnie , czy to cykl naturalny czy Invitro, no ale teraz to jakies dziwne rzeczy sie dzieja...
    Wiaodmo ze mam tez inn leki wlaczone , ale nigdy takich cyrkow nie bylo ...
    Cześć,
    sporo już minęło od Twojego wpisu ale dopiero teraz na niego trafiłam- chciałam Cię spytać o sutki uboczne po Accofilu, czy minęły? Ile razy podchodziłaś na tym leku? Ja miałam teraz pierwszy cykl naturalny a Accofilem i po 4. zastrzyku pojawiła mi się wysypka na twarzy i duże zmęczenie. Lekarz powiedział że będą tylko dwie próby i przerwa... jestem załamana... Ktoś wie jak długa musi być ta przerwa?

• cynamon Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    podbijam temat,

komu się udało na cyklu naturalnym z accofilem i po ilu próbach?

1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;

7 IVF, 14 FET 2024
    6 dniowa blastocysta:
    5 dpt cień II bhcg 12,7
    7 dpt słabe II a bhcg 101
    9 dpt bhcg 305
    13 dpt bhcg 1505
    Nifty: prawidłowy, dziewczynka :)
    ☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP
  • maddiee Koleżanka

Wysłany: 6 października, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon wrote:
    Cześć,
    podbijam temat,

komu się udało na cyklu naturalnym z accofilem i po ilu próbach?

Czesc cynamon
    Czy Tobie udało się do tej pory zajść naturalnie z accofilem? pozdrawiam

• Miśka_95 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mi udalo sie zajsc naturalnie z accofilem, z tym, że accofil wdrożony był od pozytywnej bety. Miałam zestaw accofil + prograf + encorton

Starania od 2021
    HSC 01.2023 - polipowate endometrium
    04.2023⏸️ 6tc💔
    09.2023 HSG
    09.2023 ⏸️
    10.2023 6tc/9tc 💔
    03.2024 Sono HSG
    💊 Accofil + prograf + encorton + heparyna + acard + duphaston + cyclogest + euthyrox
    05.2024 ⏸️
    08.06.2024 mamy serduszko ❤️
    Nifty PRO zdrowa dziewczynka 💗

MTHFR C677T homo
    kariotypy OK
    AMH 2,3
    KIR Bx

preg.png
  • maddiee Koleżanka

Wysłany: 6 października, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_95 wrote:
    Cześć, mi udalo sie zajsc naturalnie z accofilem, z tym, że accofil wdrożony był od pozytywnej bety. Miałam zestaw accofil + prograf + encorton

czesc, super! czy mogę spytać kto przepisał ten zestaw? ja miałam różne opcje leczenia, tez program w rozpisce, ale póki co pierwszy cykl z accofilem od 7 dc.

• Sol35 Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mnie też się udało naturalnie zajść w ciąże z accofilem.
    Ja miałam accofil, encorton, heparyna, acard, estrofem i progrsteron.

"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
    Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
    Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"

Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.

39l
    Hashimoto,
    nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
    brak kirów implantacyjnych,
    nawracające polipy endometrialne,
    niedrożny prawy jajowód.

07.2021 - puste jajo
    06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
    03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
    09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony
  • Miśka_95 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Immunolog dr M z Łodzi, ja prograf po pozytywnym teście przez 15 dni, accofil do 12 tc co trzy dni jedna ampulka i encorton 10

W rozpisce miałam zaczac brac accofil zaraz po owulacji, ale w cyklu w którym zaszłam nie starałam się i owulacja też się przesunęła. Ciaza była niespodzianka. Accofil miałam brac od następnego cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 21:20

Starania od 2021
    04.2023⏸️ 6tc💔
    09.2023 HSG
    09.2023 ⏸️
    10.2023 6tc/9tc 💔
    03.2024 Sono HSG
    💊 Accofil + prograf + encorton + heparyna + acard + duphaston + cyclogest + euthyrox
    05.2024 ⏸️

MTHFR C677T homo
    kariotypy OK
    AMH 2,3
    KIR Bx

preg.png
  • maddiee Koleżanka

Wysłany: 8 października, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol35 wrote:
    Cześć, mnie też się udało naturalnie zajść w ciąże z accofilem.
    Ja miałam accofil, encorton, heparyna, acard, estrofem i progrsteron.

super, gratulacje!! przy ktorym podjesciu? ja jestem pod koniec cyklu i od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres, ale tak jakos non stop.. robilam dwa test ale ujemne. jutro powtorka morfologii pod accofil.

• maddiee Koleżanka

Wysłany: 8 października, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_95 wrote:
    Immunolog dr M z Łodzi, ja prograf po pozytywnym teście przez 15 dni, accofil do 12 tc co trzy dni jedna ampulka i encorton 10

W rozpisce miałam zaczac brac accofil zaraz po owulacji, ale w cyklu w którym zaszłam nie starałam się i owulacja też się przesunęła. Ciaza była niespodzianka. Accofil miałam brac od następnego cyklu.

dzieki! widze, ze rzadko jest podawany sam accofil tak jak u mnie, tylko w pakiecie. mi jedna prof. przepisala tez prograf, ale po lepszym wyniku cross match inny immunolog nie kazal nic brac.. moj lekarz prowadzavy mimo wszystko przepisal accofil na KIRy. A u CIebie na co, tez na KIR?

Miśka_95 lubi tę wiadomość

• Miśka_95 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    dzieki! widze, ze rzadko jest podawany sam accofil tak jak u mnie, tylko w pakiecie. mi jedna prof. przepisala tez prograf, ale po lepszym wyniku cross match inny immunolog nie kazal nic brac.. moj lekarz prowadzavy mimo wszystko przepisal accofil na KIRy. A u CIebie na co, tez na KIR?

Mam Kir Bx ale brakuje mi dwóch ważniejszych, młody dr M chcial mi przepisać szczepienia, starałam się trzeci rok i byłam po dwóch stratach plus moje jajowody byly niedrozne. Jajowody udalo sie udrożnić w trakcie sono hsg. Ja na szczepienia nie chciałam się zgodzić i dostałam takie zalecenia. Udało się ale do samego mlodego dr M mam sporo zastrzeżeń.

Starania od 2021
    04.2023⏸️ 6tc💔
    09.2023 HSG
    09.2023 ⏸️
    10.2023 6tc/9tc 💔
    03.2024 Sono HSG
    05.2024 ⏸️

MTHFR C677T homo
    kariotypy OK
    AMH 2,3
    KIR Bx

preg.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ