X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Martka88 Debiutantka

Wysłany: 20 października, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, panikuje. Wiem że późno ale...jestem 5 dni przed transferem. W zaleceniach miałam Accofil 0.1 ml codziennie do dnia transferu. Ale jakoś tak mnie zamroczyło, tak liczyłam i przeliczałam że wstrzyknęłam na pierwszą dawkę całą ampułke 0.5!
    Nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić. Mam kolejne ampułki więc mam lek ale nie wiem ile go powinnam brać i jaki to będzie miało wpływ na transfer. Jutro postaram się skontaktować z lekarzem ale nie wiem czy mi się to uda.
    Pomocy 🤯😭😭

• Lussi26 Debiutantka

Wysłany: 21 października, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka88 wrote:
    Dziewczyny, panikuje. Wiem że późno ale...jestem 5 dni przed transferem. W zaleceniach miałam Accofil 0.1 ml codziennie do dnia transferu. Ale jakoś tak mnie zamroczyło, tak liczyłam i przeliczałam że wstrzyknęłam na pierwszą dawkę całą ampułke 0.5!
    Nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić. Mam kolejne ampułki więc mam lek ale nie wiem ile go powinnam brać i jaki to będzie miało wpływ na transfer. Jutro postaram się skontaktować z lekarzem ale nie wiem czy mi się to uda.
    Pomocy 🤯😭😭
    Nie wiem czy to coś pomoże, ale w moich zaleceniach była cała ampułka 8 dni przed transferem i cała ampułka dzień przed transferem. Także moze te 5 dni przed to nic strasznego... Poczekaj na kontakt z lekarzem, na pewno coś wymyśli, zmieni teraz dawkowanie. Stres nie jest dobrym doradcą. Na pewno wszystko pozytywnie się rozwiąże. Trzymam kciuki i daj znać, co lekarz zalecił.✊

Nowa na forum, Martka88 lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 21 października, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka88 wrote:
    Pomocy 🤯😭😭
    Spokojnie, też miałam po całej ampułce 8 i 1 dzień przed transferem. Rób dalej wg zaleceń, może uda ci się skontaktować dziś z lekarzem, to on zdecyduje, ale chyba nic się nie stało złego 🍀 Kciuki za udany transfer ✊

Lussi26, Martka88 lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Martka88 Debiutantka

Wysłany: 21 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny 😘 zobaczymy co będzie dalej, dam znać co powiedział lekarz o ile się z nim skontaktuję ale podniosłyście mnie na duchu

Lussi26 lubi tę wiadomość

• Martka88 Debiutantka

Wysłany: 21 października, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz napisał że nic się nie stanie i żebym kolejne dawki przyjęła zgodnie z zaleceniem. Zabieg bez zmian :)

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Lussi26 Debiutantka

Wysłany: 21 października, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka88 wrote:
    Lekarz napisał że nic się nie stanie i żebym kolejne dawki przyjęła zgodnie z zaleceniem. Zabieg bez zmian :)
    O, no to świetnie.☺️
    Kiedy transfer?

• Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy któraś z Was brała accofil mimo kiru BX i braku tylko jednego kiru implantacyjnego?

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura - ??
  • MISIA88 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Hej dziewczyny :) czy któraś z Was brała accofil mimo kiru BX i braku tylko jednego kiru implantacyjnego?

hej :)

ja mam właśnie taką sytuację - kir bx , brak jednego tylko implantacyjnego , jedna ciąża biochemiczna naturalnie i teraz do transferu mialam Accofil - póki co transfer udany, wczoraj beta 994 ;) dziś pierwsze USG. :)

przyszłamama96, Nowa na forum, Martka88 lubią tę wiadomość

• Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    hej :)

ja mam właśnie taką sytuację - kir bx , brak jednego tylko implantacyjnego , jedna ciąża biochemiczna naturalnie i teraz do transferu mialam Accofil - póki co transfer udany, wczoraj beta 994 ;) dziś pierwsze USG. :)
    Super! Trzymam kciuki za piękne przyrosty bety i USG ♥️
    Możesz zdradzić który immunolog przepisał Ci accofil mimo BX? I czym to tłumaczył?
    Mój mówi, że mi nie trzeba, ale po mojej historii (stopka) chyba chciałabym zaryzykować jego wdrożenie 🙈
    Jakie masz dawkowanie?

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura - ??
  • MISIA88 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Możesz zdradzić który immunolog przepisał Ci accofil mimo BX? I czym to tłumaczył?
    Mój mówi, że mi nie trzeba, ale po mojej historii (stopka) chyba chciałabym zaryzykować jego wdrożenie 🙈
    Jakie masz dawkowanie?

Nie dziekuję ! :) Dr. Sydor ;)

ostanio jak u niego bylam przed transferem to właśnie wskazał nawet taki przypadek jak mój z tą ciąża biochemiczną i był za tym żeby podać mimo kiru bx, wcześniej mialam do starań naturalnych no ale nie siadło wtedy ;) Ogolnie powiedział że nie zaszkodzi a może tylko pomóc :)
    Miałam 5 dni przed transferem całą ampułkę, po transferze 8-12 godzin 1/2 ampułki i potem co 72 godziny kontynuować 1/2 ampułki :)

• przyszłamama96 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Jakie masz dawkowanie?

Ja mam BX, brak dwóch implantacyjnych i też dostałam Accofil od dr Jarosz, za mną 3 biochemiczne i jedno puste jajo więc chyba też trochę ze względu na historię

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 22 października, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Ja mam bx i brak kilku kir. Też miałam accofil i dodatkowo jeszcze encorton i prograf.
    Też dr Jarosz
    U mnie nigdy wcześniej nie było implantacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 08:30

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    Nie dziekuję ! :) Dr. Sydor ;)

ostanio jak u niego bylam przed transferem to właśnie wskazał nawet taki przypadek jak mój z tą ciąża biochemiczną i był za tym żeby podać mimo kiru bx, wcześniej mialam do starań naturalnych no ale nie siadło wtedy ;) Ogolnie powiedział że nie zaszkodzi a może tylko pomóc :)
    Miałam 5 dni przed transferem całą ampułkę, po transferze 8-12 godzin 1/2 ampułki i potem co 72 godziny kontynuować 1/2 ampułki :)

Bardzo dziękuję.
    A jak Twoje samopoczucie po nim?
    Muszę mojej Pani Doktor powiedzieć, że chce go do transferu.

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024

II procedura - ??
  • Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Ja mam BX, brak dwóch implantacyjnych i też dostałam Accofil od dr Jarosz, za mną 3 biochemiczne i jedno puste jajo więc chyba też trochę ze względu na historię
    Dziękuję za odpowiedź.
    A jak się sprawy teraz mają? Czy accofil już pomógł? :)

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024

II procedura - ??
  • Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja mam bx i brak kilku kir. Też miałam accofil i dodatkowo jeszcze encorton i prograf.
    Też dr Jarosz
    Też właśnie dużo dziewczyn pisze, że ma zalecany prograf. To jest coś podobnego do accofilu?

Ale widzę, że ten zestaw pomógł :) patrząc na stopkę :)

Nowa na forum lubi tę wiadomość

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024

II procedura - ??
  • MISIA88 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Bardzo dziękuję.
    A jak Twoje samopoczucie po nim?
    Muszę mojej Pani Doktor powiedzieć, że chce go do transferu.

wiesz co biorę na noc żeby ewentualne skutki przespać ;) w sumie jakoś bardzo nie odczuwam, no może pierwszy dzień po zastrzyku czuję jakby mnie rozbierało jakies choróbko - zimno mi i taka jestem na dwa razy ;) ale potem przechodzi i tak co 3 dni hahahhaha
    Myślę że z Twoją historią to powinnaś dostać bez problemu, nie gwarantuje sukcesu no ale kurcze, czemu nie spróbować ? a nóż :)

i tego Ci życzę ,żeby na nim sie udało !! :)

• Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    wiesz co biorę na noc żeby ewentualne skutki przespać ;) w sumie jakoś bardzo nie odczuwam, no może pierwszy dzień po zastrzyku czuję jakby mnie rozbierało jakies choróbko - zimno mi i taka jestem na dwa razy ;) ale potem przechodzi i tak co 3 dni hahahhaha
    Myślę że z Twoją historią to powinnaś dostać bez problemu, nie gwarantuje sukcesu no ale kurcze, czemu nie spróbować ? a nóż :)

i tego Ci życzę ,żeby na nim sie udało !! :)

Przetrwasz :) kobiety wiele zniosą ♥️
    I do którego tygodnia ciąży masz brać?

Tonący brzytwy się chwyta 😂😂
    Nie mam już pomysłu co mogłabym jeszcze zbadać czy wdrożyć. Tym bardziej, że wyniki są względnie okej.

Nie dziękuję ♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 08:53

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024

II procedura - ??
  • MISIA88 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Przetrwasz :) kobiety wiele zniosą ♥️
    I do którego tygodnia ciąży masz brać?

Tonący brzytwy się chwyta 😂😂
    Nie mam już pomysłu co mogłabym jeszcze zbadać czy wdrożyć. Tym bardziej, że wyniki są względnie okej.

Nie dziękuję ♥️♥️

do 12 tygodnia jeśli będzie wszystko ok <3 Na pewno wybiorę się do Dr Sydra dopytac jak schodzić z Accofil i Encorton bo też mialam ;)

A robiłaś może histeroskopię z biopsją na stan zapalny endometrium ?

Mi podczas histero u dr. Janowca wyszła adenomioza, miałam sztuczną menopauzę - 4 miesiące i pierwszy transfer póki co pozytywny.
    Ogólnie mnie prowadzi dr. Janowiec i wg niego jeśli macica jest dobrze przygotowana to już 80 % sukcesu dlatego warto też zadbać o to by tam było wszystko ok ;)

• Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    do 12 tygodnia jeśli będzie wszystko ok <3 Na pewno wybiorę się do Dr Sydra dopytac jak schodzić z Accofil i Encorton bo też mialam ;)

A robiłaś może histeroskopię z biopsją na stan zapalny endometrium ?

Mi podczas histero u dr. Janowca wyszła adenomioza, miałam sztuczną menopauzę - 4 miesiące i pierwszy transfer póki co pozytywny.
    Ogólnie mnie prowadzi dr. Janowiec i wg niego jeśli macica jest dobrze przygotowana to już 80 % sukcesu dlatego warto też zadbać o to by tam było wszystko ok ;)

Encorton też używam.
    Tak, miałam histeroskopie, miałam biopsję endometrium- brak stanów zapalnych, teraz miałam laparoskopię więc wszystko co niechciane zostało usunięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 09:28

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024

II procedura - ??
  • Lussi26 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Też dr Jarosz
    A możesz powiedzieć, dlaczego prograf doktor zastosowała w Twoim przypadku? Też miałam mieć włączony prograf przy staraniach naturalnych z Accofilem. A przy in vitro już nie. Tylko encorton. Zastanawia mnie dlaczego.🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 09:31

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ