Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, panikuje. Wiem że późno ale...jestem 5 dni przed transferem. W zaleceniach miałam Accofil 0.1 ml codziennie do dnia transferu. Ale jakoś tak mnie zamroczyło, tak liczyłam i przeliczałam że wstrzyknęłam na pierwszą dawkę całą ampułke 0.5!
Nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić. Mam kolejne ampułki więc mam lek ale nie wiem ile go powinnam brać i jaki to będzie miało wpływ na transfer. Jutro postaram się skontaktować z lekarzem ale nie wiem czy mi się to uda.
Pomocy 🤯😭😭 -
Martka88 wrote:Dziewczyny, panikuje. Wiem że późno ale...jestem 5 dni przed transferem. W zaleceniach miałam Accofil 0.1 ml codziennie do dnia transferu. Ale jakoś tak mnie zamroczyło, tak liczyłam i przeliczałam że wstrzyknęłam na pierwszą dawkę całą ampułke 0.5!
Nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić. Mam kolejne ampułki więc mam lek ale nie wiem ile go powinnam brać i jaki to będzie miało wpływ na transfer. Jutro postaram się skontaktować z lekarzem ale nie wiem czy mi się to uda.
Pomocy 🤯😭😭Nowa na forum, Martka88 lubią tę wiadomość
-
Martka88 wrote:Dziewczyny, panikuje. Wiem że późno ale...jestem 5 dni przed transferem. W zaleceniach miałam Accofil 0.1 ml codziennie do dnia transferu. Ale jakoś tak mnie zamroczyło, tak liczyłam i przeliczałam że wstrzyknęłam na pierwszą dawkę całą ampułke 0.5!
Pomocy 🤯😭😭Lussi26, Martka88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny czy któraś z Was brała accofil mimo kiru BX i braku tylko jednego kiru implantacyjnego?💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
💔7.2023 - ciąża biochemiczna
AP Dr MP
💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.
⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura - ?? -
Idia90 wrote:Hej dziewczyny czy któraś z Was brała accofil mimo kiru BX i braku tylko jednego kiru implantacyjnego?
hej
ja mam właśnie taką sytuację - kir bx , brak jednego tylko implantacyjnego , jedna ciąża biochemiczna naturalnie i teraz do transferu mialam Accofil - póki co transfer udany, wczoraj beta 994 dziś pierwsze USG.przyszłamama96, Nowa na forum, Martka88 lubią tę wiadomość
-
MISIA88 wrote:hej
ja mam właśnie taką sytuację - kir bx , brak jednego tylko implantacyjnego , jedna ciąża biochemiczna naturalnie i teraz do transferu mialam Accofil - póki co transfer udany, wczoraj beta 994 dziś pierwsze USG.
Możesz zdradzić który immunolog przepisał Ci accofil mimo BX? I czym to tłumaczył?
Mój mówi, że mi nie trzeba, ale po mojej historii (stopka) chyba chciałabym zaryzykować jego wdrożenie 🙈
Jakie masz dawkowanie?💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura - ?? -
Idia90 wrote:Super! Trzymam kciuki za piękne przyrosty bety i USG ♥️
Możesz zdradzić który immunolog przepisał Ci accofil mimo BX? I czym to tłumaczył?
Mój mówi, że mi nie trzeba, ale po mojej historii (stopka) chyba chciałabym zaryzykować jego wdrożenie 🙈
Jakie masz dawkowanie?
Nie dziekuję ! Dr. Sydor
ostanio jak u niego bylam przed transferem to właśnie wskazał nawet taki przypadek jak mój z tą ciąża biochemiczną i był za tym żeby podać mimo kiru bx, wcześniej mialam do starań naturalnych no ale nie siadło wtedy Ogolnie powiedział że nie zaszkodzi a może tylko pomóc
Miałam 5 dni przed transferem całą ampułkę, po transferze 8-12 godzin 1/2 ampułki i potem co 72 godziny kontynuować 1/2 ampułki
-
Idia90 wrote:Super! Trzymam kciuki za piękne przyrosty bety i USG ♥️
Jakie masz dawkowanie?
Ja mam BX, brak dwóch implantacyjnych i też dostałam Accofil od dr Jarosz, za mną 3 biochemiczne i jedno puste jajo więc chyba też trochę ze względu na historię -
Idia90 wrote:Hej dziewczyny czy któraś z Was brała accofil mimo kiru BX i braku tylko jednego kiru implantacyjnego?
Też dr Jarosz
U mnie nigdy wcześniej nie było implantacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 08:30
przyszłamama96 lubi tę wiadomość
-
MISIA88 wrote:Nie dziekuję ! Dr. Sydor
ostanio jak u niego bylam przed transferem to właśnie wskazał nawet taki przypadek jak mój z tą ciąża biochemiczną i był za tym żeby podać mimo kiru bx, wcześniej mialam do starań naturalnych no ale nie siadło wtedy Ogolnie powiedział że nie zaszkodzi a może tylko pomóc
Miałam 5 dni przed transferem całą ampułkę, po transferze 8-12 godzin 1/2 ampułki i potem co 72 godziny kontynuować 1/2 ampułki
Bardzo dziękuję.
A jak Twoje samopoczucie po nim?
Muszę mojej Pani Doktor powiedzieć, że chce go do transferu.
💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
II procedura - ?? -
przyszłamama96 wrote:Ja mam BX, brak dwóch implantacyjnych i też dostałam Accofil od dr Jarosz, za mną 3 biochemiczne i jedno puste jajo więc chyba też trochę ze względu na historię
A jak się sprawy teraz mają? Czy accofil już pomógł?💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
II procedura - ?? -
Nowa na forum wrote:Ja mam bx i brak kilku kir. Też miałam accofil i dodatkowo jeszcze encorton i prograf.
Też dr Jarosz
U mnie nigdy wcześniej nie było implantacji
Ale widzę, że ten zestaw pomógł patrząc na stopkęNowa na forum lubi tę wiadomość
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
II procedura - ?? -
Idia90 wrote:Bardzo dziękuję.
A jak Twoje samopoczucie po nim?
Muszę mojej Pani Doktor powiedzieć, że chce go do transferu.
wiesz co biorę na noc żeby ewentualne skutki przespać w sumie jakoś bardzo nie odczuwam, no może pierwszy dzień po zastrzyku czuję jakby mnie rozbierało jakies choróbko - zimno mi i taka jestem na dwa razy ale potem przechodzi i tak co 3 dni hahahhaha
Myślę że z Twoją historią to powinnaś dostać bez problemu, nie gwarantuje sukcesu no ale kurcze, czemu nie spróbować ? a nóż
i tego Ci życzę ,żeby na nim sie udało !! -
MISIA88 wrote:wiesz co biorę na noc żeby ewentualne skutki przespać w sumie jakoś bardzo nie odczuwam, no może pierwszy dzień po zastrzyku czuję jakby mnie rozbierało jakies choróbko - zimno mi i taka jestem na dwa razy ale potem przechodzi i tak co 3 dni hahahhaha
Myślę że z Twoją historią to powinnaś dostać bez problemu, nie gwarantuje sukcesu no ale kurcze, czemu nie spróbować ? a nóż
i tego Ci życzę ,żeby na nim sie udało !!
Przetrwasz kobiety wiele zniosą ♥️
I do którego tygodnia ciąży masz brać?
Tonący brzytwy się chwyta 😂😂
Nie mam już pomysłu co mogłabym jeszcze zbadać czy wdrożyć. Tym bardziej, że wyniki są względnie okej.
Nie dziękuję ♥️♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 08:53
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
II procedura - ?? -
Idia90 wrote:Przetrwasz kobiety wiele zniosą ♥️
I do którego tygodnia ciąży masz brać?
Tonący brzytwy się chwyta 😂😂
Nie mam już pomysłu co mogłabym jeszcze zbadać czy wdrożyć. Tym bardziej, że wyniki są względnie okej.
Nie dziękuję ♥️♥️
do 12 tygodnia jeśli będzie wszystko ok Na pewno wybiorę się do Dr Sydra dopytac jak schodzić z Accofil i Encorton bo też mialam
A robiłaś może histeroskopię z biopsją na stan zapalny endometrium ?
Mi podczas histero u dr. Janowca wyszła adenomioza, miałam sztuczną menopauzę - 4 miesiące i pierwszy transfer póki co pozytywny.
Ogólnie mnie prowadzi dr. Janowiec i wg niego jeśli macica jest dobrze przygotowana to już 80 % sukcesu dlatego warto też zadbać o to by tam było wszystko ok -
MISIA88 wrote:do 12 tygodnia jeśli będzie wszystko ok Na pewno wybiorę się do Dr Sydra dopytac jak schodzić z Accofil i Encorton bo też mialam
A robiłaś może histeroskopię z biopsją na stan zapalny endometrium ?
Mi podczas histero u dr. Janowca wyszła adenomioza, miałam sztuczną menopauzę - 4 miesiące i pierwszy transfer póki co pozytywny.
Ogólnie mnie prowadzi dr. Janowiec i wg niego jeśli macica jest dobrze przygotowana to już 80 % sukcesu dlatego warto też zadbać o to by tam było wszystko ok
Encorton też używam.
Tak, miałam histeroskopie, miałam biopsję endometrium- brak stanów zapalnych, teraz miałam laparoskopię więc wszystko co niechciane zostało usunięte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 09:28
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
II procedura - ?? -
Nowa na forum wrote:Ja mam bx i brak kilku kir. Też miałam accofil i dodatkowo jeszcze encorton i prograf.
Też dr Jarosz
U mnie nigdy wcześniej nie było implantacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 09:31