Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Tak 😁
A dobrze się czułaś przyjmując aż całą ampułkę na raz? Jestem trochę przerażona 😅🙈👩🏼28 🧔🏻♂️31
AMH 1,96, kariotypy✅, kir BX, adenomioza, ANA3 słabo dodatnie, obniżone parametry nasienia, SCD18%, ilość 500mln
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium-> Metronidazol, Tarivid 21dni)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 dr Paśnik -> encorton, clexane
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty, odstawione leki
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo płodowe💔 -> indukcja farmakologiczna poronienia
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 10DPT 220 i złe przyrosty, odstawione leki
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz -> do transferu Accofil, Hydroxychloroquine, Encorton, Acard, Heparyna
10.2024 przygotowanie do transferu -> polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET ???🥹❤️ -
Joanna1212 wrote:A co ile badania po acofilu i jakie wartości powinny być żeby było ok?
-
Nowa na forum wrote:Encorton 5 mg, prograf 2 mg, nieco wcześniej pisałam dokładnie który kiedy zaczęłam przyjmować
Tak pisałaś wcześniejszy kiedy zaczęłaś brać. Dzięki kochana za odpowiedź 🥰Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III stopnia
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
przyszłamama96 wrote:A dobrze się czułaś przyjmując aż całą ampułkę na raz? Jestem trochę przerażona 😅🙈
przyszłamama96 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
jestem tutaj nowa. Przeczytałam ten wątek od deski do deski i cieszę się, że jest on ciągle uzupełniany i mega aktualny, na czym bardzo mi zależało. Mimo, że walczę ponad 5 lat z niepłodnością, to dopiero teraz odważyłam się napisać na tym forum. Bardzo ucieszył mnie też fakt, że są Dziewczyny, które leczą się u Dr Jarosz.☺️ Bo ja też do nich należę i fajnie mieć taką "wspólna nić" do rozmów. -
Lussi26 wrote:Cześć Dziewczyny,
jestem tutaj nowa. Przeczytałam ten wątek od deski do deski i cieszę się, że jest on ciągle uzupełniany i mega aktualny, na czym bardzo mi zależało. Mimo, że walczę ponad 5 lat z niepłodnością, to dopiero teraz odważyłam się napisać na tym forum. Bardzo ucieszył mnie też fakt, że są Dziewczyny, które leczą się u Dr Jarosz.☺️ Bo ja też do nich należę i fajnie mieć taką "wspólna nić" do rozmów. -
Właśnie takich objawów się boję typu grypowe29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Joanna1212 wrote:Właśnie takich objawów się boję typu grypowe
-
Nowa na forum wrote:Przykro mi 🫂
Czy poza accofil miałaś jakieś inne leki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2024, 10:57
-
-
Każda z nas jest inna i może reagować inaczej. Nie nastawiaj się. Ja nie czułam nic po całych ampułkach, ani później po mniejszych dawkach. Czułam się całkowicie normalnie.96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
Synek na świecie 🌈🩵
-
Cześć dziewczyny, przeraziłam się dzisiejszym telefonem z laboratorium. A mianowicie do transferu miałam zalecenia accofil 4-5dni przed cała ampułka i później od dnia transferu co 3 dni 2/3 amp. Dziś robiłam 1 kontrolną morfologię po tych dwóch dawkach (14h od ostatniej dawki) i leukocyty wynoszą 56. Wiem, że dużo za dużo bo na zaleceniach od Sydora było maks do 40 ale co jeśli przekorcza? Kontakt z doktorem graniczy z cudem, miałyście podobny przypadek? Jakieś zalecenia?Niepłodność wtórna.
👩 36l. Endometrioza, Adenomioza, subkliczna Niedoczynność tarczycy
👦 37l. obniżone parametr
👦💗 4l. ciąża naturalna
IVF 01.2024 ❄️❄️❄️
1 transfer 03.02.24 💔 CB
(estrofem,utrogestan,clexane,duphaston) ❌
Immunolog (wszystkie wyniki ✅ + histero + CD56✅ i CD138 (1-2 na DPW) ❌ ( lekarz dopuścił do 2 transferu).
2 transfer 25.05.24 💔 CB
(estrofem,utrogestan,clexane,duphaston,acard, accofil 1/2 amp co 3 dni)
ostatnia ❄️ ( BL2.1.2)
Przygotowania do 3 transferu 09.2024
Biocenoza❌ bakteria -leczenie po @ macmiror complex 500
+ start leczenie stanu zapalnego endometrium tarivid 200+metronidazol 500 na 10 dni
transfer 17.10.2024 ❌ (do transferu 1 dawka immunoglobuliny Flegamma 400ml + 2/3 amp Accofil co 3 dni)
Zostałam z niczym, brak ❄️ -
Granella wrote:Cześć dziewczyny, przeraziłam się dzisiejszym telefonem z laboratorium. A mianowicie do transferu miałam zalecenia accofil 4-5dni przed cała ampułka i później od dnia transferu co 3 dni 2/3 amp. Dziś robiłam 1 kontrolną morfologię po tych dwóch dawkach (14h od ostatniej dawki) i leukocyty wynoszą 56. Wiem, że dużo za dużo bo na zaleceniach od Sydora było maks do 40 ale co jeśli przekorcza? Kontakt z doktorem graniczy z cudem, miałyście podobny przypadek? Jakieś zalecenia?
-
Granella wrote:Cześć dziewczyny, przeraziłam się dzisiejszym telefonem z laboratorium. A mianowicie do transferu miałam zalecenia accofil 4-5dni przed cała ampułka i później od dnia transferu co 3 dni 2/3 amp. Dziś robiłam 1 kontrolną morfologię po tych dwóch dawkach (14h od ostatniej dawki) i leukocyty wynoszą 56. Wiem, że dużo za dużo bo na zaleceniach od Sydora było maks do 40 ale co jeśli przekorcza? Kontakt z doktorem graniczy z cudem, miałyście podobny przypadek? Jakieś zalecenia?
Hej, ja miałam 44 i akurat następnego dnia wizytę. Powtórzyłam morfologię, u mnie następnego dnia wszystko było już w normie. Jaką masz liczbę neutrofilów? Bo dr mi powiedział że to ma nie przekraczać, ja w zaleceniach mam „oczekiwać zwiększenia liczby leukocytów i neutrofilów, ale do maks 40 tys/ul neutrofilów”. W moim przypadku neutrofile były ok 40k i nie miałam zmiany dawkowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2024, 19:47
-
Lussi26 wrote:Najpierw plaquenil, ale na ten lek źle zareagowalam. Dostałam straszna wysypkę i dlatego zmieniono zalecenie na encorton. Niestety mam KIR AA i żadnych implantacyjnych. Dodatkowo leczyłam stan zapalny endometrium. Z racji tego, że lekarze mieli już przetestowane kilka przypadków ze stanem zapalnym i że dane antybiotyki je zwalczają, to nie miałam zaleconej kolejnej biopsji kontrolnej, tylko od razu transfer. Niestety zawsze mam pod górkę. Okazało się, że nie zareagowalam na antybiotykoterapię i transfer okazał się klapa. Straciliśmy najlepsza blastocyste.😔 Beta ani drgnęła. Nawet progesteron był mega kiepski, a akurat z progesteronem nie miałam nigdy problemu. Eeech.😔
-
Nowa na forum wrote:Czyli jakaś obstawa była. Jeśli stan zapalny nie został wyleczony, to możliwe że przez niego. Macie jeszcze jakieś mrożaczki?
-
Lussi26 wrote:Na szczęście mamy jeszcze 2 zarodki. Mam małą nadzieję, że może przez ten stan zapalny zawsze się nie udawało...a z drugiej strony nie wiem czy miałoby to aż tak duży wpływ, że nigdy nie byłam w ciąży. W sumie to moje drugie in vitro. Przy pierwszym można powiedzieć, że w ogóle nie mieliśmy żadnych badań. Kariotypy tylko. Jednak myślę, że ten stan zapalny już wtedy był. Dopiero zmiana kliniki pomogła i zlecono mi to badanie.