X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tak 😁

A dobrze się czułaś przyjmując aż całą ampułkę na raz? Jestem trochę przerażona 😅🙈

👩🏼28 🧔🏻‍♂️31
    AMH 1,96, kariotypy✅, kir BX, adenomioza, ANA3 słabo dodatnie, obniżone parametry nasienia, SCD18%, ilość 500mln

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium-> Metronidazol, Tarivid 21dni)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 dr Paśnik -> encorton, clexane
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty, odstawione leki
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo płodowe💔 -> indukcja farmakologiczna poronienia
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 10DPT 220 i złe przyrosty, odstawione leki

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz -> do transferu Accofil, Hydroxychloroquine, Encorton, Acard, Heparyna
    10.2024 przygotowanie do transferu -> polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET ???🥹❤️
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    A co ile badania po acofilu i jakie wartości powinny być żeby było ok?
    Badania raz na tydzień i w dzień brania leku ale przed jego przyjęciem, czyli biorę np. poniedziałek wieczór, badania środa rano i zastrzyk środa wieczorem

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Encorton 5 mg, prograf 2 mg, nieco wcześniej pisałam dokładnie który kiedy zaczęłam przyjmować

Tak pisałaś wcześniejszy kiedy zaczęłaś brać. Dzięki kochana za odpowiedź 🥰

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️

Wysłany: 16 października 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    A dobrze się czułaś przyjmując aż całą ampułkę na raz? Jestem trochę przerażona 😅🙈
    Po pierwszym miałam uczucie jakbym się miała rozchorować na grupę, zaczęło się po kilkunastu godzinach i trwało około 3 godzin chyba, już dokładnie nie pamiętam, ale nie było źle. Potem już żadnych objawów.

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 16 października 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Tak pisałaś wcześniejszy kiedy zaczęłaś brać. Dzięki kochana za odpowiedź 🥰
    Encorton 5 mg rano od początku cyklu transferowego, od transferu dodatkowo 5 mg wieczorem, a prograf chyba od dnia transferu

age.png
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 17 października 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    jestem tutaj nowa. Przeczytałam ten wątek od deski do deski i cieszę się, że jest on ciągle uzupełniany i mega aktualny, na czym bardzo mi zależało. Mimo, że walczę ponad 5 lat z niepłodnością, to dopiero teraz odważyłam się napisać na tym forum. Bardzo ucieszył mnie też fakt, że są Dziewczyny, które leczą się u Dr Jarosz.☺️ Bo ja też do nich należę i fajnie mieć taką "wspólna nić" do rozmów.

Wysłany: 17 października 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    jestem tutaj nowa. Przeczytałam ten wątek od deski do deski i cieszę się, że jest on ciągle uzupełniany i mega aktualny, na czym bardzo mi zależało. Mimo, że walczę ponad 5 lat z niepłodnością, to dopiero teraz odważyłam się napisać na tym forum. Bardzo ucieszył mnie też fakt, że są Dziewczyny, które leczą się u Dr Jarosz.☺️ Bo ja też do nich należę i fajnie mieć taką "wspólna nić" do rozmów.
    Szacun za przeczytanie całości 👍

age.png
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie takich objawów się boję typu grypowe

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 17 października 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Szacun za przeczytanie całości 👍
    Było warto. Sporo cennych informacji uzyskałam. Mam już za sobą jeden transfer nieudany z accofilem.

Wysłany: 18 października 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    Było warto. Sporo cennych informacji uzyskałam. Mam już za sobą jeden transfer nieudany z accofilem.
    Przykro mi 🫂
    Czy poza accofil miałaś jakieś inne leki?

age.png

Wysłany: 18 października 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Ale to tylko takie uczucie, jakbyś się miała rozchorować a faktycznie nic się nie dzieje i dość szybko mija. Z reguły pisały dziewczyny, że po wieczornym zastrzyku objawy były w nocy, więc je przesypialy. Może u nielicznych takie opóźnienia jak u mnie 😉

age.png
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 18 października 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Przykro mi 🫂
    Czy poza accofil miałaś jakieś inne leki?
    Najpierw plaquenil, ale na ten lek źle zareagowalam. Dostałam straszna wysypkę i dlatego zmieniono zalecenie na encorton. Niestety mam KIR AA i żadnych implantacyjnych. Dodatkowo leczyłam stan zapalny endometrium. Z racji tego, że lekarze mieli już przetestowane kilka przypadków ze stanem zapalnym i że dane antybiotyki je zwalczają, to nie miałam zaleconej kolejnej biopsji kontrolnej, tylko od razu transfer. Niestety zawsze mam pod górkę. Okazało się, że nie zareagowalam na antybiotykoterapię i transfer okazał się klapa. Straciliśmy najlepsza blastocyste.😔 Beta ani drgnęła. Nawet progesteron był mega kiepski, a akurat z progesteronem nie miałam nigdy problemu. Eeech.😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2024, 10:57

• Lussi26 Znajoma

Wysłany: 18 października 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Mnie objawy accofilu dopadały zawsze równo ok.12h po podaniu. Średnio się wtedy czułam. Mam na myśli oczywiście sytuację, gdy brałam całą ampułkę. Bo przy 1/3 objawy nie były dokuczliwe i normalnie funkcjonowałam.

• thestorm Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:

Każda z nas jest inna i może reagować inaczej. Nie nastawiaj się. Ja nie czułam nic po całych ampułkach, ani później po mniejszych dawkach. Czułam się całkowicie normalnie.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
  • Granella Koleżanka

Wysłany: 18 października 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przeraziłam się dzisiejszym telefonem z laboratorium. A mianowicie do transferu miałam zalecenia accofil 4-5dni przed cała ampułka i później od dnia transferu co 3 dni 2/3 amp. Dziś robiłam 1 kontrolną morfologię po tych dwóch dawkach (14h od ostatniej dawki) i leukocyty wynoszą 56. Wiem, że dużo za dużo bo na zaleceniach od Sydora było maks do 40 ale co jeśli przekorcza? Kontakt z doktorem graniczy z cudem, miałyście podobny przypadek? Jakieś zalecenia?

Niepłodność wtórna.
    👩 36l. Endometrioza, Adenomioza, subkliczna Niedoczynność tarczycy
    👦 37l. obniżone parametr
    👦💗 4l. ciąża naturalna
    IVF 01.2024 ❄️❄️❄️
    1 transfer 03.02.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston) ❌
    Immunolog (wszystkie wyniki ✅ + histero + CD56✅ i CD138 (1-2 na DPW) ❌ ( lekarz dopuścił do 2 transferu).
    2 transfer 25.05.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston,acard, accofil 1/2 amp co 3 dni)

ostatnia ❄️ ( BL2.1.2)
    Przygotowania do 3 transferu 09.2024
    Biocenoza❌ bakteria -leczenie po @ macmiror complex 500
    + start leczenie stanu zapalnego endometrium tarivid 200+metronidazol 500 na 10 dni

transfer 17.10.2024 ❌ (do transferu 1 dawka immunoglobuliny Flegamma 400ml + 2/3 amp Accofil co 3 dni)
    Zostałam z niczym, brak ❄️

Wysłany: 18 października 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granella wrote:
    Cześć dziewczyny, przeraziłam się dzisiejszym telefonem z laboratorium. A mianowicie do transferu miałam zalecenia accofil 4-5dni przed cała ampułka i później od dnia transferu co 3 dni 2/3 amp. Dziś robiłam 1 kontrolną morfologię po tych dwóch dawkach (14h od ostatniej dawki) i leukocyty wynoszą 56. Wiem, że dużo za dużo bo na zaleceniach od Sydora było maks do 40 ale co jeśli przekorcza? Kontakt z doktorem graniczy z cudem, miałyście podobny przypadek? Jakieś zalecenia?
    Ja byłam u innego lekarza i j mnie nie było przekroczenia , ale przeważnie dr mniejsza dawkę...no tylko to musi dr. Może maila napisz? Moja dr tak kazała się kontaktować

age.png
  • Olska Ekspertka

Wysłany: 18 października 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granella wrote:

Hej, ja miałam 44 i akurat następnego dnia wizytę. Powtórzyłam morfologię, u mnie następnego dnia wszystko było już w normie. Jaką masz liczbę neutrofilów? Bo dr mi powiedział że to ma nie przekraczać, ja w zaleceniach mam „oczekiwać zwiększenia liczby leukocytów i neutrofilów, ale do maks 40 tys/ul neutrofilów”. W moim przypadku neutrofile były ok 40k i nie miałam zmiany dawkowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2024, 19:47

Wysłany: 19 października 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    Najpierw plaquenil, ale na ten lek źle zareagowalam. Dostałam straszna wysypkę i dlatego zmieniono zalecenie na encorton. Niestety mam KIR AA i żadnych implantacyjnych. Dodatkowo leczyłam stan zapalny endometrium. Z racji tego, że lekarze mieli już przetestowane kilka przypadków ze stanem zapalnym i że dane antybiotyki je zwalczają, to nie miałam zaleconej kolejnej biopsji kontrolnej, tylko od razu transfer. Niestety zawsze mam pod górkę. Okazało się, że nie zareagowalam na antybiotykoterapię i transfer okazał się klapa. Straciliśmy najlepsza blastocyste.😔 Beta ani drgnęła. Nawet progesteron był mega kiepski, a akurat z progesteronem nie miałam nigdy problemu. Eeech.😔
    Czyli jakaś obstawa była. Jeśli stan zapalny nie został wyleczony, to możliwe że przez niego. Macie jeszcze jakieś mrożaczki?

age.png
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 20 października 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Czyli jakaś obstawa była. Jeśli stan zapalny nie został wyleczony, to możliwe że przez niego. Macie jeszcze jakieś mrożaczki?
    Na szczęście mamy jeszcze 2 zarodki. Mam małą nadzieję, że może przez ten stan zapalny zawsze się nie udawało...a z drugiej strony nie wiem czy miałoby to aż tak duży wpływ, że nigdy nie byłam w ciąży. W sumie to moje drugie in vitro. Przy pierwszym można powiedzieć, że w ogóle nie mieliśmy żadnych badań. Kariotypy tylko. Jednak myślę, że ten stan zapalny już wtedy był. Dopiero zmiana kliniki pomogła i zlecono mi to badanie.

Wysłany: 20 października 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    Na szczęście mamy jeszcze 2 zarodki. Mam małą nadzieję, że może przez ten stan zapalny zawsze się nie udawało...a z drugiej strony nie wiem czy miałoby to aż tak duży wpływ, że nigdy nie byłam w ciąży. W sumie to moje drugie in vitro. Przy pierwszym można powiedzieć, że w ogóle nie mieliśmy żadnych badań. Kariotypy tylko. Jednak myślę, że ten stan zapalny już wtedy był. Dopiero zmiana kliniki pomogła i zlecono mi to badanie.
    To dobrze, że jeszcze są 2. Immuno ogarnięte, stan zapalny do wyleczenia i koniecznie kontroli. Jedynie do jeszcze mi przychodzi do głowy to probiotyki, najlepiej doustnie i dopochwowe. Ja brałam invag i provag. Ale pewnie są też inne. Na jakimś wątku było info, że ogólne probiotyki wspomagają, np. vivomix, jest dość drogi, ale podobno dobry. Kciuki za kolejny transfer ✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

age.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ