X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    Mam pytanie, w stopce widzę, że dopiero 9 transfer tak pięknie zbliża Ciebie do celu. Czy to był pierwszy transfer na accofilu?

Tak, to był pierwszy transfer na accofilu :). Wcześniej leczyłam się u Docenta Paśnika. Miałam podawane immunoglobuliny bez skutku. Docent proponował szczepienia, my za radą lekarza prowadzącego skonsultowaliśmy się jeszcze z Dr. Jarosz. Dopowiem że podchodziłam do tego transferu z allo mlr 0%. Po immunosupresji i sztucznej menopauzie.

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała rozpisana dawkę accofilu 1 zastrzyk co 3 dni? Jeśli tak to jak się czuliście po takim całym zastrzyku ?
    Ja miałam 7 dni i 1 dzień przed - cała ampułka
    ( metoda dr Jarosz, jestem u tego samego lekarza w klinice co thestorm). Potem dzień po transferze 1/3 codziennie (zalecania prof Malinowskiego,on nas prowadzi immunologicznie). Transfer poprzedzony diphereline, sztuczną menopauzą - adeno. Od pół roku biorę encorton i plaquenil + szczepienia 3 serie + 3 doszczepiania.

Zobaczymy jak się zakończy obecny transfer, bo czekamy na serducho ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 11:08

sylstaa, MałaMiMi lubią tę wiadomość

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc
    11/24➡️FET5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️FET5AA💔leki jw. 5tc cb

01/25 - diagnostyka Zaczyk⌛minihistero?

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 2 października, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też u dr Jarosz, udal się pierwszy transfer z jej zaleceniami (w sumie był to 4)

Woczekiwaniu, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elizabeth Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 8dpt test sikany w kreska blada...czy accofil bądź prolutex może wskazywać na błędny wynik ?
    Poszłam na bete czekam na wynik

• Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 4 października, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Tak, to był pierwszy transfer na accofilu :). Wcześniej leczyłam się u Docenta Paśnika. Miałam podawane immunoglobuliny bez skutku. Docent proponował szczepienia, my za radą lekarza prowadzącego skonsultowaliśmy się jeszcze z Dr. Jarosz. Dopowiem że podchodziłam do tego transferu z allo mlr 0%. Po immunosupresji i sztucznej menopauzie.
    Ja też jestem u doc. P i pomimo braku większości kirów implantacyjnych nie zalecił mi accofilu, ale już się zapisałam do dr Jarosz, więc zdążę jeszcze przed transferem z nią skonsultować i liczę na wsparcie tym lekiem. Życzę Ci dalej powodzenia 🤞🏼

thestorm, Rakieta_P🚀, Nowa na forum lubią tę wiadomość

11.2021 - rozpoczęcie starań naturalnych
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a

16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
    22.11 bhcg - 0,4 😢
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 4 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizabeth wrote:
    Cześć 8dpt test sikany w kreska blada...czy accofil bądź prolutex może wskazywać na błędny wynik ?

Accofil i prolutex nie mają wpływu na wynik.
    Kciuki za betę 🤞.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
  • Wie777 Debiutantka

Wysłany: 4 października, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ma ktoś z tutaj obecnych wiedzę ile razy można podejść do transferu na accofilu? Gdzieś wyczytałam, że tylko 3?

Wysłany: 4 października, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizabeth wrote:
    Jak wynik?

age.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 4 października, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie777 wrote:
    Hej, czy ma ktoś z tutaj obecnych wiedzę ile razy można podejść do transferu na accofilu? Gdzieś wyczytałam, że tylko 3?
    Niby tak. Ale jak szybko się odstawia to można i 4 raz.
    Ja do starań naturalnych 4 cykle pod rząd miałam Accofil. Ale to szybka piłam. Bo 10 dpo już odstawilam.

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc
    11/24➡️FET5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️FET5AA💔leki jw. 5tc cb

01/25 - diagnostyka Zaczyk⌛minihistero?

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • malina999 Autorytet

Wysłany: 5 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi dr mówiła,że z Accofilem to max 3 transfery z rzędu, a potem musi być ok.pol roku przerwy, no chyba,że faktycznie nie szprycuje się nim zbyt długo.
    Ja przy pierwszym transferze, to miałam go niewiele, ale teraz przy drugim nieudanym, to już więcej, zatem stawiam, że jeszcze max 2 próby przed dłuższą przerwą 🫤

👩39
    AMH: 3,6
    KIR: AA
    Kariotyp: OK

👦kiepska jakość nasienia, oligozoospermia;
    03.2024 bakterie w nasieniu - antybiotyki, 05.2024 bakterii brak; suplementacja; 07.2024 - jakość nasienia poprawiona

06.2016 - niedrożność lewego jajowodu
    04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna (zagnieżdżona w lewym, niedrożnym jajowodzie). Usunięcie jajowodu z ciążą w 6tc.)
    03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
    05.2024 - histeroskopia, CD138 -> 0/10💪

I IVF p.krótki
    01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
    06.07.2024 - ET, Accofil, beta 0 ❌

II IVF p.długi
    27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 11🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
    28.09.2024 - FET 4AA (EG, AH, Accofil)
    bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
    26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔
  • Lolitka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;) jestem nowa w tym wątku ;) po 2 poronieniach we wczesnych etapach teraz jestem w 3 ciazy naturalnej obstawiona lekami od stop do glow ;) biore miedzy innymi accofil co 3 dni 1/2 ampułki i ecorton 7.5g. Chcialabym zapytac jak schodzilyście z tych leków ? Straszny mam strach odstawic accofil w 12 tygodniu wiem ze sa dziewczyny co braly do np 16. Podzielcie sie swoimi doświadczeniami. ;)

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • Enola Znajoma

Wysłany: 5 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka wrote:
    Czesc ;) jestem nowa w tym wątku ;) po 2 poronieniach we wczesnych etapach teraz jestem w 3 ciazy naturalnej obstawiona lekami od stop do glow ;) biore miedzy innymi accofil co 3 dni 1/2 ampułki i ecorton 7.5g. Chcialabym zapytac jak schodzilyście z tych leków ? Straszny mam strach odstawic accofil w 12 tygodniu wiem ze sa dziewczyny co braly do np 16. Podzielcie sie swoimi doświadczeniami. ;)

ja jeszcze nie zeszłam, ale mam napisane w zaleceniach od dra Sydora, że odstawienie od ręki, gdy dojdę do momentu 11+6 tc. Encorton ma być odstawiany stopniowo i rozpisze mi redukcję dawki, jak przyjdę do niego następnym razem (mam przyjść po 12 tc, po pierwszym prenatalnym).

Inna sprawa odnośnie odstawiania accofilu jest taka, że jestem już po kilku USG i ogólnie wiek ciąży mi się giba :D wedle miesiączki dziś np 10+4 (ale nie ma opcji, mam dłuższe cykle niż 28 dni), wedle CRL z USG z tego wtorku dziś mam 10+2. Natomiast biorąc pod uwagę jeszcze trzy inne wcześniejsze CRL (z 5, 6 i 7 tyg) to mam jeszcze opcję 10+1, 10+0, 9+5. Ogólnie nie przejmowałabym się tymi różnicami i pewnie bym brała na wszelki wypadek do 11+6 wedle najbardziej skrajnego (najmłodszego wymiaru), ale Sydor kazał odstawić mi accofil przed pierwszym prenatalnym, które mam ustalone na 21.10. No i nie wiem, ile przed jest wystarczające. Jakbym miała brać do 11+6 tego najmłodszego wymiaru to musiałabym odstawić 20.10, więc celuję albo w 18.10 albo 15.10 (15.10 to byłby 11+5 wedle najbardziej aktualnego USG z tego wtorku). No ale jeszcze medytuje nad tym, bo po prostu mam paniczny strach, że odstawię za wcześnie.

Pluję sobie w brodę, że nie zapytałam go, ile dni przed prenatalnym.

Jak było z tym u Was? Też miałyscie takie zalecenie/odstawiałyście przed prenatalnym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 15:01

Lolitka lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 października, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka wrote:
    Moja dr accofil kazała odstawić około 9tc, później prograf, a na końcu encorton dawka zmniejszana stopniowo od 12 tc

age.png
  • Bunia1 Koleżanka

Wysłany: 6 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam 5 opakowań clexane 0,4. Data ważności styczeń 2027, cena 50 zł za opakowanie. I całe opakowanie accofil trzymane w lodówce - 7 ampułek, cena 190 zł. Wysyłka przez vinted. Proszę o kontakt przez maila: [email protected]

• Olska Ekspertka

Wysłany: 7 października, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co w sytuacji gdy wyniki leukocytów sa powyżej wyznaczonej przez lekarza normy? Każą przerwać Accofil czy zmniejszyć dawkę? U mnie miało nie przekraczać 40k no i mam prawie 45…

• maddiee Koleżanka

Wysłany: 7 października, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olska wrote:
    Dziewczyny co w sytuacji gdy wyniki leukocytów sa powyżej wyznaczonej przez lekarza normy? Każą przerwać Accofil czy zmniejszyć dawkę? U mnie miało nie przekraczać 40k no i mam prawie 45…

hey, mi lekarz napisał tak w rozpisce: jesi wzrośnie >40 000/uL zalecane jest odstawienie leku i ponowna kontrola morfologii po kolejnych 2 dniach. jeśli spadnie do poniżej 20 000/uL wskazany jest powrót do leku.

Mam nadzieje, ze to pomoże. Starasz się naturalnie? To moj pierwszy cykl z accofilem..

Powodzenia!

Olska lubi tę wiadomość

• Kate@@ Autorytet

Wysłany: 7 października, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olska wrote:

Z ciekawości po ilu godzinach badałaś? Ja zawsze badam po około 12 i zastanawiam się czy to później nie wybija 🫣.
    Na kontakt bym nie liczyła więc zadałam pytanie i dr kazał poczekać aż spadnie do akceptowalnego poziomu i podawać np co 4 dni a nie co 3 czyli właściwie podobnie jak Maddie napisała.

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
    2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    🩵 it's a boy 🩵

preg.png
  • Enola Znajoma

Wysłany: 7 października, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Z ciekawości po ilu godzinach badałaś? Ja zawsze badam po około 12 i zastanawiam się czy to później nie wybija 🫣.
    Na kontakt bym nie liczyła więc zadałam pytanie i dr kazał poczekać aż spadnie do akceptowalnego poziomu i podawać np co 4 dni a nie co 3 czyli właściwie podobnie jak Maddie napisała.

Mi Sydor mówił, że peak jest bliżej 8h po zastrzyku.

Kate@@ lubi tę wiadomość

• Lolitka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dopytalyscie Sydora czy accofil do 12 tyg to znaczy ze np ostatnia dawka 11+4 czy dopiero po pelnyn 12 ? I jak on wplywa na badania prenatalne ?

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • Enola Znajoma

Wysłany: 7 października, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka wrote:
    Dziewczyny a dopytalyscie Sydora czy accofil do 12 tyg to znaczy ze np ostatnia dawka 11+4 czy dopiero po pelnyn 12 ? I jak on wplywa na badania prenatalne ?

Mi napisał w zaleceniach 'do końca 11 tygodnia i potem STOP" (w domyśle koniec brania w okolicach 11+6). Ale też myślę, że jakby się brało dłużej, to nic się nie stanie (Sydor mówił, że niektóre kobiety całą ciążę biorą :D).

Co do prenatalnych (zwykłych, nie tych fancy wolnego DNA płodowego), to sama cały czas mam rozkminę, bo nie wiem ile przed odstawiać :D tak jak pisalam tu:

Enola wrote:
    Inna sprawa odnośnie odstawiania accofilu jest taka, że jestem już po kilku USG i ogólnie wiek ciąży mi się giba :D wedle miesiączki dziś np 10+4 (ale nie ma opcji, mam dłuższe cykle niż 28 dni), wedle CRL z USG z tego wtorku dziś mam 10+2. Natomiast biorąc pod uwagę jeszcze trzy inne wcześniejsze CRL (z 5, 6 i 7 tyg) to mam jeszcze opcję 10+1, 10+0, 9+5. Ogólnie nie przejmowałabym się tymi różnicami i pewnie bym brała na wszelki wypadek do 11+6 wedle najbardziej skrajnego (najmłodszego wymiaru), ale Sydor kazał odstawić mi accofil przed pierwszym prenatalnym, które mam ustalone na 21.10. No i nie wiem, ile przed jest wystarczające. Jakbym miała brać do 11+6 tego najmłodszego wymiaru to musiałabym odstawić 20.10, więc celuję albo w 18.10 albo 15.10 (15.10 to byłby 11+5 wedle najbardziej aktualnego USG z tego wtorku). No ale jeszcze medytuje nad tym, bo po prostu mam paniczny strach, że odstawię za wcześnie.

Pluję sobie w brodę, że nie zapytałam go, ile dni przed prenatalnym.

Jak było z tym u Was? Też miałyscie takie zalecenie/odstawiałyście przed prenatalnym?

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ