Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdanka wrote:Hej, mam zalecenie brania accofilu w ciąży 1/3 amp co dwa dni i mam wykonywać morfologię raz w tygodniu co 3-4 dawki accofilu.
Pierwszą morfologię wykonałam po 4 dawkach i leukocyty były 15 tys
Kolejna morfologia po kolejnych 4 dawkach i leukocyty 9 tys czyli w normie. Stresuje się, że coś się dzieje, myślałam że założeniem accofilu ma być wzrost leukocytów, a u mnie spadły. Już napisałam maila do pani dr, ale czy któraś z was miała taką sytuację?
No to chyba słabo na ciebie działa ten lek. Ja zawsze miałam leukocyty w okolicach 30 do 35, raz nawet miałam 40. Mam nadzieję, że doktor ci odpisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:43
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
-
Magdanka wrote:Hej, mam zalecenie brania accofilu w ciąży 1/3 amp co dwa dni i mam wykonywać morfologię raz w tygodniu co 3-4 dawki accofilu.
Kolejna morfologia po kolejnych 4 dawkach i leukocyty 9 tys czyli w normie. Stresuje się, że coś się dzieje, myślałam że założeniem accofilu ma być wzrost leukocytów, a u mnie spadły. Już napisałam maila do pani dr, ale czy któraś z was miała taką sytuację?
A po jakim czasie wykonywałaś badanie krwi? Może po prostu zdążyły już spaść. -
ZAJĄCZEK94 wrote:Ja nieraz przewozilam accofil z kliniki bo tam wykupiłam w aptece do domu, gdzie czasem droga zajmowała godzinę. Także nie przejmowalabym się tak zbytnio 😉#Aleksandra wrote:No spokojnie, nie analizuj tak tego, słuchaj męża 😂
Dzięki nakręcam się, bo się boję, że coś zepsuję i lek nie będzie działał Jak ktoś ma podobne historie, to chętnie przyjmęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:48
-
Enola wrote:A po jakim czasie wykonywałaś badanie krwi? Może po prostu zdążyły już spaść.
Czyli ostatni zastrzyk robiłam w poniedziałek o 23, a morfologię wykonałam dzisiaj o 8. Poprzednim razem też tak badałam. Tak czy siak wydaje mi się, że nie powinno aż tak spadać. Neutrofile też w normie. Czekam co pani dr odpisze. Mam złe przeczucia co do tej ciąży ☹️ -
Kurczę, mi kazał Sydor wykonywać 12-24 h po (biorę 1/2 amp co 3 dni). Mówił, że peak wartości jest ok 8 h po zastrzyku. Mówił, że są rożne szkoły sprawdzania morfologii, ale on woli sprawdzać ile max wybija. Tak czy owak, dobrze, że napisałaś do lekarki - zakładam, że będzie wiedziała, jak zinterpretować wyniki z uwagi na dawkowanie i schemat badania jaki sama zaordynowała. Daj znać co odpisze. Trzymam kciuki za ciążę!
-
Enola wrote:Kurczę, mi kazał Sydor wykonywać 12-24 h po (biorę 1/2 amp co 3 dni). Mówił, że peak wartości jest ok 8 h po zastrzyku. Mówił, że są rożne szkoły sprawdzania morfologii, ale on woli sprawdzać ile max wybija. Tak czy owak, dobrze, że napisałaś do lekarki - zakładam, że będzie wiedziała, jak zinterpretować wyniki z uwagi na dawkowanie i schemat badania jaki sama zaordynowała. Daj znać co odpisze. Trzymam kciuki za ciążę!
-
Magdanka wrote:Tak, też się zdziwiłam że pani dr każe badać po takim czasie, gdzie zazwyczaj jest to krócej. Kilkukrotnie czytałam zalecenia i dopytywałam i tak chciała więc się stosuje 🙂 oczywiście dam znać co odpisze 🙂
Może sprawdza, czy się poziom reguluje... A mówiła, czy oczekuje wartości poza normą po tak długim czasie? Bo może ona sprawdza na ile spada tuż przed podaniem. -
Enola wrote:Może sprawdza, czy się poziom reguluje... A mówiła, czy oczekuje wartości poza normą po tak długim czasie? Bo może ona sprawdza na ile spada tuż przed podaniem.
-
Miałam takie same zalecenia. Badania robiłam też dopiero w dniu kolejnej dawki leku.
Nie miałam wtedy nigdy bardzo wysokich wyników, po takim czasie od podania to normalne. Rozmawiałam o tym z immunolog. Według niej bez sensu sprawdzać za szybko. Co lekarz to inna opinia . U mnie leukocyty w wynikach utrzymywały poziom 10-15tyś, a jednak lek zadziałał- jak widać w stopce ☺️. Nie nakręcaj się. Trudno też podzielić idealnie 0,5ml na trzy. Może podałaś delikatnie mniej i dlatego jest różnica. Jeśli się stresujesz że podałaś za mało to następnym razem możesz naciągnąć do strzykawki mały pęcherzyk powietrza i wystukaj żeby był na samej górze gdy podajesz. Dzięki temu będziesz miała pewność że podajesz całą dawkę i nic nie zostaje w strzykawce.
Trzymam kciuki że będzie dobrze 🤞☺️
#Aleksandra, Magdanka lubią tę wiadomość
96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
6.12.24 synek na świecie ❤️🌈 -
thestorm wrote:Miałam takie same zalecenia. Badania robiłam też dopiero w dniu kolejnej dawki leku.
Nie miałam wtedy nigdy bardzo wysokich wyników, po takim czasie od podania to normalne. Rozmawiałam o tym z immunolog. Według niej bez sensu sprawdzać za szybko. Co lekarz to inna opinia . U mnie leukocyty w wynikach utrzymywały poziom 10-15tyś, a jednak lek zadziałał- jak widać w stopce ☺️. Nie nakręcaj się. Trudno też podzielić idealnie 0,5ml na trzy. Może podałaś delikatnie mniej i dlatego jest różnica. Jeśli się stresujesz że podałaś za mało to następnym razem możesz naciągnąć do strzykawki mały pęcherzyk powietrza i wystukaj żeby był na samej górze gdy podajesz. Dzięki temu będziesz miała pewność że podajesz całą dawkę i nic nie zostaje w strzykawce.
Zgadzam się, u mnie tak samo ☺️II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szczęścia🍀
09.01 - II prenatalne 🍀
-
ZAJĄCZEK94 wrote:Ja nieraz przewozilam accofil z kliniki bo tam wykupiłam w aptece do domu, gdzie czasem droga zajmowała godzinę. Także nie przejmowalabym się tak zbytnio 😉
czyli tak na luzaku zupełnie wiozlas bez opakowania jakiegoś? bo próbuje nasze sytuacje jeszcze dokładnie odnieść ;d -
#Aleksandra wrote:Zgadzam się, u mnie tak samo ☺️
ja w ogole od razu dodam, że byłam w ciezkim szoku jak zobaczylam, ile czasami wiecej jest w strzykawce niż 0,5 ml. W sensie, wiedziałam, że będzie ciut więcej zawsze, ale ostatnio mi się chyba ponad 0,65 trafiło.
Zwykle odlewam 10 jednostek do insulinówki i resztę podaję sobie z 'fabrycznej' strzykawy, ale ostatnio trochę wylało mi się przy przelewaniu do insulinówki - wiec uznałam że pozostałą część z pierwotnej strzykawki wkleję do insulinowki by sprawdzić, jak bardzo zepsułam i ile straciłam. Otóż w jednej insulinowce mialam 10 jednostek, w drugiej po przelaniu 15 + na pewno ze dwie jedn. mi poleciały wtedy przy przelewaniu (ostra fontanna poszła, nie wcelowałam w otwór strzykawki przelewając).
Piszę o tym żeby tez trochę wyjasnic skąd mogą się brać wahania wyników. Ja już teraz wiem na pewno, dlaczego badanie morfologii po zastrzyku z 'fabrycznej' strzykawki bylo wyzsze -
Tez zauważyłam że potrafi być więcej niż 0,5 ml ale i tak wtedy dziele równo na 3. Akurat co do dawek to jestem pewna że nie podaje sobie za mało, ani nic nie wylewam. Jestem pielęgniarką i mam już trochę lat wprawy 🙂
Pani dr jeszcze nie odpisała, czyli pewnie dawkowanie zostaje takie samo. -
thestorm wrote:Miałam takie same zalecenia. Badania robiłam też dopiero w dniu kolejnej dawki leku.
Mam zmniejszona dawkę 1/3 co dwa dni. I sprawdziłam wczoraj na spadku i miałam 12 tys. I lekki zawał, że tak nisko...
Oczywiście machnęłam też betę i niby wiedziałam że zwalnia po tysiącu, ale też jakoś na wyżej się nastawiałam.
Razem w komplecie - zawał. Więc czekam do USG ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 17:49
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138✓
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc
11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton+prograf
12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Enola wrote:czyli tak na luzaku zupełnie wiozlas bez opakowania jakiegoś? bo próbuje nasze sytuacje jeszcze dokładnie odnieść ;d
Tak. Klima w aucie była wlaczona tylko w ciepłe dni.Enola lubi tę wiadomość
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
-
Chciałam tylko dać znać, że pani dr odpisała że dawkowanie pozostaje takie samo i wszystko wygląda ok 🙂 tak więc robię co trzeba i za tydzień USG i okaże się 🙂
-
Trzymam kciuki że będzie dobrze 🤞☺️11.2021 - rozpoczęcie starań naturalnych
09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
- niedoczynność tarczycy - Euthyrox
- hipoglikemia na czczo - metformina
✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
✅zespół antyfosfolipidowy
✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
✅AMH -3,24
✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
✅HLA-C męski C1/C1
✅allo MLR - 44,7%
✅test IMK - NK 12%
❌rozjechane cytokiny
❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
❌ brak kirów implantacyjnych
I IVF
• stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
• 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
• 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
• 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
22.11 bhcg - 0,4 😢 -
MałaMiMi wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała rozpisana dawkę accofilu 1 zastrzyk co 3 dni? Jeśli tak to jak się czuliście po takim całym zastrzyku ?
MałaMiMi, sylstaa lubią tę wiadomość