X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Martka88 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    O, no to świetnie.☺️
    Kiedy transfer?
    W piątek :) pierwszy raz mam z accofilem, za mną jeden nieudany, dwa razy hodowla jajeczek, za pierwszym razem hiperstymulacja jajników. Ale zmieniłam lekarza i klinikę, czuję się zdecydowanie lepiej zaopiekowana

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 22 października, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Też właśnie dużo dziewczyn pisze, że ma zalecany prograf. To jest coś podobnego do accofilu?

Ale widzę, że ten zestaw pomógł :) patrząc na stopkę :)
    Udał się pierwszy transfer z tymi lekami. Prograf zapobiega odrzuceniu przeszczepu. U mnie wcześniej nie było implantacjiz może stąd dodatkowy lek. Synek już jest z nami. I Wam na tym forum też tego życzę 😘

Lussi26, Martka88 lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 22 października, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    A możesz powiedzieć, dlaczego prograf doktor zastosowała w Twoim przypadku? Też miałam mieć włączony prograf przy staraniach naturalnych z Accofilem. A przy in vitro już nie. Tylko encorton. Zastanawia mnie dlaczego.🤔
    Nigdy nie byłam w ciąży, wiele lat bez zabezpieczenia i nic, potem 3 transfery i beta 0. Może o to chodziło, taki zarodek to jak przeszczep 😉 a prograf zapobiega odrzuceniu przeszczepu 💪

age.png
  • Lussi26 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka88 wrote:
    W piątek :) pierwszy raz mam z accofilem, za mną jeden nieudany, dwa razy hodowla jajeczek, za pierwszym razem hiperstymulacja jajników. Ale zmieniłam lekarza i klinikę, czuję się zdecydowanie lepiej zaopiekowana
    To trzymam mocno kciuki.✊✊
    Za mną dwa nieudane transfery.
    Ale widzę, że u Ciebie też nie było łatwo.😔
    A gdzie się leczysz?

• Lussi26 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nigdy nie byłam w ciąży, wiele lat bez zabezpieczenia i nic, potem 3 transfery i beta 0. Może o to chodziło, taki zarodek to jak przeszczep 😉 a prograf zapobiega odrzuceniu przeszczepu 💪
    Mam dokładnie te samą sytuację, tylko staramy się 5 lat. 2 inseminacje - klapa. 2 transfery - klapa. A właśnie wiem, że prograf działa żeby nie było odrzucenia zarodka. I teraz mam zagwostke. Trochę martwię się, że doktor z niego zrezygnowała. Ale jasno powiedziała, że bez prografu transfer. A miałaś może biopsję endometrium?

• Martka88 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    To trzymam mocno kciuki.✊✊
    Za mną dwa nieudane transfery.
    Ale widzę, że u Ciebie też nie było łatwo.😔
    A gdzie się leczysz?

Obecnie Invicta w Gdańsku u dr Zielińskiego. Wcześniej byłam na wizycie u dr. Łukaszuka w Gd. Na wizycie prywatnej bo on się specjalizuje w genetyce a w związku z tym że KIR AA ( w poprzedniej klinice zalecili to badanie dopiero po nie udanym transferze, 3 inseminacjach i nieprawidłowo rozmrożonym zarodku -Artemida).
    Wtedy prywatnie, dużo płatnych badań, za każdym razem inny lekarz.
    Teraz na NFZ, większość badań jest w pakiecie, wiadomo że niektóre leki płatne ale w porównaniu do tego co płaciłam wcześniej to pestka. Jest przydzielona opiekunka, kontakt z lekarzem przez nią albo teleporady, naprawdę super kontakt i wszystko wytłumaczone. Więc na razie efektu jeszcze nie ma ale jestem dobrej myśli. Próbujemy. Trzymamy kciuki. Co prawda myślę że to ostatnie podejścia, jeżeli te 3 jajeczka wykorzystamy nie będziemy próbować dalej.

Wysłany: 22 października, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    Mam dokładnie te samą sytuację, tylko staramy się 5 lat. 2 inseminacje - klapa. 2 transfery - klapa. A właśnie wiem, że prograf działa żeby nie było odrzucenia zarodka. I teraz mam zagwostke. Trochę martwię się, że doktor z niego zrezygnowała. Ale jasno powiedziała, że bez prografu transfer. A miałaś może biopsję endometrium?
    Miałam histerskopię diagnostyczną ale bez biopsji. Jeśli to ma jakieś znaczenie przed udanym transferem brałam jeszcze provag i invag. I dieta, samo naturalne, zdrowe jedzenie, bez cukru itp., i bez kawy, już wszystkie zasłyszane i wyczytane opcje zastosowałam.
    Miałam też 2 nieudane stymulacje, komórki nie ruszyły, chociaż usg było obiecujące. Stąd decyzja o kd, bo leczenie zaczęłam, gdy miałam już 40 lat, nie chciałam ryzykować wad z powodu wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 14:07

age.png
  • Lussi26 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka88 wrote:
    Obecnie Invicta w Gdańsku u dr Zielińskiego. Wcześniej byłam na wizycie u dr. Łukaszuka w Gd. Na wizycie prywatnej bo on się specjalizuje w genetyce a w związku z tym że KIR AA ( w poprzedniej klinice zalecili to badanie dopiero po nie udanym transferze, 3 inseminacjach i nieprawidłowo rozmrożonym zarodku -Artemida).
    Wtedy prywatnie, dużo płatnych badań, za każdym razem inny lekarz.
    Teraz na NFZ, większość badań jest w pakiecie, wiadomo że niektóre leki płatne ale w porównaniu do tego co płaciłam wcześniej to pestka. Jest przydzielona opiekunka, kontakt z lekarzem przez nią albo teleporady, naprawdę super kontakt i wszystko wytłumaczone. Więc na razie efektu jeszcze nie ma ale jestem dobrej myśli. Próbujemy. Trzymamy kciuki. Co prawda myślę że to ostatnie podejścia, jeżeli te 3 jajeczka wykorzystamy nie będziemy próbować dalej.
    Właśnie przeniosłam się z invicty z gdanska\gdyni do invimedu. Niestety pomimo 2 inseminacji i invitro (mieliśmy tylko 1 zarodek) nie zlecili żadnych dodatkowych badań. Gdyby więcej podejść nie wyszło, wtedy może by szukali. A tak proponowali tylko kolejne in vitro. Oczywiście wszystko 100% platne. Także u nas niestety ta klinika nie zdała egzaminu. Nie szukali przyczyny niepowodzen. Zawierzyłam swojej kobiecej intuicji i na własną rękę porobiłam trochę badań immunologicznych. Potem umówiłam się w invimedzie do immunologa i tak zaczął się nasz nowy rozdział. Ale co kobiet, tyle przypadków. Cieszę się, że znalazłaś swoją klinikę i swojego lekarza. To naprawdę bardzo ważne mieć na tej trudnej drodze poczucie bezpieczeństwa.☺️
    Teraz będzie już tylko lepiej!✊ Musi!

Martka88 lubi tę wiadomość

• Lussi26 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Miałam histerskopię diagnostyczną ale bez biopsji. Jeśli to ma jakieś znaczenie przed udanym transferem brałam jeszcze provag i invag. I dieta, samo naturalne, zdrowe jedzenie, bez cukru itp., i bez kawy, już wszystkie zasłyszane i wyczytane opcje zastosowałam.
    Miałam też 2 nieudane stymulacje, komórki nie ruszyły, chociaż usg było obiecujące. Stąd decyzja o kd, bo leczenie zaczęłam, gdy miałam już 40 lat, nie chciałam ryzykować wad z powodu wieku.
    Ja z kolei miałam 3 biopsje i niebawem czeka mnie chyba kolejna...
    Właśnie dieta podobno też czyni cuda, ale ja jestem kiepska w tym temacie. :/ kocham słodycze, choć staram się jak mogę ograniczać, ale, ale...
    A swoją droga, jesteś bardzo mądra Kobieta. Nie dążysz ot tak do celu, ale stawiasz na dobro dziecka.

• maddiee Znajoma

Wysłany: 23 października, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mam pytanie. zmniejszono mi dawke accofilu na 1/3 ampulostrzykawki. czy macie doswiadczenia jak najbezpieczniej „przelac“ lek na mniejsze strzykawki insulinowe, zeby zapobiec dostania sie cial obcych do leku? dzieki z gory za podzielenie sie jak to bylo w Waszym przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 07:50

Wysłany: 23 października, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    czesc dziewczyny, mam pytanie. zmniejszono mi dawke accofilu na 1/3 ampulostrzykawki. czy macie doswiadczenia jak najbezpieczniej „przelac“ lek na mniejsze strzykawki insulinowe, zeby zapobiec dostania sie cial obcych do leku? dzieki z gory za podzielenie sie jak to bylo w Waszym przypadku.
    Używałam insulinówek ze zdejmowaną igłą. I po prostu przelewałam całość i dzieliłam, chyba nie ma innego sposobu. Jakiś czysty blat i czysta szklanka - wstawialam do niej igłą do góry insulinowki napełnione i tak trzymałam w lodówce

maddiee lubi tę wiadomość

age.png
  • Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88
    Jak tam po USG? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 12:33

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura - ??
  • MISIA88 Ekspertka

Wysłany: 23 października, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    MISIA88
    Jak tam po USG? :)

Jest pęcherzyk w macicy <3 !! teraz czekamy na USG na potwierdzenie zarodka i serduszka 6.11 - to będzie 30 dpt ;) ale cos czuję że wybiorę się w przyszłym tygodniu do innego lekarza na podgląd żeby na weekend być ciut spokojniejsza ;)

Idia90, Nowa na forum, Martka88 lubią tę wiadomość

• Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    Jest pęcherzyk w macicy <3 !! teraz czekamy na USG na potwierdzenie zarodka i serduszka 6.11 - to będzie 30 dpt ;) ale cos czuję że wybiorę się w przyszłym tygodniu do innego lekarza na podgląd żeby na weekend być ciut spokojniejsza ;)
    Cudownie ♥️♥️ trzymam kciuki żeby wszystko pięknie się udało 🥰🍀
    A który masz dziś dzień po transferze?

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura - ??
  • MISIA88 Ekspertka

Wysłany: 23 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Cudownie ♥️♥️ trzymam kciuki żeby wszystko pięknie się udało 🥰🍀
    A który masz dziś dzień po transferze?

dziś 16 dpt ;) nie dziękuję ! <3

• thestorm Autorytet

Wysłany: 23 października, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:

Ciała obce masz na myśli bakterie? No musisz je jak najbardziej sterylnie rozlać. Nie ma innej opcji podziału. W szpitalu też tak dzielą, po prostu ważne są zasady aseptyki. Umyj ręce, potem zdezynfekuj. Naszykuj sobie miejsce, zdezyfekuj blat i rozlej accofil po równo do trzech strzykawek insulinowych. Zabezpiecz je odrazu później igłami żeby nie leżały i tyle- do lodówki.

maddiee lubi tę wiadomość

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    dziś 16 dpt ;) nie dziękuję ! <3
    Jak na 16 dzień to beta super wysoka! 🔥 jak marzenie.
    A z jaką pozytywną startowałaś i w którym dniu?

AP Dr MP

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024

II procedura - ??
  • MISIA88 Ekspertka

Wysłany: 23 października, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Jak na 16 dzień to beta super wysoka! 🔥 jak marzenie.
    A z jaką pozytywną startowałaś i w którym dniu?

5 dpt-19
    7 dpt -63
    9dpt -161
    11 dpt -343

No i dzień przed USG czyli 14 dpt -994 :)

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Bunia1 Koleżanka

Wysłany: 26 października, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, po leczeniu zostało mi pełne opakowanie accofilu - 7 ampułek przechowywany w lodówce, data ważności 12.2025. Chętnie sprzedam wystawiając na vinted. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na adres [email protected]

Gosia235 lubi tę wiadomość

• STOKROTKA87 Koleżanka

Wysłany: 27 października, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was miała może wysypkę po 1 ampulkostrzykawce Accofilu i co zalecił wtedy lekarz? Dodatkowo miałam bardzo szybkie tętno, myślałam, że wyskoczy mi serce, gorzej mi się oddychało, a kolejnego dnia ból pleców i mięśni

‹‹ 86 87 88 89 90
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ