Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Lussi26 wrote:O, no to świetnie.☺️
Kiedy transfer? -
Idia90 wrote:Też właśnie dużo dziewczyn pisze, że ma zalecany prograf. To jest coś podobnego do accofilu?
Ale widzę, że ten zestaw pomógł patrząc na stopkęLussi26, Martka88 lubią tę wiadomość
-
Lussi26 wrote:A możesz powiedzieć, dlaczego prograf doktor zastosowała w Twoim przypadku? Też miałam mieć włączony prograf przy staraniach naturalnych z Accofilem. A przy in vitro już nie. Tylko encorton. Zastanawia mnie dlaczego.🤔
-
Martka88 wrote:W piątek pierwszy raz mam z accofilem, za mną jeden nieudany, dwa razy hodowla jajeczek, za pierwszym razem hiperstymulacja jajników. Ale zmieniłam lekarza i klinikę, czuję się zdecydowanie lepiej zaopiekowana
Za mną dwa nieudane transfery.
Ale widzę, że u Ciebie też nie było łatwo.😔
A gdzie się leczysz? -
Nowa na forum wrote:Nigdy nie byłam w ciąży, wiele lat bez zabezpieczenia i nic, potem 3 transfery i beta 0. Może o to chodziło, taki zarodek to jak przeszczep 😉 a prograf zapobiega odrzuceniu przeszczepu 💪
-
Lussi26 wrote:To trzymam mocno kciuki.✊✊
Za mną dwa nieudane transfery.
Ale widzę, że u Ciebie też nie było łatwo.😔
A gdzie się leczysz?
Obecnie Invicta w Gdańsku u dr Zielińskiego. Wcześniej byłam na wizycie u dr. Łukaszuka w Gd. Na wizycie prywatnej bo on się specjalizuje w genetyce a w związku z tym że KIR AA ( w poprzedniej klinice zalecili to badanie dopiero po nie udanym transferze, 3 inseminacjach i nieprawidłowo rozmrożonym zarodku -Artemida).
Wtedy prywatnie, dużo płatnych badań, za każdym razem inny lekarz.
Teraz na NFZ, większość badań jest w pakiecie, wiadomo że niektóre leki płatne ale w porównaniu do tego co płaciłam wcześniej to pestka. Jest przydzielona opiekunka, kontakt z lekarzem przez nią albo teleporady, naprawdę super kontakt i wszystko wytłumaczone. Więc na razie efektu jeszcze nie ma ale jestem dobrej myśli. Próbujemy. Trzymamy kciuki. Co prawda myślę że to ostatnie podejścia, jeżeli te 3 jajeczka wykorzystamy nie będziemy próbować dalej. -
Lussi26 wrote:Mam dokładnie te samą sytuację, tylko staramy się 5 lat. 2 inseminacje - klapa. 2 transfery - klapa. A właśnie wiem, że prograf działa żeby nie było odrzucenia zarodka. I teraz mam zagwostke. Trochę martwię się, że doktor z niego zrezygnowała. Ale jasno powiedziała, że bez prografu transfer. A miałaś może biopsję endometrium?
Miałam też 2 nieudane stymulacje, komórki nie ruszyły, chociaż usg było obiecujące. Stąd decyzja o kd, bo leczenie zaczęłam, gdy miałam już 40 lat, nie chciałam ryzykować wad z powodu wieku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 14:07
-
Martka88 wrote:Obecnie Invicta w Gdańsku u dr Zielińskiego. Wcześniej byłam na wizycie u dr. Łukaszuka w Gd. Na wizycie prywatnej bo on się specjalizuje w genetyce a w związku z tym że KIR AA ( w poprzedniej klinice zalecili to badanie dopiero po nie udanym transferze, 3 inseminacjach i nieprawidłowo rozmrożonym zarodku -Artemida).
Wtedy prywatnie, dużo płatnych badań, za każdym razem inny lekarz.
Teraz na NFZ, większość badań jest w pakiecie, wiadomo że niektóre leki płatne ale w porównaniu do tego co płaciłam wcześniej to pestka. Jest przydzielona opiekunka, kontakt z lekarzem przez nią albo teleporady, naprawdę super kontakt i wszystko wytłumaczone. Więc na razie efektu jeszcze nie ma ale jestem dobrej myśli. Próbujemy. Trzymamy kciuki. Co prawda myślę że to ostatnie podejścia, jeżeli te 3 jajeczka wykorzystamy nie będziemy próbować dalej.
Teraz będzie już tylko lepiej!✊ Musi!Martka88 lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Miałam histerskopię diagnostyczną ale bez biopsji. Jeśli to ma jakieś znaczenie przed udanym transferem brałam jeszcze provag i invag. I dieta, samo naturalne, zdrowe jedzenie, bez cukru itp., i bez kawy, już wszystkie zasłyszane i wyczytane opcje zastosowałam.
Miałam też 2 nieudane stymulacje, komórki nie ruszyły, chociaż usg było obiecujące. Stąd decyzja o kd, bo leczenie zaczęłam, gdy miałam już 40 lat, nie chciałam ryzykować wad z powodu wieku.
Właśnie dieta podobno też czyni cuda, ale ja jestem kiepska w tym temacie. kocham słodycze, choć staram się jak mogę ograniczać, ale, ale...
A swoją droga, jesteś bardzo mądra Kobieta. Nie dążysz ot tak do celu, ale stawiasz na dobro dziecka. -
czesc dziewczyny, mam pytanie. zmniejszono mi dawke accofilu na 1/3 ampulostrzykawki. czy macie doswiadczenia jak najbezpieczniej „przelac“ lek na mniejsze strzykawki insulinowe, zeby zapobiec dostania sie cial obcych do leku? dzieki z gory za podzielenie sie jak to bylo w Waszym przypadku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 07:50
-
maddiee wrote:czesc dziewczyny, mam pytanie. zmniejszono mi dawke accofilu na 1/3 ampulostrzykawki. czy macie doswiadczenia jak najbezpieczniej „przelac“ lek na mniejsze strzykawki insulinowe, zeby zapobiec dostania sie cial obcych do leku? dzieki z gory za podzielenie sie jak to bylo w Waszym przypadku.
maddiee lubi tę wiadomość
-
MISIA88
Jak tam po USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 12:33
💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
💔7.2023 - ciąża biochemiczna
AP Dr MP
💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.
⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura - ?? -
Idia90 wrote:MISIA88
Jak tam po USG?
Jest pęcherzyk w macicy !! teraz czekamy na USG na potwierdzenie zarodka i serduszka 6.11 - to będzie 30 dpt ale cos czuję że wybiorę się w przyszłym tygodniu do innego lekarza na podgląd żeby na weekend być ciut spokojniejsza
Idia90, Nowa na forum, Martka88 lubią tę wiadomość
-
MISIA88 wrote:Jest pęcherzyk w macicy !! teraz czekamy na USG na potwierdzenie zarodka i serduszka 6.11 - to będzie 30 dpt ale cos czuję że wybiorę się w przyszłym tygodniu do innego lekarza na podgląd żeby na weekend być ciut spokojniejsza
A który masz dziś dzień po transferze?💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura - ?? -
maddiee wrote:czesc dziewczyny, mam pytanie. zmniejszono mi dawke accofilu na 1/3 ampulostrzykawki. czy macie doswiadczenia jak najbezpieczniej „przelac“ lek na mniejsze strzykawki insulinowe, zeby zapobiec dostania sie cial obcych do leku? dzieki z gory za podzielenie sie jak to bylo w Waszym przypadku.
Ciała obce masz na myśli bakterie? No musisz je jak najbardziej sterylnie rozlać. Nie ma innej opcji podziału. W szpitalu też tak dzielą, po prostu ważne są zasady aseptyki. Umyj ręce, potem zdezynfekuj. Naszykuj sobie miejsce, zdezyfekuj blat i rozlej accofil po równo do trzech strzykawek insulinowych. Zabezpiecz je odrazu później igłami żeby nie leżały i tyle- do lodówki.maddiee lubi tę wiadomość
96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
-
MISIA88 wrote:dziś 16 dpt nie dziękuję !
A z jaką pozytywną startowałaś i w którym dniu?💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
II procedura - ?? -
Cześć, po leczeniu zostało mi pełne opakowanie accofilu - 7 ampułek przechowywany w lodówce, data ważności 12.2025. Chętnie sprzedam wystawiając na vinted. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na adres [email protected]
Gosia235 lubi tę wiadomość