AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak z innej beczki. Byłam dziś u tej dyrektorki i dziewczyny... zostałam potraktowana jak ostatni śmieć. Najpierw Pani próbowała mi wmówić że nie mam prawa do wypowiedzenia bo jestem nauczycielem, a wiadomo, nauczyciele nie mają żadnych praw w tym kraju. Wyrzuciła mnie prawie za drzwi. Jednak moja umowa w tej dodatkowej szkole była na czas określony więc wiedziałam że mam takie prawo, bo wtedy obowiązuje mnie kodeks pracy a nie karta nauczyciela. Ale Pani nie chciała mi uwierzyć. Powiedziała że zadzwoni do prawnika potwierdzic swoją teorię. Wróciłam do domu wyjąc jak bóbr, po czym zadzwoniła, że niestety prawnik poinformował ja, że jednak ja mam rację i mam.prawo do 2 tyg wypowiedzenia. Kazała mi przyjechać jeszcze raz. Wypowiedzenie przyjęła, ale z takimi pretensjami i takim tonem i takim poniżeniem mnie, że do tej pory nie umiem się otrząsnąć. Powiedziałam, że to naprawdę z mojej strony względy zdrowotne decydują, ale ona miała to gdzieś, fuknęła pod nosem, zakpiła że mnie i rzuciła mi tym podpisanym wypowiedzeniem....❌️Inseminacje, in vitro - nieudane
✔️ciąża naturalna z komplikacjami:
hipotrofia, nieprawidłowe przepływy, stan przedrzucawkowy, poród przedwczesny -
Gioia wrote:Ja tez czekam na KIRy... cholernie się stresuję, ale z drugiej strony lepiej wiedzieć i wdrozyc odpowiednie srodki niz nie wiedziec i wciaz popelniac 'bledy'... z tego co czytalam, to 30% kobiet ma KIR AA...
Wczoraj bylam u gastrologa i dowiedzialam sie, ze nie mam celiakii, wiec choc 1 problem z glowy
Pewnie, że lepiej wiedzieć. A jak cytokiny i immunofenotyp? Masz już wyniki? Ja będę robić w przyszłym tygodniu, jeszcze cały czas myślę gdzie iść, ale u mnie w klinice mają jakiś rozszerzony zakres, to chyba ostatecznie tam zrobię.
Ja kiedyś robiłam genetyczne na celiakie i na szczęście ujemne. -
Anna.maria wrote:Ta bakteria należy do flory fizjologicznej, więc powinnaś ja szybko wytępić. Ja miałam aż dwie i wyleczylam w tydzień. Poza tym jak antybiotyk jest podawany miejscowo to też zwiększa skuteczność
będzie dobrze 👍
Bardzo Ci dziękuję 😘Kasia2602 lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Anna.maria wrote:A tak z innej beczki. Byłam dziś u tej dyrektorki i dziewczyny... zostałam potraktowana jak ostatni śmieć. Najpierw Pani próbowała mi wmówić że nie mam prawa do wypowiedzenia bo jestem nauczycielem, a wiadomo, nauczyciele nie mają żadnych praw w tym kraju. Wyrzuciła mnie prawie za drzwi. Jednak moja umowa w tej dodatkowej szkole była na czas określony więc wiedziałam że mam takie prawo, bo wtedy obowiązuje mnie kodeks pracy a nie karta nauczyciela. Ale Pani nie chciała mi uwierzyć. Powiedziała że zadzwoni do prawnika potwierdzic swoją teorię. Wróciłam do domu wyjąc jak bóbr, po czym zadzwoniła, że niestety prawnik poinformował ja, że jednak ja mam rację i mam.prawo do 2 tyg wypowiedzenia. Kazała mi przyjechać jeszcze raz. Wypowiedzenie przyjęła, ale z takimi pretensjami i takim tonem i takim poniżeniem mnie, że do tej pory nie umiem się otrząsnąć. Powiedziałam, że to naprawdę z mojej strony względy zdrowotne decydują, ale ona miała to gdzieś, fuknęła pod nosem, zakpiła że mnie i rzuciła mi tym podpisanym wypowiedzeniem....
OMG co Ty mówisz?!? Jak tak można w ogóle. To tylko potwierdza że podjęłaś słuszną decyzję! A teraz glowa do góry, stresy i łzy na bok i kurs na starania ❤️✊2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Anna.maria wrote:A tak z innej beczki. Byłam dziś u tej dyrektorki i dziewczyny... zostałam potraktowana jak ostatni śmieć. Najpierw Pani próbowała mi wmówić że nie mam prawa do wypowiedzenia bo jestem nauczycielem, a wiadomo, nauczyciele nie mają żadnych praw w tym kraju. Wyrzuciła mnie prawie za drzwi. Jednak moja umowa w tej dodatkowej szkole była na czas określony więc wiedziałam że mam takie prawo, bo wtedy obowiązuje mnie kodeks pracy a nie karta nauczyciela. Ale Pani nie chciała mi uwierzyć. Powiedziała że zadzwoni do prawnika potwierdzic swoją teorię. Wróciłam do domu wyjąc jak bóbr, po czym zadzwoniła, że niestety prawnik poinformował ja, że jednak ja mam rację i mam.prawo do 2 tyg wypowiedzenia. Kazała mi przyjechać jeszcze raz. Wypowiedzenie przyjęła, ale z takimi pretensjami i takim tonem i takim poniżeniem mnie, że do tej pory nie umiem się otrząsnąć. Powiedziałam, że to naprawdę z mojej strony względy zdrowotne decydują, ale ona miała to gdzieś, fuknęła pod nosem, zakpiła że mnie i rzuciła mi tym podpisanym wypowiedzeniem....
Ale babsztyl... ja bym na Twoim miejscu za 2 razem weszla ale wlaczajac komorke i nagrywajac... i pokazala w kuratorium jak ludzi traktuja...
Powinna baba wiedziec jak zachowac sie ma. Dorosla a zachowala sie jak podopieczni w tej szkole.
Jak dla mnie to powinnas dawno rzucic ta prace. Wyplacz sie , Otrzasnij sie i nie mysl o tym.
Juz masz z glowy to.Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowycb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
Anna.maria no to jeszcze na koniec musiała Ci aż tak dowalić 🙄?
Babsztyl wredny... Nikt nie chce może tam pracować i wie że będzie trudno znaleźć kogoś za Ciebie..
Głowa do góry, już po wszystkim ♥️ olej to ♥️
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Jakie wredne babsko... Szok...
Nie przejmuj się. Ważne, że już po wszystkim.
-
Szok 😳😳😳 dobrze, że zrezygnowałaś. Teraz będzie już tylko lepiej ✊ -
Współczuję bardzo ale utwierdza mnie to w przekonaniu że ludzie patrzą tylko na siebie bo odchodząc zrobiłaś jej problem i nie liczysz się ty i twoje zdrowie tylko ona.
Ja pracuję w urzędzie i w to w wydziale dotyczącym właśnie rodziny i polityki społecznej i zawsze mi się wydawało że żaden problem to nie będzie bo najpierw od ślubu słyszałam że jestem mało perspektywiczną bo pewnie zajde w ciążę a potem kiedy zaszłam to też usłyszałam pretensje że za późno im powiedziałam że odchodze itd. a nie wiem gdzie jest napisane kiedy informować o ciąży i wogole. Ja pracowałam do 12 tyg bo chciałam się upewnić że z ciążą wszystko ok itd ale też dlatego że miałam prace zdalna bo słabo przechodziłam 1 trymestr i tak naprawdę byłabym na zwolnieniu od razu gdybym musiała siedzieć stacjonarnie. Potem usłyszałam że przeze mnie spadną statystyki. Także liczą się słupki a nie człowiek. Wiem że nie mają pojęcia ile mnie to wszystko kosztowało to zajście w ciążę te problemy z mężem i ta cała decyzja o dawcy. Ale i tak ja staram się patrzeć bardziej empatycznie na ludzi bo nigdy nie wiemy kto jaka ma historię. No ale widocznie przełożeni patrza tylko na siebie;)Ona 30 On 31
Starania od 2020
Diagnoza: On -azoospermia , zespół Klinefeltera
Ona -niby ok
10.2020- zabieg Micro tese (brak plemników)
01.2021- pierwsza wizyta w klinice
03.2021-IUI🍷
06.2021-IUI🍷
09.2021- IUI 🍷
23.10.2021-zaczynamy stymulację przed IVF, krótki protokół z antagonistą
3.11.2021-punkcja,
8.11.2021 - transfer ET (4AA) i mamy jeszcze ❄️❄️ (4AA i 3AA)
7dpt- bhcg 73,7, 10dpt- 408,5, 12dpt -bhcg 950,6,19dpt-bhcg 11 122,77 , 31 dpt bhcg 58 182,91, 33 dpt mamy ❤️ 147/min ( czekamy na synka)
-
Teraz sie tylko boje ze da mi popalic jeszcze te dwa tygodnie.... 🙁 wiecie... jakbym powiedziała, że się zwalniam bo znalazłam inną pracę albo cokolwiek, ale powiedziałam prawdę, że chodzi o względy zdrowotne. No jak można tak człowieka potraktować, kiedy przychodzi z takim powodem. W mojej szkole wiedzą o moich staraniach, wiedzą, że muszę się oszczędzać, w ogóle to naprawdę najlepsze miejsce na ziemi, nie zostawiłabym tego miejsca za nic w świecie. A tam.... najbardziej chyba to mnie szokuje. Że można tak potraktować człowieka, który już i tak ma tak pod górkę. Przecież ona nie wie, o jakie względy zdrowotne chodzi. A gdybym miała raka? Zero empatii...❌️Inseminacje, in vitro - nieudane
Katia29 wrote:Współczuję bardzo ale utwierdza mnie to w przekonaniu że ludzie patrzą tylko na siebie bo odchodząc zrobiłaś jej problem i nie liczysz się ty i twoje zdrowie tylko ona.
Ja pracuję w urzędzie i w to w wydziale dotyczącym właśnie rodziny i polityki społecznej i zawsze mi się wydawało że żaden problem to nie będzie bo najpierw od ślubu słyszałam że jestem mało perspektywiczną bo pewnie zajde w ciążę a potem kiedy zaszłam to też usłyszałam pretensje że za późno im powiedziałam że odchodze itd. a nie wiem gdzie jest napisane kiedy informować o ciąży i wogole. Ja pracowałam do 12 tyg bo chciałam się upewnić że z ciążą wszystko ok itd ale też dlatego że miałam prace zdalna bo słabo przechodziłam 1 trymestr i tak naprawdę byłabym na zwolnieniu od razu gdybym musiała siedzieć stacjonarnie. Uprzedziłam ich tydzień wcześniej a w głowie i tak miałam już to że odchodze więc jak najwięcej spraw załatwiłam.Potem usłyszałam że przeze mnie spadną statystyki. Także liczą się słupki a nie człowiek. Wiem że nie mają pojęcia ile mnie to wszystko kosztowało to zajście w ciążę te problemy z mężem i ta cała decyzja o dawcy. Ale i tak ja staram się patrzeć bardziej empatycznie na ludzi bo nigdy nie wiemy kto jaka ma historię. No ale widocznie przełożeni patrza tylko na siebie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 17:19
Ona 30 On 31
Starania od 2020
Diagnoza: On -azoospermia , zespół Klinefeltera
Ona -niby ok
10.2020- zabieg Micro tese (brak plemników)
01.2021- pierwsza wizyta w klinice
03.2021-IUI🍷
06.2021-IUI🍷
09.2021- IUI 🍷
23.10.2021-zaczynamy stymulację przed IVF, krótki protokół z antagonistą
3.11.2021-punkcja,
8.11.2021 - transfer ET (4AA) i mamy jeszcze ❄️❄️ (4AA i 3AA)
7dpt- bhcg 73,7, 10dpt- 408,5, 12dpt -bhcg 950,6,19dpt-bhcg 11 122,77 , 31 dpt bhcg 58 182,91, 33 dpt mamy ❤️ 147/min ( czekamy na synka)
-
Anna.maria wrote:Teraz sie tylko boje ze da mi popalic jeszcze te dwa tygodnie.... 🙁 wiecie... jakbym powiedziała, że się zwalniam bo znalazłam inną pracę albo cokolwiek, ale powiedziałam prawdę, że chodzi o względy zdrowotne. No jak można tak człowieka potraktować, kiedy przychodzi z takim powodem. W mojej szkole wiedzą o moich staraniach, wiedzą, że muszę się oszczędzać, w ogóle to naprawdę najlepsze miejsce na ziemi, nie zostawiłabym tego miejsca za nic w świecie. A tam.... najbardziej chyba to mnie szokuje. Że można tak potraktować człowieka, który już i tak ma tak pod górkę. Przecież ona nie wie, o jakie względy zdrowotne chodzi. A gdybym miała raka? Zero empatii...
Tym vardziej jak przez te 2 tygodnie bedzie sie pytala ... to tym bardziej powiedz ze k Twoje zdrowie chodzi. Bo moze nie chciala uslyszec...
Moze wlaczy sie jej myślenie... a nie debilizm...
I przeprosi za to jak Ciebie potraktowala. Choc zapewne uzna ze ona starsza jest i nie bedzie Ciebie przepraszać .
Nie wiem czy ona tak ma na co dzien. Moze mobing wzg ludzi stosuje. (?)Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
Anna.maria bardzo się cieszę i gratuluję Ci z całego serca!! Zobaczysz, że podjełaś bardzo dobrą decyzję!AMH -2.64
12.2021- IUI - nieudane
03.2022 IUI - nieudane
31.03.2022 r. - zaczynamy procedurę IVF 🍀✊🙏
ICSI - 04.2022 r. długi protokół
Gonapeptyl + Mensinorm + Ovaleap
02.05 - transfer zarodka 4.1.1 (tylko jeden)
6 dpt-jasna kreska
10 dpt- 34.6 beta, 51.10 progesteron
14 dpt - 12.8 beta, 56.10 progesteron
16.05.22r. - ciąża biochemiczna
Sierpień 2022 r - zaczynamy krótki protokół z antagonistą🍀☘🍀☘. Mamy 2 zarodki: 4.1.2 i 5.1.1
22.08.- transfer
7dpt - beta HCG 60.80; 9 dpt -beta HCG 306.00; 16 dpt - beta HCG 4366, progesteron - 843 ; 24 dpt - beta HCG 29625. 35 dpt (22.09) - mamy ❤.
28.10- badania prenatalne
01.12 - wynik Sanco - niskie ryzyko i chłopczyk! ❤❤
25tc (25.01) - 817 g Szczęścia
28tc (15.02)- 1.090 g Szczęścia
31tc 5 d (13.03)- 1757 g Szczęścia
36tc 2 d (14.04) - 2700 g Szczęścia
Maj 2023r. - jest!!
-
Dziękuję Wam dziewczyny 😘😘😘 mobbing to może za duże słowo, ale naprawdę dziwi mnie ten brak empatii... Dziś po tej SYTUACJI znów ciśnienie 155/105... To tylko mnie utwierdza, że nie mogłam postąpić inaczej. 11 lat pracuje cały czas w jednym miejscu i raz skusiłam się na nadgodziny w innej szkole.. wiem, że już nigdy tego nie zrobię. W mojej szkole wszystko wygląda tak jak powinno. Szanuję się rodziców, szanuje się pracowników, szanuje się dzieci! Narazie muszę sie jeszcze wypłakać i przetrwać ten czas wypowiedzenia....❌️Inseminacje, in vitro - nieudane
Mojanadzieja wrote:Po podaniu. A jakos tak smak jest wtedy na frytki i tak sie przyjela . Wrecz tradycja u staraczek hihi
Mojanadzieja lubi tę wiadomość
AMH -2.64
12.2021- IUI - nieudane
03.2022 IUI - nieudane
6 dpt-jasna kreska
Sierpień 2022 r - zaczynamy krótki protokół z antagonistą🍀☘🍀☘. Mamy 2 zarodki: 4.1.2 i 5.1.1
22.08.- transfer
7dpt - beta HCG 60.80; 9 dpt -beta HCG 306.00; 16 dpt - beta HCG 4366, progesteron - 843 ; 24 dpt - beta HCG 29625. 35 dpt (22.09) - mamy ❤.
Maj 2023r. - jest!!
-
limonkaa wrote:Pewnie, że lepiej wiedzieć. A jak cytokiny i immunofenotyp? Masz już wyniki? Ja będę robić w przyszłym tygodniu, jeszcze cały czas myślę gdzie iść, ale u mnie w klinice mają jakiś rozszerzony zakres, to chyba ostatecznie tam zrobię.
Ja kiedyś robiłam genetyczne na celiakie i na szczęście ujemne.
Immunofenotypu Jerzak mi nie zaleciła, więc nie robiłam jeszcze. Z cytokinami to mam kilka parametrów powyżej normy i jeden poniżej, ale ja nic z tego nie rozumiem, więc muszę czekać na wizytę 🤷♀️ -
A tak nawiasem mówiąc o tych bakteriach to miałam robione teraz wymazy na chlamydie trachomatis (negatywny wyszedł) i biocenoza pochwy (pałeczki kwasu mlekowego liczne). Czy jeszcze jakieś badanie mogę mieć zlecone na te bakterie? Czy Iladian wystarczy i go stosować czy czekać na wizytę? Czy to przed iui lub in vitro może być problemem?AMH -2.64
12.2021- IUI - nieudane
03.2022 IUI - nieudane
6 dpt-jasna kreska
22.08.- transfer
Maj 2023r. - jest!!
-
Baby@ wrote:No to wszystko jasne teraz
No wlasnie.
Takze frytki mile widziane choc kilka na skrzyz. Hihi
W przesady nie wierze. Ale kazdy jakos chce pomoc szczesciu. 😁😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 20:46
justyna1719 lubi tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Gioia wrote:Immunofenotypu Jerzak mi nie zaleciła, więc nie robiłam jeszcze. Z cytokinami to mam kilka parametrów powyżej normy i jeden poniżej, ale ja nic z tego nie rozumiem, więc muszę czekać na wizytę 🤷♀️
Z tą immunologią to właśnie ciężka sprawa do interpretacji, wdrażam się póki cozapisałam się na wizytę do immunologa w Krakowie, ma dobre opinie, ale bardziej dostępny niż Paśnik.
-
Anna.maria wrote:Dziękuję Wam dziewczyny 😘😘😘 mobbing to może za duże słowo, ale naprawdę dziwi mnie ten brak empatii... Dziś po tej SYTUACJI znów ciśnienie 155/105... To tylko mnie utwierdza, że nie mogłam postąpić inaczej. 11 lat pracuje cały czas w jednym miejscu i raz skusiłam się na nadgodziny w innej szkole.. wiem, że już nigdy tego nie zrobię. W mojej szkole wszystko wygląda tak jak powinno. Szanuję się rodziców, szanuje się pracowników, szanuje się dzieci! Narazie muszę sie jeszcze wypłakać i przetrwać ten czas wypowiedzenia....
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10