Allo MLR o co chodzi w tym badaniu
-
Aniaaaa wrote:Dziewczyny o co chodzi w badaniu allo jaki musi być wynik aby wszystko było dobrze.Czekam na wynik i nie wiem czego się spodziewać
Artvimed Kraków
5 dpt 🍀 12.42
7 dpt 🍀 44.73
9 dpt 🍀 100.2
12 dpt 🍀 351.0
14 dpt 🍀 630.3
16 dpt 🍀1402.0
19 dpt 💚 3088.0
27 dpt mamy bijące ❤️
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kluska wrote:Organizm kobiety po rozpoznaniu obcego DNA w zarodku powinien zacząć wytwarzać tzw przeciwciała hamujące żeby ochronić zarodek przed resztą układu immunologicznego. Jeśli nigdy nie byłaś w ciąży to spodziewany wynik to 0% ale jeśli była ciąża (jakąkolwiek biochemiczna, nieudany transfer itd ) to wynik powinien być ok 40%. I właśnie w tej sytuacji gdy kobieta była w ciąży a allo mlr jest 0% albo bardzo niskie zaczynamy się martwić.
Kluska lubi tę wiadomość
-
Kluska wrote:Organizm kobiety po rozpoznaniu obcego DNA w zarodku powinien zacząć wytwarzać tzw przeciwciała hamujące żeby ochronić zarodek przed resztą układu immunologicznego. Jeśli nigdy nie byłaś w ciąży to spodziewany wynik to 0% ale jeśli była ciąża (jakąkolwiek biochemiczna, nieudany transfer itd ) to wynik powinien być ok 40%. I właśnie w tej sytuacji gdy kobieta była w ciąży a allo mlr jest 0% albo bardzo niskie zaczynamy się martwić.
-
Do magicznych 40% trochę brakuje. Ale niektórzy lekarze mówią, że 25% czy 26% jest już wynikiem ok. Ja po dwóch szczepieniach miałam ok. 30% i Paśnik powiedział, że ok i mamy próbować bez kolejnej serii szczepień. Sydor określił wynik małym przyrostem. Wyjściowo miałam ok. 20%. Później się okazało, że nie powinnam się w ogóle szczepić, bo cross match wyszedł nam dodatni.
-