X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Allo MLR o co chodzi w tym badaniu
Odpowiedz

Allo MLR o co chodzi w tym badaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi w badaniu allo jaki musi być wynik aby wszystko było dobrze.Czekam na wynik i nie wiem czego się spodziewać

• Kluska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Dziewczyny o co chodzi w badaniu allo jaki musi być wynik aby wszystko było dobrze.Czekam na wynik i nie wiem czego się spodziewać
    Organizm kobiety po rozpoznaniu obcego DNA w zarodku powinien zacząć wytwarzać tzw przeciwciała hamujące żeby ochronić zarodek przed resztą układu immunologicznego. Jeśli nigdy nie byłaś w ciąży to spodziewany wynik to 0% ale jeśli była ciąża (jakąkolwiek biochemiczna, nieudany transfer itd ) to wynik powinien być ok 40%. I właśnie w tej sytuacji gdy kobieta była w ciąży a allo mlr jest 0% albo bardzo niskie zaczynamy się martwić.

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2022, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Organizm kobiety po rozpoznaniu obcego DNA w zarodku powinien zacząć wytwarzać tzw przeciwciała hamujące żeby ochronić zarodek przed resztą układu immunologicznego. Jeśli nigdy nie byłaś w ciąży to spodziewany wynik to 0% ale jeśli była ciąża (jakąkolwiek biochemiczna, nieudany transfer itd ) to wynik powinien być ok 40%. I właśnie w tej sytuacji gdy kobieta była w ciąży a allo mlr jest 0% albo bardzo niskie zaczynamy się martwić.
    Miałam tylko nieudane transfery.Dziekuje za informacje

Kluska lubi tę wiadomość

• Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Mam wynik 30 %.brak ciąż są tylko nie udane transfery....

• wojaniela Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do magicznych 40% trochę brakuje. Ale niektórzy lekarze mówią, że 25% czy 26% jest już wynikiem ok. Ja po dwóch szczepieniach miałam ok. 30% i Paśnik powiedział, że ok i mamy próbować bez kolejnej serii szczepień. Sydor określił wynik małym przyrostem. Wyjściowo miałam ok. 20%. Później się okazało, że nie powinnam się w ogóle szczepić, bo cross match wyszedł nam dodatni.

• Bazylia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje allo wyszło 15%. Nigdy w ciąży nie byłam. Pani doktor przepisała przed transferem accofil i wlew intralipid.

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ