Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka.89 wrote:Witam nowe dziewczyny

xagax trzymam kciuki za kropka!
Luna nie przejmuj się.. my też po pierwszej zostaliśmy z niczym tylko konto jakieś cieńsze. To dopiero 1 usg było więc spokojnie podrosną.
Tez miałam taką dawkę i nie było najgorzej
a co do badań to mam ich tyle co ty.
Właśnie myślimy czy nie poszerzyć diagnostyki.
Co do mrożenia to też tak uważam jak jest odpowiednie stadium blastki to w 5 dobie albo jak jest mała ilość.
A ile podawac zarodków 1 czy 2 zarodków to właśnie jest dylemat. w 1 procedurze wzięliśmy jednego 3dniowca a w drugiej dwie blastki i wcześniej się zastanawiałam nad tym, że mogłam wziąć dwa bo i tak reszta nie przetrwała 3 doby a teraz zamartwiam się tym, że gdybyśmy wzięli jedną blastke to na zimowisku byłyby dwa blastusie i dwie szanse .
Nigdy nie wiadomo jak postąpić.
Pozdrawiam was wszystkie w ten piękny słoneczny dzień 🌸🌼🌞☀️
Dzięki kochana za wsparcie i dobre słowo, jutro się okaże ile jest i oby wogole coś było, dzisiaj stresik jest, poprostu mam wrażenie że mało zrobiłam w porównaniu z wami, a chciałam zrobić jak najwięcej żeby zwiększyć szansę, ale jak lekarz nic nie zleca hm🤔mam tyle wątpliwości, ale drugą próbę już zaczęłam więc czas pokaże co będzie,Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
nick nieaktualny
-
Ja poddałam się. Nie udało mi się znalezcdidik34 wrote:Laseczki czy któraś z Was zakupiła agolutin ostatnio w Czechach ?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Ja od początku chciałam dwa.zarodki czulam że będzie dobrze. Intuicja mnie nie zawiodła
Mi też w 6dobie powiedzieli że nie mam nic. Transferowane były 2 3dniowe zarodki.
Decyzji bym nie zmieniła. Never
Do dziś nie odebrałam protokołu zapomniałam aaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 21:18
bz10, Berbeć, Honorata02 lubią tę wiadomość

8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Quczi wrote:Polecam dr Serafina
Gratulacje, super że udało Ci za pierwszym razem😀 co do doktora to w grudniu przeprowadzał u mnie transfer i muszę przyznać że zrobił na mnie pozytywne wrażenie
Quczi lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Gratulacje😀Quczi wrote:Polecam dr Serafina*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
Milka.89 wrote:Witam nowe dziewczyny

xagax trzymam kciuki za kropka!
Luna nie przejmuj się.. my też po pierwszej zostaliśmy z niczym tylko konto jakieś cieńsze. To dopiero 1 usg było więc spokojnie podrosną.
Tez miałam taką dawkę i nie było najgorzej
a co do badań to mam ich tyle co ty.
Właśnie myślimy czy nie poszerzyć diagnostyki.
Co do mrożenia to też tak uważam jak jest odpowiednie stadium blastki to w 5 dobie albo jak jest mała ilość.
A ile podawac zarodków 1 czy 2 zarodków to właśnie jest dylemat. w 1 procedurze wzięliśmy jednego 3dniowca a w drugiej dwie blastki i wcześniej się zastanawiałam nad tym, że mogłam wziąć dwa bo i tak reszta nie przetrwała 3 doby a teraz zamartwiam się tym, że gdybyśmy wzięli jedną blastke to na zimowisku byłyby dwa blastusie i dwie szanse .
Nigdy nie wiadomo jak postąpić.
Pozdrawiam was wszystkie w ten piękny słoneczny dzień 🌸🌼🌞☀️
Dzięki 😀*od 2016 starania o dziecko
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Luty 2020 IMSI
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
Coś dowiedziałaś się u Pana doktora ?xagax wrote:Ja też dziś jadę na wizytę i muszę się dowiedzieć o co chodzi z tym mrożeniem. Po co moje blastki trzymali do 6 doby.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Misia7 wrote:Tak to mi zlecił ginekolog od niepłodności
Musiałabyś pogadać z lekarzem swoim co on o tym myśli. A Ty jesteś już po in vitro?
Jeszcze jestem przed. Pani dr skierowała mnie i męża na dalszą diagnostykę. Za tydzień mam histeroskopie z biopsją endometrium, a procedura będzie zależała od wyniku. Chciałabym mieć dobry wynik i móc przystąpić do procedury, a jak wynik wyjdzie zły, to czeka mnie leczenie.
Nie robie jeszcze immuno, ale warto wiedzieć co i jak. Ja obawiałabym się,ze np. ginekolog zleciłby kilka badań immuno, czekałabym dużo czasu na wizytę, a potem immunolog powiedziałby, ze to niepełne badania i trzeba jeszcze jakieś tam.
Dziewczyny ja też jestem dojeżdżająca ok 350 km
Czy któraś z Was pytała się o dyżury w Provivie np. w weekend majowy? -
A więc tak mam info po wizycie u doktora. Mam podaną blastocyste bardzo wczesną BB. A Panie z laboratorium rzeczywiście źle zrozumiałam. Jedna komórka została na etapie 8 blastkow a te 4 wieloblastkowe niestety nie chciały się rozwinąć. Przyczyną są podobno plemniki męża, których było tylko 2 mln ( ostatnie 3 badania na przełomie pół roku miał po 15 mln) 🙃 i bardzo słaba ruchliwość. Ale pech nie wiem co się stało, mąż starał się jak mógł, regularnie brał profertil, Wit c i Wit e. A więc czekamy do pn na badanie krwi😀Jajnik boli ostro, mam nadzieję, że to dobry omen i kropek walczy😍😍😍*od 2016 starania o dziecko
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Luty 2020 IMSI
Listopad 2021 ICSI
Mamy ❄️
Ginekolodzy raczej nie wskazują badań immunologicznych które należy zrobić. Chyba większość z nas robiła badania z wykorzystaniem wiedzy dziewczyn z forum bo jest kilka podstawowych badan i następnie jechalysmy do doktora ktory zlecal kolejne badania i dopiero na nastepnej wizycie doktor wskazywal sposób leczenia. Immunologia uczy cierpliwości a mnie doprowadza do szału bo nie mogę iść szybko do przodu...Linka2019 wrote:Jeszcze jestem przed. Pani dr skierowała mnie i męża na dalszą diagnostykę. Za tydzień mam histeroskopie z biopsją endometrium, a procedura będzie zależała od wyniku. Chciałabym mieć dobry wynik i móc przystąpić do procedury, a jak wynik wyjdzie zły, to czeka mnie leczenie.
Nie robie jeszcze immuno, ale warto wiedzieć co i jak. Ja obawiałabym się,ze np. ginekolog zleciłby kilka badań immuno, czekałabym dużo czasu na wizytę, a potem immunolog powiedziałby, ze to niepełne badania i trzeba jeszcze jakieś tam.
Dziewczyny ja też jestem dojeżdżająca ok 350 km
Czy któraś z Was pytała się o dyżury w Provivie np. w weekend majowy?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Dziewczyny czy wiecie o co chodzi z wizytami u dr Marty?
Dostałam dziś informację, że ponoć są wstrzymane aż do odwołania, nawet dla aktualnych pacjentek
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
xagax wrote:A więc tak mam info po wizycie u doktora. Mam podaną blastocyste bardzo wczesną BB. A Panie z laboratorium rzeczywiście źle zrozumiałam. Jedna komórka została na etapie 8 blastkow a te 4 wieloblastkowe niestety nie chciały się rozwinąć. Przyczyną są podobno plemniki męża, których było tylko 2 mln ( ostatnie 3 badania na przełomie pół roku miał po 15 mln) 🙃 i bardzo słaba ruchliwość. Ale pech nie wiem co się stało, mąż starał się jak mógł, regularnie brał profertil, Wit c i Wit e. A więc czekamy do pn na badanie krwi😀Jajnik boli ostro, mam nadzieję, że to dobry omen i kropek walczy😍😍😍
Mojego męża też faszeruje witaminami, i choć reszta parametrów nawet jest lepsza to morfologia dalej jest na poziomie 2% i tego ponoć nie można poprawić😕 on słabe nasie nasienie a ja komórki, dobralismy się poprostu cudnie😂 dobrze ze pojechałas, przynajmiej wiesz co i jak,to czekamy razem z tobą i trzymam kciuki za twoją kruszynkę 😀Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Ale jak to? A chciałaś na konkretny dzień? Zapisali cie do kogoś innego?njut wrote:Dziewczyny czy wiecie o co chodzi z wizytami u dr Marty?
Dostałam dziś informację, że ponoć są wstrzymane aż do odwołania, nawet dla aktualnych pacjentek
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Tu nie żartuj nawet przecież ja mam jutro ta wyczekana wizytę!! I dziś mi potwierdzalinjut wrote:Dziewczyny czy wiecie o co chodzi z wizytami u dr Marty?
Może z powodu tego wyjazdu na tydzień?
-
A kiedy miałaś transfer bo troszkę mi umknęło na forum.xagax wrote:A więc tak mam info po wizycie u doktora. Mam podaną blastocyste bardzo wczesną BB. A Panie z laboratorium rzeczywiście źle zrozumiałam. Jedna komórka została na etapie 8 blastkow a te 4 wieloblastkowe niestety nie chciały się rozwinąć. Przyczyną są podobno plemniki męża, których było tylko 2 mln ( ostatnie 3 badania na przełomie pół roku miał po 15 mln) 🙃 i bardzo słaba ruchliwość. Ale pech nie wiem co się stało, mąż starał się jak mógł, regularnie brał profertil, Wit c i Wit e. A więc czekamy do pn na badanie krwi😀Jajnik boli ostro, mam nadzieję, że to dobry omen i kropek walczy😍😍😍

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;(