X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Didik super beta :)
    Jak masz zlecony accofil?
    Dziękuje 😊
    Accofil codziennie w 1/3 dawki.

• minia61 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny. Dużo spokoju i odpoczynku🐣🐤🐥

Honorata02, Luna, Misia7 lubią tę wiadomość

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego Alleluja. Kochane życzę Nam siły, zdrowia,wiary,spokoju i jak najszybszego spełnienia tego najważniejszego marzenia.

didik34, Honorata02, Luna, karolcia35, Misia7, minia61, Megii_81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 - a na co jest ten accofil i dlaczego miałaś go zlecony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie do wszystkich, którym się udało czy przy transferze korzystałyście z jakiś dodatków mam na myśli super klej, kroplòwki czy inne takie-jestem zielona w tym temacie -napiszcie proszę i na co to było 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    didik34 - a na co jest ten accofil i dlaczego miałaś go zlecony.
    Wisienko, nigdy naturalnie nie zaszłam w ciąże . Jestem po dwóch poronieniach po ivf.
    Zlecone przez immunologa badania wykazały u mnie brak receptorów implementacyjnych.
    Accofil ma za zadanie wytworzyć coś na kształt receptorów i pomóc w przekroczeniu 3 miesiąca ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 09:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się tutaj dzieje u was nie zdążę nadrobić forum gratulacje didik piękny prezent na święta🙂

Luna, cicha nie poddawajcie się i dla nas zaswieci słońce🙂
    Dla wszystkich dziewczyn zdrowych, spokojnych świąt,pełnych miłości i spokoju spędzonych w gronie najbliższych wam osób 🤗

Luna, karolcia35, Misia7, didik34, minia61 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Wisienko, nigdy naturalnie nie zaszłam w ciąże . Jestem po dwóch poronieniach po ivf.
    Zlecone przez immunologa badania wykazały u mnie brak receptorów implementacyjnych.
    Accofil ma za zadanie wytworzyć coś na kształt receptorów i pomóc w przekroczeniu 3 miesiąca ciąży

Trzymam mocno za ciebie kciuki, jesteś dowodem na to że mimo kir aa można zajść w ciążę i tego muszę się trzymać🙂

didik34, minia61 lubią tę wiadomość

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już nas troszkę jest i mam nadzieję że za chwilę będzie dużo więcej;)
    Wesołych świąt 😘😘😘

Nika15, karolcia35, Misia7, didik34, srebrzysta, monik123, minia61, aurola, Megii_81 lubią tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika15 wrote:
    Trzymam mocno za ciebie kciuki, jesteś dowodem na to że mimo kir aa można zajść w ciążę i tego muszę się trzymać🙂
    U mnie z zajściem nie było problemów tylko z utrzymaniem. Dlatego drżę cały czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 10:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    U mnie z zajściem nie było problemów tylko z utrzymaniem. Dlatego drżę cały czas...

Aha... Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Ja mam nadzieje ze zrobię drugie podejście w maju znów z accofilem, zobaczymy może tym razem coś zaskoczy.

didik34 lubi tę wiadomość

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt, dla oczekujących: wytchnienia od ciągłych rozmyśleń i jak najszybszego spełnienia tego jedynego marzenia, naszym przyszłym mamusia spokojnej, zdrowej ciąży, a mamusią zdrowia dla was i dzieciaczków, całusyyy !!!

monik123, Luna, KateHawke, bz10, minia61, karolcia35, Nika15, aurola, Megii_81 lubią tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Niestety nie robiłam laparo w Angeliusie, ale z tego co dziewczyny pisały to wypis jest w tym samym dniu lub w następnym. Z L4 na pewno nie będzie problemu...a dr nic nie wspomniał na temat HSG rtg? U mnie to było pierwsze badanie przy podejrzeniu wodniaka
    Nic nie mówił. Może przez to, że i tak są nieprawidłowosci w tym jajowodzie a tylko laparoskopia do pełen obraz co tam się dzieje.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Chwilę mnie nie było a tu tyle się dzieje. Na początek Życzę spokojnych i wesołych świąt. Żeby każda z nas odpoczęła od tych wszystkich złych emocji a tym, którym się udało ostatnio aby ciąża przebiegła prawidłowo i bez żadnych komplikacji.

Wszystkim z pozytywną betą gratuluje i trzymam kciuki za przyrosty

Didik cudowna wiadomość 

Luna, Cicha przykro mi ;( wiem co czujecie ale więżę, że i nam się uda, musi 
    Ja miałam wizytę w piątek. Niestety na transfer sobie poczekam i to minimum do jesieni  Trochę mi przykro, że tak długo ale cóż trudno. Będę miała laparoskopie w lipcu pod kątem tego wodniaka. Dr zalecił bo szkoda ryzykować zarodka (mam tylko jedną kruszynkę zamrożoną). A nóż to jest powód moich niepowodzeń i się uda z tą jedna bez nowej procedury.

I tu prośba do Was. Ile się jest w klinice po laparoskopii? Dostaje się L4? Czy ktoś jest na forum po usunięciu wodniaka? W którym cyklu po laparoskopii można podejść do transferu?
    Trochę się przeraziłam tym wszystkim, a najbardziej tym, że musze tyle znów czekać. Nie wiem czemu ten czas mnie dobija ;( Tyle lat już minęło… . No ale w końcu musi się udać prawda?
    Ja po laparo miałam 2 tygodnie L4. Spokojnie mogłam przedłużyć o kolejne 2 tygodnie dr proponował ale to kwestia tego czy spieszy Ci się z powrotem do pracy.

aurola lubi tę wiadomość

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    3 xIUI :(
    endometrioza IIst.
    niedoczynność tarczycy Letrox 75
    IVF długi protokół - start V 2019
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • xagax Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Ja po laparo miałam 2 tygodnie L4. Spokojnie mogłam przedłużyć o kolejne 2 tygodnie dr proponował ale to kwestia tego czy spieszy Ci się z powrotem do pracy.
    Czekanie jest najgorsze... Uda nam się 😀kiedyś.... Ja po laparo zostałam do 20 w szpitalu. Radzę wziąć jakąś książkę😀👌Też miałam 2 tygodnie L4 i też spokojnie mogłam przedłużyć.

aurola lubi tę wiadomość

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • aurola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Aurola ja miałam laparo w angeliusie i usuwane wodniaki tj jajowody. Wyszłam tego samego dnia późnym wieczorem po godz 21. Dostałam 2 tyg l4. Crio miałam w następnym cyklu bo nie było przeciwwskazań. Zależy co jeszcze będą robić.
    A czy przed samą laparoskopia miałyście jeszcze konsultację z lekarzem, który robił zabieg

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    A czy przed samą laparoskopia miałyście jeszcze konsultację z lekarzem, który robił zabieg
    Ja już nie bede miała wszystko omówiliśmy na ostatniej wizycie teraz tylko badania zrobić i spotkanie z anestozjologiem 😟

• aurola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prowadzi inny lekarz a inny zrobi laproskopię i myślałam, że będzie jeszcze jakaś konsultacja przed 😶

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Mnie prowadzi inny lekarz a inny zrobi laproskopię i myślałam, że będzie jeszcze jakaś konsultacja przed 😶
    A kto bedzie robił ?
    Na kiedy masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 08:57

• aurola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    A kto bedzie robił ?
    Na kiedy masz?
    Dr Mańka 3 lipca dopiero 😐

hchyvfxmo1eygfw1.png
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ