X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Didik super beta :)
    Jak masz zlecony accofil?
    Dziękuje 😊
    Accofil codziennie w 1/3 dawki.

• minia61 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny. Dużo spokoju i odpoczynku🐣🐤🐥

Honorata02, Luna, Misia7 lubią tę wiadomość

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego Alleluja. Kochane życzę Nam siły, zdrowia,wiary,spokoju i jak najszybszego spełnienia tego najważniejszego marzenia.

didik34, Honorata02, Luna, karolcia35, Misia7, minia61, Megii_81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 - a na co jest ten accofil i dlaczego miałaś go zlecony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie do wszystkich, którym się udało czy przy transferze korzystałyście z jakiś dodatków mam na myśli super klej, kroplòwki czy inne takie-jestem zielona w tym temacie -napiszcie proszę i na co to było 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    didik34 - a na co jest ten accofil i dlaczego miałaś go zlecony.
    Wisienko, nigdy naturalnie nie zaszłam w ciąże . Jestem po dwóch poronieniach po ivf.
    Zlecone przez immunologa badania wykazały u mnie brak receptorów implementacyjnych.
    Accofil ma za zadanie wytworzyć coś na kształt receptorów i pomóc w przekroczeniu 3 miesiąca ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 09:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się tutaj dzieje u was nie zdążę nadrobić forum gratulacje didik piękny prezent na święta🙂

Luna, cicha nie poddawajcie się i dla nas zaswieci słońce🙂
    Dla wszystkich dziewczyn zdrowych, spokojnych świąt,pełnych miłości i spokoju spędzonych w gronie najbliższych wam osób 🤗

Luna, karolcia35, Misia7, didik34, minia61 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Wisienko, nigdy naturalnie nie zaszłam w ciąże . Jestem po dwóch poronieniach po ivf.
    Zlecone przez immunologa badania wykazały u mnie brak receptorów implementacyjnych.
    Accofil ma za zadanie wytworzyć coś na kształt receptorów i pomóc w przekroczeniu 3 miesiąca ciąży

Trzymam mocno za ciebie kciuki, jesteś dowodem na to że mimo kir aa można zajść w ciążę i tego muszę się trzymać🙂

didik34, minia61 lubią tę wiadomość

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już nas troszkę jest i mam nadzieję że za chwilę będzie dużo więcej;)
    Wesołych świąt 😘😘😘

Nika15, karolcia35, Misia7, didik34, srebrzysta, monik123, minia61, aurola, Megii_81 lubią tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika15 wrote:
    Trzymam mocno za ciebie kciuki, jesteś dowodem na to że mimo kir aa można zajść w ciążę i tego muszę się trzymać🙂
    U mnie z zajściem nie było problemów tylko z utrzymaniem. Dlatego drżę cały czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 10:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    U mnie z zajściem nie było problemów tylko z utrzymaniem. Dlatego drżę cały czas...

Aha... Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Ja mam nadzieje ze zrobię drugie podejście w maju znów z accofilem, zobaczymy może tym razem coś zaskoczy.

didik34 lubi tę wiadomość

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt, dla oczekujących: wytchnienia od ciągłych rozmyśleń i jak najszybszego spełnienia tego jedynego marzenia, naszym przyszłym mamusia spokojnej, zdrowej ciąży, a mamusią zdrowia dla was i dzieciaczków, całusyyy !!!

monik123, Luna, KateHawke, bz10, minia61, karolcia35, Nika15, aurola, Megii_81 lubią tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Niestety nie robiłam laparo w Angeliusie, ale z tego co dziewczyny pisały to wypis jest w tym samym dniu lub w następnym. Z L4 na pewno nie będzie problemu...a dr nic nie wspomniał na temat HSG rtg? U mnie to było pierwsze badanie przy podejrzeniu wodniaka
    Nic nie mówił. Może przez to, że i tak są nieprawidłowosci w tym jajowodzie a tylko laparoskopia do pełen obraz co tam się dzieje.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Chwilę mnie nie było a tu tyle się dzieje. Na początek Życzę spokojnych i wesołych świąt. Żeby każda z nas odpoczęła od tych wszystkich złych emocji a tym, którym się udało ostatnio aby ciąża przebiegła prawidłowo i bez żadnych komplikacji.

Wszystkim z pozytywną betą gratuluje i trzymam kciuki za przyrosty

Didik cudowna wiadomość 

Luna, Cicha przykro mi ;( wiem co czujecie ale więżę, że i nam się uda, musi 
    Ja miałam wizytę w piątek. Niestety na transfer sobie poczekam i to minimum do jesieni  Trochę mi przykro, że tak długo ale cóż trudno. Będę miała laparoskopie w lipcu pod kątem tego wodniaka. Dr zalecił bo szkoda ryzykować zarodka (mam tylko jedną kruszynkę zamrożoną). A nóż to jest powód moich niepowodzeń i się uda z tą jedna bez nowej procedury.

I tu prośba do Was. Ile się jest w klinice po laparoskopii? Dostaje się L4? Czy ktoś jest na forum po usunięciu wodniaka? W którym cyklu po laparoskopii można podejść do transferu?
    Trochę się przeraziłam tym wszystkim, a najbardziej tym, że musze tyle znów czekać. Nie wiem czemu ten czas mnie dobija ;( Tyle lat już minęło… . No ale w końcu musi się udać prawda?
    Ja po laparo miałam 2 tygodnie L4. Spokojnie mogłam przedłużyć o kolejne 2 tygodnie dr proponował ale to kwestia tego czy spieszy Ci się z powrotem do pracy.

aurola lubi tę wiadomość

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    3 xIUI :(
    endometrioza IIst.
    niedoczynność tarczycy Letrox 75
    IVF długi protokół - start V 2019
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • xagax Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Ja po laparo miałam 2 tygodnie L4. Spokojnie mogłam przedłużyć o kolejne 2 tygodnie dr proponował ale to kwestia tego czy spieszy Ci się z powrotem do pracy.
    Czekanie jest najgorsze... Uda nam się 😀kiedyś.... Ja po laparo zostałam do 20 w szpitalu. Radzę wziąć jakąś książkę😀👌Też miałam 2 tygodnie L4 i też spokojnie mogłam przedłużyć.

aurola lubi tę wiadomość

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • aurola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Aurola ja miałam laparo w angeliusie i usuwane wodniaki tj jajowody. Wyszłam tego samego dnia późnym wieczorem po godz 21. Dostałam 2 tyg l4. Crio miałam w następnym cyklu bo nie było przeciwwskazań. Zależy co jeszcze będą robić.
    A czy przed samą laparoskopia miałyście jeszcze konsultację z lekarzem, który robił zabieg

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    A czy przed samą laparoskopia miałyście jeszcze konsultację z lekarzem, który robił zabieg
    Ja już nie bede miała wszystko omówiliśmy na ostatniej wizycie teraz tylko badania zrobić i spotkanie z anestozjologiem 😟

• aurola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prowadzi inny lekarz a inny zrobi laproskopię i myślałam, że będzie jeszcze jakaś konsultacja przed 😶

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Mnie prowadzi inny lekarz a inny zrobi laproskopię i myślałam, że będzie jeszcze jakaś konsultacja przed 😶
    A kto bedzie robił ?
    Na kiedy masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 08:57

• aurola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    A kto bedzie robił ?
    Na kiedy masz?
    Dr Mańka 3 lipca dopiero 😐

hchyvfxmo1eygfw1.png
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ