Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
madwitka wrote:Dziewczynki pytałam sie dzisiaj na wizycie o te jony wapnia, i powiedzial mi Pan doktor ,że ma to sens tylko przy złej jakosci plemników bo wlasnie ma to za zadanie "podciągnąć" nasienie , jezeli plemniki sa w porzadku to nie ma po co tego stosowac (wyrzucone pieniądze)
I bądź tu człowieku mądry...
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:O to dziwne, bo mi w lutym w invimedzie Pani genetyk powiedziała że to dobre ze względu na słabe ale komórki.
Tu jest opisane:
http://parens.pl/aktualnosc/wspomagana-aktywacja-oocytow/sylvuś lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny ! Zaglądam tu za porada Flowwer z która znamy się z innego forum (IVF). Podobno któraś z Was brała przed crio Letrozol? Czy orientujecie się w którym dniu jest wówczas podgladanko ?
Czyli jednak żadna z Was nie stymulowała się Letrozolem???
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Czyli jednak żadna z Was nie stymulowała się Letrozolem???
Ja brałam 8 cykli ale przy naturalnych staraniach.
Na mnie b.dobrze działał ale bez efektu w postaci fasolki.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
sylvuś wrote:O to dziwne, bo mi w lutym w invimedzie Pani genetyk powiedziała że to dobre ze względu na słabe ale komórki.
My mieliśmy "dobre" nasienie, ale pani dr i tak zaleciła te jony ze względu na przewidywaną małą ilość komórek - żeby wspomóc zapłodnieniesylvuś lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Pazyfae przykro mi , ja do iui byłam tym stymulowana, nie wiem jak wygląda to przy crioProvita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Czesc dziewczynki chwilie mnie nie było bo wyjechałam.
Tez rozważam te jony - mam w poniedziałek wizyte to popytam.
Powiedzcie mi jak to jest z wizytami monitoringu - czy płaci sie za kazda czy sa wliczone w IMSI?
Mnie troche pobolewa jajnik oby to nic zlego nie było! w sobote ostatnia tab antyk. Ciekawa jestem jaki bedzie plan doktora i jakie leki na krótkim zapisze.
Trzymam kciuki za was wojowniczki............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
Pulginka wrote:Czesc dziewczynki chwilie mnie nie było bo wyjechałam.
Powiedzcie mi jak to jest z wizytami monitoringu - czy płaci sie za kazda czy sa wliczone w IMSI?
Mnie troche pobolewa jajnik oby to nic zlego nie było! w sobote ostatnia tab antyk. Ciekawa jestem jaki bedzie plan doktora i jakie leki na krótkim zapisze.
Trzymam kciuki za was wojowniczki
Ja jal skończyłam antyki i byłam na wizycie po gonapeptyl to już nie płaciłam. Te wizyty wliczają się do kosztu punkcji. Ale jak się okazało że trzeba pauzować przez torbiel i iść na laparo to za tą wizytę już płaciłam. -
Pulginka wrote:Czesc dziewczynki chwilie mnie nie było bo wyjechałam.
Trzymam kciuki za was wojowniczki
Przed wizytą trzeba być 2h wcześniej na pobranie krwi ( estradiol i progesteron) jest w cenie tak samo jak wizyty przy stymulacji.
Kate jak noc ? Już lepiej ? Czekam na wizyte doktorka
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Ja jal skończyłam antyki i byłam na wizycie po gonapeptyl to już nie płaciłam. Te wizyty wliczają się do kosztu punkcji. Ale jak się okazało że trzeba pauzować przez torbiel i iść na laparo to za tą wizytę już płaciłam.
KateHawke czy ty tez robilas badania przed wizyta po antykach? Mi dr nic nie mowil tylko kazał na 16 byc - moze po antykoncepcji nie robi tych badań?............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
ania8306 wrote:Flowwer jak nastawienie? Jak zastrzyki? Mamy takie same leki, tylko ja miałam dużo większą dawkę
Nastawienie mam chyba dobre obawa zawsze jest czy będzie choc ten jeden właściwy ale to wszystkie tak mamy.
A jak twoje samopoczucie? Kiedy idziesz na usg ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Pulginka wrote:KateHawke czy ty tez robilas badania przed wizyta po antykach? Mi dr nic nie mowil tylko kazał na 16 byc - moze po antykoncepcji nie robi tych badań?
Ja miałam mieć już pare hormonów zrobionych z tarczycą i d3 przed startem
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Pulginka wrote:KateHawke czy ty tez robilas badania przed wizyta po antykach? Mi dr nic nie mowil tylko kazał na 16 byc - moze po antykoncepcji nie robi tych badań?
-
Jestem już w domu. Torbiel usunięta, jajnik oszczędzony. Wypalone ogniska endometriozy III stopnia w zatoce Douglasa. Dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe Fraxiparine, antybiotyk i czopki przeciwbólowe. Mojego doktorka nie było niestety. Za 7 dni mam do niego jechać na zdjęcie szwów.
-
KateHawke to technicznie podkład pod dziedzica przygotowany Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko szło gładko, bez żadnych problemów
Ja jestem na etapie czekania na laparo diagnostyczną z histero (04.12). Już tak nie trzęsę portkami przed samym zabiegiem;) Na początku tego tygodnia na USG "wodniaka" widać nie było, więc możliwe, że to była jednak torbiel, ale ostatecznie wszystko okaże się na laparo.
Tak się zastanawiam nad skonsultowaniem z panią dr. kauteryzacji. Z tego, co wiem to nie ma tego w planach a u mnie z regularnością cykli i owulacjami jest marnie, wyniki wskazują na PCOS, obraz usg tak samo no i mam skłonności do torbieli:/ Nie wiem czy już to olać czy jeszcze skonsultować.KateHawke lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Jestem już w domu. Torbiel usunięta, jajnik oszczędzony. Wypalone ogniska endometriozy III stopnia w zatoce Douglasa. Dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe Fraxiparine, antybiotyk i czopki przeciwbólowe. Mojego doktorka nie było niestety. Za 7 dni mam do niego jechać na zdjęcie szwów.
Dobrze że podchodzisz do ivf to obejdziesz pewne sprawy.KateHawke lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:KateHawke to technicznie podkład pod dziedzica przygotowany Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko szło gładko, bez żadnych problemów
Ja jestem na etapie czekania na laparo diagnostyczną z histero (04.12). Już tak nie trzęsę portkami przed samym zabiegiem;) Na początku tego tygodnia na USG "wodniaka" widać nie było, więc możliwe, że to była jednak torbiel, ale ostatecznie wszystko okaże się na laparo.
Tak się zastanawiam nad skonsultowaniem z panią dr. kauteryzacji. Z tego, co wiem to nie ma tego w planach a u mnie z regularnością cykli i owulacjami jest marnie, wyniki wskazują na PCOS, obraz usg tak samo no i mam skłonności do torbieli:/ Nie wiem czy już to olać czy jeszcze skonsultować.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer dzięki
Flowwer lubi tę wiadomość