X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Na NFZ jest chyba histeroskopia operacyjna. Coś mi świta, że kiedyś dziewczyny tu tak pisały 🤔
    Tak, dokładnie. Tylko wiesz wkurzyłam się, bo każe mi robić samą histeroskopie i płacić 1200 zł a mógłby mi zlecić histero+laparo i wtedy nie płacę nic.
    A Ty we wrześniu będziesz mieć na NFZ tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 14:45

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Tak, dokładnie. Tylko wiesz wkurzyłam się, bo każe mi robić samą histeroskopie i płacić 1200 zł a mógłby mi zlecić histero+laparo i wtedy nie płacę nic.
    Dokładnie, a do tego jesteś kompleksowo zdiagnozowana robiąc l+h. Już dawno mogłaś być zapisana i czekać na termin, też bym się wkurzyła.. Pogadaj z lekarzem i zorientuj się w temacie najbliższych wolnych terminow na NFZ

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    D. Ch.
    Wszystko jasne

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

Też bym się wkurzyła... Tyle wydatków mamy w związku z ivf, a tu jeszcze dodatkowo taka kwota 🙄😠

Tak, ja mam termin na wrzesień na NFZ. Lekarz zapisał mnie na początku lipca. Także 2 miesiące oczekiwania.

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już wiem, znowu tam dzwoniłam. Połączenie laparo+ histero to tylko z histeroskopią operacyjną. Nie ma połączenia diagnostycznej z laparo.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie nalegaj na łączone i powiedz ze to jest w ramach nfz i chcesz to

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem podejścia niektórych lekarzy ( tego powyżej zwłaszcza . I to w wielu kwestiach)... Jak jest możliwość zdiagnozowania za jednym razem to czemu przepisuje tylko histero w dodatku odpłatne 🤦‍♀️
    Naprawdę szkoda czasu na takie podejście .
    Pisz do gościa , ze chcesz laparo i histero na NFZ . A te 1200 to wydasz na leki do ivf😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dobra już wiem, znowu tam dzwoniłam. Połączenie laparo+ histero to tylko z histeroskopią operacyjną. Nie ma połączenia diagnostycznej z laparo.

Ale to chyba jeden pieron, czy zrobią Ci diagnostyczna czy operacyjną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    No to chyba dobrze ze od razu operacyjna. Nie ma potrzeby ponownego zabiegu. Wszystko zrobią od razu🤗

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka a Tobie kto dał skierowanie na te łączone? nie wiesz czy będziesz mieć operacyjną czy diagnostyczną?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja w poniedziałek mam zamiar wyciągnąć od lekarza to samo czyli L+H na NFZ. Jak się uda to dam znać jakie są terminy.

Heidi a co to guido?

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki i mamusie...
    Kogo możecie polecić do prowadzenia ciąży? Zostałam wypuszczona z rąk mojego Anioła i nie wiem co począć 🤷
    Ponadto dziewczyny kogo polecacie do badań prenatalnych w Angeliusie? Dr O. czy dr N.-R.?

Nie pisałam, bo tu były bardzo smutne ostatnie dni, ale mamy cudownie bijące serduszko <3

To jest widok, którego z całego serca życzę każdej z Was, każdej bez wyjątku. I wierzę, mocno wierzę, że wszystkie tego doświadczycie!

SusieOne, didik34, Bejzi, bz10, monik123, Nika15, sAnsa_28, h_anulka, Luna, Aness, karolcia35, Honorata02, minia61, Wisienka39*, ania8306, xagax, N!eb!esk@, KateHawke, aurola, Cala, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto Was prowadzi? Może damy sobie w stopkach inicjały lekarzy, zawsze to będzie obraz kto jakie ma podejście do pacjenta :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Franiczka a Tobie kto dał skierowanie na te łączone? nie wiesz czy będziesz mieć operacyjną czy diagnostyczną?

Dr GM. Nawet nie musiałam pytać o opcję na NFZ, sam od razu o tym powiedział 🤷 Wydaje mi się, że operacyjną, skoro tylko ta jest na NFZ.

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ciężarówki i mamusie...
    Kogo możecie polecić do prowadzenia ciąży? Zostałam wypuszczona z rąk mojego Anioła i nie wiem co począć 🤷
    Ponadto dziewczyny kogo polecacie do badań prenatalnych w Angeliusie? Dr O. czy dr N.-R.?

Nie pisałam, bo tu były bardzo smutne ostatnie dni, ale mamy cudownie bijące serduszko <3

To jest widok, którego z całego serca życzę każdej z Was, każdej bez wyjątku. I wierzę, mocno wierzę, że wszystkie tego doświadczycie!
    Super, cudne wieści 🌷
    Ja polecam dr janosz :) mnie prowadzi
    Do prenatalnych byłam u Orlinskiego i polecam, bardzo dokładny i rzetelny :) przy tym nie jest niemiły

Nuterka, Honorata02 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostyczna jak sama nazwa wskazuje , to tak jak napisałaś rozeznanie w temacie😉

Numerka gratulacje!

Ja myślałam o dr Janosz, ale ostatecznie wybrałam dr Gabriele Grządziel z polecenia koleżanki . Podejście i empatia jak u naszego Anioła. Przyjmuje w nowej klinice na osiedlu Tysiąclecia w Katowicach . A rodzić będziemy w Zabrzu gdzie tez pracuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 15:07

Nuterka, Wisienka39* lubią tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ciężarówki i mamusie...

Mnie prowadzi doktor Janosz ale jest teraz bardzo duży problem z dostaniem się do niej ale chyba przyjmuje tez w Zabrzu i gdzieś jeszcze. A jeśli chodzi o prenatalne to ide do doktor N-R bo wszyscy pozostali na urlopach. A chciałam iść do dok O bo on robił mi transfer i byłam u niego na pierwszej wizycie przy rozpoczęciu stymulacji i chciałam żeby dokończył dzieła :) .

Nuterka lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ciężarówki i mamusie...

do prowadzenia ciazy to Dr JANOSZ A do badan prenatalnych polecam dr Razmus ale z gyncentrum

Nuterka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam u dr Rozmus przemiła dr i przede wszystkim świetny fachowiec. Jest z gyncentrum ale przyjmuje tez w Tychach w AD Clinic

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dr MP. W takim razie pewnie mam operacyjną, bo dzwoniłam i dostałam potwierdzenie, że jest za free.

Ewa, Guido to zabytkowa kopalnia. Masz do wyboru różne trasy, nawet prawdziwą szychtę grubiorza ;) Naprawdę bardzo fajna atrakcja. Urodziłam się w Kato i od zawsze tu mieszkam, a byłam zaskoczona, jak to wygląda. Mężowi na pewno też się spodoba ;)

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ