Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Franiczka wrote:Na NFZ jest chyba histeroskopia operacyjna. Coś mi świta, że kiedyś dziewczyny tu tak pisały 🤔
A Ty we wrześniu będziesz mieć na NFZ tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 14:45
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Tak, dokładnie. Tylko wiesz wkurzyłam się, bo każe mi robić samą histeroskopie i płacić 1200 zł a mógłby mi zlecić histero+laparo i wtedy nie płacę nic.
A Ty we wrześniu będziesz mieć na NFZ tak? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Tak, dokładnie. Tylko wiesz wkurzyłam się, bo każe mi robić samą histeroskopie i płacić 1200 zł a mógłby mi zlecić histero+laparo i wtedy nie płacę nic.
A Ty we wrześniu będziesz mieć na NFZ tak?
Też bym się wkurzyła... Tyle wydatków mamy w związku z ivf, a tu jeszcze dodatkowo taka kwota 🙄😠
Tak, ja mam termin na wrzesień na NFZ. Lekarz zapisał mnie na początku lipca. Także 2 miesiące oczekiwania. -
Meggie nalegaj na łączone i powiedz ze to jest w ramach nfz i chcesz to
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyNie rozumiem podejścia niektórych lekarzy ( tego powyżej zwłaszcza . I to w wielu kwestiach)... Jak jest możliwość zdiagnozowania za jednym razem to czemu przepisuje tylko histero w dodatku odpłatne 🤦♀️
Naprawdę szkoda czasu na takie podejście .
Pisz do gościa , ze chcesz laparo i histero na NFZ . A te 1200 to wydasz na leki do ivf😉 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Dobra już wiem, znowu tam dzwoniłam. Połączenie laparo+ histero to tylko z histeroskopią operacyjną. Nie ma połączenia diagnostycznej z laparo.
-
Meggi ja w poniedziałek mam zamiar wyciągnąć od lekarza to samo czyli L+H na NFZ. Jak się uda to dam znać jakie są terminy.
Heidi a co to guido?⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyCiężarówki i mamusie...
Kogo możecie polecić do prowadzenia ciąży? Zostałam wypuszczona z rąk mojego Anioła i nie wiem co począć 🤷
Ponadto dziewczyny kogo polecacie do badań prenatalnych w Angeliusie? Dr O. czy dr N.-R.?
Nie pisałam, bo tu były bardzo smutne ostatnie dni, ale mamy cudownie bijące serduszko
To jest widok, którego z całego serca życzę każdej z Was, każdej bez wyjątku. I wierzę, mocno wierzę, że wszystkie tego doświadczycie!
SusieOne, didik34, Bejzi, bz10, monik123, Nika15, sAnsa_28, h_anulka, Luna, Aness, karolcia35, Honorata02, minia61, Wisienka39*, ania8306, xagax, N!eb!esk@, KateHawke, aurola, Cala, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Franiczka a Tobie kto dał skierowanie na te łączone? nie wiesz czy będziesz mieć operacyjną czy diagnostyczną?
Dr GM. Nawet nie musiałam pytać o opcję na NFZ, sam od razu o tym powiedział 🤷 Wydaje mi się, że operacyjną, skoro tylko ta jest na NFZ. -
Nuterka wrote:Ciężarówki i mamusie...
Kogo możecie polecić do prowadzenia ciąży? Zostałam wypuszczona z rąk mojego Anioła i nie wiem co począć 🤷
Ponadto dziewczyny kogo polecacie do badań prenatalnych w Angeliusie? Dr O. czy dr N.-R.?
Nie pisałam, bo tu były bardzo smutne ostatnie dni, ale mamy cudownie bijące serduszko
To jest widok, którego z całego serca życzę każdej z Was, każdej bez wyjątku. I wierzę, mocno wierzę, że wszystkie tego doświadczycie!
Ja polecam dr janosz mnie prowadzi
Do prenatalnych byłam u Orlinskiego i polecam, bardzo dokładny i rzetelny przy tym nie jest niemiłyNuterka, Honorata02 lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyDiagnostyczna jak sama nazwa wskazuje , to tak jak napisałaś rozeznanie w temacie😉
Numerka gratulacje!
Ja myślałam o dr Janosz, ale ostatecznie wybrałam dr Gabriele Grządziel z polecenia koleżanki . Podejście i empatia jak u naszego Anioła. Przyjmuje w nowej klinice na osiedlu Tysiąclecia w Katowicach . A rodzić będziemy w Zabrzu gdzie tez pracuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 15:07
Nuterka, Wisienka39* lubią tę wiadomość
-
To jest widok, którego z całego serca życzę każdej z Was, każdej bez wyjątku. I wierzę, mocno wierzę, że wszystkie tego doświadczycie!Nuterka lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
do prowadzenia ciazy to Dr JANOSZ A do badan prenatalnych polecam dr Razmus ale z gyncentrumNuterka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Ja mam dr MP. W takim razie pewnie mam operacyjną, bo dzwoniłam i dostałam potwierdzenie, że jest za free.
Ewa, Guido to zabytkowa kopalnia. Masz do wyboru różne trasy, nawet prawdziwą szychtę grubiorza Naprawdę bardzo fajna atrakcja. Urodziłam się w Kato i od zawsze tu mieszkam, a byłam zaskoczona, jak to wygląda. Mężowi na pewno też się spodobaEwa89_89 lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.