X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Na NFZ jest chyba histeroskopia operacyjna. Coś mi świta, że kiedyś dziewczyny tu tak pisały 🤔
    Tak, dokładnie. Tylko wiesz wkurzyłam się, bo każe mi robić samą histeroskopie i płacić 1200 zł a mógłby mi zlecić histero+laparo i wtedy nie płacę nic.
    A Ty we wrześniu będziesz mieć na NFZ tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 14:45

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Tak, dokładnie. Tylko wiesz wkurzyłam się, bo każe mi robić samą histeroskopie i płacić 1200 zł a mógłby mi zlecić histero+laparo i wtedy nie płacę nic.
    Dokładnie, a do tego jesteś kompleksowo zdiagnozowana robiąc l+h. Już dawno mogłaś być zapisana i czekać na termin, też bym się wkurzyła.. Pogadaj z lekarzem i zorientuj się w temacie najbliższych wolnych terminow na NFZ

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    D. Ch.
    Wszystko jasne

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

Też bym się wkurzyła... Tyle wydatków mamy w związku z ivf, a tu jeszcze dodatkowo taka kwota 🙄😠

Tak, ja mam termin na wrzesień na NFZ. Lekarz zapisał mnie na początku lipca. Także 2 miesiące oczekiwania.

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już wiem, znowu tam dzwoniłam. Połączenie laparo+ histero to tylko z histeroskopią operacyjną. Nie ma połączenia diagnostycznej z laparo.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie nalegaj na łączone i powiedz ze to jest w ramach nfz i chcesz to

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem podejścia niektórych lekarzy ( tego powyżej zwłaszcza . I to w wielu kwestiach)... Jak jest możliwość zdiagnozowania za jednym razem to czemu przepisuje tylko histero w dodatku odpłatne 🤦‍♀️
    Naprawdę szkoda czasu na takie podejście .
    Pisz do gościa , ze chcesz laparo i histero na NFZ . A te 1200 to wydasz na leki do ivf😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dobra już wiem, znowu tam dzwoniłam. Połączenie laparo+ histero to tylko z histeroskopią operacyjną. Nie ma połączenia diagnostycznej z laparo.

Ale to chyba jeden pieron, czy zrobią Ci diagnostyczna czy operacyjną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    No to chyba dobrze ze od razu operacyjna. Nie ma potrzeby ponownego zabiegu. Wszystko zrobią od razu🤗

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka a Tobie kto dał skierowanie na te łączone? nie wiesz czy będziesz mieć operacyjną czy diagnostyczną?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja w poniedziałek mam zamiar wyciągnąć od lekarza to samo czyli L+H na NFZ. Jak się uda to dam znać jakie są terminy.

Heidi a co to guido?

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki i mamusie...
    Kogo możecie polecić do prowadzenia ciąży? Zostałam wypuszczona z rąk mojego Anioła i nie wiem co począć 🤷
    Ponadto dziewczyny kogo polecacie do badań prenatalnych w Angeliusie? Dr O. czy dr N.-R.?

Nie pisałam, bo tu były bardzo smutne ostatnie dni, ale mamy cudownie bijące serduszko <3

To jest widok, którego z całego serca życzę każdej z Was, każdej bez wyjątku. I wierzę, mocno wierzę, że wszystkie tego doświadczycie!

SusieOne, didik34, Bejzi, bz10, monik123, Nika15, sAnsa_28, h_anulka, Luna, Aness, karolcia35, Honorata02, minia61, Wisienka39*, ania8306, xagax, N!eb!esk@, KateHawke, aurola, Cala, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto Was prowadzi? Może damy sobie w stopkach inicjały lekarzy, zawsze to będzie obraz kto jakie ma podejście do pacjenta :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Franiczka a Tobie kto dał skierowanie na te łączone? nie wiesz czy będziesz mieć operacyjną czy diagnostyczną?

Dr GM. Nawet nie musiałam pytać o opcję na NFZ, sam od razu o tym powiedział 🤷 Wydaje mi się, że operacyjną, skoro tylko ta jest na NFZ.

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ciężarówki i mamusie...
    Kogo możecie polecić do prowadzenia ciąży? Zostałam wypuszczona z rąk mojego Anioła i nie wiem co począć 🤷
    Ponadto dziewczyny kogo polecacie do badań prenatalnych w Angeliusie? Dr O. czy dr N.-R.?

Nie pisałam, bo tu były bardzo smutne ostatnie dni, ale mamy cudownie bijące serduszko <3

To jest widok, którego z całego serca życzę każdej z Was, każdej bez wyjątku. I wierzę, mocno wierzę, że wszystkie tego doświadczycie!
    Super, cudne wieści 🌷
    Ja polecam dr janosz :) mnie prowadzi
    Do prenatalnych byłam u Orlinskiego i polecam, bardzo dokładny i rzetelny :) przy tym nie jest niemiły

Nuterka, Honorata02 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostyczna jak sama nazwa wskazuje , to tak jak napisałaś rozeznanie w temacie😉

Numerka gratulacje!

Ja myślałam o dr Janosz, ale ostatecznie wybrałam dr Gabriele Grządziel z polecenia koleżanki . Podejście i empatia jak u naszego Anioła. Przyjmuje w nowej klinice na osiedlu Tysiąclecia w Katowicach . A rodzić będziemy w Zabrzu gdzie tez pracuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 15:07

Nuterka, Wisienka39* lubią tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ciężarówki i mamusie...

Mnie prowadzi doktor Janosz ale jest teraz bardzo duży problem z dostaniem się do niej ale chyba przyjmuje tez w Zabrzu i gdzieś jeszcze. A jeśli chodzi o prenatalne to ide do doktor N-R bo wszyscy pozostali na urlopach. A chciałam iść do dok O bo on robił mi transfer i byłam u niego na pierwszej wizycie przy rozpoczęciu stymulacji i chciałam żeby dokończył dzieła :) .

Nuterka lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ciężarówki i mamusie...

do prowadzenia ciazy to Dr JANOSZ A do badan prenatalnych polecam dr Razmus ale z gyncentrum

Nuterka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam u dr Rozmus przemiła dr i przede wszystkim świetny fachowiec. Jest z gyncentrum ale przyjmuje tez w Tychach w AD Clinic

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dr MP. W takim razie pewnie mam operacyjną, bo dzwoniłam i dostałam potwierdzenie, że jest za free.

Ewa, Guido to zabytkowa kopalnia. Masz do wyboru różne trasy, nawet prawdziwą szychtę grubiorza ;) Naprawdę bardzo fajna atrakcja. Urodziłam się w Kato i od zawsze tu mieszkam, a byłam zaskoczona, jak to wygląda. Mężowi na pewno też się spodoba ;)

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ