Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 20 września 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest 7 dpt i zarodek z 3. doby.

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 20 września 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Dzisiaj jest 7 dpt i zarodek z 3. doby.
    To o ile się orientuję to jeszcze nie jest powiedziane,ze ta beta nie urośnie. Kiedy bralas ovitrelle, ile dni temu?

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3637 2935

    Wysłany: 20 września 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Hej, mam już wynik bety i... niestety Sansa miała rację. Wygląda na to, że to jeszcze jakaś pozostałość po Ovitrelle, bo beta malutka - 2,3. Ech, gdyby nie te wczorajsze negatywne testy, to bym się dzisiaj tak nie nakręcała. No cóż, i tak pozostaje mi powtórka w poniedziałek dla formalności. Dzięki za kciuki dziewczyny, było to dla mnie bardzo ważne i miłe :) Ja też kciukam za wszystkie. Za Aurole, żeby jej walka okazała się skuteczna, za MeHe, żeby zarodeczki dzielnie się trzymały do mrożenia, za Wisienkę i transfer, i za wszystkie inne dziewczyny :)
    Jeśli to zarodek 3 dniowy to to może być początek implantacji. Koniecznie powtórz w poniedziałek

    Bejzi lubi tę wiadomość

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 20 września 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle brałam 12 dni temu, ale już się naczytałam, że niektórym dziewczynom długo wychodzi właśnie w sikańcach, nawet jak beta z krwi już nic nie pokazuje. :/ W dodatku ja miałam dwie ampułki. Wiem, że jeszcze jest wcześnie, więc jeszcze trochę tli się we mnie nadzieja. No nic. Tak czy siak będę powtarzała betę, więc w poniedziałek się dowiem już na 100%.

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby się okazało, że jest za wcześnie!

  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 20 września 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło być za wcześnie! A ovitrelle zazwyczaj do 10 dni, według ulotki poza tym wczoraj sikaniec ovi nie pokazał :) jeszcze chwila nerwów do poniedziałku... Trzymam mocno kciuki 🌹🌹🌹

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4383 1178

    Wysłany: 20 września 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki. Mi ovi po takim czasie juz nie wychodzil. .. jest jeszczd szansa

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • MeHe Ekspertka
    Postów: 228 74

    Wysłany: 20 września 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Dzisiaj jest 7 dpt i zarodek z 3. doby.
    To jest bardzo wcześnie. Jest nadzieja.

    SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość

  • monik123 Autorytet
    Postów: 3142 2483

    Wysłany: 20 września 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdf Ja też wierzę, że było jeszcze za wcześnie i beta właśnie rusza :) ✊✊🍀

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 22:07

    Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 396 771

    Wysłany: 20 września 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Też mam mieć u niego transfer jeśli do takowego dojdzie ze względu na ten egzamin M.P.

    Pia88 ja transfer mam we wtorek u dr MP dzisiejsza wizyta u doktora Mańki byla jednorazowa bo moja Pani Doktor była na konferencji.

    Pia88 lubi tę wiadomość

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • xagax Autorytet
    Postów: 2525 2155

    Wysłany: 20 września 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Ovitrelle brałam 12 dni temu, ale już się naczytałam, że niektórym dziewczynom długo wychodzi właśnie w sikańcach, nawet jak beta z krwi już nic nie pokazuje. :/ W dodatku ja miałam dwie ampułki. Wiem, że jeszcze jest wcześnie, więc jeszcze trochę tli się we mnie nadzieja. No nic. Tak czy siak będę powtarzała betę, więc w poniedziałek się dowiem już na 100%.
    Mam nadzieję, że jednak się rozkręci. Trzymam kciuki nadal ✊✊✊

    *od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb
  • aurola Autorytet
    Postów: 738 859

    Wysłany: 20 września 2019, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Ovitrelle brałam 12 dni temu, ale już się naczytałam, że niektórym dziewczynom długo wychodzi właśnie w sikańcach, nawet jak beta z krwi już nic nie pokazuje. :/ W dodatku ja miałam dwie ampułki. Wiem, że jeszcze jest wcześnie, więc jeszcze trochę tli się we mnie nadzieja. No nic. Tak czy siak będę powtarzała betę, więc w poniedziałek się dowiem już na 100%.
    Myślę ze to za wcześnie wsztsko było kciuki dalej trzymam bo myślę ze bedzie dobrze

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • aurola Autorytet
    Postów: 738 859

    Wysłany: 20 września 2019, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Mdf trzymam kciuki!!! Czekamy na betę :)

    Aurola brawo za wolę walki, mam nadzieję, że to wszystko zostanie Ci wynagrodzone :)

    Dziewczyny powiedzcie mi jak wygląda sama histeroskopia w AP? Trzeba się przebierać w te ichniejsze koszule czy można w swojej?
    Do samego zabiegu dadza Ci ich koszulkę. Potem będziesz mogła się przebrać w swoją. Jeśli będą Ci coś tam robić lepiej mieć w narkozie. Ja miałam też normalnie i szczerze nie było przyjemnie chociaż nie było tragedii. Po zabiegu jest ok. Nie ma zbyt dużych dolegliwości.

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • aurola Autorytet
    Postów: 738 859

    Wysłany: 20 września 2019, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ✊i mam n nadzieję że wszystkim nam sie w końcu uda.

    Wisienka39*, Franiczka lubią tę wiadomość

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • bz10 Autorytet
    Postów: 1686 1667

    Wysłany: 21 września 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Hej, mam już wynik bety i... niestety Sansa miała rację. Wygląda na to, że to jeszcze jakaś pozostałość po Ovitrelle, bo beta malutka - 2,3. Ech, gdyby nie te wczorajsze negatywne testy, to bym się dzisiaj tak nie nakręcała. No cóż, i tak pozostaje mi powtórka w poniedziałek dla formalności. Dzięki za kciuki dziewczyny, było to dla mnie bardzo ważne i miłe :) Ja też kciukam za wszystkie. Za Aurole, żeby jej walka okazała się skuteczna, za MeHe, żeby zarodeczki dzielnie się trzymały do mrożenia, za Wisienkę i transfer, i za wszystkie inne dziewczyny :)
    Hm no to czekamy do poniedziałku co się zadzieje, oczywiście dalsze ✊✊

    m_d_f lubi tę wiadomość

    5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Quczi Autorytet
    Postów: 486 725

    Wysłany: 21 września 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdf za wcześnie. Czekaj do poniedziałku :) moze dopiero się zadamawiał w nowym lokum 🤣🤣🤣 masz 3 dniowy zarodek nie pieciodniowy 😀trzymam kciuki i niech kropek zostanie na 9 miesięcy

    m_d_f, Pia88 lubią tę wiadomość

    bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 21 września 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powtórzyłam testy (tak, wiem, jestem masochistką...) i baby boom wyszedł zdecydowanie negatywny, a clear blue pokazał się od razu i jest bledziutki, ale mąż twierdzi, że mocniejszy niż wczoraj, bo teraz od razu zauważył, a nie po 5 minutach wpatrywania się... :> No, więc w sumie to... dalej nic nie wiem. Ha.

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 21 września 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Dzisiaj powtórzyłam testy (tak, wiem, jestem masochistką...) i baby boom wyszedł zdecydowanie negatywny, a clear blue pokazał się od razu i jest bledziutki, ale mąż twierdzi, że mocniejszy niż wczoraj, bo teraz od razu zauważył, a nie po 5 minutach wpatrywania się... :> No, więc w sumie to... dalej nic nie wiem. Ha.
    Pokaż ten clearblue

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • minia61 Autorytet
    Postów: 253 212

    Wysłany: 21 września 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Dzisiaj powtórzyłam testy (tak, wiem, jestem masochistką...) i baby boom wyszedł zdecydowanie negatywny, a clear blue pokazał się od razu i jest bledziutki, ale mąż twierdzi, że mocniejszy niż wczoraj, bo teraz od razu zauważył, a nie po 5 minutach wpatrywania się... :> No, więc w sumie to... dalej nic nie wiem. Ha.
    Hehe robiłam tak samo. Będzie dobrze Kochana. Trzymam kciuki za mocną kreseczkę jutro🌷

    m_d_f lubi tę wiadomość

    Minia61
  • xagax Autorytet
    Postów: 2525 2155

    Wysłany: 21 września 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Dzisiaj powtórzyłam testy (tak, wiem, jestem masochistką...) i baby boom wyszedł zdecydowanie negatywny, a clear blue pokazał się od razu i jest bledziutki, ale mąż twierdzi, że mocniejszy niż wczoraj, bo teraz od razu zauważył, a nie po 5 minutach wpatrywania się... :> No, więc w sumie to... dalej nic nie wiem. Ha.
    ✊ ✊ ✊ ✊ Kiedy powtarzasz betę?

    *od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego