Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • aurola Autorytet
    Postów: 738 858

    Wysłany: 4 października 2019, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Super sprawa :-) jak macie tagów targi pod nosem to warto się wybrać.
    Ja chyba muszę pogłębić wiedzę w kwestii dbania o siebie i swoje ciało
    Polecam polecam 😁 od kiedy używam kosmetyków naturalnych moja cera nigdy nie była tak piękna, zmarszczki się wypłycily a skóra i ciało przeżywa druga młodość 😂

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Pia88 Autorytet
    Postów: 1650 1624

    Wysłany: 4 października 2019, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Na zaskorniki super są peelingi. Jeśli nie masz zmian ropnych i cery naczyniowej możesz każdy użyć. Jeśli jednak to enzymatyczne jakiś.
    Na zaskorniki super jest też maseczna z węgla aktywnego i zielonej glinki. 6 tab. Węgla (kupisz w aptece) i dwie łyżeczki glinki do tego woda mineralna lub jakiś hydrolat. Nakładasz na mniejsca z zaskornikami i trzynasz góra 6 minut. Nawet krócej. Zobaczysz jak czarne kropki nikna

    6 tabletek węgla? Ale takiego na rozwolnienie? :D :D :D

    32l 🇵🇱🤓👠💄👗🧳💻📖🇩🇪
    Happy Briard mommy🥰🐻💗🐾
    6lat starań z przerwami na kryzysy małżeńskie🌈
    💃🏼: insuliooporność (Siofor+dieta superfoods), laparoskopia 2017r - usunięta torbiel endometrialna po stronie prawej, usunięte zrosty - odnownione mimo podania żelu.
    🕴🏼: morfologia 0-2% + chromatyna - 52%/ wrzesień 2019 - 32%/ luty 2020 -21%
    kariotypy ok
    01.11. /01.01. Nowenna Pompejańska📿
    11.2019 1 IMSI + MACS - transfer 1BB (zero mrozaków) :(
    26.02. histeroskopia - jeden mikro zrost przy ujściu jajowodu. Poza tym czysto :)
    Wracam do walki..


    Jezu, Ty się tym zajmij..
  • aurola Autorytet
    Postów: 738 858

    Wysłany: 5 października 2019, 00:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    6 tabletek węgla? Ale takiego na rozwolnienie? :D :D :D
    Tak. Ma być aktywny. Ja na początku kupowałam z z apteki ale trochę brudna sprawa z przesypywaniem i teraz kupuje na wagę w internecie z półproduktami. Polecam nawet wrażliwej cerze. Mozna zrobić też z inna glinką ale zielona i żółta jest najlepsza do tego. A i taka maseczkę max tylko raz w tyg.

    Pia88 lubi tę wiadomość

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3037

    Wysłany: 5 października 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Na zaskorniki super są peelingi. Jeśli nie masz zmian ropnych i cery naczyniowej możesz każdy użyć. Jeśli jednak to enzymatyczne jakiś.
    Na zaskorniki super jest też maseczna z węgla aktywnego i zielonej glinki. 6 tab. Węgla (kupisz w aptece) i dwie łyżeczki glinki do tego woda mineralna lub jakiś hydrolat. Nakładasz na mniejsca z zaskornikami i trzynasz góra 6 minut. Nawet krócej. Zobaczysz jak czarne kropki nikna
    Ja jeszcze polecę błoto z morza martwego plus woda jako maseczka :) no i peelingi regularnie, mogę polecić sylveco enzymatyczny takie różowe opakowanie ma oraz orientana żen szen peeling kremowy uuuu cuda :)

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2326 2269

    Wysłany: 5 października 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest któraś na spotkaniu „obudź w sobie życie”? Jestem tu tez jak coś wśród mnóstwa kobiet :)

    Ewa89_89, Pia88, Bejzi lubią tę wiadomość

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4081 3190

    Wysłany: 5 października 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie udanego dnia! Jakbym była na miejscu to z pewnością poszłabym na takie spotkanie!
    Tyle bratnich dusz :-)
    Korzystaj, zapamiętuj, chłoń wiedzę, a i może jakieś znajomosci się trafią :-)

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1406 1168

    Wysłany: 5 października 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny, jest któraś na spotkaniu „obudź w sobie życie”? Jestem tu tez jak coś wśród mnóstwa kobiet :)
    Jak wrażenia że spotkania?

    34 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2326 2269

    Wysłany: 5 października 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Jak wrażenia że spotkania?
    Jest nas ok 50, teraz każda zadaje pytania i lekarze odpowiadają, serio bardzo fajnie, odpowiadają ze szczegółami. Dosłownie pytamy o wszystko. Póki co BARDZO mi się podoba. Ale nie ukrywam już gule miałam pare razy w gardle i byłam bliska płaczu.

  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2326 2269

    Wysłany: 5 października 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są poruszane wszystkie tematy - endometrioza, insulinooporności, azoospermia, badania po poronieniach, immunologia, co wpływa na komórki jajowe, dosłownie po kolei lecimy z najistotniejszymi tematami. Super jeśli będą kolejne to polecam!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 11:03

    KateHawke, Trasti, Heidi Di, Ewa89_89, sAnsa_28, aurola, Bejzi, Megii_81 lubią tę wiadomość

  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2326 2269

    Wysłany: 5 października 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie jakieś pytania to piszcie a ja spytam. Jest tu 2 lekarzy, dietetyk, 2 Panie embrioloszki i położna. Wszyscy z InviMed z Warszawy.

  • Luna Autorytet
    Postów: 874 465

    Wysłany: 5 października 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Jeśli macie jakieś pytania to piszcie a ja spytam. Jest tu 2 lekarzy, dietetyk, 2 Panie embrioloszki i położna. Wszyscy z InviMed z Warszawy.

    Kurcze też się zastanawialam czy iść na te warsztaty i zrezygnowałam, wypowiadanie się na forum mnie przeraża 😟wiem że to głupie ale tak mam oraz bałam się że będę ryczeć jak bóbr, jakby coś mówili w jakim kierunku iść kiedy wogole nie dochodzi do zagniezdzenia to napisz proszę pozniej

    Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4081 3190

    Wysłany: 5 października 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi zapamiętaj wszystko i napisz nam tu pózniej najważniejsze kwestie :-)

    O co ja mogłabym zapytać? Czy długi protokół rzeczywiscie daje większe szanse przy endometriozie?

    Oczywiście tez co zrobić żeby podrasować komórki i jak stworzyć super warunki dla zagnieżdżenia.
    Ale wydaje mi się, że na te pytania to wszyscy szukamy odpowiedzi :-)

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 5 października 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczyna się @ . W poniedziałek jestem umówiona na 18.45 na wizytę. Mam nadzieję, że nie będzie przeszkód z rozpoczęciem drugiej stymulacji. Pytanie do Was dziewczyny jakie witaminy brać na lepszą jakość komórek. Narazie biorę kwas foliowy i b12 metylowane, wit d3, wit e, magnez.

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Martinka Autorytet
    Postów: 1666 1497

    Wysłany: 5 października 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    U mnie zaczyna się @ . W poniedziałek jestem umówiona na 18.45 na wizytę. Mam nadzieję, że nie będzie przeszkód z rozpoczęciem drugiej stymulacji. Pytanie do Was dziewczyny jakie witaminy brać na lepszą jakość komórek. Narazie biorę kwas foliowy i b12 metylowane, wit d3, wit e, magnez.
    A kiedy chcesz zacząć 2 procedurę? Ja mam wit c1000, resveratrol 250-3x, Q10, wit.e- 3x i nasza forumowa koleżanka poleciła dołączyć NAC, l- argininę i melatoninę na noc, ale to już nie wiem czy dr to zaleca.

    2IUI, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura-3❄️, szczepienia czas start💪
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2281 1499

    Wysłany: 5 października 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    U mnie zaczyna się @ . W poniedziałek jestem umówiona na 18.45 na wizytę. Mam nadzieję, że nie będzie przeszkód z rozpoczęciem drugiej stymulacji. Pytanie do Was dziewczyny jakie witaminy brać na lepszą jakość komórek. Narazie biorę kwas foliowy i b12 metylowane, wit d3, wit e, magnez.
    Ja brałam dhea eljot
    Jesteś u MP? Szybko udało Ci się ustalić wizytę !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 15:58

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 5 października 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    A kiedy chcesz zacząć 2 procedurę? Ja mam wit c1000, resveratrol 250-3x, Q10, wit.e- 3x i nasza forumowa koleżanka poleciła dołączyć NAC, l- argininę i melatoninę na noc, ale to już nie wiem czy dr to zaleca.

    Jak będzie zgoda to już w poniedziałek mogę zacząć brać zastrzyki. Q10 nie mogę bo mam wysokie NK i wogóle wysoką odporność a ponoć ten lek jeszcze je podnosi.

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 5 października 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Ja brałam dhea eljot
    Jesteś u MP? Szybko udało Ci się ustalić wizytę !

    Tak u MP. Przy ostatnim transferze zapytałam po prostu czy jakby się nie udało będę mogła od razu podejść z kolejną stymulacją. U mnie trochę czas nie jest sprzymierzeńcem. W przyszłym roku 40 tka i leki 100 procent płatne.

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Martinka Autorytet
    Postów: 1666 1497

    Wysłany: 5 października 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Jak będzie zgoda to już w poniedziałek mogę zacząć brać zastrzyki. Q10 nie mogę bo mam wysokie NK i wogóle wysoką odporność a ponoć ten lek jeszcze je podnosi.
    Ja też nie powinnam ze względu na nk, ale teraz dla mnie najważniejsza jest jakość komórek. Immuno zajmę się na końcu chyba że na wizycie Pani dr coś wymyśli lepszego. Udało mi się jednak wcisnąć na październik. 5 miesięcy to by było dla mnie za duża przerwa tym bardziej, że nawet nie byłam się zbadać po nieudanym transferze w lipcu.

    2IUI, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura-3❄️, szczepienia czas start💪
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2326 2269

    Wysłany: 5 października 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po warsztatach. Było MEGA! Dowiedziałam się wielu rzeczy, ale tez dużo już wiedziałam. Co mnie zdziwiło albo zaciekawiło: jakość nasienia można poprawić poprzez suplementy, ale jakość komórek nie koniecznie. Tak jak stymulacja wyszla tak prawdopodobnie wyjdzie kolejna. Także jeśli ktoś miał mało zarodków z pierwszej to bardzo rzadko zdarza się, ze nagle przy kolejnej ma sporo. Kliniki odchodzą od podawania zarodków w 3 dobie, ponoć najlepiej jest podawać blastocysty i do tego namawiają. Długim protokołem nie omijamy endometriozy, tylko usypiamy ją na jakiś czas, ale może się zdarzyć ze wróci bardzo szybko w czasie np. zagnieżdżenia bądź chwile po. Przy endometriozie trzeba wykluczyć czerwone mięso. Nie zawsze dobry plemnik i dobra komórka jajowa dadzą dobry zarodek. Zarodek ma funkcje samonaprawcza, czasami ten co przestaje się dzielić w 2 dniu nagle staje się dobra blastocysta, bo nagle się naprawie sam od siebie. Coraz więcej klinik przechodzi na mniejsza dawkę tlenu w inkubatorze i ponoć wtedy są korzystniejsze warunki dla zarodków i więcej ich przeżywa. Przed in vitro nie można stosować radykalnych diet bądź totalnie zmienić stylu życia. Po 1-2 nieudanych implantacjach dobrych zarodków wchodzimy w immunologie. Odchodzi się od nacinania otoczki zarodka, bo czasami się je uszkadza. Badanie genetyczne zarodka tak samo często go uszkadza, szczególnie 3-dniówce. Kurczę tyle tego było, ze ciężko mi wszystko napisać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 17:39

    Bejzi, Cichaa, SusieOne, Luna, monik123, Megii_81, xagax, Pia88, minia61, aurola, m_d_f, KateHawke, Honorata02, czekamynadzidzie, NieJa, Baba1 lubią tę wiadomość

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2281 1499

    Wysłany: 5 października 2019, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Tak u MP. Przy ostatnim transferze zapytałam po prostu czy jakby się nie udało będę mogła od razu podejść z kolejną stymulacją. U mnie trochę czas nie jest sprzymierzeńcem. W przyszłym roku 40 tka i leki 100 procent płatne.
    Podchodzisz na tych samych zaleceniach docenta jak dotychczas ?

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego