X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do 🤰 Susie, Honorata , bz jesteście na luteinie/utrogestanie, duphastonie jeszcze ?

Pia88 lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Pytanie do 🤰 Susie, Honorata , bz jesteście na luteinie/utrogestanie, duphastonie jeszcze ?
    Tylko duphaston 3x1 miałam 3x2, ale nic się nie dzieje, więc zmniejszone, a dowcipnie nie mogę z uwagi na szew także luteina we wrześniu odstawiona była :)

didik34, Pia88 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Luna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Luna, dziekuje! A ile trwala wizyta? Czy otrzymaliscie jakis plan dzialania? Mieliscie wizytę w sobotę?

Dzisiaj byłam i wizyta ponad godzine trwała

Sarita35, Pia88 lubią tę wiadomość

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam właśnie do labo, dzis 5 dzień hodowli, niestety żadnej blastki 😢 1 w ogóle się zatrzymał w 3 dobie a 3 są wieloblastomerowe. Trzymają je do jutra, ale marne szanse. Najgorsze, ze teraz mamy myśli, ze skoro cała reszta padła to te, które są we mnie tez mogą... 😢

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Narazie laparoskopia histero i droznosc bo nigdy nie miałam nawet droznosci, mam czekać na telefon żeby umówić się na termin, dostałam skierowanie do immunologa żeby postarać się cześć badać zrobić na NFZ jak się uda, powiedziałam pani doktor że mam aktualnie ciężko finansowo i sama tak zaproponowała a jak się nie uda to zrobię odpłatnie jak dozbieram kasę, a miedzy czasie muszę zapisać do Paśnika, zobaczymy co mi wyjdzie, strasznie boję się tej immunologi, mam nie robić jakiś badań na zapas tylko to co jest potrzebne, bardzo konkretną ale przede wszystkim miła i kontaktowa, jestem bardzo zadowolona, śmiała się bo ktoś wcześniej powiedział jej o plotce na forum że jest w ciąży i smialysmy się z tego

No i jest konkret. Super! 🙂

Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dzwoniłam właśnie do labo, dzis 5 dzień hodowli, niestety żadnej blastki 😢 1 w ogóle się zatrzymał w 3 dobie a 3 są wieloblastomerowe. Trzymają je do jutra, ale marne szanse. Najgorsze, ze teraz mamy myśli, ze skoro cała reszta padła to te, które są we mnie tez mogą... 😢
    Meggie miałaś podane dwie superblastki wiec spokojnie🤗

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

Bardzo mi przykro ☹️ Ale pamiętaj, że zarodkom jest lepiej w macicy niż na szkiełku. Nie trać nadziei ✊✊

Meggie1, Pia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki susie, bo właśnie zastanawiam się do kiedy ciągnąć utrogestan. Dr kazała już odstawić . Ale chyba dokończę opakowanie i wtedy będzie to 36 tc

SusieOne, Honorata02 lubią tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Meggie miałaś podane dwie superblastki wiec spokojnie🤗
    Ja miałam podane w 3 dobie w klasie 8B

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dzięki susie, bo właśnie zastanawiam się do kiedy ciągnąć utrogestan. Dr kazała już odstawić . Ale chyba dokończę opakowanie i wtedy będzie to 36 tc

Ja brałam do końca, odstawiłam tydzień przed cc

didik34, Pia88 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Ja właśnie wracam z pierwszej wizyty i szczerze żałuję że nie trafiłam do niej rok temu, mam wrażenie że do tej pory straciłam tylko czas i kupę kasy, pani doktor widać że jest kompetentna, rzeczowa, o wszystko wypytala, omowila, przesympatyczna, widać że lekarz z powołania a to żadko się zdarza, niewiem jak to będzie ale jestem pewna że zrobi wszysko co w jej mocy żeby było dobrze,
    Nie znam lepszego lekarza😍🤩😘 wszystkie zachwyty nad Panią doktor nie są nic nad wyrost. I swoją obecna Panią doktor J uwielbiam to jednak dr MP byla moim najcudowniejszym lekarzem i fachowcem...

Sarita35, Pia88, Honorata02 lubią tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

Trzymam kciuki za twoje maluszki które są z mamusia. I bardzo mi przykro że reszta nie dała rady.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Ja teraz odstawiam utrogestan a duphaston mam brać 3 ×1. Ale u mnie wszystko pozamykane superglue😋 i dlugie

Pia88 lubi tę wiadomość

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Dziewczyny,
    Przepraszam, ze wbijam na Wasz watek, ale chcialam poprosic o opinie o pani dr M.P z Angeliusa. Napiszecie mi czy faktycznie warto czekac na wizytę? W internecie duzo dobrych opinii, ale chcialabym przeczytac Wasze.

Życzę Wam wszystkim powodzenia w staraniach i w ciazach!!!;)

Bardzo polecam Panią Doktor. Jak ja byłam u niej byłam ok godziny 😂

Sarita35, Pia88 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja miałam podane w 3 dobie w klasie 8B
    Nawet na forum było mnóstwo przypadków że nie było żadnych mrozakow a była zdrowa ciąża...trzymam kciukasy i wierzymy w nasze zarodki! To sa slowa doktor MP i u mnie miala w 100% rację bo ona bardziej wierzyła w mój zarodeczki niż ja...bo ja już miałam plan w glowie na drugą stymulacje!!!

mąż średnio.
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Tak ja jeszcze mam luteinę dopochwowa 100 dwa razy dziennie, w poniedziałek mam wizytę i liczę na to ze już będę mogła odstawić. Ty dalej bierzesz?

Pia88 lubi tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Dziewczyny,
    Przepraszam, ze wbijam na Wasz watek, ale chcialam poprosic o opinie o pani dr M.P z Angeliusa. Napiszecie mi czy faktycznie warto czekac na wizytę? W internecie duzo dobrych opinii, ale chcialabym przeczytac Wasze.

Życzę Wam wszystkim powodzenia w staraniach i w ciazach!!!;)
    Witam. Jakiś czas temu pisałam na tym wątku szukając opinii na temat innego lekarza z Angeliusa. Jednak po przeczytaniu więcej stron stwierdziłam, że warto poczekać prawie pół roku i też umówiłam wizytę do dr M. P. (wizyta w połowie lutego). Pozdrawiam 😊

SusieOne, Sarita35, Yoselyn82, Pia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 a czy Twój mąż miał badane HBA i fragmentacje DNA plemników? Jak u Was wyglądają te wyniki?

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Tak ja jeszcze mam luteinę dopochwowa 100 dwa razy dziennie, w poniedziałek mam wizytę i liczę na to ze już będę mogła odstawić. Ty dalej bierzesz?
    No właśnie mnie już dr powiedziała , ze kończymy . Szyjka się wydłużyła , stwardniała i powiedziała , ze ma się już zacząć skracać naturalnie a wspomagacze nie pomagają. No widzisz to daj znać, pewnie powie , żeby odstawić już 😉 To ja pociągnę jeszcze ten tydzień

bz10, Pia88, Honorata02 lubią tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Ja teraz odstawiam utrogestan a duphaston mam brać 3 ×1. Ale u mnie wszystko pozamykane superglue😋 i dlugie
    Szyjka?

Pia88 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ