Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Berbeć. wrote:Ja pierwsza zawsze robiłam i będę robić 5dpt. Gdybym zrobiła później nie wiedziałabym, że coś się zadziało nawet. No i mniej czekania, a i tak co ma być to będzie.
A jakiego wyniku można spodziewać się 5dpt? W sensie, gdyby się udało, to jaka będzie beta? -
Cynthia wrote:A jakiego wyniku można spodziewać się 5dpt? W sensie, gdyby się udało, to jaka będzie beta?
Też wolę robić wcześniej około 5-6 dptBerbeć., Pia88 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnyCynthia wrote:A jakiego wyniku można spodziewać się 5dpt? W sensie, gdyby się udało, to jaka będzie beta?
Zobacz sobie na wątku miesięcznym na pierwszej stronie są podane bety z różnych dni, w tym z 5, aczkolwiek beta z 5dpt nie jest wynikiem wiążącym. Choć ja osobiście myślę, że jak ma się udać to już w 5 powinno coś być.Pia88 lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze czekam z betą do końca. Tzn do dnia wyznaczonego przez lekarza. Ostatnio zrobiłam sikanca dzień przed, żeby się przygotować.
Cynthia, Cala, Pia88 lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
U mnie to tak ciulowo wypada, że 5dpt to będzie sobota, a w sobotę w moim labie tylko można oddać krew, wyników nie robią, dopiero w poniedziałek można odebrać. Niedziela to wiadomo. Więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać do 7dpt, czyli do poniedziałku. Poza tym po co się stresować, skoro same mówicie, że zerowa beta w 5dpt nie przesądza sprawy.
Berbeć., Cala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Ja zawsze czekam z betą do końca. Tzn do dnia wyznaczonego przez lekarza. Ostatnio zrobiłam sikanca dzień przed, żeby się przygotować.
lipcowka86, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Berbeć. wrote:Gdybym ja po pierwszym transferze zrobiła w 8dpt tak jak dr kazała to bym zobaczyła>2 i nawet nie widziałabym, że było wcześniej 8,23. Ale ja nikogo nie namawiam. Każdy musi według siebie robić. Ja raz,że tyle bym nie wytrzymała czasu, dwa, że chce wiedzieć czy było cb chociaż.
Pia88 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Cynthia wrote:A jakiego wyniku można spodziewać się 5dpt? W sensie, gdyby się udało, to jaka będzie beta?
Ja miałam 19,4 , z tym że ja miałam wysokie bety bo 11 dpt miałam już 1263. Zazwyczaj inne Dziewczyny miały znacznie niższe bety.Cynthia, Pia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cynthia wrote:Kurde nakręciłyście mnie tak, że rozważam wycieczkę do innego miasta do laby, gdzie robią wyniki także w sobotę. 😁
Pia88 lubi tę wiadomość
Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Śnieżka90 wrote:Czytałam także, że w niektórych klinikach każą robić co 3 dni plus progesteron aby widzieć czy coś się dzieje
Mi GM kazał zrobić dopiero 12dpt. 🙄
Nic chyba nie będzie z tej soboty, wszystkie laboratoria w sobotę jedynie pobierają krew, nie robią wyników.
Nie pozostaje mi nic innego jak czekać do poniedziałku. -
nick nieaktualnyCynthia wrote:Mi GM kazał zrobić dopiero 12dpt. 🙄
Nic chyba nie będzie z tej soboty, wszystkie laboratoria w sobotę jedynie pobierają krew, nie robią wyników.
Nie pozostaje mi nic innego jak czekać do poniedziałku.
Pobierają i wyniki w poniedziałek, tak? To też jest jakaś opcja. No zresztą 7dpt a 12dpt to też już dużo wcześniejPia88 lubi tę wiadomość
-
Berbeć. wrote:Pobierają i wyniki w poniedziałek, tak? To też jest jakaś opcja. No zresztą 7dpt a 12dpt to też już dużo wcześniej
Tak, dokładnie. Pobierają w sobotę, ale wynik jest w poniedziałek po południu. Z tym, że jak zrobię go rano w poniedziałek to też będzie gotowy na poniedziałek po południu, więc chyba pozostanę przy tym poniedziałku. -
Śnieżka90 wrote:Czytałam także, że w niektórych klinikach każą robić co 3 dni plus progesteron aby widzieć czy coś się dzieje
Mi przy pierwszym podejściu w Invikta kazali tak badaćPia88 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Agila wrote:Powiedzcie mi jak to jest z tą grupą krwi do laparoskopii? Robicie dwa razy czy przy jednym pobraniu dwa wyniki , beznadziejnie to wymyślili..
Przepis jest taki, że powinno się pobierać z dwóch różnych rąk, w dwóch różnych dniach i przez dwie różne osoby, serio. 🙂 Prawda jest taka, że w większości laboratoriów absolutnie nikt tego nie przestrzega. Ja zrobiłam wszystko za jednym podejściem. -
Agila wrote:Powiedzcie mi jak to jest z tą grupą krwi do laparoskopii? Robicie dwa razy czy przy jednym pobraniu dwa wyniki , beznadziejnie to wymyślili..moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"