Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
MegiMal wrote:Dzieki dziewczyny,czekam pod gabinetem.
Masakra są teksty ludzi... o wyluzowaniu, jedna koleżanka kazała mi zajarac zioło i koniecznie jesc mięso i wtedy się uda 😂Frelcia ja to rozumiem bo nawet z mężem baliśmy się cieszyć, bo to już kolejny 3 raz i nie wiadomo jaki finał. Lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować ale zawsze gdzieś nadzieja się tli. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!MegiMal, Berbeć. lubią tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
, crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
Trzeba myslec ze w sumie prwnie nie mówią tego złośliwie tylko nie mieli styczności z problemem i sami nie wiedza co powiedzieć i tak pierdolą od rzeczy trochę... najbardziej mnie uderzyło jak rozenkowa mówiła w tym wywiadzie ze jej ktoś kiedyś powiedział ze dzieci to nie zabawki i nie każdy musi mieć... to już trzeba serca nie mieć zeby coś takiego powiedziec
Berbeć. lubi tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
-
bz10 wrote:Ja zawsze mówiłam ze z tym luzem to ciężko jak kobieta ma dwa jajowody niedrożne albo mąż 0 morfologie 😎 to nawet jakby była wyluzowana jak guma to nic nie da
bz10, Cynthia lubią tę wiadomość
Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb+ wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery -
MegiMal wrote:Ludzie, którzy nie maja problemów z zajściem w ogóle tego nie rozumieją. Nie wiedza co to jajowod, jak wyglada in vitro ani,ze bada się nasienie. Ja czuje się jak ufoludek jak poruszamy te tematy.
MegiMal, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Powiem Ci, że ja sama nie wiem jak by trzeba było taką osobę pocieszyć po nieudanym in vitro. Wiecie co mój mąż powiedział? Że lepiej że tak wyszło niż jakby miało być chore. Nie ma to jak dobicie ze strony najbliższej osoby
chyba w takich chwilach nie ma żadnych słów które by potrafiły ukoić ból
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
bz10 wrote:Ja zawsze mówiłam ze z tym luzem to ciężko jak kobieta ma dwa jajowody niedrożne albo mąż 0 morfologie 😎 to nawet jakby była wyluzowana jak guma to nic nie damoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie ma dobrych słów przy kolejnej porażce. Chyba po prostu ważna jest obecność męża ewentualnie najbliższej przyjaciółki i tyle. Bez gadania o tym co było tylko ewentualnie co robimy dalej i tyle. Ja wiem, że jak nie mam planu na to co dalej to dostaje totalnego świra. I tu nawet psychoterapia nie pomaga. Muszę po prostu działać i nie mieć czasu na rozkminianie.
-
nick nieaktualnybz10 wrote:Trzeba myslec ze w sumie prwnie nie mówią tego złośliwie tylko nie mieli styczności z problemem i sami nie wiedza co powiedzieć i tak pierdolą od rzeczy trochę... najbardziej mnie uderzyło jak rozenkowa mówiła w tym wywiadzie ze jej ktoś kiedyś powiedział ze dzieci to nie zabawki i nie każdy musi mieć... to już trzeba serca nie mieć zeby coś takiego powiedziec
Moja siostra też mi tak powiedziała że to nie jest nowotwór i że nie trzeba tego leczyć że bez dzieci da się żyć (sama ma trójkę i wnuka już) -
nick nieaktualnyevkill wrote:Wolałabym, nic nie usłyszeć. Moja siostra np. pyta kiedy zaczynam kolejny krok. Mój z kolei tym razem chyba bardziej go to dotknęło niz mnie. Wydaje mi się, że do mnie jeszcze nie doszło. Z drugiej strony nowa procedura i szansa na lepsze zarodki. Teraz inny lekarz będzie mnie stymulował.
Ja tym razem z nikim o tym nie rozmawiałam tylko z terapeutką. I z Wami -
nick nieaktualnyMi koleżanka powiedziała.... Nie wie że było in vitro.
A nie da się tego jakoś strzykaweczka wcisnąć 🤣 kolejny tekst jak powiedziałam że pojadę może do Czech żeby pomogli a chcesz żeby Twoje dziecko po czesku mowilo🤷♀️ Seriooo....
Dziś byłam na usg piersi lekarz się pyta z jakich pobudek na usg czy coś mnie niepokoi. Mówię że nie ze miałam procedurę in vitro dużo hormonów i chciałam przed 3cim transferem zrobić usg ale nie dałam rady bo zaszłam w ciążę.... A on do mnie no i na co te in vitro czasami wystarczy chłopa zmienić 🤣 -
Kos12 wrote:Mi koleżanka powiedziała.... Nie wie że było in vitro.
A nie da się tego jakoś strzykaweczka wcisnąć 🤣 kolejny tekst jak powiedziałam że pojadę może do Czech żeby pomogli a chcesz żeby Twoje dziecko po czesku mowilo🤷♀️ Seriooo....
Dziś byłam na usg piersi lekarz się pyta z jakich pobudek na usg czy coś mnie niepokoi. Mówię że nie ze miałam procedurę in vitro dużo hormonów i chciałam przed 3cim transferem zrobić usg ale nie dałam rady bo zaszłam w ciążę.... A on do mnie no i na co te in vitro czasami wystarczy chłopa zmienić 🤣Cynthia, karolcia35 lubią tę wiadomość
moja historia
Kos12 wrote:Mi koleżanka powiedziała.... Nie wie że było in vitro.
Dziś byłam na usg piersi lekarz się pyta z jakich pobudek na usg czy coś mnie niepokoi. Mówię że nie ze miałam procedurę in vitro dużo hormonów i chciałam przed 3cim transferem zrobić usg ale nie dałam rady bo zaszłam w ciążę.... A on do mnie no i na co te in vitro czasami wystarczy chłopa zmienić 🤣Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
nick nieaktualnyevkill wrote:Ja pierdole. Już kiedyś pisałam, że moja druga siostra mi kiedyś powiedziała, że co ja powiem swojemu dziecku, że jest z probówki? I że kosmos mi chce przekazać wiadomość że nie jestem gotowa😆 i że dziecko mnie samo znajdzie jak będzie gotowe. Nie wiem co ona ćpa.
Nie no ja się odezwę czasami, mój mąż już też. Ostatnio jak kuzyn męża powiedział do niego że coś slbo działa i czy ma mu pomoc. To on mu powiedział 'że dba o ekologię, że większa ilość dzieci źle na nią wpływa' patrzył na niego jakby styki mózgowe nie zwierały to mąż podsumował 'głupie pytanie głupia odp' sami się starali 3 lata.
Mnie się wydaje że wyczucie trzeba mieć, a niektórzy ludzie nie używają mózgu. Jakoś ja nigdy nikogo nie zapytałam a kiedy dzieci a kiedy to a kiedy tamto... Poprostu żyje swoim życiem. A ktoś kto nie jest w temacie nie wie nawet o 1 % uczyć i emocji jakie temu towarzyszą..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 15:19
-
Jest 😭❤️To chyba krwiak. Doktor ogólnie powiedziała,ze ta ciąża jest podwyższonego ryzyka (mam ogromnego mięśniaka, który ciagle rośnie) i ze widzi plamienie ale nie jest pewna czy z szyjki czy z krwiaka bo tez coś było na usg. Kolejna wizyta za 2 tyg. Dziękuje za wsparcie!
Kos12, Bella93, Agila, lipcowka86, Trasti, Cichaa, Cynthia, aurola, Cala lubią tę wiadomość
Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb+ wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery -
MegiMal wrote:Jest 😭❤️To chyba krwiak. Doktor ogólnie powiedziała,ze ta ciąża jest podwyższonego ryzyka (mam ogromnego mięśniaka, który ciagle rośnie) i ze widzi plamienie ale nie jest pewna czy z szyjki czy z krwiaka bo tez coś było na usg. Kolejna wizyta za 2 tyg. Dziękuje za wsparcie!
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
MegiMal wrote:Jest 😭❤️To chyba krwiak. Doktor ogólnie powiedziała,ze ta ciąża jest podwyższonego ryzyka (mam ogromnego mięśniaka, który ciagle rośnie) i ze widzi plamienie ale nie jest pewna czy z szyjki czy z krwiaka bo tez coś było na usg. Kolejna wizyta za 2 tyg. Dziękuje za wsparcie!
Trzymam mocno kciuki za maluszka! Żeby krwiak się zmniejszył!! 🥰MegiMal lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Frelcia, super!
Frelcia_na_tymczasie lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB