Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
domiszka wrote:Bruno to jedyne sluszne imie, recze za to moim brzuchem :p
Bardzo nam się podoba i jeśli będzie synek, to przy nim zostaniemy, choć moi rodzice jak usłyszeli nasze typy to stwierdzili,że nie wiedzą jak będą wołać zdrobniale i na Blankę i na Bruna był nawet komentarz, że trochę jak dla psa... Także... My oczywiście "dobre rady" mamy w D. piękne jak dla mnie jedno i drugieAngelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
KateHawke wrote:Ja miałam zwykłą metodą. Picsi nie miałam. Ale sprawdziło się podejrzenie że skoro to był jedyny zarodek który przeżył to znaczy że silniejszy niż reszta - a silniejsze są zawsze dziewczynki.
Zaprawdę rację maszKateHawke lubi tę wiadomość
Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
2017 2x IUI
5.2018 start IMSI
4.06.18- punkcja
9.06.18- 1 z 9 -
Yummymummy wrote:dobry wybór Domiszko
Bardzo nam się podoba i jeśli będzie synek, to przy nim zostaniemy, choć moi rodzice jak usłyszeli nasze typy to stwierdzili,że nie wiedzą jak będą wołać zdrobniale i na Blankę i na Bruna był nawet komentarz, że trochę jak dla psa... Także... My oczywiście "dobre rady" mamy w D. piękne jak dla mnie jedno i drugie
My rozważamy jako jedno z wielu imion "Brunona" wiec również jestem fankąYummymummy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, farbujecie włosy w ciąży? Mam nie tkniete 2m, siwki mi widać z Nat też nie farbowalam w I trymestrze, potem już tak.Angelius
Yummymummy wrote:Dziewczyny, farbujecie włosy w ciąży? Mam nie tkniete 2m, siwki mi widać z Nat też nie farbowalam w I trymestrze, potem już tak.
Yummymummy lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Odpoczywaj teraz a jakie wieści po laparo? co tam w środku wynaleźli?
Bruno też jedno z moich ulubionych, ale mąż się krzywiErl, didik34 lubią tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Moja mama jak uslyszala Bruno to ja zatkalo, babcia powiedziala ze tak mial na imie niemiec ktory u nich we wsi strzelal hahaha
I fakt, Bruno zdrabnia sie ciezko ale nam o to chodzilo, nie lubie glupich zdrobnien zwlaszcza meskich imion Borys mial byc ale to mojemu mezowi sie tez z psem kojarzy, fakt mamy 3 znajomych ktorzy maja Boryskow na smyczy ale nawet jesli ? Moj kumpel ma kotke Agatke, zawsze wola do niej “przybadz o wredna ruda Agato “ :p
Yummymummy lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:Moja mama jak uslyszala Bruno to ja zatkalo, babcia powiedziala ze tak mial na imie niemiec ktory u nich we wsi strzelal hahaha
I fakt, Bruno zdrabnia sie ciezko ale nam o to chodzilo, nie lubie glupich zdrobnien zwlaszcza meskich imion Borys mial byc ale to mojemu mezowi sie tez z psem kojarzy, fakt mamy 3 znajomych ktorzy maja Boryskow na smyczy ale nawet jesli ? Moj kumpel ma kotke Agatke, zawsze wola do niej “przybadz o wredna ruda Agato “ :pWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 19:25
Angelius
Kate:) Super wieści:) noo nareszcie nie tylko u mnie rózowo;) Gratulacje:)
A My bylismy tak nastawieni na syna (mielismy taka nadzieję, bo wiadomo skoro córka juz jest to teraz pora na syna) ze nie bralismy wogóle pod uwage imion żeńskich, tylko meskie, a wogóle to sie smialismy ze tym razem albo sie nie uda wcale, albo będą bliźniaki więc miałam wybrane dwa meskie imiona dla tych moich chłopaczków (o i faktycznie prawie by tak było, ale tylko do 5 tygodnia była ciąza mnoga) i zonk- druga córa ale to w zasadzie było do przewidzenia, juz to pisałam ze przy bardzo kiepskim nasieniu, i metodzie Imsi jest prawie pewne ze bedzie dziewczyna;)
NA 3 podejscie zazycze sobie PICSI , (smiejemy sie z męzem że warsztat nadal otwarty ) i jak to mówią do 3 razy sztuka:)
KateHawke, Yummymummy lubią tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Cześć Dziewczyny piszę do Was bo chyba na tym wątku najwięcej ciężarnych Robiłyście może CRP w ciąży? Mi wyszło 16,4 gdzie norma do 5 i trochę się martwię. Lekarz niby mówił, że do 20 nie ma tragedii, na razie nie wdrożył leczenia kazał tylko powtórzyć wynik na następną wizytę. No ale jakiś stan zapalny się w ograniźmie toczy..
Kate ja dzisiaj też się dowiedziałam, że raczej będzie dziewczynka choć na prenatalnych obstawiano chłopca Co do imion to ja obstawiam: Pola, Julita bądź Kornel, Karol, Adam, Leon.
Yumm ja farbowałam raz w I trym. Większość farb jest bez amoniaku i wręcz pachną jakoś się nie bałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 20:05
Yummymummy, Figulina lubią tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Czarnula ja przy Crp 22 dostałam skierowanie na posiew moczu(mozna zrobic prywatnie jak lekarz nie chce dac skierowania) , ogólne badanie moczu wyszło ok, i z posiewu wyszły bakterie , wiec natychmiast antybiotyk. Teraz kontroluje crp co miesiac i ostatnio miałam 7,48 to dopiero lekarka powiedziała ze już jest ok, bo moja pani dr, mówi ze crp do 10 w ciązy uwaza sie za fizjologie, a powyzej jak jest to trzeba szukac przyczyny.
czar-nula lubi tę wiadomość
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
czar-nula wrote:Cześć Dziewczyny piszę do Was bo chyba na tym wątku najwięcej ciężarnych Robiłyście może CRP w ciąży? Mi wyszło 16,4 gdzie norma do 5 i trochę się martwię. Lekarz niby mówił, że do 20 nie ma tragedii, na razie nie wdrożył leczenia kazał tylko powtórzyć wynik na następną wizytę. No ale jakiś stan zapalny się w ograniźmie toczy..
Kate ja dzisiaj też się dowiedziałam, że raczej będzie dziewczynka choć na prenatalnych obstawiano chłopca Co do imion to ja obstawiam: Pola, Julita bądź Kornel, Karol, Adam, Leon.
Yumm ja farbowałam raz w I trym. Większość farb jest bez amoniaku i wręcz pachną jakoś się nie bałam.czar-nula lubi tę wiadomość
-
madwitka wrote:Kate:) Super wieści:) noo nareszcie nie tylko u mnie rózowo;) Gratulacje:)
A My bylismy tak nastawieni na syna (mielismy taka nadzieję, bo wiadomo skoro córka juz jest to teraz pora na syna) ze nie bralismy wogóle pod uwage imion żeńskich, tylko meskie, a wogóle to sie smialismy ze tym razem albo sie nie uda wcale, albo będą bliźniaki więc miałam wybrane dwa meskie imiona dla tych moich chłopaczków (o i faktycznie prawie by tak było, ale tylko do 5 tygodnia była ciąza mnoga) i zonk- druga córa ale to w zasadzie było do przewidzenia, juz to pisałam ze przy bardzo kiepskim nasieniu, i metodzie Imsi jest prawie pewne ze bedzie dziewczyna;)
NA 3 podejscie zazycze sobie PICSI , (smiejemy sie z męzem że warsztat nadal otwarty ) i jak to mówią do 3 razy sztuka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 20:18
Angelius
czar-nula wrote:Cześć Dziewczyny piszę do Was bo chyba na tym wątku najwięcej ciężarnych Robiłyście może CRP w ciąży? Mi wyszło 16,4 gdzie norma do 5 i trochę się martwię. Lekarz niby mówił, że do 20 nie ma tragedii, na razie nie wdrożył leczenia kazał tylko powtórzyć wynik na następną wizytę. No ale jakiś stan zapalny się w ograniźmie toczy..
Yumm ja farbowałam raz w I trym. Większość farb jest bez amoniaku i wręcz pachną jakoś się nie bałam.czar-nula lubi tę wiadomość
Angelius
madwitka wrote:Kate:) Super wieści:) noo nareszcie nie tylko u mnie rózowo;) Gratulacje:)
Ale było śmiesznie na USG pyta mnie dr O. czy znam płeć więc mówię że nie. Pyta czy chcę znać - noo pytanie i ni z gruchy ni z pietruchy mówi "dziewczynka". Kobietki ja byłam tak zdziwiona że jak zapytałam : Dziewczynka? To sam doktor się zdziwił że ja się dziwię i mówi mi: Pani nie zna płci a się dziwi!?" Hahaha no i musiałam mu wyjaśnić że miałam takie przeczucia na chłopaka a mama mówiła że dziewczynka - no i teraz muszę jej rację przyznać -
Yuuumyyy jezeli u Was nasienie to problem, to na 99% szykuj różową wyprawke hehe;) U nas będzie Gabrysia;)
Kate ta Twoja córa dłuugo nie chciała sie "zdradzić" Twój M teraz lekko zawiedziony, a później jak sie młoda urodzi to oszaleje z radosci:)Yummymummy, KateHawke lubią tę wiadomość
U nas nasienie zle, morfo zla, hba tragiczne chyba najgorsze w tym
Watku a jest chlopiec👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:U nas nasienie zle, morfo zla, hba tragiczne chyba najgorsze w tym
Watku a jest chlopiec
bo u Was kochana było PICSI:) JA nastepnym razem tez to biore:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
U mojej kumpeli (tez od dr P) nasienie jeszcze gorsze a z picsi jest corka👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???