X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Co pomogło? Nie wiem 🤷‍♀️
    Poddałam się leczeniu zapropnowanemu przez malinę. Szczepienia kiedyś miałam, wiec wiem ze one same nie były wystarczające.
    Prof zleca bardzo dużo badan, i to dzięki temu odkrył pare rzeczy.
    Wszyscy piszą o kasie, że drogi.
    Jak dla mnie to pojęcie względne... u doc tez mało nie wydałam przez te kilka lat, a ile czasu straciłam.
    Grunt, to znaleść swoją ścieżkę. Widocznie ta u doc nie była dla mnie, mimo całej sypatii do niego jako do człowieka.
    Virad A Ty na jakim etapie juz jesteś? Przepraszam ale jakoś chyba przeoczyłam

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    To chyba jakaś pomyłka 🤦🏼‍♀️ Skrajne? Jak jestem w sieci to takich nie widziałam 🙈
    Nie znam lekarza bardziej zaangażowanego i z sercem. I przede wszystkim tak walczącego.

Grunt że znalazłaś lekarza u którego dobrze się czujesz, to jest najważniejsze ☺️ Nie każdy przecież musi być pacjentem naszego anioła
    Dokładnie. Mąż Anioła to w zasadzie z definicji też Anioł :)

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdecydowaliśmy się na kolejną próbę właśnie w AP ale jak w wirus się uspokoi. To nasza trzecia klinika. Co wymagają w AP na pierwszej wizycie ? Jakiego wybrać lekarza? Możecie kogoś polecić? U nas czynnik męski ale po badaniach po poronieniu wyszła mutacja hetero MTHFR A1298 I PAI 1 też hetero poza tym rozjechane cytokiny. Druga ciąża dowodzona na Clexane i acard ale przy obu procedurach był ten sam zestaw leków plus intralipid. Jedyną różnicą było przy udanej zwiększenie dawek progesteronu. Ale nigdy nie byliśmy u immunologa takie leczenie zaproponował ginekolog. Czy w AP "wierzą " w immunologię, zlecą w razie potrzeby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina87 wrote:
    Nie wiem czy mogę tak publicznie, dr Maciej J.
    Jak śledzisz internet,FB i takie tam to bardzo popularny miał artykuł odnośnie tego jak powinniśmy się przygotować do pandemii.
    Tez chodziłam do tego lekarza Ale wysłał mnie do psychologa kobiety - powiedział że mam nie iść do innego bo innym nie ufa. Też na każdej wizycie u niego słyszałam że problem tkwi w głowie i jak odpuszczę to dopiero się uda. Przepisalam sie do amgeliusa do doktora J. I na szczęście już nie słyszę takich tekstów.

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill mogę mieć pytanie? Doczytalam, ze wyszly Ci ana2. Czy w trakcie staran cos na to bierzesz? Czy dopiero w potwierdzinej ciazy cos trzeba z tym dzialac? Jakies sterydy, acard, itd?
    Wybacz pytanie, poprzedni gin zlecil mi tylko ana2, wyszly slabo dodatnie, a jak spytalam co to znaczy to tylko wzruszył ramionami :D nikt nie zlecal juz ana3 ani innych badan.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja swoją drogą trochę myślę o pomocy psychologa. Moze nie po to by się odblokowac, ale dlatego, ze nie mam wsparcia rodziny, a przyjaciolki maja dzieci i mnie nie rozumieja. Mówią tylko, ze się uda... Wiecie jak jest, ciężko to dzwigac samemu. Maz inaczej znosi sytuację, ucieka w obowiązki, praca, majsterkowanie, sport. Ja siedzę na kanapie i probuję znalezc rozwiazanie. Najczęściej siedzę i ryczę. Czy komus psycholog pomogl? Nie chcialabym tylko trafic na konowala i się denerwowac.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 17:50

Misiabelka lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Virad Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Virad A Ty na jakim etapie juz jesteś? Przepraszam ale jakoś chyba przeoczyłam
    🤰

Martinka, Pia88 lubią tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ja też bylam sama na pierwszej wizycie u dr P😄
    Miałam tylko ankietę wypisaną przez męża i tyle
    Gdzie można znaleźć ankietę na 1 wizytę?

• Judit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabelka wrote:
    Gdzie można znaleźć ankietę na 1 wizytę?

Wysyłają ją na maila po umówieniu wizyty.

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabelka wrote:
    Dziewczyny, zdecydowaliśmy się na kolejną próbę właśnie w AP ale jak w wirus się uspokoi. To nasza trzecia klinika. Co wymagają w AP na pierwszej wizycie ? Jakiego wybrać lekarza? Możecie kogoś polecić? U nas czynnik męski ale po badaniach po poronieniu wyszła mutacja hetero MTHFR A1298 I PAI 1 też hetero poza tym rozjechane cytokiny. Druga ciąża dowodzona na Clexane i acard ale przy obu procedurach był ten sam zestaw leków plus intralipid. Jedyną różnicą było przy udanej zwiększenie dawek progesteronu. Ale nigdy nie byliśmy u immunologa takie leczenie zaproponował ginekolog. Czy w AP "wierzą " w immunologię, zlecą w razie potrzeby?

W immunologie wierzy dr P., w razie niepowodzeń sama wysyła do immunologa i respektuje jego zalecenia.
    Reszta-niech wypowiedzą się osoby, które leczą się u innych lekarzy.

• Basia922 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    To chyba jakaś pomyłka 🤦🏼‍♀️ Skrajne? Jak jestem w sieci to takich nie widziałam 🙈
    Nie znam lekarza bardziej zaangażowanego i z sercem. I przede wszystkim tak walczącego.

Grunt że znalazłaś lekarza u którego dobrze się czujesz, to jest najważniejsze ☺️ Nie każdy przecież musi być pacjentem naszego anioła

I właśnie przez takie naskakiwanie coraz mniej osób chce się tutaj udzielać. Każdy ma prawo mieć własne zdanie na temat lekarza. To ze ktoś nie pisze opinii publicznie to nie znaczy ze nie mógł być źle potraktowany przez ta lekarkę i nie przekazać poczta pantoflową. Zachowujecie się jak mafia . Ktoś ma inne zdanie, poparte innymi doświadczeniami i zaraz jest czarna owca.

• Virad Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia922 wrote:
    I właśnie przez takie naskakiwanie coraz mniej osób chce się tutaj udzielać. Każdy ma prawo mieć własne zdanie na temat lekarza. To ze ktoś nie pisze opinii publicznie to nie znaczy ze nie mógł być źle potraktowany przez ta lekarkę i nie przekazać poczta pantoflową. Zachowujecie się jak mafia . Ktoś ma inne zdanie, poparte innymi doświadczeniami i zaraz jest czarna owca.
    Gdzie widzisz naskakiwanie dziewczyno 🤦🏼‍♀️
    Nie napisałam nic do Freci co mogłoby o tym świadczyć.
    I co więcej, stwierdziłam ze super ze znalazła lekarza u którego dobrze się czuje ☺️

Także czytaj proszę ze zrozumieniem. Dziękuje 😃

Cynthia lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia922 wrote:
    Ale jakimi doświadczeniami, jak można mieć zdanie o kimś kogo się nie zna? Zgadzam się z Virad.
    A zmieniając tory, czy Wy dziś w ramach czarnego protestu wywieszacie plakaty? Ja spojrzałam u mnie wokół i pusto.

Szs
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy mnie "wywabiacie" z tego mojego kącika. Droga Basiu nie poczułam się w żadnej mierze jak czarna owca. :D Mam takie zdanie na podstawie opinii kilku Dziewczyn które poznałam przez klinikę :) i nikt nie musi mnie w tym popierać. Ja sama mam swojego Cudownego Doktora Mańkę i jestem zadowolona. Moja droga jest najwyraźniej dłuższa niż innych kobiet, co nie znaczy, że nie będzie szczęśliwa.

I_ga, Gosia895 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Po 5 latach starań jest Rysiu 💙

2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Rosie Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ale jakimi doświadczeniami, jak można mieć zdanie o kimś kogo się nie zna? Zgadzam się z Virad.
    A zmieniając tory, czy Wy dziś w ramach czarnego protestu wywieszacie plakaty? Ja spojrzałam u mnie wokół i pusto.

Tak! Zaraz naklejam na szybę. Jestem załamana. Przerażona. Co się dzieje w tym kraju. To brzmi jak wyrok dla mnie. Nie dość , że już sam fakt aborcji jest dramatem dla kobiety , to teraz jeszcze banda oszołomów chce za mnie decydować ? Boję się, że się niedługo okaże , że dzieci z kazirodztwa będą musiały przychodzić na świat , a z IVF będzie zakaz.

Listopad 2019 punkcja. 2 blastki zamrożone. Protokół krótki.
    26.2 2020 transfer Eskimosa.
    5.3 Beta 54,5
    6.3 Beta 82,5
    9.3 Beta 247,7
    11.3 Beta 616,8
    12.3 pęcherzyk ciążowy 4mm
    27.3 jest ❤️
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Wy mnie "wywabiacie" z tego mojego kącika. Droga Basiu nie poczułam się w żadnej mierze jak czarna owca. :D Mam takie zdanie na podstawie opinii kilku Dziewczyn które poznałam przez klinikę :) i nikt nie musi mnie w tym popierać. Ja sama mam swojego Cudownego Doktora Mańkę i jestem zadowolona. Moja droga jest najwyraźniej dłuższa niż innych kobiet, co nie znaczy, że nie będzie szczęśliwa.
    Dokładnie każdy znajdzie tam kogoś dla siebie, mnie dr Mańka nie pasuje, byłam u niego i nie sądzę że tak szybko osiągnęłabym cel z nim ale nic złego nie jestem w stanie powiedzieć . Wszystkie osoby jakie znam są zadowolone z lekarzy których wybrały i mimo obecności na wielu forach, grupach nie spotkałam się z nikim kto miałby inne zdanie o dr P, niż to że to nasz Anioł . A wszystkie moje znajome osoby są w ciąży które zagoscily w AP. Więc każdy ma swojego Anioła tam. I Ty Frelcia.
    Ja właśnie auta, dom wszystko okleiłam. I tylko w moim oknie widzę plakaty. Czy ludzi to nie interesuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 10:24

Szs
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ♡

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    🤰
    Oh my..
    Nie zauważyłam ikonki
    Gratuluję super, który tydzień??

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:
    Tak! Zaraz naklejam na szybę. Jestem załamana. Przerażona. Co się dzieje w tym kraju. To brzmi jak wyrok dla mnie. Nie dość , że już sam fakt aborcji jest dramatem dla kobiety , to teraz jeszcze banda oszołomów chce za mnie decydować ? Boję się, że się niedługo okaże , że dzieci z kazirodztwa będą musiały przychodzić na świat , a z IVF będzie zakaz.
    O której jest ten punkt w Sejmie obradowany? Będzie to gdzieś do obejrzenia?

Szs
‹‹ 2445 2446 2447 2448 2449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ