Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Virad wrote:Skąd taka mała dawka witaminy D? Sprawdzał poziom przed suplmentacja? Faceci często maja niedobr i wtedy trzeba brać w większej dawce.
Cynku i selenu mu nie żałuj 😉
Brakuje mi na tej liście b6 i b12 - ogólnie witamin z grupy B - ale tu potrzebne byłby wyniki by to potem kontrolować.
Do tego Omega 3 i koenzym q10
Wynik homocysteiny by się przydał... tak mało mówi się o niej w kontekście miejskiej płodności, a jest równie ważna co u kobiety.
No i trzeba pamiętać ze niektórych supli nie można łączyć.
Odstawić używki typu piwo 🤭Pia88 lubi tę wiadomość
Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
20.07.2021 transfer zarodka- 8A
7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
16.02 transfer 2AB ❄️
5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
♀️ : AMH 2.9
♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
Dr. Paliga 01.2020r
-
Ja to jestem ciekawa jak to się połączy z antydepresantami. Może być niezłe kombo, jak poczytałam ile tego jest w suplach do tych mutacji.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️ Czekam na wizytę do prof.Wilczynskiego
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
Dostępna tylko na priv. -
Frelcia_na_chwilę wrote:Nie, nie. Nawet niedawno robiłam. Przed poronieniem. Może się okazać że to po prostu uczulenie na laktozę- bo po mleku i jogurtach mam biegunki...zobaczymy. Ale dzięki
MegiMal lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Frelcia_na_chwilę wrote:Mam nadzieje ze będę miała szybko ta konsultacje.. heparynę już miałam przy transferach.. acardu nigdy. Czy przy wadzie serca tez można taki zestaw bezpiecznie brać? Tzn przy niedomykalności zastawki.
Evkill Ty jak miałaś zalecenia od immunologa to doktor bez problemu je respektował?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ina87 wrote:Każda nowa procedura to jest stymulacja+punkcja. Procedura trwa do wyczerpania zarodkow lub jeśli nie uzyskano zarodków. Potem przechodzisz do drugiej procedury i analogicznie do trzeciej.moja historia
Frelcia_na_chwilę wrote:Evkill może Ci umknęło pytanie. Jak Manka reagował na zalecenia od innych lekarzy? Stosował?moja historia
Martinka wrote:Ja skorzystałam z programu i nie żałuję. Rzeczywiście po drodze miałam dużo innych kosztów np. na dodatkową diagnostykę, ale teraz czekam na 3 procedurę za którą nie płacę. Jeśli nie byłabyś zadowolona na przykład z laboratorium lub z lekarza to po 2 procedurach możesz przecież zrezygnować nic nie tracąc. Dla mnie to też była motywacja żeby się nie poddawać, bo po drodze już było zrezygnowanie i chwilowa bezsilność.
Ja w między czasie zmieniłam lekarza prowadzącego.moja historia
Ja akurat byłam w programie rządowym ale gdybym nie byla zakwalifikowana to nie wiem czy bym wybrała gyncentrum 2+1 czy 3mam z provita. Chociaż niby zawsze dużo miałam komórek bo dobrze się stymulowalam, ale wiadomo liczy się jakoś a nie ilość. to z 1 procedury miałam 2x3 dniowe i 1 blastle z 2 procedury miałam 2x3 dniowe i 2 blastki ale przy 1 i 2 zapładniali 6 komórek tylko.
No a z 3 lekarka postawiła żebym miałam bardzo dużo i miałam chyba 3 leki do stymulacji. Oczywiście hiperka , myślałam że się przekrece. Ale uzyskaliśmy 16 zarodków blastek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 09:10
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Ja akurat byłam w programie rządowym ale gdybym nie byla zakwalifikowana to nie wiem czy bym wybrała gyncentrum 2+1 czy 3mam z provita. Chociaż niby zawsze dużo miałam komórek bo dobrze się stymulowalam, ale wiadomo liczy się jakoś a nie ilość. to z 1 procedury miałam 2x3 dniowe i 1 blastle z 2 procedury miałam 2x3 dniowe i 2 blastki ale przy 1 i 2 zapładniali 6 komórek tylko.
No a z 3 lekarka postawiła żebym miałam bardzo dużo i miałam chyba 3 leki do stymulacji. Oczywiście hiperka , myślałam że się przekrece. Ale uzyskaliśmy 16 zarodków blastek.
Woow. A gdzie miałaś tą trzecią procedurę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 09:14
-
RudaKita wrote:Woow. A gdzie miałaś tą trzecią procedurę?
Wszystkie miałam w gyncentrumMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
evkill wrote:Nie, doktor nasz ma swoje zalecenia. Jak mi immuno zapisał intralipid to nasz dr powiedział, żebym sobie golonkę zjadła i na to samo wyjdzie.
Hmmm... No tak to nie będzie. Jeśli dostanę acard i heparynę w zaleceniach to będę brać. Z całym szacunkiem dla niego ale postawie na swoim.
Chyba homocysteine badałam jak dobrze pamietam moja karteczkę ale jeszcze sprawdzę. Tez znam przypadek odstawienia glutenu miesiąc przed i się udało donosić ciąże- wcześniej dwa poronienia. Zobaczę czy genetyk da mi takie zalecenie czy jakieś dodatkowe badania. Może to jest moja choroba współistniejąca przy endo mendzie.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
nick nieaktualny
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Hmmm... No tak to nie będzie. Jeśli dostanę acard i heparynę w zaleceniach to będę brać. Z całym szacunkiem dla niego ale postawie na swoim.
Chyba homocysteine badałam jak dobrze pamietam moja karteczkę ale jeszcze sprawdzę. Tez znam przypadek odstawienia glutenu miesiąc przed i się udało donosić ciąże- wcześniej dwa poronienia. Zobaczę czy genetyk da mi takie zalecenie czy jakieś dodatkowe badania. Może to jest moja choroba współistniejąca przy endo mendzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 09:32
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
RudaKita wrote:To nie leczysz się w AP? A ja myślałam, że jesteś u drP
Byłam u dr Paligi , miałam tam AZ , miałam tam też biopsje Endo bo lekarka podejrzewała że coś mam z Endo ale było okMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Gruzja85 wrote:Ja jestem przypadkiem gdzie odstawienie glutenu i kazeiny zadziałało cuda. Choć u mnie wyszło w badaniach przeciwciał igg że nie toleruje glutenu kazeiny i droższy. Po drugie zawsze mój endokrynolog mówi mi że przy problemach z tarczyca trzeba ograniczać gluten i nabiał. I to ona mnie natknela żeby szukac..ps dodatkowo schudłam 8 kg😘😍🤩
Tarczyce mam ok. Jak się potwierdzi to chyba najpierw sobie jakaś dietę zamówię bo nawet nie wiem co bym miała jeść. 🙈 dobrze ze chleba nie lubię.. tylko bagietki do wina. A jak się nie potwierdzi to i tak ograniczę dla zdrowia. Chce schudnąć.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
evkill wrote:A próbowałaś odstawiać gluten i nabiał? Ja przez rok nie jadłam glutenu, mi nie pomogło, ale znam osobę, która po ośmiu latach starań odstawiła gluten i zaszła naturalnie. Wielu osobom to pomogło zajść w ciążę. Kiedy robiłaś homocysteine?
-
evkill wrote:A próbowałaś odstawiać gluten i nabiał? Ja przez rok nie jadłam glutenu, mi nie pomogło, ale znam osobę, która po ośmiu latach starań odstawiła gluten i zaszła naturalnie. Wielu osobom to pomogło zajść w ciążę. Kiedy robiłaś homocysteine?
U mnie po miesiącu bez nabiału i glutenu + 4 dni postu dąbrowskiej (więcej nie dałam rady) się udało. Tylko ja mam hashi i niedoczynnosc.Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb+ wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery. -
Frelcia_na_chwilę wrote:Tarczyce mam ok. Jak się potwierdzi to chyba najpierw sobie jakaś dietę zamówię bo nawet nie wiem co bym miała jeść. 🙈 dobrze ze chleba nie lubię.. tylko bagietki do wina. A jak się nie potwierdzi to i tak ograniczę dla zdrowia. Chce schudnąć.
Jest dużo pyszności 😃 chleb z kaszy gryczanej, warzywa, ryże, kasze, ryby, tajskie jedzenie z mlekiem kokosowym, owsianki z mlekiem roślinnym + mięso jeżeli jesz (ja akurat wege).Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb+ wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery.