X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Hej :) Pisałaś jakoś czas temu że masz mieć laparoskopie , chciała zapytać jak poszło ?:) ile miałaś zwolnienia ? :) bo chyba chodzisz do tego samego lekarza . Bo ja się szykuje na końcówkę września ?

Hej, hej :) mam endometrioze 1 st i mialam przegrodę macicy ale malutką- która została naciętą. Ja miałam zabieg jako ostatnia ok 17 wiec musialam zostać na noc. Personel- super, złego słowa nie dam powiedzieć 😀
    Najgorsze bylo wstanie po nocy potem już bylo ok.
    Zabieg mialam w poniedziałek i pierwsze l 4 mialam do następnego wtorku bo na wtedy mialam wizytę kontrolna w Tychach juz, tam mi doktor wyciągnął szwy, pooglądał, zrobił usg. I pytał czy dajemy l 4 i do kiedy- to sie zapytałam czy przyszly tydzien jeszcze mogę i dostalam do 26.07. Wiec dopiero za tydzień idę do pracy:)

MoniaSz lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • paulity Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Hej, hej :) mam endometrioze 1 st i mialam przegrodę macicy ale malutką- która została naciętą. Ja miałam zabieg jako ostatnia ok 17 wiec musialam zostać na noc. Personel- super, złego słowa nie dam powiedzieć 😀
    Najgorsze bylo wstanie po nocy potem już bylo ok.
    Zabieg mialam w poniedziałek i pierwsze l 4 mialam do następnego wtorku bo na wtedy mialam wizytę kontrolna w Tychach juz, tam mi doktor wyciągnął szwy, pooglądał, zrobił usg. I pytał czy dajemy l 4 i do kiedy- to sie zapytałam czy przyszly tydzien jeszcze mogę i dostalam do 26.07. Wiec dopiero za tydzień idę do pracy:)

Ja wiem tylko że mam 28.09 tydzień wcześniej mam wizytę w angeliusie i mają mi wszystko powiedzieć :) jesteś na jakieś diecie? Bo słyszałam że po laparo trzeba jeść coś delikatnego? :) I jak mogę zapytać to co dalej , jakie leczenie ? :) miałaś jakieś objawy endometrioz? :)

Dodam że mogłam mieć laparoskopie już 15.09 ale nie u mojego lekarza i zastanawiałam się co zrobić ale wybrałam jednak późniejszy termin u prowadzącego:)

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Ja wiem tylko że mam 28.09 tydzień wcześniej mam wizytę w angeliusie i mają mi wszystko powiedzieć :) jesteś na jakieś diecie? Bo słyszałam że po laparo trzeba jeść coś delikatnego? :) I jak mogę zapytać to co dalej , jakie leczenie ? :) miałaś jakieś objawy endometrioz? :)

Dodam że mogłam mieć laparoskopie już 15.09 ale nie u mojego lekarza i zastanawiałam się co zrobić ale wybrałam jednak późniejszy termin u prowadzącego:)

Hmmm żadnej diety :) aczkolwiek 2 pierwsze dni jadłam tak ostrożnie żeby nie mieć zaparć i ogólnie sie nie najadalam bo wtedy czułam taki dyskomfort. A bo tydzien wcześniej masz pewnie anestezjologa i po wyślą Cie na 3 piętro i tam Ci Panie powiedzą co i jak jeśli chodzi na którą być i co zabrać. Jeśli chodzi o zabieg to ja miałam wizytę miesiąc wcześniej na której lekarz mi wszystko tłumaczył.

Mi doktor od razu mówił, że mam się do niego umówić i mam tak ładnie wszystko zrobione a szwy zdejmował również bardzo delikatnie 😀 a ja jestem cykor 😀

A jeśli chodzi o moją endometrioze to nie mialam żadnych objawów i obraz usg też na to nie wskazywał a mam ogniska w dołkach podjajnikowych ale ponoć to na prawdę początek.

Jak byłam na kontroli to byłam jeszcze przed owulacją (bo laparo mialam na cyklu naturalnym) i kazał się nam starać naturalnie. Teraz mąż robił DNA plemników i jak bd wynik mam się umówić na wizytę i będziemy podchodzić do 3 IUI na cyklu stymulowanym gonadotropinami. A endomenda na razie się nie zajmujemy.

Santi_14 lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po 8 nieudanych transferach w Poznaniu i myśle nad zmiana kliniki . Czy możecie doradzić mi jaki lekarz jest od spraw beznadziejnych ?
    U mnie problem z zagnieżdżaniem zarodka ani razu beta nie pokazała ciąży ... nie miałam badań
    Immunologicznych ... będę wdzięczna za pomoc - bo jestem bezsilna i tracę już nadzieje

• NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Hej dziewczyny jestem po 8 nieudanych transferach w Poznaniu i myśle nad zmiana kliniki . Czy możecie doradzić mi jaki lekarz jest od spraw beznadziejnych ?
    U mnie problem z zagnieżdżaniem zarodka ani razu beta nie pokazała ciąży ... nie miałam badań
    Immunologicznych ... będę wdzięczna za pomoc - bo jestem bezsilna i tracę już nadzieje
    Marta Paliga 🙂 reklamować nie trzeba 🙂

Aliglam lubi tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • paulity Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Hmmm żadnej diety :) aczkolwiek 2 pierwsze dni jadłam tak ostrożnie żeby nie mieć zaparć i ogólnie sie nie najadalam bo wtedy czułam taki dyskomfort. A bo tydzien wcześniej masz pewnie anestezjologa i po wyślą Cie na 3 piętro i tam Ci Panie powiedzą co i jak jeśli chodzi na którą być i co zabrać. Jeśli chodzi o zabieg to ja miałam wizytę miesiąc wcześniej na której lekarz mi wszystko tłumaczył.

Mi doktor od razu mówił, że mam się do niego umówić i mam tak ładnie wszystko zrobione a szwy zdejmował również bardzo delikatnie 😀 a ja jestem cykor 😀

A jeśli chodzi o moją endometrioze to nie mialam żadnych objawów i obraz usg też na to nie wskazywał a mam ogniska w dołkach podjajnikowych ale ponoć to na prawdę początek.

Jak byłam na kontroli to byłam jeszcze przed owulacją (bo laparo mialam na cyklu naturalnym) i kazał się nam starać naturalnie. Teraz mąż robił DNA plemników i jak bd wynik mam się umówić na wizytę i będziemy podchodzić do 3 IUI na cyklu stymulowanym gonadotropinami. A endomenda na razie się nie zajmujemy.

To dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
    Ja się staram się myśleć o tym ale czasem są takie dni że przychodzą złe myśli:) do września jeszcze trochę czasu zrobię sobie przerwę i narazie nie będę tu wchodzić :) trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło🍀✊🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 19:23

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Tylko dr MP ale zacznij od immunologa w Łodzi czyli któryś z trojki: Pasnik Malinowski lub Wilczyński bo Pani dr najpierw tam wyśle cie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 19:54

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Tylko dr MP ale zacznij od immunologa w Łodzi czyli któryś z trojki: Pasnik Malinowski lub Wilczyński bo Pani dr najpierw tam wyśle cie...
    Dziękuje już się umówiłam do MP - termin na listopad 😱😱😱

• evkill Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Wiem że nie ma leku 😉 chodziło mi bardziej o jakieś antyki- coś co wycisza
    To nic nie da. Tabletki antykoncepcyjne wyciszają endometrioze tylko wtedy kiedy je bierzesz, a jak je bierzesz to nie zajdziesz więc zabierają Ci tylko czas. Czytałam bardzo fajny artykuł nt endometriozy tu na owu ale nie mogę go teraz znaleźć.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam
    https://ovufriend.pl/artykul/metody-leczenia-endometriozy-techniki-leczenia-skutecznosc-koszty,60.html

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Znalazłam
    https://ovufriend.pl/artykul/metody-leczenia-endometriozy-techniki-leczenia-skutecznosc-koszty,60.html
    Dzięki bardzo, już czytam 😉

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
    Niepłodność idiopatyczna ??
    1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
    7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dr MP to najlepszy wybór. Jeśli jesteś po tylu transferach to Pani dr na pewno wyśle Cię do immunologa. Zazwyczaj poleca Paśnika w Łodzi lub Sachę w Krakowie. Do Paśnika terminy są odległe, więc proponuję Ci zadzwonić już teraz.

0901d7c722.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Możesz złapać wcześniejszy termin, tylko trzeba dzwonić do AP i pytać czy ktoś nie zrezygnował. Mi sie udało z czerwca na marzec przesunąć pierwsza wizyte.

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • xagax Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eska29044 wrote:
    dobrze, że się poprawiło, a wy robiliście też fregmentacje czy tylko morfologie? Bo my morfologi nie robiliśmy wcale. Strasznie się boje, że nas to przyblokuje teraz na wiele miesięcy a ja nie mam na to już czasu :-(
    Fragmentacje robiliśmy tez.Musialabym wyszukać w teczce,bo już nie pamiętam wyników.A co do poprawy to nie wiem jak teraz jest,niestety to skacze:(nie jest to na stałe.Narazie nic nie badamy tzn u męża, bo mamy mrożaczka.Teraz ja będę miała historo i biopsję i jak wszystko będzie ok to transfer. Narazie póki co przyblokował nas covid:(

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Ja tylko potwierdzę, że dr Marta to naprawdę dobry wybór. U mnie też bardzo długo nic się nie działo, ale pani dr zawsze miała plan, nigdy nie rozłożyła rąk, twierdząc, że nie ma już nic do zaoferowania. Dziewczyny polecają też dra Mańkę - bardzo sympatyczny i chyba równie skuteczny specjalista :) Miałaś laparoskopię?

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Megg Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) od piątku jestem nową pacjentką Angeliusa oraz doktor Paligi i mam do Was techniczne pytanie :)
    Jak wyglądają zapisy do doktor na kolejne wizyty? Z jakim wyprzedzeniem trzeba je planować?

Zapisałam się na laparoskopię na październik czy ten zabieg wykonuje dr Paliga czy inna osoba ?

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Ja tylko potwierdzę, że dr Marta to naprawdę dobry wybór. U mnie też bardzo długo nic się nie działo, ale pani dr zawsze miała plan, nigdy nie rozłożyła rąk, twierdząc, że nie ma już nic do zaoferowania. Dziewczyny polecają też dra Mańkę - bardzo sympatyczny i chyba równie skuteczny specjalista :) Miałaś laparoskopię?
    Dziękuje , tak miałam i lyzeczkowanie i nic nawet endo słabo rosło po tych zabiegach :/ usunęli polipa . A tak wszystko Ok

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dziękuje , tak miałam i lyzeczkowanie i nic nawet endo słabo rosło po tych zabiegach :/ usunęli polipa . A tak wszystko Ok
    To trzymam kciuki, żeby pani dr wniosła coś nowego do Waszej historii.

Megg, wizyty planowane są na bieżąco - pani dr na pewno Was poinformuje kiedy się pojawić. Laparo domyślnie jest u lekarza prowadzącego. W razie możliwości wcześniejszego zabiegu u kogoś innego, zwykle dostaje się telefon. Ale warto poczekać ;)

MoniaSz, Aliglam lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Megg Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    To trzymam kciuki, żeby pani dr wniosła coś nowego do Waszej historii.

Megg, wizyty planowane są na bieżąco - pani dr na pewno Was poinformuje kiedy się pojawić. Laparo domyślnie jest u lekarza prowadzącego. W razie możliwości wcześniejszego zabiegu u kogoś innego, zwykle dostaje się telefon. Ale warto poczekać ;)

Dzięki! Bo właśnie mam dylemat co robić, bo mam mozliwosc zrobienia laparo w innym miejscu dużo szybciej i nie wiem co robić ...

Wiecie może ile trwa rekonwalescencja po wycięciu przegrody w macicy? W jakim czasie będzie można rozpocząć stymulację ?

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Czy po nieudanych transferach proponowali Ci coś? Czy tylko tranferowali?
    Ja po pierwszym miałam laparo z histero po drugim biopsję, po trzecim test ERA.

moja historia

‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ