Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jaki kwas foliowy przyjmujecie przy mutacji MTHF ?
BO ja od immunologa dostałam kwas foliowy 5 mg ..Pani dr,M.P powiedziała że absolutnie nie moge brać takiego kwasu bo to nie jest metylowany kwas foliowy a immunolog mówiła o metylowanym a przepisywała mi po prostu zwiększona dawke..;/ w aptekach nie maja takiego kwasu i czy bierzecie jakieś witaminy metylowane? -
ania609 wrote:Co to jest PICSI?
tam też masz cennik. Co mnie miło zaskoczyło, to że przy stymulacji wizyty kontrolne i badania hormonów były w tej cenie 1000złZa stara by czekać, za młoda by odpuścić...
2017 2x IUI
5.2018 start IMSI
4.06.18- punkcja
9.06.18- 1 z 9 -
Bobli wrote:http://klinikanieplodnosci.pl/zdiagnozowana-nieplodnosc-leczenie/dostepne-metody-leczenia/procedura-in-vitro/techniki/
tam też masz cennik. Co mnie miło zaskoczyło, to że przy stymulacji wizyty kontrolne i badania hormonów były w tej cenie 1000zł -
ania609 wrote:Dziewczyny jaki kwas foliowy przyjmujecie przy mutacji MTHF ?
BO ja od immunologa dostałam kwas foliowy 5 mg ..Pani dr,M.P powiedziała że absolutnie nie moge brać takiego kwasu bo to nie jest metylowany kwas foliowy a immunolog mówiła o metylowanym a przepisywała mi po prostu zwiększona dawke..;/ w aptekach nie maja takiego kwasu i czy bierzecie jakieś witaminy metylowane?
Dr MP zatwierdziła mój wybór chodzi o zmetylowaną formę tego kwasu08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
BO ja od immunologa dostałam kwas foliowy 5 mg ..Pani dr,M.P powiedziała że absolutnie nie moge brać takiego kwasu bo to nie jest metylowany kwas foliowy a immunolog mówiła o metylowanym a przepisywała mi po prostu zwiększona dawke..;/ w aptekach nie maja takiego kwasu i czy bierzecie jakieś witaminy metylowane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 22:06
-
Joanna84 wrote:Z 12 komórek mieliśmy tylko 7 dojrzałych a zapłodnily sie 6, dziś podjęliśmy decyzje ze jednak wszczepiany 2 , jednego zamrażamy dzisiaj 3 dniowego a na trzy czekamy do wtorku. Mam pytanie do dziewczyn które podchodziły do transferu dwóch zarodków , czy was Tez nastraszyli ze niekoniecznie donosicie ciąże bliźniacza i ze może sie ona okazać pojedyncza po paru tygodniach i ze to duże ryzyko.
Ja miałam 2 i 2 się przyjęły ale w 8tc u 1 nie stwierdzono akcji serduszka:( dr P nie straszył a tylko poleciła mi lekarzy do prowadzenia ciazy, z zaznaczeniem że może się po drodze przytrafić szpital i muszę mieć lekarza który pracuje w szpitalu bo inaczej będzie słabo. Ale niestety z moich bliźniaków nic jie wyszło. -
Bobli wrote:U mnie do piąta doba po transferze. Boli Cię podbrzusze po transferze? Bo mnie ćmi ale po nospie przeszło.
Mnie tez boli podbrzusze i mam zapisana nospe 3 razy dziennie do tego na usg przed trawnsferem wyszło ze mam opuchniete jajniki i muszę to monitorować , niedziwie sie bo jak chodze to czuje kłucie. -
truskafffffka wrote:Ja miałam 2 i 2 się przyjęły ale w 8tc u 1 nie stwierdzono akcji serduszka:( dr P nie straszył a tylko poleciła mi lekarzy do prowadzenia ciazy, z zaznaczeniem że może się po drodze przytrafić szpital i muszę mieć lekarza który pracuje w szpitalu bo inaczej będzie słabo. Ale niestety z moich bliźniaków nic jie wyszło.
-
Joanna84 wrote:Truskaffffka bardzo współczuje aż mi sie płakać chce ,dlaczego nasze historie niemoge sie kończyć tylko Happy Endami
Co nie zmienia faktu że bardzo szkoda że drugi zarodek nie dotrwal do serduszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 10:07
_Polanka_, Erl lubią tę wiadomość
-
BO ja od immunologa dostałam kwas foliowy 5 mg ..Pani dr,M.P powiedziała że absolutnie nie moge brać takiego kwasu bo to nie jest metylowany kwas foliowy a immunolog mówiła o metylowanym a przepisywała mi po prostu zwiększona dawke..;/ w aptekach nie maja takiego kwasu i czy bierzecie jakieś witaminy metylowane?
Maxbar a crio nie kosztuje 1300 zl ? Bo świeży transfer 800 zl
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:
Maxbar a crio nie kosztuje 1300 zl ? Bo świeży transfer 800 zlKarenMillen lubi tę wiadomość
6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
5dpt beta 2,30 prog 54,32
7dpt beta 13,80
8dpt beta 36,30 prog 19,55
9dpt beta 74,20 prog 66,83
11dpt beta 222,80
prog 31,10
14dpt beta 802,70
prog 30,09
18dpt beta 3573,50
prog 28,50
22dpt beta 14227,70
prog 36,70
26 dpt ❤️
25.04. 18,1 mm szkraba
22.05 I prenatalne 6,3 cm
24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
25.09.III prenatalne 1,5 kg
21.11.2023 urodziła się córeczka🥰 -
Dobra Dziewczyny, w ramach niedzielnej wkrętki
Proszę o wspomnienia, jak czułyście się po transferze, jakie odczucia, jak się zachowywał brzucho... Z Góry dziękuję i życzę miłego leniuchowania. Buźka!
I pytanie mr 2- czy któraś miała taką sytuację jak ja, że maluchy leniwe? Czy dotrwały do blastki?Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
2017 2x IUI
5.2018 start IMSI
4.06.18- punkcja
9.06.18- 1 z 9 -
Bobli wrote:Dobra Dziewczyny, w ramach niedzielnej wkrętki
Proszę o wspomnienia, jak czułyście się po transferze, jakie odczucia, jak się zachowywał brzucho... Z Góry dziękuję i życzę miłego leniuchowania. Buźka!
I pytanie mr 2- czy któraś miała taką sytuację jak ja, że maluchy leniwe? Czy dotrwały do blastki?Bobli lubi tę wiadomość
-
KarenMillen wrote:Dziewczyny z całym szacunkiem ale to jest happy end. Truskawkowy transfer zakończył się powodzeniem. Najgorsze to nastawić się na bliźniaki. Tragicznych historii na tym wątku mnóstwo i podejrzewam że nie jedna staraczka zamieniła by się z Truskaffffka historią.
Co nie zmienia faktu że bardzo szkoda że drugi zarodek nie dotrwal do serduszka.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Bobli wrote:Dobra Dziewczyny, w ramach niedzielnej wkrętki
I pytanie mr 2- czy któraś miała taką sytuację jak ja, że maluchy leniwe? Czy dotrwały do blastki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 19:15
Bobli lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Joanno dziewczyny mają rację. Było mi przykro ale wiedzialam że drugi maluch rośnie i ma się w porządku. Sytuacja ta była bez porównania z tym co przeżyłam po pierwszym transferze gdy dowiedziałam się też w 8tc że jest puste jajo plodowe. To była dla mnie trauma. Teraz jestem szczęśliwie znowu w ciazy a w sercu mam wszystkie moje maluchy.
Co do po transferowych odczuć mnie bolal cały czas brzuch jak na okres. Brałam 3x1 nospe forte i magnez. I szczerze miałam 4 transfery, 3 udane i zarówno po udanych jak i po tym nieudanym czułam się tak samo. Jakbym zaraz miała dostać okres. Nawet co chwile chodziłam sprawdzać czy jest ok wszystko.Bobli lubi tę wiadomość
-
truskafffffka wrote:Joanno dziewczyny mają rację. Było mi przykro ale wiedzialam że drugi maluch rośnie i ma się w porządku. Sytuacja ta była bez porównania z tym co przeżyłam po pierwszym transferze gdy dowiedziałam się też w 8tc że jest puste jajo plodowe. To była dla mnie trauma. Teraz jestem szczęśliwie znowu w ciazy a w sercu mam wszystkie moje maluchy.
Truskaffffka bardzo cię przepraszam jeżeli ci sprawiłam przykrosc moim wpisem naprawdę nie było to moja intonacja poprostu zle zrozumialam twoja wiadomość , niechciałam cie ani zasmucić and ci sprawic przykrość , przepraszam xxxxx -
BO ja od immunologa dostałam kwas foliowy 5 mg ..Pani dr,M.P powiedziała że absolutnie nie moge brać takiego kwasu bo to nie jest metylowany kwas foliowy a immunolog mówiła o metylowanym a przepisywała mi po prostu zwiększona dawke..;/ w aptekach nie maja takiego kwasu i czy bierzecie jakieś witaminy metylowane? Może folian z SolgaraWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 08:59