WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarbar zaufaj Pani Doktor, ew. Immunolog, ale to tez kwestia kilku tys., iui nie ma sensu, lepiej już dołożyć do in vitro, wówczas tez możecie się sporo dowiedzieć.

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarbar wrote:
    Witajcie dziewczyny, bardzo chciałabym prosić o poradę ;)
    Moja historia w stopce na dole, także nie będę przepisywać, ale proszę przeczytajcie aby być w temacie na jakim etapie jestesmy.
    Jesteśmy u dr Paligii. Na ostatniej wizycie pani dr zadecydowała, że traktujemy nas jako niepłodność idiopatyczną, że nie ma sensu już nic więcej badać np. immunologii ponieważ aktualne badania są takie, że kobiety ze złymi wynikami zachodziły w naturalne ciąże w drodze badań, więc badania nie są wiarygodne. Mamy się zastanowić czy inseminacja czy in vitro Imsi , tylko już to zaproponowała. Szczerze, to jestem w szoku bo to dopiero 2uga wizyta u pani doktor i już taka informacja, myślałam że jeszcze jest gdzie szukać, że coś sie znajdzie , że będą inne pomysły, bo najpierw byliśmy u dr Juraszka ale zaproponował też tylko invitro bez żadnych badan, więc zmienilismy go na polecaną panią doktor. Tez liczyłam że dostanę Accofil na KIRy bo wyszło Bx i brak 3 implatacyjncyh ale mój mąż ma HLA-C C1 i wtedy ponoć wszystko jest ok i to nie jest powód. Także pani dr przedstawiła te opcje z naciskiem jednak na in vitro, że inseminacja jakby się nie opłaca że są bardzo małe szanse tylko 12% że to prawie tyle samo co naturalne ciąże.
    Wy pewnie już same jesteście po przejściach albo znacie historie innych, czy też tak myślicie że do IUI w ogóle nie podchodzić i zbierać na in vitro? To prawie rok zbierania kasy :( no i bardzo się martwię ,że nie wszystko mam zbadane co powinnam, że transfer się nie uda no bo nieznana jest przyczyna naszej bezpłodności, a winą tego będzie to, że np po transferze powinnam być na jakiś lekach bo coś tam mam nie tak... Np zastanawia mnie genetyka ten cały kariotyp, PAI itd. Dużo dziewczyn ma to zbadane i wie czy ma hetero czy homo itd. Mi tego pani dr nie zleciła ponieważ mowi że to jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że to bardziej do tych co poronią, a u mnie problem w ogóle z implantacją zarodka, nigdy nie byłam w ciąży a 6 lat już z mężem bez zabezpieczenia. Nie wiem co myśleć, doradźcie :(
    Ale jaka implantacją? Skąd wiesz ze masz zarodki ze w ogóle dochodzi do zapłodnienia?? O braku implantacji możesz mówić jak wiesz ze są dobre zarodki inie implantuja, teombofila to nie problem z zajściem w ciążę ale z utrzymaniem, uważam że jak nie ufasz zmień lekarza. Albo rób co mowi

Ewa1984 lubi tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarbar wrote:
    Moja historia w stopce na dole, także nie będę przepisywać, ale proszę przeczytajcie aby być w temacie na jakim etapie jestesmy.
    Jesteśmy u dr Paligii. Na ostatniej wizycie pani dr zadecydowała, że traktujemy nas jako niepłodność idiopatyczną, że nie ma sensu już nic więcej badać np. immunologii ponieważ aktualne badania są takie, że kobiety ze złymi wynikami zachodziły w naturalne ciąże w drodze badań, więc badania nie są wiarygodne. Mamy się zastanowić czy inseminacja czy in vitro Imsi , tylko już to zaproponowała. Szczerze, to jestem w szoku bo to dopiero 2uga wizyta u pani doktor i już taka informacja, myślałam że jeszcze jest gdzie szukać, że coś sie znajdzie , że będą inne pomysły, bo najpierw byliśmy u dr Juraszka ale zaproponował też tylko invitro bez żadnych badan, więc zmienilismy go na polecaną panią doktor. Tez liczyłam że dostanę Accofil na KIRy bo wyszło Bx i brak 3 implatacyjncyh ale mój mąż ma HLA-C C1 i wtedy ponoć wszystko jest ok i to nie jest powód. Także pani dr przedstawiła te opcje z naciskiem jednak na in vitro, że inseminacja jakby się nie opłaca że są bardzo małe szanse tylko 12% że to prawie tyle samo co naturalne ciąże.
    Wy pewnie już same jesteście po przejściach albo znacie historie innych, czy też tak myślicie że do IUI w ogóle nie podchodzić i zbierać na in vitro? To prawie rok zbierania kasy :( no i bardzo się martwię ,że nie wszystko mam zbadane co powinnam, że transfer się nie uda no bo nieznana jest przyczyna naszej bezpłodności, a winą tego będzie to, że np po transferze powinnam być na jakiś lekach bo coś tam mam nie tak... Np zastanawia mnie genetyka ten cały kariotyp, PAI itd. Dużo dziewczyn ma to zbadane i wie czy ma hetero czy homo itd. Mi tego pani dr nie zleciła ponieważ mowi że to jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że to bardziej do tych co poronią, a u mnie problem w ogóle z implantacją zarodka, nigdy nie byłam w ciąży a 6 lat już z mężem bez zabezpieczenia. Nie wiem co myśleć, doradźcie :(
    Skoro jeden lekarz mówi że invitro, zmieniasz go, badasz się i drugi mówi że ivf, a Ty nadal nie wiesz to mam podejrzenie że nie czujesz że to twoja droga więc nic na siłę. Nie zmuszaj się do ivf

Ewa1984 lubi tę wiadomość

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarBar my bylismy od początku nastawieni na in vitro idac do kliniki szkoda nam juz bylo marnować pieniedzy na te inseminacje itp dla mnie to strata czasu była ktoś może się ze mną nie zgadzać we wrześniu mialam brac antykoncepcje a w liocu okazało się że jestem w ciąży wiec mega szok różnie losy mogą się potoczyć.

RaBarbar lubi tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ale jaka implantacją? Skąd wiesz ze masz zarodki ze w ogóle dochodzi do zapłodnienia?? O braku implantacji możesz mówić jak wiesz ze są dobre zarodki inie implantuja, teombofila to nie problem z zajściem w ciążę ale z utrzymaniem, uważam że jak nie ufasz zmień lekarza. Albo rób co mowi
    RaBarbar pisze w stopce o CB, doprecyzuj może, czy to bylo aż 6 cykli, z których w kazdym mialas ciaze biochemiczne? Jesli tak, to zarodki byly i problem rzeczywiscie tkwi w implantacji.
    Mąż robil fragmentacje DNA plemnikow?

Ja jestem przykladem nieplodnosci idiopatycznej, u nas tez nic nie wyszlo, zdecydowalismy o ivf bo nic wiecej nie mozna bylo zbadac, immunologii nie podejmowalismy, mielismy to zrobic po ew.drugim nieudanym transferze. Moze u Ciebie te kiry, moze niskie hamowanie? Jako podchodząca do IUI nie polecam Ci, bardziej spróbowałabym cyklu stymulowanego z accofilem, ale musisz chyba byc pod opieka immunologa, dr MP nie podejmuje się jego dawkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 19:50

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy czuję złość jak lekarz mówi o invitro. Bo szukamy jakiegoś cudownego badania ale nie zawsze takie są. Czasami ivf to najlepsze wyjście.
    Ile mąż ma plemników? Jaka morfologie?
    My podeszlismy raz do iui i po co? Chyba tylko po to żeby odhaczyć ten etap. Od razu okazało się, że to nie dla nas.
    Z kirami Pani doktor ma rację. Masz bx a mąż C1 i nikt Ci nie da takiej chemii jakąś jest acofil bez przyczyny.
    Jeśli zastanawiasz się nad PAI a masz za sobą biochemy to nie czekaj tylko pobierz próbkę na testdna i sama zrób to badanie. Do tego nie trzeba zlecenia lekarza. Ty będziesz spokojniejsza, a jeśli coś wyjdzie nie tak to wytłumaczysz doktor, że nie dawało Ci to spokoju. Z tego co inni piszą to ona jest wyrozumiała i napewno zrozumie. Jeśli nie chcesz wydawać kasy na to badanie to sama zainwestuj w fioliany metylowane które są na mutacje mthfr najczęściej wychodzące w populacji i acard, który jest bez recepty, to na PAI wystraczy. Jednak jakbyś miała już jakieś poważniejsze mutacje to wtedy najlepiej heparyna. No ale wtedy musisz się zbadać.
    No i wiem, że ivf brzmi strasznie i wydaje się takie nierealne ale jeśli jest problem to jest konkretne leczenie. Czasami trzeba postawić wszystko na 1 kartę.
    To jak z gorączką... Najpierw ratujesz się malinkami, miodkiem i herbatką z cytryna ale jak nie ma efektu to bierzesz prochy. Jak dalej jest chujowo to antybiotyk. Czy lekarz robi milion badań żeby dobrać antybiotyk? No raczej nie... Dlaczego? Bo trzeba działać. Dopiero jak wciąż nie ma poprawy to zaczynają szukać. Niestety tak to wygląda. Możesz wydać 10 tys na invitro lub na badania, które mogĄ coś dać ale nie muszą i wtedy zbadasz się dla samego faktu zbadania.
    Ja mam masę badań na które nigdy nikt nie zerknął bo nic nie wniósły... Mogłam zaoszczędzić przynajmniej z 5 tysięcy.

Avonne lubi tę wiadomość

03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • evkill Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarbar samo IVF też jest pewna forma diagnostyki. W IUI faktycznie bym się nie bawiła. Rozumiem że histero też miałaś robiona? Proponowała Ci P.dr biopsję endometrium? To bym jeszcze zrobiła, czasem wyjdzie jakiś stan zapalny endometrium. Jeśli chodzi o acoffil to na BX się go nie stosuje.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    RaBarbar pisze w stopce o CB, doprecyzuj może, czy to bylo aż 6 cykli, z których w kazdym mialas ciaze biochemiczne? Jesli tak, to zarodki byly i problem rzeczywiscie tkwi w implantacji.
    Mąż robil fragmentacje DNA plemnikow?

Ja jestem przykladem nieplodnosci idiopatycznej, u nas tez nic nie wyszlo, zdecydowalismy o ivf bo nic wiecej nie mozna bylo zbadac, immunologii nie podejmowalismy, mielismy to zrobic po ew.drugim nieudanym transferze. Moze u Ciebie te kiry, moze niskie hamowanie? Jako podchodząca do IUI nie polecam Ci, bardziej spróbowałabym cyklu stymulowanego z accofilem, ale musisz chyba byc pod opieka immunologa, dr MP nie podejmuje się jego dawkowania.
    Cb to chyba ciąży brak

Szs
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie zirytywalas kochana tylko diagnostyka i ciągle grzebanie to też ciężki kawałek chleba. Czasami cięższy niż samo invitro. Nikt Ci nie napisze zrób to i to i tamto bo większość z nas to stare wyjadaczki i wychodzi na to że każdemu pomaga coś innego.
    Ja też latami słyszałam, że jestem idealna do rodzenia. Zaczęłam szukać ale dopiero po 1 nieudanym invitro. Czy żałuję że tak późno? Myślę, że nie. Bo często to pierwszy raz omija właśnie te nieznane problemy i się udaje pierwszy transfer z 1 invitro.

Jeśli udawało Ci się zaskoczyć na lekkich wspomagaczach to może wróć to tego sposobu tylko spróbuj z acardem i metylowanym witaminami, może luteina czy dupkiem. Może porządna suplementacja. Ten koncentrat z ananasa po owulacji. Czasami naprawdę wystraczy pierdola.

Co jednak warto zbadać? Kariotypy i może rzeczywiście te mutacje. Są to badania których ważność się nie kończy więc jaka by nie była Twoja dlasza droga to napewno się przydadzą.

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Walka od 2016
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarbar wrote:
    Cb w stopce to CIĄŻY BRAK czy ciąża biochemiczna?? Bo piszesz ze nigdy w ciąży nie byłaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 20:17

Szs
  • RaBarbar Koleżanka

Wysłany: 9 października 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyście mnie źle nie zrozumiały, ja nie narzekam na Panią doktor, nie uważam że jest niekompetentna czy coś w tym stylu, że miała pomóc a nie pomaga. Po prostu widziałam, że dziewczyny robią też je inne badania i chciałam podpytać, nie miałam nigdy okazji rozmawiać z osobami w podobnej sytuacji. Chcę zaufać pani doktor ale myślałam, że to nic złego zorientować się jakie doświadczenia miały inne osoby. Chyba niektóre z was zirytowałam swoją wypowiedzią, ale jeżeli tyle lat każdy lekarz ci mówi że wszystko jest wspaniale i że za miesiąc się uda po czym nagle dostajesz info że jedyna szansa in vitro, powód nieznany, to trochę ciężko jest to wszystko sobie przyswoić i pogodzić się z tą myślą, tym bardziej tak na świeżo. Muszę to sama przetrawić i to zaakceptować. Ale dziękuję wam za odpowiedzi, tak czułam z tą IUI i utwierdziłyście mnie w tym przekonaniu ;)

Ona: 31 lat, ponad 3 lata starań
    Niepłodność idiopatyczna
    AMH: 2,42
    2019- 3 cykle Clo udane i 3 cykle Lametta udane ale beta nie drgnęła
    03.20 - klinika Angelius Katowice,badania cd.
    10.20 - cud II kreski i cb😢 beta 48 i poleciała w dół.. (naturalne starania)

01.21 start ivf IMSI protokół krótki
    18 pechęrzy - 4 komórki- 2 zapłodnione - brak ❄ drugi zarodek nie przetrwał do 5 doby
    Podano 3dniowy zarodek 8B
    Beta 11dpt - <0,10 😪💔

On: 30 lat
    Badanie SCA, fragmentacja plemników ✅
    HBA 76% ✅
    HLA-C C1 ✅
  • RaBarbar Koleżanka

Wysłany: 9 października 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Cb w stopce to CIĄŻY BRAK czy ciąża biochemiczna?? Bo piszesz ze nigdy w ciąży nie byłaś
    Ciąży brak, nigdy się nie udało na 6 cyklach. Już poprawię aby było to jasne

Niepłodność idiopatyczna

18 pechęrzy - 4 komórki- 2 zapłodnione - brak ❄ drugi zarodek nie przetrwał do 5 doby
    Beta 11dpt - <0,10 😪💔

HBA 76% ✅
    HLA-C C1 ✅
  • Monikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak pani dr powiedziała że in vitro u nas jak przelecze te polipy to szczerze coś we mnie pękło i w moim partnerze też ale z drugiej strony cieszę się że stawiamy na jedną kartę bo sami nie dajemy sobie rady żeby się udało. Ale no jest to cios mimo że się spodziewalismy tego to trochę taki szok jak się to usłyszy. Ale myślę podobnie jak dziewczyny że inseminacja nie ma sensu za bardzo chociaż możecie podejść do jednej czy dwóch jeśli jesteście w stanie bo różne sa przypadki ale jeśli jest ważna kwestia finansowa to mi by było szkoda tej kasy na inseminacje bo jeden lekarz mi powiedział że szanse sa raczej takie jak naturalnie minimalnie może większe więc ja bym odkładała na in vitro.

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Cb to chyba ciąży brak
    Chyba, ze tak, ten skrot zwyczajowo stosuje sie do ciąż biochemicznych.

RaBarbar, wiadomo ze na haslo "ivf" masz ciarki na plecach, w końcu dopiero zaczeliscie leczenie u Pani dr, niemniej na tym etapie chyba rzeczywiscie nie pozostaje nic innego, procedura pokaze, czy i jakiej jakosci masz komórki oraz czy lacza sie z plemnikami i czy macie zarodki.
    Ja to rozumiem, sama siedząc na wizycie oczekujac na rozpisanie lekow do ivf pytalam siebie w myslach - co ja tu robie?! Jestem przeciez teoretycznie zdrowa. Daj sobie czas na przetrawienie, to Ty ostatecznie decydujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 20:43

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • RaBarbar Koleżanka

Wysłany: 9 października 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Każdy czuję złość jak lekarz mówi o invitro. Bo szukamy jakiegoś cudownego badania ale nie zawsze takie są. Czasami ivf to najlepsze wyjście.
    Ile mąż ma plemników? Jaka morfologie?
    My podeszlismy raz do iui i po co? Chyba tylko po to żeby odhaczyć ten etap. Od razu okazało się, że to nie dla nas.
    Z kirami Pani doktor ma rację. Masz bx a mąż C1 i nikt Ci nie da takiej chemii jakąś jest acofil bez przyczyny.
    Jeśli zastanawiasz się nad PAI a masz za sobą biochemy to nie czekaj tylko pobierz próbkę na testdna i sama zrób to badanie. Do tego nie trzeba zlecenia lekarza. Ty będziesz spokojniejsza, a jeśli coś wyjdzie nie tak to wytłumaczysz doktor, że nie dawało Ci to spokoju. Z tego co inni piszą to ona jest wyrozumiała i napewno zrozumie. Jeśli nie chcesz wydawać kasy na to badanie to sama zainwestuj w fioliany metylowane które są na mutacje mthfr najczęściej wychodzące w populacji i acard, który jest bez recepty, to na PAI wystraczy. Jednak jakbyś miała już jakieś poważniejsze mutacje to wtedy najlepiej heparyna. No ale wtedy musisz się zbadać.
    No i wiem, że ivf brzmi strasznie i wydaje się takie nierealne ale jeśli jest problem to jest konkretne leczenie. Czasami trzeba postawić wszystko na 1 kartę.
    To jak z gorączką... Najpierw ratujesz się malinkami, miodkiem i herbatką z cytryna ale jak nie ma efektu to bierzesz prochy. Jak dalej jest chujowo to antybiotyk. Czy lekarz robi milion badań żeby dobrać antybiotyk? No raczej nie... Dlaczego? Bo trzeba działać. Dopiero jak wciąż nie ma poprawy to zaczynają szukać. Niestety tak to wygląda. Możesz wydać 10 tys na invitro lub na badania, które mogĄ coś dać ale nie muszą i wtedy zbadasz się dla samego faktu zbadania.
    Ja mam masę badań na które nigdy nikt nie zerknął bo nic nie wniósły... Mogłam zaoszczędzić przynajmniej z 5 tysięcy.

Masz dużo racji i bardzo życiowo to napisałaś. No tak może i te badania nic nie wniosły, ale takie są te etapy że się po kolei to wszystko sprawdza nie przeskoczy się jakiegoś etapu i tak jak u nas może dopiero podejscie do in vitro pokaże powód i bez tego się nie dowiemy... A odnośni tego Accofilu ty chyba za dużo naczytałam się w necie zamiast czekać do wizyty to szperanie czytanie szukanie , człowiek się na coś nastawia niepotrzebnie.
    Wyniki męża to plemniki o prawidłowej budowie 8%, żywe plemniki 83%, Liczba plemników to 47mln w ml, 206mln w ejakulacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 20:49

Niepłodność idiopatyczna

Beta 11dpt - <0,10 😪💔

HBA 76% ✅
    HLA-C C1 ✅
  • RaBarbar Koleżanka

Wysłany: 9 października 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    RaBarbar samo IVF też jest pewna forma diagnostyki. W IUI faktycznie bym się nie bawiła. Rozumiem że histero też miałaś robiona? Proponowała Ci P.dr biopsję endometrium? To bym jeszcze zrobiła, czasem wyjdzie jakiś stan zapalny endometrium. Jeśli chodzi o acoffil to na BX się go nie stosuje.
    Miałam tylko laparoskopię robioną mój gin od razu się na to zdecydował bo gdyby okazało się że są zrosty to od razu chciał je usunąć, ale było wszystko czyściutko. O biopsji endometrium nie słyszałam, całkiem nowe pojęcie. O Accofilu już wiem, po prostu naczytałam się na forum że przy Bx brały ale jak jak było C2 u partnera i chciałam aby nam to wyszło bo byłoby jakieś leczenie i powód, dlatego tak pisałam. Ale wiem ze w naszej sytuacji jest niepotrzebny;)

Niepłodność idiopatyczna

Beta 11dpt - <0,10 😪💔

HBA 76% ✅
    HLA-C C1 ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarbar wrote:
    Nie wiem co Ci doradzić , ale napiszę Ci, że mam wspaniałą córkę z pierwszej inseminacji :)

Bejzi, natalia_nyk lubią tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaBarbar wrote:
    Masz dużo racji i bardzo życiowo to napisałaś. No tak może i te badania nic nie wniosły, ale takie są te etapy że się po kolei to wszystko sprawdza nie przeskoczy się jakiegoś etapu i tak jak u nas może dopiero podejscie do in vitro pokaże powód i bez tego się nie dowiemy... A odnośni tego Accofilu ty chyba za dużo naczytałam się w necie zamiast czekać do wizyty to szperanie czytanie szukanie , człowiek się na coś nastawia niepotrzebnie.
    Wyniki męża to plemniki o prawidłowej budowie 8%, żywe plemniki 83%, Liczba plemników to 47mln w ml, 206mln w ejakulacie

Internet nieźle potrafi nakręcić i wtedy wszystkie chcemy wszystko bo temu pomogło to a temu tamto.
    Badania męża super. Także może problem jest jakiś mechaniczny którego lekarze n jeszcze nie odkryli, a który może się rozwiązać podczas ivf.
    Wiesz co... Ja nie chodzę do dr Paligi ale jest to akurat lekarz, który jeśli ma choć cień wiedzy, że jakieś badania z immuno czy inne mogą pomóc to wysyła dziewczyny więc jeśli Tobie ich nie zlecała to widocznie naprawdę nie widzi przyczyny by tam grzebać. A w badaniach, szczególnie immuno można ostro ugrzeznac.
    Zrób po swojemu te badania, które uważasz za konieczne dla siebie ale nie te które Każdy Ci poleci w internecie. Bo każdy komu się udało będzie twierdził, że pomogło akurat to bo on to akurat wziął. A często prawda jest taka, że trzeba poczekać na TEN zarodek, zgrać to z idealnym endo, a reszta to w dużej mierze dodatki.
    Tak naprawdę dopóki nie spróbujesz ivf to nic nie wiesz. Jest masa par z idealnymi wynikami, którym ivf nie pomaga i masa takich zjebanych z każdej strony, którym szybko się udaje.
    Wiem, że to droga próba ale po latach walki warto spróbować 🙂🙂

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Nie wiem co Ci doradzić , ale napiszę Ci, że mam wspaniałą córkę z pierwszej inseminacji :)

Pięknie! Jeśli miałabym wydać hajs na 2 badania lub spróbować inseminacji to też stawiałabym na iui. Myślę, że ten raz warto spróbować bo to też daje jakąś wiedzę. No i może ten skok nie jest tak od razu na głęboką wodę jaka jest ivf 🙂

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie tez doktor proponowala in vitro. Ja jednak uparłam sie i zrobilismy jedna inseminacje bo potrzebowalam czasu zeby sie psychicznie nastawic do in vitro. Po czasie sie okazalo ze dr miala racje - inseminacja byla bez sensu, ale mimo to nie żałuję ;)

Nikt Ci nie da gwarancji na in vitro bo moze sie okazac jak u mnie, ze wszystko idealnie a nie mam zadnych zarodkow bo sie nie rozwijaja. Ale uwazam, ze in vitro da wam duzy obraz co jest nie tak. Czy wam sie zarodki nie rozwijaja, czy macie ładne zarodki i jest problem z implantacją. Wtedy tez bedziecie wiedzieli w co konkretnie uderzac - czy w immunologie bo brak implantacji, czy jakies proby podrasowania komorek jajowych/plemników. Teraz na tym etapie na ktorym jestes ciezko szukac po omacku. Myśle, że warto iść krok do przodu.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 2943 2944 2945 2946 2947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ