Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Yummymummy dobrze wiedzieć, że skierowanie może obejmować dwa badania. Ciekawe czy to się tyczy każdego..Jeżeli tak to czemu nie dzwonią do każdej albo nie mówią o tym przy okazji pierwszego badania. Może tylko jak mają jakieś niewykorzystane limity i żal im kaski z nfztu?
Wtedy losowo zapraszają na badania? przy odbiorze PAppy zapytam i chętnie się zapiszę, może dla odmiany do innego lekarza..
Yummymummy lubi tę wiadomość
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi -
Yummymummy wrote:Oczywiście , ze się upomni
mnie co rok ‚przypominali’ i listownie i telefoniczne
EmWu, z dr jest super jak wszystko jest dobrze, gorzej jak coś mu się nie spodoba. Najważniejsze że u Ciebie wszystko dobrze:)
A skierowanie dla każdego jest na dwa prenatalne w danej klinice/ośrodku.
Ja na trzecie też się wybiorę do Staniczka do Medi bo tam raz mam bezpłatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:03
EmWu lubi tę wiadomość
-
Erl wrote:do 13tc mimo że to było crio i miałam prog w okolicy 20 na początku (później już go nie sprawdzałam).
Drogie brzuchatki, od paru dni bardzo szybko się męczę po krótkiej aktywności... to normalne na tym etapie ciąży? poziom żelaza mam w normie, więc to raczej nie anemia.targ mam 5 minut pieszo od siebie ale jak z niego wracam z małą siatką to na drugie piętro już nie mam siły wchodzić. Potem odpoczywam w łóżku z pół godzinki żeby to "odleżeć". Mam też problem ze staniem w kuchni dłużej niż pół godziny. A to kicha bo mój eMek ma w lipcu urodziny i wypadałoby coś zrobić...
A do sklepu i galerii jak wchodzę to chodzę po nich jak na spacerze - mniej się tak męczę. Ostatnio w galerii przez to 3 godziny spędziłam bo poszłam odpocząć też do strefy z jedzeniemErl lubi tę wiadomość
-
njut wrote:Molyy czy już wiadomo?
Yummymummy, Poziomka25 lubią tę wiadomość
Molyy -
Molyy nie bój... ja miałam w szpitalu cienki szlafrok ale dałabym radę bez, bo było ciepło. Po punkcji mogą się przydać podpaski lub wkładki
Molyy lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Molyy wrote:Tak.. W piątek mam punkcje.. Dziś zastrzyk ovitrelle.. Mam pytanie ile szybciej mialyscie go wziąć? Bo mi dr Marta kazała 37h przed punkcją.. Co ze sobą zabrać? Wystarcza tylko kapcie i koszula? Czy np. Szlafrok też się przyda?.. Strach mnie ogarnął..
tam jest cieplutko. A zastrzyk równo 37 godzin przed punkcją tak jak pani dr mówiła.
Molyy lubi tę wiadomość
-
Poziomka25 wrote:I etap monitorowane cyklu, konsultację anestezjologiczną, badania hormonalne podczas stymulacji
wykonane w Centrum Medycznym, punkcję jajników w znieczuleniu ogólnym.
II etap - procedurę laboratoryjną zapłodnienia pozaustrojowego (IVF, ICSI, IMSI)
III etap –transfer zarodków (embriotransfer) lub w przypadku braku embriotransferu - pierwszy
transfer zarodków rozmrożonych - kriotransfer).
No i ciekawe czy nie ma ograniczenia odnośnie zapładnianych zarodków...
Molyy a jak jest teraz u Ciebie? Nie płaciłaś osobno za hormony i monitoring?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
moja historia leczenia -
njut wrote:Poziomka25 a czy jest narzucony czas między pierwszą a 3 procedurą? W Gyncentrum chyba coś takiego było. W razie sytuacji losowej można było stracić promocyjną stymulację.
No i ciekawe czy nie ma ograniczenia odnośnie zapładnianych zarodków...
Molyy a jak jest teraz u Ciebie? Nie płaciłaś osobno za hormony i monitoring?njut lubi tę wiadomość
Molyy -
Poziomka25 wrote:Co do zapładniania zarodków to tak jak normalnie że max 6, jesli masz powyzej 35 lat, lub dwukrotne nie powodenie procedur lub wskazania medyczne to można więcej zapłodnić. A co do czasu pomiędzy tymi procedurami to nie wiem. Lektura ma 18 stron więc muszę to jeszcze przestudiować.Molyy
-
Tak.. Przy takim HBA można wszystkie zapłodnić.. I zrobić transfer dwóch zarodków.. Dr Marta mi napisała że dopłaty będzie 500zl do PICSI. Ale nie płaciłem tego jeszcze.. Dziś jadę zbadać hormony jeszcze to się upewnię kiedy to płacić..
Poziomka25 lubi tę wiadomość
Molyy -
KarenMillen wrote:to dobrze:) pamiętam, że w umowie straszyli że jak się nie zapłaci w terminie to mają prawo przekazać zarodki do adopcji. A pamiętasz ile Cię kosztowało roczne przechowywanie? Ty miałaś jeden w lodówce tak?
EmWu, z dr jest super jak wszystko jest dobrze, gorzej jak coś mu się nie spodoba. Najważniejsze że u Ciebie wszystko dobrze:)
A skierowanie dla każdego jest na dwa prenatalne w danej klinice/ośrodku.
Ja na trzecie też się wybiorę do Staniczka do Medi bo tam raz mam bezpłatnie.No i płaciłam 400zl/rok, w jednej słomce (o ile się nie mylę) mogą być max dwa zarodki, byłoby to nawet logiczne... im więcej słomek tym kwota wyższa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 13:04
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Molyy wrote:Tak.. W piątek mam punkcje.. Dziś zastrzyk ovitrelle.. Mam pytanie ile szybciej mialyscie go wziąć? Bo mi dr Marta kazała 37h przed punkcją.. Co ze sobą zabrać? Wystarcza tylko kapcie i koszula? Czy np. Szlafrok też się przyda?.. Strach mnie ogarnął..
łałałiłaaaaaaa!!! 3mammmmmm &&&&&&&&&&
Molyy lubi tę wiadomość
Angelius
EmWu wrote:Yummymummy dobrze wiedzieć, że skierowanie może obejmować dwa badania. Ciekawe czy to się tyczy każdego..Jeżeli tak to czemu nie dzwonią do każdej albo nie mówią o tym przy okazji pierwszego badania. Może tylko jak mają jakieś niewykorzystane limity i żal im kaski z nfztu?
Wtedy losowo zapraszają na badania? przy odbiorze PAppy zapytam i chętnie się zapiszę, może dla odmiany do innego lekarza..
EmWu lubi tę wiadomość
Angelius
Molyy wrote:Hormony i monitoring jest w cenie umowy.. Dodatkowo płaciłam za leki i zapłacę za PICSI, Nie ma ograniczenia jeśli chodzi o zapłodnienie bo pytałam dr Marte I nic w umowie nie pisze o czasie między pierwsza a ostatnią procedurą..
Widząc po tym co proponuje Provita to refundacja raczej nie wyklucza z programu.
Zapowiada się obiecującoSTARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
moja historia leczenia -
njut wrote:Molyy leki masz pełnopłatne czy refundacja?
Widząc po tym co proponuje Provita to refundacja raczej nie wyklucza z programu.
Zapowiada się obiecująconjut lubi tę wiadomość
Molyy