Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha, no to idę se wstrzyknąć. Dzięki!
Widzę, że wielu dziewczynom, które starały się przed rokiem, udało się zaciążyć. Wspaniale! Oby wszystkie Angeliusowe staraczki mogły nacieszyć się widokiem pozytywnej bety, bijącego serduszka na USG i wszystkich tych wspaniałych momentów w ciąży, aż do wzięcia nowo narodzonego człowieczka w ramionaJolka4025, Pia88 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
natalia_nyk wrote:Wiem że to indywidualna sprawa ale po jakim czasie może pojawić się okres po odstawieniu duphastonu i estrofemu? Ehh
U mnie 3-4 dni.
O, rany, już zapomniałam jak to boli po podania Neoparinu. Jest jakaś alternatywa do tych zastrzyków? W ogóle jakoś tak naiwnie myślałam, że przy naturalnym cyklu nie będę musiała się kłuć i faszerować lekami, no poza progesteronem.natalia_nyk lubi tę wiadomość
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Mdf to rzeczywiście piękny masz progesteron i na naturalnym nie ma potrzeby końskich dawek 🙂
Z neooarinem kombinowałam różnie.
2 razy próbowałam w udo i oba poszły domięśniowo. Kupowałam insulinówki i przelewałam. Igłą ostra więc super ale same strzykawki trafiłam jakieś takie kiepskie.
Jak juz mój brzuch miał każdy centymetr w sincu to chyba jest lepiej. Mam takie 2 felerne miejsca z mega zrostami gdzie za cholere nie wbije igły więc je już omijam.
Po 4 miesiącach jest już trochę znieczulica. No i mnie bardzo piekło przy podowaniu na początku, a teraz przestało.
Mdf kiedy betujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 11:20
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Mdf to rzeczywiście piękny masz progesteron i na naturalnym nie ma potrzeby końskich dawek 🙂
Z neooarinem kombinowałam różnie.
2 razy próbowałam w udo i oba poszły domięśniowo. Kupowałam insulinówki i przelewałam. Igłą ostra więc super ale same strzykawki trafiłam jakieś takie kiepskie.
Jak juz mój brzuch miał każdy centymetr w sincu to chyba jest lepiej. Mam takie 2 felerne miejsca z mega zrostami gdzie za cholere nie wbije igły więc je już omijam.
Po 4 miesiącach jest już trochę znieczulica. No i mnie bardzo piekło przy podowaniu na początku, a teraz przestało.
Mdf kiedy betujesz?
No jak dla mnie 2x3 Luteina 100 to końska dawka, ale w sumie to się nie znamCzyli przez całą ciążę się bierze te zastrzyki?
// ALe w sumie to czemu? Nie mam problemów związanych z układem krzepnięcia, chociaż tak w zasadzie to na 100% tego nie wiem, bo nigdy nie miałam badań w tym kierunku. Ale pierwsza ciąża przebiegła bezproblemowo.
A nie wiem, kiedy będę testować. Na razie czekam na transferTestowanie jeszcze mi nie w głowie.
Czy ktoś się orientuje, czy istnieje preparat z wit. B12 i NIE jest suplementem diety, tylko lekiem OTC?Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Anne wrote:Dziewczyny potrzebuje zakupić agolutin. Tylko podobno on jest dostepny tylko w Czechach. Ma może ktoś na zbyciu? Chętnie odkupie, albo poratujcie chociaz jakaś informacja, w której aptece go szukać, czy jest szansa, że kupię te zastrzyki przez Internet? Bo szukam i znaleźć nie moge🙁
Najbliższa apteka w Czechach:
Dr.Max Pharmacy
Adres: 9. května 1227, 735 81 Bohumín, Czechy
Możesz próbować dzwonić i zapytać czy Ci wyślą.
Mój M pojechał samochodem i kupił, tylko nie wiem, czy obecnie można przekraczać granicę bez okazania się testem na covid? -
m_d_f wrote:No jak dla mnie 2x3 Luteina 100 to końska dawka, ale w sumie to się nie znam
Czyli przez całą ciążę się bierze te zastrzyki?
// ALe w sumie to czemu? Nie mam problemów związanych z układem krzepnięcia, chociaż tak w zasadzie to na 100% tego nie wiem, bo nigdy nie miałam badań w tym kierunku. Ale pierwsza ciąża przebiegła bezproblemowo.
A nie wiem, kiedy będę testować. Na razie czekam na transferTestowanie jeszcze mi nie w głowie.
Czy ktoś się orientuje, czy istnieje preparat z wit. B12 i NIE jest suplementem diety, tylko lekiem OTC?
Czasami heparyna jest tylko na początku. Później lekarze odstawiają lub w zamian tabletka acard. Jak nie masz konkretnych wskazań to może uda Ci się z tego zejść.
Ja cały czas będę się kłuła 🙈
B12 biorę w biocaps compleks B, takie niebieskie opakowanie. Ale to chyba wciąż suplement. W sumie nie mam pojęcia.18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
I_ga wrote:Niestety Agolutin tylko w Czechach, sieć aptek dr Max miała 3 miesiące temu bez problemu.Marmis
-
Avonne wrote:Dziękuję Ewa uspokoiłaś mnie
tak właśnie zrobiłam że zdjęłam igłę z insulinówki I przelałam cała zawartość acoffilu do jednej I teraz będę tylko zmieniać igły. Oczywiście po wypuszczeniu powietrza wydawało mi się że parę kropel poleciało I potem ciężko mi to było rozdzielić na równe 3 części, trochę tak na oko. Pewnie już kolejne dojdę do wprawy. Czy badałas morfologie podczas stosowania?
Avonne lubi tę wiadomość
Marmis -
MeHe wrote:m_d_f wrote:Czyli przez całą ciążę się bierze te zastrzyki?
//
Nie, ja mam do końca 12 tygodnia. Zależy od przyczyny brania pewnie.
MeHe udało się?Gratuluję!
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Ewa89_89 wrote:Czasami heparyna jest tylko na początku. Później lekarze odstawiają lub w zamian tabletka acard. Jak nie masz konkretnych wskazań to może uda Ci się z tego zejść.
Ja cały czas będę się kłuła 🙈
B12 biorę w biocaps compleks B, takie niebieskie opakowanie. Ale to chyba wciąż suplement. W sumie nie mam pojęcia.
No właśnie tak szukam i wychodzi na to, że jednak tylko suplementy są z wit. b12. Szkoda.
Współczuję zastrzyków, ale najważniejsze, że dzięki temu ciąża przebiega prawidłowoStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Anne wrote:Tylko narazie jest problem z wjazdem do Czech😐 też znalazłam na stronie, że w dr max mają w magazynie, Pani doktor mówiła że dziewczyny kupowały ten agolutin też w aptekach internetowych czeskich, ale ja kompletnie nie wiem jak takie zamówienie zrobic😐Marmis
-
Marmis wrote:Jakby udao Ci się znaleź cjak to zam owić online - chętnie się podłacze - ja mam czeską receptę. Ale te nie moge znaleźc jak ją zrealizowac
Prawie jadę z czeskiego Cieszyna, w aptece dr max pharmacy w Kauflandzie kupiłam 6 opakowań agolutinu, które miałam na recepcie. Szkoda, że wcześniej nie pisalas😐
Rano dzwonilam do tej apteki potwierdzić czy mają na stanie 6 opakowań, więc wiedziałam że nie jadę na daremno.
Przez granice dało się przejechać bez problemu, jedynie jak wracaliśmy to policja ściągnęła osobówke i ciężarówkę na polskich tablicach. Więc może mieliśmy szczęście. -
Anne wrote:Prawie jadę z czeskiego Cieszyna, w aptece dr max pharmacy w Kauflandzie kupiłam 6 opakowań agolutinu, które miałam na recepcie. Szkoda, że wcześniej nie pisalas😐
Rano dzwonilam do tej apteki potwierdzić czy mają na stanie 6 opakowań, więc wiedziałam że nie jadę na daremno.
Przez granice dało się przejechać bez problemu, jedynie jak wracaliśmy to policja ściągnęła osobówke i ciężarówkę na polskich tablicach. Więc może mieliśmy szczęście.Marmis -
Marmis wrote:Jakby udao Ci się znaleź cjak to zam owić online - chętnie się podłacze - ja mam czeską receptę. Ale te nie moge znaleźc jak ją zrealizowac
Jak masz receptę z kodem czeskim recepty to chyba wiem jak to zrobić. Wejdź na dr max lekarna i zaznacz e-recept,
dalej znam leky, tam wpisujesz agolutin i wyskakuje Ci całą tą nazwą agolutin inj 5x2ml/60mg,
zaznaczysz ile chcesz opakowań,
klikasz najit lekarnu (na zielonym polu),
zaznaczasz, z której apteki chcesz przyciskiem rezervovat
Wpisujesz emaila
I wyskakują Ci pola gdzie wpisujesz imię, nazwisko, telefon i kod z recepty (12 znakow)
Ja w Tym miejscu skończyłam bo nie miałam takiego kodu😐 ale Tobie może się uda przejść przez dalsze etapy, nie wiem co tam jeszcze potem może wyskoczyc🙂
-
Marmis wrote:oo. My tez bylismy w dr Max w Kauflandzie, ale w Ostravie. I tam nie mieli ani jednej sztuki. Kurcze nie pomysłalam, zeby zadzownić i zapytać...Na razie mam trochę opakowac. Jak sie uda - na trochę starczy. Potem może ktos będzie jechał. Może Ty ? Czy już masz wystarczający zapas?
Ja kupiłam narazie tyle ile miałam na recepcie, nie mam pojęcia jak to będę dawkowac, bo to chyba od transferu się zaczyna brać?
Narazie mam mieć histeroskopie, zrobić kiry, ana i immunofenotyp A dopiero potem transfer więc nie mam pojęcia kiedy to bedzie😐 ale napiszę tu na forum jak znowu się będę wybierać, może się zgramy w czasie 🙂 -
Marmis wrote:oo. My tez bylismy w dr Max w Kauflandzie, ale w Ostravie. I tam nie mieli ani jednej sztuki. Kurcze nie pomysłalam, zeby zadzownić i zapytać...Na razie mam trochę opakowac. Jak sie uda - na trochę starczy. Potem może ktos będzie jechał. Może Ty ? Czy już masz wystarczający zapas?
Aha i można im maila wysłać na [email protected] z zapytaniem po polsku czy mają na stanie dany lek, odpisali mi po jakichś 20 godzinach po polsku 🙂 także nie trzeba się nawet stresować dzwonieniem i wysilać po czesku 🙂 -
nick nieaktualny