Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyErl wrote:Janka, nie sugeruj się moją historią, każda jest inna. My po laparo staraliśmy się naturalnie 3 cykle, potem były 2 iui z 2-miesięczną przerwą pomiędzy nimi. Potem potrzebowałam odpocząć od starań i ten odpoczynek przeciągnął się do roku z powodu innych przyczyn osobistych. Po tym roku przerwy zdecydowaliśmy się dość spontanicznie na in vitro, wróciliśmy do dr Mańki i udało się przy pierwszym podejściu. Taka jest moja historia, ale Twoja może być znacznie krótsza i tego Ci życzę
Erl pewnie masz rację, że każda historia toczy się inaczej. Z całego serca Ci gratuluję :* u mnie zobaczymy co będzie po sierpniu.. Czekam z niecierpliwością. -
Janka0909 wrote:CzterolistnaKoniczyna - dziękuję za Twoją odpowiedz! Dałaś mi nadzieję, że jednak może się uda. Czy na kolejny cykl po lapa miałaś jakieś leki przepisane? Pozdrawiam :*
miałam późną owulację i z niej mam teraz nasze wyczekiwane dziecko w brzuszku.
Erl, KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Erl wrote:Koniczynka pisz co u Ciebie
na ostatniej wizycie okazało się, że szyjka trochę się skrócila (w 6 dni 3 mm), co mnie trochę przerazilo. Także teraz leżymy grzecznie i czekamy na kolejną wizytę 12.07. Czuję się ogólnie ok, więc mam nadzieję, że będzie dobrze
W międzyczasie staram się internetowo organizować wyprawkę i zająć czymś głowę
mam też nowe hobby - testowanie wszelkich sposobów na zaparcia
Hormony ciążowe szaleją bo potrafi mi być niesamowicie smutno np. z powodu wątpliwości odnośnie koloru wózka, więc momentami jest ciekawieaaa ostatnio nasz Mały ważył już 1200 gram
Staram się czytać was w miarę na bieżąco. Flowwer- to już tak blisko! Jak się czujesz z pessarem?
Moly, kciuki trzymam bardzo, bardzo mocno. Z resztą, za was wszystkie trzymam!
Dobra, kończę bo się rozpisalamMolyy, KateHawke, Erl lubią tę wiadomość
-
Molyy wrote:No właśnie tak myśleliśmy ale źle zrozumiałam Panią embriolog..STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
njut wrote:Zauważyłam, że w Provicie bardzo nieprecyzyjnie podają ilości i wiek zarodków. Twój przypadek nie jest pierwszy
-
KateHawke wrote:I zobaczcie jak wiele jest przypadków jak mój czy Molyy że tylko Okruszki z ET zostają a reszta nie przeżywa do mrożenia. U mnie też jeden zarodek w 5 dniu poszedł do brzuszka a resztą miała się wyjaśnić następnego dnia. No i nie mam bałwanków na zimowisku... Frelcia też tak miała.
U mnie tez bable pozostawione do obserwacji nie rozwinely sie. W 2 dobie byly 4b i 5b a pozniej w piatej klasy c ale ilu komorkowe to nie wiem. Teraz czekam na transfer ale pompa do traktocile robi psikus i mamy juz obsuwa pol godziny.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
KateHawke wrote:I zobaczcie jak wiele jest przypadków jak mój czy Molyy że tylko Okruszki z ET zostają a reszta nie przeżywa do mrożenia. U mnie też jeden zarodek w 5 dniu poszedł do brzuszka a resztą miała się wyjaśnić następnego dnia. No i nie mam bałwanków na zimowisku... Frelcia też tak miała.
Może embriolog jest słaba?
Przykład Frelci jest szczególny, bo to było w sumie 6 blastek
Troszkę mnie smuci to, że tak naciskają na hodowle do 5 doby mimo, że nasze przypadki pokazują, że warto byłoby zaryzykować i choć połowę zamrozić w 3 dobie.
Kate ale pocieszenie jest takie, że czasami ten jeden jedyny zarodek pozwala zapomnieć o wszystkich niepowodzeniach.
Liczę na taki finał. Mąż jest już podkręcony a ja zamierzam wyhodować dobre jaja w sierpniuKateHawke, Erl lubią tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
moja historia leczenia -
Źle napisałam, że emriolog jest słaba... może chodzi o to, że niepotrzebnie mówią nam szczegółowo o rozwoju zarodków. Gdyby informacja była jedna w dniu punkcji to nie snułybyśmy domysłów i może nerwów byłoby mniej. Choć z tym drugim to sama nie wiem, bo nerwy i tak by były.
Wiedzieć źle, nie wiedzieć jeszcze gorzej...
Trzeba zaufać wiedzy lekarzy, a Provita jest godna zaufaniaSTARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
moja historia leczenia -
Alrauna1987 wrote:U mnie tez bable pozostawione do obserwacji nie rozwinely sie. W 2 dobie byly 4b i 5b a pozniej w piatej klasy c ale ilu komorkowe to nie wiem. Teraz czekam na transfer ale pompa do traktocile robi psikus i mamy juz obsuwa pol godziny.
-
KateHawke wrote:To już dziś? Noo to trzymam kciuki za wygodne mieszkanko dla okruszka
Juz powlasnie leci 3 strzykawa traktocile. Teraz odliczanie. Oba bable ladnie sie rozmrozily. Dr Paliga zartowala ze Angela zaklinaczka i jak mowi ze ladne to musi sie udac
U nas nikt nie naciskał na czekanie do 5 doby. Do nas nalezala decyzja.njut, Flowwer, KarenMillen, KateHawke, Erl, ania8306 lubią tę wiadomość
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
U mnie pobrano 10 komórek i uzyskaliśmy 6 blastocyst. Ale u nas nie stwierdzono żadnych problemów typu pcos a wyniki partnera były idealne.
Edit, tak sobie teraz myślę że u Erl też są mrozaczki. Cała też miała. A reszty nie pamiętam. Także to chyba nie reguła ale faktycznie ostatnimi czasy więcej ich nie ma niż są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:39
-
Pierwsze słysze zeby ktoś naciskał na hodowle do 5 doby, tez mi cos. JA miałam oba transfery przed 5 dobą, pierwszy w 3 dobie (jedynych dwóch zarodków) i nastepnym razem w drugie dobie (tez niestety jedynych dwóch zarodków) Pozostałe miały byc mrozone w 3 dobie po uzgodniemiu wspólnie z lekarzem prowadzacym, ale niestety i do tej 3 doby nie dotrwały wiec nie mamy zamrozonego rodzeństwa.
KarenMillen lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Molly u mnie tak samo było. Pobrano 6 po 3 dniach transferowano 2. Po dwóch dniach dzwonie i dowiaduje się że reszta nie przekształciła się do blastki i nie ma co mrozic. Ryczalam jak bóbr i stwierdziłam że to mam pecha więc znowu ryczalam i tak sobie wmawialam że się nie uda. Flo mnie pocieszala kazała wierzyć i się udało. Zostały ze mną dziewczyny obie więc pi prostu tak miało być. Nie denerwuj się wierz i się uda na pewno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:46
Molyy lubi tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Właśnie Wam miałam pisać, że też miałam problem z dogadaniem się z embriologami:x w czasie punkcji i transferu rozmawiałam z nimi chyba że 4 razy telefonicznie i zakazdym razem miałam wrażenie że coś mi nie pasuje. Miałam podany jeden 3dniowy zarodek, potem czekałam na info, co z pozostała pobrana 5 ,bo czekalam czy dotrwają do etapu blastki i zostaną zamrożone. Raz dostałam info ,że 3 dobrze rokują i na drugi dzień najprawdopodobniej zostaną zamrożone. Nie powiedziano ani nie określono jak rokują dwa pozostałe więc już stwierdziłam że obumarły. Potem dostałam info że faktura wystawiona za 3 zamrożone , a na kolejny dzień info że jeszcze jednego udało się zamrozić czyli łącznie 4 nie 3... Straszne zamieszanie jak dla mnie i nieprecyzyjnie przekazywane informacje.
Kolejna sprawa, która mnie zastanawia, to kwestia opłaty rocznej za przechowywanie zarodków. Mamy dwie słomki, wnioskuję że pomrozono zarodki parami. Powiedziano że opłata jest stała, wynosi 400zl rocznie niezależnie od ilości pomrozonych zarodków. Gdzieś na forum wyczytałam znów, że opłata zależy od ilości użytych słomek, w naszym przypadku dwóch, czyli byłaby kwota 800...zobaczymy.
Trzymam kciuki za oczekujące na efekty transferów!!!:*
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi -
EmWu wrote:Właśnie Wam miałam pisać, że też miałam problem z dogadaniem się z embriologami:x w czasie punkcji i transferu rozmawiałam z nimi chyba że 4 razy telefonicznie i zakazdym razem miałam wrażenie że coś mi nie pasuje. Miałam podany jeden 3dniowy zarodek, potem czekałam na info, co z pozostała pobrana 5 ,bo czekalam czy dotrwają do etapu blastki i zostaną zamrożone. Raz dostałam info ,że 3 dobrze rokują i na drugi dzień najprawdopodobniej zostaną zamrożone. Nie powiedziano ani nie określono jak rokują dwa pozostałe więc już stwierdziłam że obumarły. Potem dostałam info że faktura wystawiona za 3 zamrożone , a na kolejny dzień info że jeszcze jednego udało się zamrozić czyli łącznie 4 nie 3... Straszne zamieszanie jak dla mnie i nieprecyzyjnie przekazywane informacje.
Kolejna sprawa, która mnie zastanawia, to kwestia opłaty rocznej za przechowywanie zarodków. Mamy dwie słomki, wnioskuję że pomrozono zarodki parami. Powiedziano że opłata jest stała, wynosi 400zl rocznie niezależnie od ilości pomrozonych zarodków. Gdzieś na forum wyczytałam znów, że opłata zależy od ilości użytych słomek, w naszym przypadku dwóch, czyli byłaby kwota 800...zobaczymy.
Trzymam kciuki za oczekujące na efekty transferów!!!:*
My placilismy za mrozenie 600zl dwa bable na jednej slomce. Jak dobrze pamietam to za pierwsza slomke jest 600 za druga 400 a za trzecia 300 albo 200 gdzies widzialam ta rozpiske. Nie ma znaczenia czy na slomce jest 1 czy 2 zarodki.EmWu lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
My jeden w jednej słomce- 400zl/ rok, ale wtedy informowano nas, ze w zależności od ilości słomek i zarodków, taka będzie opłata. Jak jest teraz , nie mam pojęcia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 14:42
EmWu, madwitka lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
madwitka wrote:Pierwsze słysze zeby ktoś naciskał na hodowle do 5 doby, tez mi cos. JA miałam oba transfery przed 5 dobą, pierwszy w 3 dobie (jedynych dwóch zarodków) i nastepnym razem w drugie dobie (tez niestety jedynych dwóch zarodków) Pozostałe miały byc mrozone w 3 dobie po uzgodniemiu wspólnie z lekarzem prowadzacym, ale niestety i do tej 3 doby nie dotrwały wiec nie mamy zamrozonego rodzeństwa.
Teraz jak wszedł program "3mam z Provitą" wiele par będzie się na niego decydowało. To jest też w interesie kliniki - mają zapewnioną konkretną pulę stymulacji a co za tym idzie obserwacji i wniosków do statystyk. Założenie kliniki może być takie, że pierwsza procedura to test - próba hodowli do 5 doby. W drugim podejściu będą mogli wyciągać wnioski z pierwszej procedury. Trzecie podejście to bonus dla nas ale ja mam świadomość, że w całym procesie korzystają na tym obie strony.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
moja historia leczenia -
Poziomka25 wrote:Dziewczyny a teraz zróbmy statystyki kto ma stwierdzony problem męski pod tytułem hba itd żeby wiedzieć czy to nie tu czasem jest problem a nie z embriologami.
Po 3 dobie wchodzi ponoć czynnik męski..
I tak, mam mrożaki ale te z 3 doby właśnie, blastek u mnie nie wyhodowano, ale to temu że do blastki ciągnięto te już w 3 dobie wyraźnie słabiej rozwijające się Zarodki.. ja to tak rozumiem przynajmniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 17:13
KarenMillen lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]