X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    Chodzę ci jakiś czas. Mimo to czasami mam takie straszne napady. Najbardziej jak spędzam duzo czasu z dziećmi. Wydaje mi się też że nie do końca przpracaowalam to, że nie mam szans na naturalne zajście. Mam normalnie zawsze owulacje A po co mi to skoro skoro bez in vitro nigdy nie zajde... A wino jeszcze dzisiaj poszło w ruch więc emocje się uaktywnily.
    To tak jak pisałam mi ta Psycholog bardzo duzo pomogła... ale fakt sama tez starałam się co dziennie jednak myśleć o krokach które mam robić żeby żyło się lżej... miałam to szczescie tez ze potem szybko zaszłam...
    Izunia a czy to ważne czy zajdziesz naturalnie czy po ivf? Najważniejsze żeby się udało! To dziecko będzie z miłości nieważne jaka metoda poczęte! A poza tym dobrze, ze medycyna może pomoc parom z niepłodnością, dzięki temu mamy szanse na bycie rodzicami!

zOsIa88 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    A może ktoś pamięta ile się czeka na wynik tej wirusowki ?
    A jak z bzykaniem przed punkcją bo stary mnie meczy ze nie zapytałam pani doktor 🤦🏼‍♀️
    W AP wyniki są na drugi dzień.
    Jak masz ochotę to możecie się bzykać. Przed punkcją trzeba 2-3dni przed.

Baba1 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czy w Angeliusie hoduja do 5 doby? W szczegolnosci czy dr Paliga jest za 5 doba?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik tak mi przykro.

Ja tez byłam negatywnie nastawiona do szczepień, ale po porwanym czasie człowiek zmienia zdanie.
    Oby nam zaświeciło w końcu słońce 😘

monik123 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2014

....i nie wiem co dalej
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i dla nas kiedyś zaświeci słońce!
    U nas też minęło 4 lata ale wierzę, że 2021 będzie nasz.
    Moje siostry mają dzieci- i bardzo mnie cieszy ich szczęście a chyba najbardziej to, że nie muszą przechodzić to co ja- po prostu. Choć nie powiem, zanim to przepracowałam to minęło wiele...
    Ale mam teraz kolegę z pracy, po nieudanym in vitro. I dopiero teraz widzę, jak cierpi nie tylko kobieta ale także mąż. I nie chce aby mój mąż miał poczucie porażki, że pomimo że tak się stara ja ryczę i udreczam się wieki.
    Więc trzeba wierzyć, wspierać się i mieć poczucie, że każdy dzień zbliża nas do upragnionego celu ❤

Cichaa, monik123, NowaJaaa, czekamynadzidzie, zOsIa88, Baba1 lubią tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej dziewczyny! Czy w Angeliusie hoduja do 5 doby? W szczegolnosci czy dr Paliga jest za 5 doba?
    Tak hodują do 5doby. Dużo zależy jak zarodek rokuje. Dr wie co robi.

Starania od 05.2014

....i nie wiem co dalej
  • Avina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    Chodzę ci jakiś czas. Mimo to czasami mam takie straszne napady. Najbardziej jak spędzam duzo czasu z dziećmi. Wydaje mi się też że nie do końca przpracaowalam to, że nie mam szans na naturalne zajście. Mam normalnie zawsze owulacje A po co mi to skoro skoro bez in vitro nigdy nie zajde... A wino jeszcze dzisiaj poszło w ruch więc emocje się uaktywnily.

Też miałam problem z tym, że in vitro a nie naturalnie. Na szczęście dość szybko udało mi się z tym uporać i teraz nie ma to dla mnie żadnego znaczenia 🙂
    A ja mam codzienny kontakt z dziecmi, bo z nimi pracuje. Ale uwielbiam to i ta praca daje mi dużo radości.
    A psychicznie najgorzej znoszę ciąże koleżanek, jak już pojawia się dzieci to jest lepiej...
    NowaJaaa wrote:
    Jest cholernie... ale niepłodność to choroba, niestety trzeba się z tym pogodzić, ze ona bardzo ślepo celuje.... wręcz zawsze tam gdzie nie powinna, bo w ludzi, którzy będą kiedyś wspaniałymi rodzicami i będą doceniać każdy dzień najpierw ciąży a potem życia z dzieckiem! Tylko trzeba znaleźć te siły żeby z ta wstrętna choroba walczyć!

Niestety masz rację z tym, ze zazwyczaj nieplodnosc pojawia się tam gdzie nie powinna... Myślę, że każda z nas, która walczy z niepłodnościa jest bardzo silna!
    Mum2b wrote:

Wszystko zależy od przypadku. U mnie hodowali do 3, chodzę do doktor Paligi.

Starania od grudnia 2016 roku
    Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
    Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
    Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
    Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
    Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
    Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

29.08.20 transfer zarodka 8a :(
    7.04.21 transfer ❄ 8a :(
    Brak mrożaków :(

Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
    27.09.21 Pobrano 7 komórek
    2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero
  • natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Izaz123 a Ty mi nie polecałas czasem Pani Psycholog J. P-P ? Chodzisz do Niej dalej? Mnie Ona bardzo pomogła... a miałam nocne napady lekowe ze nigdy sie nie uda...
    Czy możecie podać nazwisko tej pani psycholog która wam pomogła? Ewentualnie na priv jak nie można na forum

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    A chyba niemożliwe żeby nie robił :)

Faktoza, macie rację! Teraz zaglądnęłam na konto Diagnostyki.

Baba1 lubi tę wiadomość

• Magi32 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Właśnie w AP jak dzwoniłam do laboratorium to nie odbierali i umówiłam się w Gync. A w AP robią tylko w konkretne dni i w wyznaczonych godzinach?

Tak, były jeszcze wolne terminy na 17 marca. Nie wiem, czy konkretne dni, ale na pewno trzeba być na konkretną godzinę bez spóźnienia, bo oni wysyłają te próbki i trzeba być w wyznaczonej godzinie.

• NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia_nyk wrote:
    Czy możecie podać nazwisko tej pani psycholog która wam pomogła? Ewentualnie na priv jak nie można na forum
    Joanna Piątek-Perlak, jest tez teraz w AP, jeżeli podchodzi się do procedury to lekarz prowadzący może wystawić zaproszenie na 1 darmowa wizytę, wiec warto tez zapytać lekarza prowadzącego czy wystawi, zawsze to trochę pieniędzy zaoszczędzonych, ja akurat chodziłam do prywatnego gabinetu - polecam, właściwy człowiek na właściwym miejscu.

natalia_nyk, Santi_14 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Magi32 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:

Hej, wiem, że to może być trochę idiotyczne pytanie jak na kobietę, ale nie mam wiedzy, jestem na początku szukania przyczyn. Jakie mogą być diagnozy, króre potwierdzają (oprócz problemów z nasieniem czy zaawansowana endometrioza), że owulacja występuje, a mimo tego kobieta wie, że nigdy nie zajdzie w ciążę naturalnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 00:11

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avina wrote:
    Monik123 bardzo mi przykro, oby szczepienia okazały się pomocne!

Podziwiam za pozytywne nastawienie, chciałabym też takie mieć... A czasami mam dość i pojawiają się wątpliwości czy kiedyś się uda. W grudniu stuknelo nam 4 lata starań 😔
    My 3,5 roku,wiec niewiele krócej.
    Nie wiem skad taki pozytyw szczerze powiem. Ten rok byl bardzo ciezki dla mnie. 2 nieudane procedury, wiele przerw w leczeniu, kilka zlych decyzji itp. Przyplacilam to zdrowiem psychicznym, ale byc moze psychoterapia mi pomogla?
    Jakos od świąt (które spędziłam sama!) pojawiło sie we mnie poczucie, że to będzie w końcu dobry rok. I nie jest to zwykła nadzieja jaką mialam co roku. To tak jakby taka pewnosc, ze to na co czekam zdarzy sie w tym wlasnie nadchodzącym 2021. I to spowodowalo, ze mam taki spokój w sercu. Do tego stopnia, że jak zlapalismy koronawirusa to nawet sie nie skrzywilam, ze trzeba szczepienia znowu przekladać. A może wynika to z tego, że mam plan, że jak teraz sie nie uda to z końcem roku podchodzimy do AZ? I z AZ mamy duzo wieksze szanse?
    Zdalam sobie tez sprawę ze dolowanie sie nic nie zmieni. Jest plan i trzeba go się trzymac. Nic nie przyspiesze chocbym chciala.
    Zmieniam teraz prace jedną, zlapalam dodatkowe zajecie - tez troche sobie dorobię. Dzieje sie teraz w moim życiu. Moze to tez mnie troche odciąga od rozmyślań 😉 im mniej czlowiek mysli tym jest szczęśliwszy. Tak zauwazylam po sobie.

eska29044, Ewa89_89, Frelciaa, Avina lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi32 wrote:
    Hej, wiem, że to może być trochę idiotyczne pytanie jak na kobietę, ale nie mam wiedzy, jestem na początku szukania przyczyn. Jakie mogą być diagnozy, króre potwierdzają (oprócz problemów z nasieniem czy zaawansowana endometrioza), że owulacja występuje, a mimo tego kobieta wie, że nigdy nie zajdzie w ciążę naturalnie?
    3x czytalam Twoje pytanie, zeby zrozumieć o co Ci chodzi 😂

Moim zdaniem nie ma takich. Kobiety z zaawansowana endometrioza zachodza naturalnie jak i takie ktorych mezowie maja bardzo slabe nasienie. Nie ma reguły.

Tylko brak jajowodow wyklucza ciążę naturalną.

Dla przykładu moja kuzynka z niedroznymi jajowodami zaszla w ciążę po 10 latach, nagle, niespodziewanie, tzw wpadka, a ona juz po 40tce. Cud.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Daśka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym roku w lutym będzie 5 lat odkąd zaczęliśmy się starać, i w lutym podchodzimy do drugiej procedury, może 5 rocznica starań przyniesie nam szczęście 🙈🙈🤗

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Starania od luty 2016/Czerwiec 2019 laparoskopia (usunięcie polip z endometrium) Endometroza 1 stopień, AMH 3,55 ng/ml
    ❌PAI-1 4G hetero(nieprawidłowy)
    On: wszytko ok👌Poza morfologia 3%
    07.20 DFI 11,96%; HDS 4,66%👌
    01.21 DFI 5,5%; HDS 0,7%👌
    ☆2019/2020 3 nieudane inseminacje😔
    ☆07.08.2020 start💉 długi protokół/18.08punkcja(6 zarodków zapłodnionych)/21.08transfer 3 dniowego zarodka(brak❄)/12dpt beta 2😔
    01.21 biopsja endometrium NK-ok
    ☆02.02.2021 start💉 krótki protokół/12.02 punkcja+fertile chip+jony wapnia(9zapłodnionych,brak❄)/17.02 transfer blastki 3.A.A+tractocile+embryoglue
    6dpt beta 22,7;8dpt beta 50,3;10dpt beta 140;12dpt beta 430,8 ;14dpt beta 1533;16dpt beta 3348;26.03 jest serduszko❤; 26.04 prenatalne, dzieciątko bardzo chore (holoprosencefalia) 💔😥 13tc👼
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    3x czytalam Twoje pytanie, zeby zrozumieć o co Ci chodzi 😂

Moim zdaniem nie ma takich. Kobiety z zaawansowana endometrioza zachodza naturalnie jak i takie ktorych mezowie maja bardzo slabe nasienie. Nie ma reguły.

Tylko brak jajowodow wyklucza ciążę naturalną.

Dla przykładu moja kuzynka z niedroznymi jajowodami zaszla w ciążę po 10 latach, nagle, niespodziewanie, tzw wpadka, a ona juz po 40tce. Cud.
    No brak rezerwy jajnikowej wyklucza zajście w ciążę naturalnie...

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daśka wrote:
    U mnie w tym roku w lutym będzie 5 lat odkąd zaczęliśmy się starać, i w lutym podchodzimy do drugiej procedury, może 5 rocznica starań przyniesie nam szczęście 🙈🙈🤗
    U nas dokładnie tak samo, w lutym 5 lat ;)

Daśka lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    To tak jak pisałam mi ta Psycholog bardzo duzo pomogła... ale fakt sama tez starałam się co dziennie jednak myśleć o krokach które mam robić żeby żyło się lżej... miałam to szczescie tez ze potem szybko zaszłam...
    Izunia a czy to ważne czy zajdziesz naturalnie czy po ivf? Najważniejsze żeby się udało! To dziecko będzie z miłości nieważne jaka metoda poczęte! A poza tym dobrze, ze medycyna może pomoc parom z niepłodnością, dzięki temu mamy szanse na bycie rodzicami!
    Masz rację to nie jest wazne jak :) cieszę się że jest to in vitro i mam szansę na dziecko. Może bardziej mnie boli sam fakt że nie mogę mieć nadzieji na naturalsa. Ze u mnie nigdy nie wydarzy się taki cud.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi32 wrote:
    Hej. Mam usunięty jeden jajowod po ciąży pozamacicznej, a po drugiej strony gdzie powinien być sprawny jajowod, mam wadę macicy.

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    Masz rację to nie jest wazne jak :) cieszę się że jest to in vitro i mam szansę na dziecko. Może bardziej mnie boli sam fakt że nie mogę mieć nadzieji na naturalsa. Ze u mnie nigdy nie wydarzy się taki cud.

U mnie szanse niby są, owulacje są ale przez tyle lat i tak ani jednego naturalsa nie było. No i powodem było chyba tylko i aż nasienie bo jak widać ivf też klapa jeśli chodzi o uzyskanie zarodków.

Za to słyszałam historie, że lewy jajowod usunięty, a z prawej strony zaś jajnik ze względu na guza.
    No i ten prawy jedyny jajowod tak się ustawił, że wylapal jajo z lewego jajnika i jednak był naturals 😳
    Takze takie cuda

czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
‹‹ 3215 3216 3217 3218 3219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ