X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyy wrote:
    Umówiłam się wczoraj na przyszły czwartek.. Tylko mieli wolny termin.. Ale nie wiem czy to nie za szybko... Będzie 22dpt.. Będzie już widać moją kropeczke??
    Ja miałam chyba 24dpt i było już coś widać :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie Angeliusa? Macie "szczęśliwego" lekarza do którego można pójść z trudnym przypadkiem? Który ma cierpliwość do odpowiadania na pytania i nie traktuje pacjenta jak kolejny biznes tylko wyjątkowo

Nie mam za dużo czasu i szukam każdego punktu zaczepienia...

Janka0909 lubi tę wiadomość

N!eb!esk@
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    Dziewczyny polecacie Angeliusa? Macie "szczęśliwego" lekarza do którego można pójść z trudnym przypadkiem? Który ma cierpliwość do odpowiadania na pytania i nie traktuje pacjenta jak kolejny biznes tylko wyjątkowo

Hej ja polecam dr M:) ma bardzo dobre opinie i jest chyba codziennie w klinice :) Ale Panią dr P dziewczyny też chwala bardzo :) dr M jest cierpliwy i wszystko tłumaczy :) i bardzo spokojny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 20:51

Janka0909 lubi tę wiadomość

Misia7
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:

TYLKO I WYŁACZNIE DR MAńka, jest "sprawcą" obydwu moich ciąż;) , ak bedziemy sie starali o 3 dziecko to równiez do niego zajrzę;)

Misia7, Yummymummy lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    TYLKO I WYŁACZNIE DR MAńka, jest "sprawcą" obydwu moich ciąż;) , ak bedziemy sie starali o 3 dziecko to równiez do niego zajrzę;)
    Mam nadzieje ze mojej tez bedzie :)

madwitka lubi tę wiadomość

Misia7
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Paliga tez jest bardzo cierpliwa i uznaje zalecenia immunologiczne :)
    Skutecznosc chyba tez ma dobra, patrzac na wyniki w watku :)

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:

Cześć N!eb!esk@ :-) dawno Cię nie widziałam na ovu..
    Ja polecam dr Martę Palige - kobieta anioł z baaardzo dużą wiedzą, cierpliwością i instynktem :-) jedyny minus to to że na pierwszą wizytę trzeba "chwilę" poczekać ale uważam że warto. Dr Mańkę sobie dziewczyny chwalą ale ja z nim kontaktu nie załapałam (robił mi sonoHSG półtora roku temu) ale może był małomówny z racji tego, że wtedy byłam pacjentką dr Biernat;-)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:

Cześć :) właśnie opisałaś dr Martę Paligę ;) trochę się do niej czeka ale uwierz - warto <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 10:23

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka nie widziałaś mnie tu dawno, bo ovu wprowadziło abonament co nie do końca mi się spodobało..
    a teraz chcę przestać uciekać od problemu i choćby nie wiem co zawalczyć o dzieciątko-choć raz to poczuć...
    znam doktor Biernat-moja lekarka mnie do niej skierowała-ale jak mam iść w swoim mieście a potem i tak czekać na wizytę w klinice to chyba wolę od razu dotrzeć do jakiegoś lekarza bezpośrednio... nie ukrywam,że chciałabym trafić do kobiety, o byłoby mi łatwiej (chyba)... dlatego też dopytuję co i jak...
    choć pewnie skończy się na tym, że jak zacznę dzwonić to wezmę pierwszy termin dostępny a potem najwyżej będę się zastanawiać...
    a w razie czego to w obrębie kliniki da się w trakcie zmienić lekarza gdybym z którymś nie poczuła tej "pewności", że mnie rozumie i nie bagatelizuje pytań czy wątpliwości?

h_anulka lubi tę wiadomość

N!eb!esk@
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Cześć :) właśnie opisałaś dr Martę Paligę ;) trochę się do niej czeka ale uwierz - warto <3
    Do dr MAnki tez trzeba odczekac swoje, a swoją wiedze młoda Pani doktor jak dla mnie zwdziecza swojemu doswiadczonemu, z wieloletnim stazem mezowi dr Mańce;) dr Mańka oprócz tytułu nauk medycznych zrobił specjalizacje z endokrynologi ginekologicznej, co jak wiadomo jest bardzo wazne w staraniach

KateHawke lubi tę wiadomość

2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    a w razie czego to w obrębie kliniki da się w trakcie zmienić lekarza gdybym z którymś nie poczuła tej "pewności", że mnie rozumie i nie bagatelizuje pytań czy wątpliwości?

Mozesz zmienic w kazdym momencie lekarza prowadzacego, ale niesttey znowu na pierwsza wizyte do nowego lekarza musisz odstac swoje w kolejce... no chyba ze cos sie zmieniło dziwczyny to mnie poprawcie.

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nadzieję że zniknęłaś, bo w końcu się udało i zaszłaś w ciążę.. Dr Biernat jest dobrym lekarzem ale nie od trudnych przypadków..
    Oczywiście można zmienić lekarza prowadzącego - sama jestem takim przypadkiem :-) Gwarantuję że dr Marta ci przypadnie do gustu :-) jest z nią bardzo dobry kontakt mailowe, smsowy - odpisuje bardzo szybko, często miedzy wizytami konsultuje w ten sposób wyniki badan i daje wytyczne - łącznie z receptami zostawionymi do odbioru w rejestracji :-) ogólnie polecam Angeliusa, bo pracują tu lekarze dla których liczy się dobro pacjenta a nie tylko pieniądze :-)

A co póki co macie zdiagnozowane?

darriuszalc lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:

Potwierdzam co napisała Misia7!!!
    Doktor Mańka godny polecenia.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyy wrote:
    Dziś 14dpt.. Beta 935,5.. <3 kochanie trzymam za Was bardzo mocno kciuki.. I wierzę że za niedługo dołączycie do mnie.. I będzie wasza beta szaleć!!!

woow super przyrost :) gratuluje :)

Molyy lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Erl Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:

Witaj Niebieska :) pamiętasz mnie jeszcze? :D ja swój cud zawdzięczam dr Mańce, ale dr Paliga (żona dr Mańki) to też bardzo dobry wybór. Jeśli ważny jest dla Ciebie termin to zadzwoń do kliniki i poproś o termin do jednego z tych dwu lekarzy, który wcześniejszy. Choć wiem że do dr Paligi da się przyspieszyć termin pisząc do niej osobiście maila ze swoją historią po krotce, gdyby termin wyznaczony przez klinikę był odległy. Nie trać czasu na umawianie się do innych lekarzy.
    Mocno ściskam za Ciebie kciuki <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:20

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam dr Martę,pewnie ucieszylaby sie słysząc młoda ale chyba ma ok 40tki .adr Mańka ile ma bo mnie ciężko ocenić?
    Pani dr robi doktorat z endometriozy... przed ivf podpisywalam zgode na udzial w badaniu..chyba juz jest przed obroną ,i w trakcie specjalizacji z niepłodności.cydowna kobieta

Flowwer, h_anulka lubią tę wiadomość

Szs
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl oczywiście że Cię pamiętam i waszą walkę o szczęście ;)
    nawet wczoraj przeglądałam wykresy tych z Was, które jeszcze je mają i wpisałam gratulacje :)

fajnie, że macie dobre doświadczenia z klinikami, bo same suche statystyki podawane przez lekarzy straszą a nie dają hope...

Erl lubi tę wiadomość

N!eb!esk@
  • Erl Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ja też polecam dr Martę,pewnie ucieszylaby sie słysząc młoda ale chyba ma ok 40tki .adr Mańka ile ma bo mnie ciężko ocenić?
    Pani dr robi doktorat z endometriozy... przed ivf podpisywalam zgode na udzial w badaniu..chyba juz jest przed obroną ,i w trakcie specjalizacji z niepłodności.cydowna kobieta
    koło 40tki czyli młoda :D ja mam 37 i gdyby ktoś o mnie powiedział "w średnim wieku" to bym chyba wybałuszyła oczy hehe :) wraz z upływem lat zmienia się punkt widzenia na upływ lat :) ok. 40 to młoda bez wątpliwości :)

Misia7, KateHawke lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koło 40tki to przecież w młodym wieku... po co się postarzać?? z tym jeszcze zdążymy...

ja w tym roku też mam 37...i chciałabym do końca roku mieć jakąś diagnozę na działanie-dosyć mam czekania..i udawania, że się zadzieje, bo samo niestety się nie wydarzy...

N!eb!esk@
  • Erl Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    Erl oczywiście że Cię pamiętam i waszą walkę o szczęście ;)
    nawet wczoraj przeglądałam wykresy tych z Was, które jeszcze je mają i wpisałam gratulacje :)

fajnie, że macie dobre doświadczenia z klinikami, bo same suche statystyki podawane przez lekarzy straszą a nie dają hope...
    Teraz zajrzałam pod swój wykres :) też miałam rok przerwy od starań i od OF (i też byłam zadziwiona po powrocie ile nowych ciąż wśród znajomych tu), po tym roku wróciliśmy do kliniki już z decyzją o ivf jako o "ostatniej desce ratunku". Przed tym rokiem przerwy miałam laparoskopię z histeroskopią i nakłuwaniem jajnika, starania wspomagane lekami i 2 IUI pod okiem dr Mańki wszystko też. Pierwsze nasze podejście do ivf przyniosło efekt ciążowy, którego z całego serca Ci życzę niezależnie jaką drogą :) dr Mańka to bardzo dobry diagnosta, ma intuicję kliniczną, myślę że dr Paliga również. Oboje też mają złote ręce do zabiegów i transferów Zarodków (dr Mańka z całą pewnością, ale tu na forum dużo też dzieci z rąk dr Paligi).
    Mocno Ci kibicuję &&&&&& :)

Yummymummy, sylvuś lubią tę wiadomość

❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ