Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa1984 wrote:Hej dziewczyny,
Chcialabym Was zapytac czy ktoras z was miala lub ma miesniaki i czy przed IVF lekarz w klinice Wam zalecal usuniecie ich? Czy moze podchodzilyscie do procedury bez usuwania ich?
Przypuszczam ze pewnie to zalezy od ich umiejscowienia jak i tego czy daja jakies objawy... Bede wdzieczna za informacje jak to u was bylo
Ja mam miesniaka w macicy. Dr Paliga powiedziala, zreszta jak 10 innych lekarzy, zeby nie ruszac.
Moj miesniak nie przeszkadza w zagniezdzeniu.
Mam go tak naprawde bardzo dlugo.Ewa1984 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Hej Dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu i widzę, że jesteście prawdziwą kopalnią wiedzy. Na forum piszę pierwszy raz więc przepraszam jeśli jest chaotycznie. Jestem w 9 tyg ciąży po PICSI u dr Mańki. Widzieliśmy już serduszko i wszystko było ok. Przed badaniem bety po transferze robiłam kilka testów silanych i zostawiłam. Nie wiem co mnie podkusiło zrobić dziś. Chyba ciągły strach o to czy będzie ok.
-
Stwierdziłam, że zrobię ten ostatni test, wyjdzie pewno piękny i zachowam na pamiątkę. Jakie było moje zdziwienie jak ta druga kreska jest bledsza niż była wcześniej. Wiem, że hormon się zatrzyma w pewnym momencie i zacznie spadać ale chyba nie taki jest tego efekt i jeszcze nie w tym momencie? Co robić? Bo ja już jestem cała spanikowana. Wizytę mam dopiero za tydzień u dr Kniażewskiego
-
nick nieaktualnyEwa1984 wrote:Hej dziewczyny,
Chcialabym Was zapytac czy ktoras z was miala lub ma miesniaki i czy przed IVF lekarz w klinice Wam zalecal usuniecie ich? Czy moze podchodzilyscie do procedury bez usuwania ich?
Przypuszczam ze pewnie to zalezy od ich umiejscowienia jak i tego czy daja jakies objawy... Bede wdzieczna za informacje jak to u was bylo
Ja mam dwa mięśniaki, z czego jeden jest umiejscowiony przy pęcherzu. W ogóle nie przeszkadzał w zagnieżdżeniu zarodka.Ewa1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rabarbar27 wrote:Przepraszam, ale nie umiem dodać jednego postu. Pomóżcie dziewczyny. Czy to może oznaczać coś złego?
-
Dziekuje Wam za odpiwiedzi. Ja mam jednego miesniaka 2cm, nie rosnie i tez nie przeszkadza w zagniezdzaniu.
Tu w UK, gdzie mieszkam, tez uznali ze skoro nie sprawia klopotow to lepiej go zostawic.
A jak dlugo sie czeka w klinice na rozpoczecie procedury/stymulacji od momentu decyzji o IVF? -
KateHawke wrote:Mocz mógł być rozwodniony. Musisz iść do lekarza na wizytę, wtedy na pewno zobaczysz serduszko i się uspokoisz troszkę. Powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 11:58
-
Ewa1984 wrote:Dziekuje Wam za odpiwiedzi. Ja mam jednego miesniaka 2cm, nie rosnie i tez nie przeszkadza w zagniezdzaniu.
Tu w UK, gdzie mieszkam, tez uznali ze skoro nie sprawia klopotow to lepiej go zostawic.
A jak dlugo sie czeka w klinice na rozpoczecie procedury/stymulacji od momentu decyzji o IVF?
ja też podpisuję się pod tym zapytaniem...
nie wiem co w klinice powiedzą o moim mięśniaki... ale niestety jest i też jest ciut większy... choć rośnie bardzo powoli...
czytam tu u Was, ze do polecanej doktor P już nie ma pzyjęć na ten rok..co bardzo mnie martwi... może po prostu trzeba zdecydować się na jakąś klinikę i zaryzykować by dłużej nie czekać? co myślicie?
N!eb!esk@ -
N!eb!esk@ wrote:ja też podpisuję się pod tym zapytaniem...
nie wiem co w klinice powiedzą o moim mięśniaki... ale niestety jest i też jest ciut większy... choć rośnie bardzo powoli...
czytam tu u Was, ze do polecanej doktor P już nie ma pzyjęć na ten rok..co bardzo mnie martwi... może po prostu trzeba zdecydować się na jakąś klinikę i zaryzykować by dłużej nie czekać? co myślicie?
I Angelius to nie tylko dr Paliga. Ojcem mojego sukcesu jest dr Mańka i jego też serdecznie polecam, razem z Yummy, Maldwitką i innymi dziewczynami, które podjęły u niego leczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 13:06
KateHawke, Ewa1984, madwitka lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Rabarbar27 wrote:Dziękuję za odpowiedź ☺️ Robiłam test z porannego moczu. Myślisz, że umawiać wcześniejszą wizytę?
a potem na normalną umówioną wizytę
Erl lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj na wizycie byłam
Natala w porządku, waży 1200g i odpowiada tygodniowi ciążyszyjka ładna i zamknięta, łożysko i wody płodowe na miejscu i ok. A teraz wizyty co 3 tygodnie.
Erl, _Polanka_, niezapominajka2017, Ewa1984, madwitka, Figulina lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:A ja dzisiaj na wizycie byłam
Natala w porządku, waży 1200g i odpowiada tygodniowi ciążyszyjka ładna i zamknięta, łożysko i wody płodowe na miejscu i ok. A teraz wizyty co 3 tygodnie.
duża już dziewczynka! Jak się czujesz? Ja ok, choć trochę już ociężale
no oczywiście jest zgaga, niestrawność i bolesne skurcze łydek, ale do tego już przywykłam.
My mamy dziś 3 prenatalne u Staniczka. W zasadzie to zastanawiałam się czy to trzecie prenatalne jest zasadne, robicie? Mój gin mówił że nie jest konieczne jeśli dwa wcześniejsze wyszły prawidłowo.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Cudnie Kate
duża już dziewczynka! Jak się czujesz? Ja ok, choć trochę już ociężale
no oczywiście jest zgaga, niestrawność i bolesne skurcze łydek, ale do tego już przywykłam.
My mamy dziś 3 prenatalne u Staniczka. W zasadzie to zastanawiałam się czy to trzecie prenatalne jest zasadne, robicie? Mój gin mówił że nie jest konieczne jeśli dwa wcześniejsze wyszły prawidłowo.
Czuję się tak samo jak ty: dobrze ale ociężałachoć dopiero 8kg na plusie. Na zgagę ratuję się Kaktusikami
-
KateHawke wrote:Mój Doktorek nawet nie wspominał o trzecim prenatalnym więc się nie zapisywałam. Ale właśnie tak jest że jak dwa pierwsze wychodzą dobrze to trzecie nie jest konieczne. Ale wiadomo - lepiej zrobić i mieć spokój.
Czuję się tak samo jak ty: dobrze ale ociężałachoć dopiero 8kg na plusie. Na zgagę ratuję się Kaktusikami
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Co do bakterii, ja nie miałam, ale na chłopski rozum trzeba najpierw podleczyć przed transferem, tak też mi to tłumaczył lekarz. Dla samej punkcji to nie ma znaczenia, ale transfer może być w takiej sytuacji odroczony na kolejny cykl.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️