Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14614 18439

    Wysłany: 21 października, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia🤰 wrote:
    Mamy ❤️ i żelka Haribo o smaku miłości mierzącego 1cm co odpowiada 7+0
    Oczywiście, żeby nie mieć spokojnej głowy jest też jakaś wolna przestrzeń, ale podobno w żaden sposób nie zagraża. Doktor zakłada, że na następnej wizycie już tego nie będzie.
    Teraz ruszamy do Gdańska obwieścić radosną nowinę teściom.


    Aaaa gratuluję ♥️ jaka cuuudowna wiadomość ..
    Czekałam na nią od bardzo dawna !!

    Pia🤰, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14614 18439

    Wysłany: 21 października, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Dziewczyny,
    Poszłam do koleżanki bo miałam dość czekania.

    Otwieram wyniki a tam : 11,7 ... DOdatnia!!!

    Aaaaa cuuuudownie... Mooocne kciuki za przyrosty !! 💪🥰

    Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • szatynkowato Autorytet
    Postów: 561 132

    Wysłany: 21 października, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozbiłyście dziś bank🥰 gratuluję wszystkim❤

    Pia🤰, MDW lubią tę wiadomość

    Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
    2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
    2018 laparoskopia
    2021 start Angelius Provita
    2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
    26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
    Trasfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
  • Martinka Autorytet
    Postów: 2195 2159

    Wysłany: 21 października, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się wyprawia😍 Gratulacje dziewczyny.

    Pia🤰, MDW lubią tę wiadomość

  • MDW Autorytet
    Postów: 1206 1919

    Wysłany: 22 października, 03:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati19 wrote:
    Ja tez trzymam kciuki za przyrosty. ✊ czy któraś z was miała tak ze zrobiliście betę wyszła pozytywnie, a po południu test sikany i wyszedł negatywny ?
    Nati, testy to tylko testy więc bym się nie zdziwiła. Mamy przypadek na forum dziewczyny, której przy becie powyżej 100 nic nie wyszło na teście Pink (osobiście ich nienawidzę). Jak chcesz zobaczyć kreseczkę to polecam niezawodne facelle :) a może też mocz był za bardzo już rozcieńczony po całym dniu?

    Tu dzisiejszy (6dpt) facelle, a pewnie moja beta jeszcze nie ma poziomu 20 jak u Ciebie :)
    173b15e0ef5e.jpg

    b080034e4ec0.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 11:09

    Yoselyn82, Księgowa lubią tę wiadomość

    cb7wvfxmvxedwvs7.png
    2019 IUI, CC 41 tc

    2 Transfer FET 16.10.2021
    2AA, acard, AH, accofil;
    4dpt pozytywny test;
    5dpt b hcg: 9,6; prog: 8,91
    7dpt b hcg: 57,1; prog: 14,08
    9 dpt b hcg: 201,4; prog: 22,43
    13 dpt b hcg: 805,6; prog: 23,70
    17 dpt 5+1 USG pęcherzyk GS: 0,57x0,46
    18 dpt b hcg: 3342; prog: 24,02
    20 dpt b hcg: 4111; usg: GS 6,1; YS 4,1 (za duży)
    31 dpt CRL 8,1 mm, FHR 🧡158
    34 dpt (7+2) CRL 1,1 cm, FHR 152; YS 5,1 mm
  • kasia25760 Przyjaciółka
    Postów: 95 29

    Wysłany: 22 października, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati19 wrote:
    Ja tez trzymam kciuki za przyrosty. ✊ czy któraś z was miała tak ze zrobiliście betę wyszła pozytywnie, a po południu test sikany i wyszedł negatywny ?
    Robiłąś dzisiaj test?Bo faktycznie pinki są do bani tylko facelle noi mocz popołudniowy rozrzedzony....

    Cud lipcowy 2021
  • Jolka4025 Autorytet
    Postów: 942 1119

    Wysłany: 22 października, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robilam porządki w szafie. Mam duphaston 10 mg cale opakowanie i luteine 200 mg cale opakowanie.
    Któraś chce?

    31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞
    oar89jcgkwjc8i0n.png
  • MDW Autorytet
    Postów: 1206 1919

    Wysłany: 22 października, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:
    Dziewczyny robilam porządki w szafie. Mam duphaston 10 mg cale opakowanie i luteine 200 mg cale opakowanie.
    Któraś chce?
    Ja jestem bardzo chętna na luteinę

    cb7wvfxmvxedwvs7.png
    2019 IUI, CC 41 tc

    2 Transfer FET 16.10.2021
    2AA, acard, AH, accofil;
    4dpt pozytywny test;
    5dpt b hcg: 9,6; prog: 8,91
    7dpt b hcg: 57,1; prog: 14,08
    9 dpt b hcg: 201,4; prog: 22,43
    13 dpt b hcg: 805,6; prog: 23,70
    17 dpt 5+1 USG pęcherzyk GS: 0,57x0,46
    18 dpt b hcg: 3342; prog: 24,02
    20 dpt b hcg: 4111; usg: GS 6,1; YS 4,1 (za duży)
    31 dpt CRL 8,1 mm, FHR 🧡158
    34 dpt (7+2) CRL 1,1 cm, FHR 152; YS 5,1 mm
  • Nati19 Przyjaciółka
    Postów: 112 84

    Wysłany: 22 października, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25760 wrote:
    Robiłąś dzisiaj test?Bo faktycznie pinki są do bani tylko facelle noi mocz popołudniowy rozrzedzony....


    Robiłam dziś betę , wyniki po 15

    MDW, Jolka4025 lubią tę wiadomość

  • Nati19 Przyjaciółka
    Postów: 112 84

    Wysłany: 22 października, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Nati, testy to tylko testy więc bym się nie zdziwiła. Mamy przypadek na forum dziewczyny, której przy becie powyżej 100 nic nie wyszło na teście Pink (osobiście ich nienawidzę). Jak chcesz zobaczyć kreseczkę to polecam niezawodne facelle :) a może też mocz był za bardzo już rozcieńczony po całym dniu?

    Tu dzisiejszy (6dpt) facelle, a pewnie moja beta jeszcze nie ma poziomu 20 jak u Ciebie :)
    173b15e0ef5e.jpg

    b080034e4ec0.jpg



    Ja właśnie robiłam wczoraj pink test , nic nie wyszło ,

    Jolka4025 lubi tę wiadomość

  • MDW Autorytet
    Postów: 1206 1919

    Wysłany: 22 października, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink to jest największe dziadostwo. Aż sobie myślę o tych np. niechcianych ciążach jak dziewczyny się muszą zdziwić, że zrobiły taki Pink a tu jednak ciąża!

    cb7wvfxmvxedwvs7.png
    2019 IUI, CC 41 tc

    2 Transfer FET 16.10.2021
    2AA, acard, AH, accofil;
    4dpt pozytywny test;
    5dpt b hcg: 9,6; prog: 8,91
    7dpt b hcg: 57,1; prog: 14,08
    9 dpt b hcg: 201,4; prog: 22,43
    13 dpt b hcg: 805,6; prog: 23,70
    17 dpt 5+1 USG pęcherzyk GS: 0,57x0,46
    18 dpt b hcg: 3342; prog: 24,02
    20 dpt b hcg: 4111; usg: GS 6,1; YS 4,1 (za duży)
    31 dpt CRL 8,1 mm, FHR 🧡158
    34 dpt (7+2) CRL 1,1 cm, FHR 152; YS 5,1 mm
  • Śnieżka90 Autorytet
    Postów: 896 678

    Wysłany: 22 października, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Biorę accofil i encorton- ciśnienie mam w normie ale puls 100-120 ?

    Mam wrażenie jakbym cały czas byla zmęczona

    Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*]
    Starania od 08.2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6111 5334

    Wysłany: 22 października, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, Śnieżka90 gratulacje dziewczyny!

    Niech rosną maluszki 🥰🥰

    Pia🤰 lubi tę wiadomość

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Śnieżka90 Autorytet
    Postów: 896 678

    Wysłany: 22 października, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone koleżanki,
    Beta wczoraj a ja albo wymiotuje, albo mnie mdli- przeciez to za wcześnie....

    Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*]
    Starania od 08.2016
  • Nati19 Przyjaciółka
    Postów: 112 84

    Wysłany: 22 października, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Doświadczone koleżanki,
    Beta wczoraj a ja albo wymiotuje, albo mnie mdli- przeciez to za wcześnie....


    Wydaje mi ze to stres i nerwy

    Jolka4025 lubi tę wiadomość

  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 424 839

    Wysłany: 22 października, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Doświadczone koleżanki,
    Beta wczoraj a ja albo wymiotuje, albo mnie mdli- przeciez to za wcześnie....

    Śnieżka może tak reagujesz na accofil

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Allison Znajoma
    Postów: 17 11

    Wysłany: 22 października, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello podpowiecie w którym dniu cyklu najlepiej umówić się na pierwsza wizytę do in vitro?:)

    Jolka4025 lubi tę wiadomość

    Starania od 06.2017
    11.2017 -puste jajo- poronienie samoistne

    10.2019 Angelius

    USG - Endometrioza
    Nadczynnosc tarczycy

    01.2020 - laparoskopia usunięta przegroda i ogniska endometriozy
    06.2020 - stymulacja lametta i ovitrelle
    06.2020 ciąża
    08.2020 poronienie łyżeczkowanie - zaśniad groniasty częściowy
    03.2021 histeroskopia usuwanie polipa
    Od 06.2021 starania z lamettą ovitrelle/pregnyl
    07.2021 inseminacja ❌
    08.2021 inseminacja ❌
    09.2021 inseminacja ❌

    AMH - słowa dr „spokojnie starczy na 3 dzieci” - ciąży brak 😫
    Kariotypy obojga - prawidłowe


    Mąż- badania bardzo dobre 🙆🏼‍♀️
  • Jolka4025 Autorytet
    Postów: 942 1119

    Wysłany: 22 października, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allison wrote:
    Hello podpowiecie w którym dniu cyklu najlepiej umówić się na pierwsza wizytę do in vitro?:)


    Mysle, ze kolo 10 dc. Jak cos to pobiora Ci juz wszystkie potrzebne badania.
    Ale wydaje mi sie, ze to nie ma znaczenia bo wszystko zalezy od Waszej histori leczenia, chorób itd itd. Wszystko Ci wytlumaczy lekarz na wizycue

    Allison lubi tę wiadomość

    31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞
    oar89jcgkwjc8i0n.png
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 3685 5399

    Wysłany: 22 października, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, Śnieżka, co za wspaniałe wieści ❤️ oby tak dalej!

    Pia🤰 lubi tę wiadomość

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50*0,5 -> stop!
    Neoparin 0,4.
    Luteina 200*2.
    Macmiror 500.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    6+5 -> mamy ❤️
    12+5 - > 6,23cm, FHR 168
    18+5 - > 238g, FHR 148
    19+5 - > 275g zdrowej Zuzi ❤️
    22+4 - > 471g szczęścia 🥰

    05.11 - 15.11 - > szpital - niewydolność szyjki macicy 😔 założono pessar.

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Mika1916 Autorytet
    Postów: 435 718

    Wysłany: 22 października, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allison wrote:
    Hello podpowiecie w którym dniu cyklu najlepiej umówić się na pierwsza wizytę do in vitro?:)

    Wydaje mi się ze przy 1 wizycie nie ma to szczególnego znaczenia. Tak naprawdę wszystko się na niej dopiero dowiesz itp wiec niesugerowalabym się cyklem :)

    Allison lubi tę wiadomość

    O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

    Mąz: zdrowy

    Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki
    f2w3flw177vmg5d3.png
‹‹ 3808 3809 3810 3811 3812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ